PDA

Επιστροφή στο Forum : Συμβιωση γαριδων με άλλα τροπικά ψάρια?

StelMex
16-12-08, 23:42
Καλησπέρα σε όλους.....Μια ερώτηση να κάνω.....Μπορούν να συμβιώσουν στο ενυδρείο γαρίδες μαζί με άλλα τροπικά ψάρια????? Γιατί άκουσα ότι οι γαρίδες καθαρίζουν το υπόστρωμα ( Μέσα στο ενυδρείο έχω τροπικά ψάρια, όχι χρυσόψαρα και άλλα ψάρια κρύου νερού )....Λύστε μου την απορία........Ευχαριστώ!!!!! :confused:

Πάνος
16-12-08, 23:47
πολλα ψαρακια μπορουν να συνυπαρξουν με γαριδες.....αυτο ομως δε σημαινει οτι θα τις αφηνουν στην ησυχια τους η και να αναπαραχθουν...

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28665&highlight=shrimp+safe

ρολο παιζει και το ειδος του ψαριου και το μεγεθος της γαριδας....

φιλος στη θεσσαλονικη διατηρει γαριδες αμανο με κριμπενσις....αυτο πιστευω ομως οτι ειναι εξαιρεση...

Raven
17-12-08, 01:05
Να ξεκαθαρισουμε οτι πολλα ψαρια μπορουν να συβιωσουν αρμονικα με τις amano φτανει να ειναι ειρηνικα και σε μεγεθος που να μην τις βλεπουν ως τροφη. Αυτο με τις νανοκιχλιδες και τις amano δεν ειναι και τοσο ασυνηθιστο να μην τις πειραζουν, ιδιαιτερα αν τις εχουν συνηθισει απο μικρα. Μην ξεχναμε οτι οι amano γινονται ικανου μεγεθους 5-6εκ η και μεγαλυτερες και δυσκολα θα τις εβλεπε ως τροφη ενα ψαρι ιδιου μεγεθους.
Τα περισσοτερα αλλα ειδη γαριδων ομως ειναι πολυ μικρα σε μεγεθος και κινδυνευουν και τα ενηλικα ακομα να φαγωθουν απο επιθετικα ψαρια, και φυσικα μικρα γαριδακια δεν προκειται να επιβιωσουν.
Αν θες ομως να βαλεις γαριδες στο ενυδρειο σου καλο θα ηταν να μας ελεγες ποια ειδη ψαριων εχεις για να σου πουμε σιγουρα αν θα ειναι ασφαλεις. Και φυσικα συνιστω αμανο γαριδες για αρχη.

dinos99
17-12-08, 01:24
θα σημφωνησω κ εγω με τα παιδια.αν βαλεις νανοκιχλιδες ξεχνα τις μικροσωμες γαριδες(cherry,CRS) και πας σε αμανο.να προσεξεις μαλιστα να ειναι αρκετα μεγαλες....4 μικρες αμανο(3-4εκ) που εβαλα πριν λιγο καιρο εγιναν μια χαρα ζωντανη τροφη για να νανακαρα μου....:D:D8-)