Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Περί Αναπαραγωγής

StelMex
21-12-08, 19:49
Καλησπέρα σε όλους.....Κάποια ερωτήματα:

1. Κάθε πότε ζευγαρώνουν τα ψάρια????

2. Επίσης για να ζευγαρώσουν τα ψάρια μέσα στο ενυδρείο αρκεί ένα ζευγάρι από ένα είδος ή πρέπει να υπάρχουν πολλά ψάρια του ίδιου είδους???

3. Τέλος, η αναπαραγωγή επηρεάζεται αν υπάρχουν στο ενυδρείο και άλλα είδη ψαριών ή πρέπει να υπάρχει μόνο ένα είδος???

Ευχαριστώ!!!!!!

vagos
21-12-08, 20:55
Πρέπει να γράψεις για ποια είδη σε ενδιαφέρει.Είδος απο είδος διαφέρει σε τρόπο και συχνότητα.

supermanx
21-12-08, 21:06
Καλησπέρα σε όλους.....Κάποια ερωτήματα:

1. Κάθε πότε ζευγαρώνουν τα ψάρια????

2. Επίσης για να ζευγαρώσουν τα ψάρια μέσα στο ενυδρείο αρκεί ένα ζευγάρι από ένα είδος ή πρέπει να υπάρχουν πολλά ψάρια του ίδιου είδους???

3. Τέλος, η αναπαραγωγή επηρεάζεται αν υπάρχουν στο ενυδρείο και άλλα είδη ψαριών ή πρέπει να υπάρχει μόνο ένα είδος???

Ευχαριστώ!!!!!!

1. ποιά ψάρια θες να ζευγαρώσεις?

2. αναλόγως τι ψάρια έχεις...π.χ. οι κιχλίδες ναι ζευγαρώνουν αν ζεύγος από την άλλη όμως τα γκάποι πάει αναλογία (νομίζω) 3 θηλυκά με 1 αρσενικό

3. δν νομίζω να επηρεάζεται...

αυτά γνωρίζω εγώ.....περισσότερα θα σου πουν οι άλλοι που το κατέχουν περισσότερο...-+13

Raven
21-12-08, 23:41
Φιλε Στελλαρα, τα ερωτηματα που κανεις θα μπορουσαν να ηταν τιτλοι βιβλιων !:)
Πραγματικα, ρωτας ολοκληρα κεφαλαια οσον αφορα το χομπυ.. γινε πιο συγκεκριμενος με τις αποριες σου. Δεν ειναι κακο που θες να μαθεις,απλως ρωτα πιο συγκεκριμενα πραγματα που σε αφορουν και σε προβληματιζουν για να παιρνεις και ουσιαστικη απαντηση.

StelMex
22-12-08, 00:15
Μολις αγορασω τα πρωτα μου ψαρια (γιατι ακομα στρωνω) θα σας πω για ποια ειδη ενδιαφερομαι.....Ακομα δεν εχω καταληξει......Ευχαριστω!!!!!!

xontros
22-12-08, 02:23
2. αναλόγως τι ψάρια έχεις...π.χ. οι κιχλίδες ναι ζευγαρώνουν αν ζεύγος από την άλλη όμως τα γκάποι πάει αναλογία (νομίζω) 3 θηλυκά με 1 αρσενικό

Ακόμα κι εκεί υπάρχουν διαφορές από κιχλίδα σε κιχλίδα.. Άλλες είναι "μονογαμικές" και μπαίνουν σε ζευγάρι, άλλες θέλουν χαρεμάκι, και πάει λέγοντας..

Τώρα, για να ακριβολογούμε, τα ψάρια που ζευγαρώνουν είναι κάθε φορά δύο.. :D Αλλά υπάρχουν άλλα θέματα, όπως π.χ. στα γκαπάκια, οι αρσενικοί θέλουν να ζευγαρώνουν πολύ περισσότερο απ'ό,τι οι θηλυκές, οπότε αν η αναλογία είναι 1:1, τις "κηνυγούν" αρκετά, με αποτέλεσμα αυτές να είναι διαρκώς στρεσαρισμένες, κάτι που μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.. Αν η αναλογία είναι μεγαλύτερη, τότε η "μανία" του αρσενικού μοιράζεται σε περισσότερες θηλυκές.. Δε σημαίνει όμως ότι αν βάλεις 1 και 1 δε θα ζευγαρώσουν.. Θα πρέπει όμως να αποφεύγεται.. ;)

3. δν νομίζω να επηρεάζεται...

Σαφώς και επηρρεάζουν οι συγκάτοικοι.. Υπάρχει η περίπτωση τα άλλα ψάρια να στρεσάρουν το ζευγάρι, οπότε να μήν έχουμε αναπαραγωγή, ενώ υπάρχει επίσης η περίπτωση κάποια ψάρια να κηνυγήσουν και να φάνε το γόνο..