Επιστροφή στο Forum : Anubia και Seachem
Καλημερα παιδια, απορια:
Πηρα πεντε ανουμπιες χθες (barteri var. barteri) τις εκανα μια πλυση σε χλωρινη (19/1) τις ξεπλυνα παρα πολυ καλα τις αφησα καμια ωρα σε αντιχλωριο μετα και τελικα τις εβαλα στο ενυδρειο....(750lt)
Απορια: Εχω 3 σκευασματα (λιπασματα) της Seachem (Flourish,Iron και Potassium) 500ml το καθενα, ποτε πρεπει να ξεκινησω τα λιπασματα και ποση ποσοτητα (ml) απο το καθενα θα χρειαστει?
Ευχαριστω! :confused::(:confused:
Εάν μιλάμε μόνο για ανούμπιες οχι δεν θέλεις κανένα λίπασμα, πιστεύω να γνωρίζεις οτι οι ανούμπιες δεν θέλουν επίσης πολύ φώς ε?
εαν βαλεις λιπασματα θα βοηθησεις τις αλγες ουσιαστικα (αυτο λαμβανοντας υποψην οτι στο ενυδρειο σου εχει μονο anubias)
επισης τα συγκεκριμενα φυτα ειναι ευκολος στοχος για τις αλγες :)
συμφωνω με τα παιδια.
προσωπικα μου ''περισεψαν'' 2 ανουμπιες, τι οποιες εχω εδω και 2 μηνες σε ενα βαζο στο σαλονι.ειναι πιο καλες απο καινουργιες!! στο ενυδρειο δεν εχω καταφερει να κρατησω ετσι ανουμπια 2 χρονια.
βασικα πιστευω οτι πιο βασικο ειναι να ειναι να μην εχει φως.
Το οτι δεν θελουν πολυ φως το ξερω :)
Σε λιγες μερες θα βαλω και λιγες βαλισνεριες, στις οποιες θα βαλω κατι ταμπλετες (seachem) κατα την φυτευση...
Οποτε για να καταλαβω οι ανουμπιες δεν θελουν ΚΑΘΟΛΟΥ λιπασμα?
Έχω την εντύπωση οτι ψάχνεσε για παραγωγή άλγης!
Μην βάζεις τίποτα και κανένα λίπασμα από τώρα!
Έχω την εντύπωση οτι ψάχνεσε για παραγωγή άλγης!
Μην βάζεις τίποτα και κανένα λίπασμα από τώρα!
Οποτε λες να μην βαλω ουτε ταμπλετες κατα την φυτευση βαλισνεριας ?
Tι ψάρια θα βάλεις μέσα ;
Frontoza..
(μπορει στην λιμνη να μην εχει φυτακια αλλα εγω θελω λιγα! :) )
Ένα βασικό λάθος που κάνουμε (το έκανα κι εγώ, γεμίζοντας σε κάποια φάση το ενυδρείο μου με άλγες), είναι ότι πιστεύουμε ότι η προσθήκη λιπασμάτων θα προωθήσει την ανάπτυξη των φυτών.. Δεν είναι έτσι.. Τα φυτά είναι διοξείδιο του άνθρακα και νερό.. Αυτά αποτελούν τις "πρώτες ύλες", και το φως την πηγή ενέργειας που καθορίζει και την ταχύτητα ανάπτυξης (βέβαια, όσο περισσότερη ταχύτητα θέλεις, τόσες περισσότερες πρώτες ύλες θα πρέπει να παρέχεις).. Τα λιπάσματα είναι ουσιαστικά "συμπληρώματα διατροφής".. Αν δεν τα προσθέσεις, τα φυτά σου θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, αλλά εμφανίζοντας "ελλείψεις" (π.χ. πρόωρη πτώση φύλλων, τρύπες στα φύλλα, χλώρωση, κ.τ.λ.).. Έτσι, το τί λιπάσματα και το πόσα λιπάσματα θα χορηγούμε, θα πρέπει να καθορίζεται από την παρατήρηση των φυτών, και την αναγνώριση των "ελλείψεων" που εμφανίζουν.. Αν δε δεις σημάδια "έλλειψης" δε χρειάζεται να προσθέσεις απολύτως τίποτα! Αυτό εξάλλου είναι και η ομορφιά της υπόθεσης, αφού είναι μια μορφή "επικοινωνίας" με το φυσικό σύστημα, παρέχεις δηλαδή στα φυτά αυτά που τα ίδια τα φυτά σου ζητάνε.. ;)
Παιδια στο φυτεμα φυτευουμε ολη τη ριζα (vallisneria) κανονικα μεσα στην αμμο ή της αφηνουμε λιγο "αερα" (να προεξεχει δηλαδη λιγο) ?
Παιδια στο φυτεμα φυτευουμε ολη τη ριζα (vallisneria) κανονικα μεσα στην αμμο ή της αφηνουμε λιγο "αερα" (να προεξεχει δηλαδη λιγο) ?
Αρχικά φυτεύεις πιό βαθειά και ύστερα τραβάς το φυτό προς τα πάνω μέχρι το σημείο που οι ρίζες παραμένουν καλυμμένες από την άμμο.
Γενικά πρέπει να προσέχουμε ώστε οι ρίζες τελικά να κοιτάνε προς τα κάτω και όχι να γυρίζουν προς τα πάνω και σ' αυτό βοηθά πολύ μια καλή τσιμπίδα .
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.