Επιστροφή στο Forum : Σκληρότητες
Τον τελευταίο καιρό κάτι παίχτηκε στο νερό της πόλης μου. Απο GH 16 & KH 12 πήγε σε GH 13 & KH 6. Πιστεύω πως κάτι πρέπει να κάνω για να τις ανεβάσω για να είναι πιό προσητό στις τιμές Tanganyika και να μην έχουν πρόβλημα τα ψαράκια μου.
Πήρα λοιπόν to αλάτι της Aqualight Discus salt που έγραφε οτι κάνει και για την προετοιμασία του νερού για Tanganyika και οτι ανεβάζει και την ανθρακική σκληρότητα, και έβαλα σύμφωνα με ις οδηγίες 10 ml για 300 λίτρα νερού. Μετά απο 6 ώρες έκανα μετρήσεις και βρήκα GH 16 αλλά το KH 6 ακούνητο.
Τί θα μπορούσα να κάνω για να ανεβάσω το ΚΗ;
Τα φώτα σας παρακαλώ!!!!!
Καλησπέρα στην Καστοριά! :p
To ΚΗ μπορείς να το ανεβάσεις και με σοδίτσα.. Έχω ένα μακροσκελέστατο post, κάπου, όπου υπολογίζω τη δοσολογία, αλλά, αφού δε σου αρέσουνε τα μακροσκελή post, δε σου δίνω link.. :D:D:D
Τί θα μπορούσα να κάνω για να ανεβάσω το ΚΗ;
Τα φώτα σας παρακαλώ!!!!!
Καλησπέρα!!!!Το Kh εύκολα ανεβαινει με προθηκη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ!!!!Προσεχε ομως ελάχιστη στη ακρη του κουταλιου γιατι ανεβαζει πολυ ευκολα το Kh στα υψη!!Μετρα ξανα και αναλογως προσθετεις κι αλλο............
Το εντόπισα:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25141
(post 21)
Μετά από ένα γολγοθά πράξεων, βγαίνει ότι:
Άρα, 1dKH αντιστοιχεί σε 30mg/lt σόδας NaHCO3
Οπότε, κάνε την αναγωγή και υπολόγιζε ότι ένα "κοφτό" κουταλάκι γλυκού είναι γύρω στα 10gr.. Και, καλού κακού, κάνε και καμία μέτρηση για να σιγουρευτείς, και πες μας κι εμάς τι βρήκες, να δούμε αν τις πετύχαμε σωστά τις πράξεις! :p
Υ.Γ. Δεν έχεις μέσα ασβεστολιθικά υλικά (αραγωνίτη και πέτρες) που να σου ανεβάζουν ούτως ή άλλως τη σκληρότητα?
Καλησπέρα στην Καστοριά! :p
To ΚΗ μπορείς να το ανεβάσεις και με σοδίτσα.. Έχω ένα μακροσκελέστατο post, κάπου, όπου υπολογίζω τη δοσολογία, αλλά, αφού δε σου αρέσουνε τα μακροσκελή post, δε σου δίνω link.. :D:D:D
Το εντόπισα:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25141
(post 21)
Μετά από ένα γολγοθά πράξεων, βγαίνει ότι:
Άρα, 1dKH αντιστοιχεί σε 30mg/lt σόδας NaHCO3
Οπότε, κάνε την αναγωγή και υπολόγιζε ότι ένα "κοφτό" κουταλάκι γλυκού είναι γύρω στα 10gr.. Και, καλού κακού, κάνε και καμία μέτρηση για να σιγουρευτείς, και πες μας κι εμάς τι βρήκες, να δούμε αν τις πετύχαμε σωστά τις πράξεις! :p
Υ.Γ. Δεν έχεις μέσα ασβεστολιθικά υλικά (αραγωνίτη και πέτρες) που να σου ανεβάζουν ούτως ή άλλως τη σκληρότητα?
Να σου πώ φίλε Δημήτρη & συνάδερφε χοντρέ (αν κι εγώ τρώω σε αυτόν τον τομέα), όταν έγραφα το ποστ σκεφτόμουν ακριβώς εσένα και τις εξαίσιες απαντήσεις σου (χωρίς ειρωνεία). Περίμενα την απάντηση σου και νά την. Ευχαριστώ για το λινκ. θα το μελετήσω. Αύριο θα προσθέσω σοδίτσα και θα σας πώ τα αποτελέσματα!!!
Τον τελευταίο καιρό κάτι παίχτηκε στο νερό της πόλης μου. .....
Εβρεξε πολυ?
Εβρεξε πολυ?
Λές να "μαλάκωσε" το νερό για αυτό;
μπορει
εδω το καλοκαιρι το νερο ειναι πιο σκληρο οταν αρχισουν οι βροχες μαλακωνει
Απιονισμενο νερο ειναι η βροχη :D
Εχεις κανει το μπανιο σου και να λουστεις με νερο απο στερνα?
Τελειο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.