Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Mayaca vandellii

Raven
13-12-08, 03:15
Ψαχνω καιρο τωρα για λιγο Hemianthus micranthemoides και δεν μπορω να βρω.:(
Σημερα επεσα πανω σε αυτο το φυτο και σκεφτηκα να το χρησιμοποιησω στην μεσαια ζωνη. Η ονομασια στο καρτελακι του ειναι Mayaca vandellii. Ουτε που το ηξερα οτι υπηρχε..εψαξα στο internet αλλα ουτε κι εkει βρηκα πολλες πληροφοριες παρα μονο οτι ειναι απο Βραζιλια.Εχει κανεις πληροφοριες;

Οι Mayaca τελικα ειναι το ιδιο πραγμα με την Rotala η διαφορετικο ειδος;
Α, πηρα και μια Mayaca fluviatilis η οποια μοιαζει πολυ με Rotala wallichii.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr289-ravenalex_photo-mayaca004.jpg

harilaos
13-12-08, 03:26
Το Mayaca fluviatilis το ανακάλυψα μόλις σήμερα και με εντυπωσίασε ιδιαίτερα:
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=312428&postcount=45

Τα φυτά ποιας εταιρίας ήτανε; (π.χ. Tropica, Lucanas κλπ)
Ίσως έχει η εταιρία πληροφορίες στο site της, ή με ένα mail μπορούν να σε κατατοπίσουνε..

Όπως και να έχει το πράγμα, ελπίζω σύντομα να πετύχεις το οπτικό αποτέλεσμα που επιθυμείς για το ενυδρείο-ζωγραφιά, και μετά να έχεις απλώς να κάνεις tweaks.

Raven
13-12-08, 03:45
Ευχαριστω για την απαντηση Χαριλαε!. Το M.fluviatilis ειναι γνωστο και το ηξερα. Το καρτελακι λεει πανω Floramedia και δεν την εχω ξανακουσει αυτη την εταιρεια.
Παντως βγαινω λιγο εκτος "οραματος" γιατι ηθελα στο σημειο εκεινο να φτιαξω ενα πυκνο θαμνακι με το micranthemoides και το συκγεκριμενο φυτο δεν ξερω πως θα δειξει. Εξαλλου εχει ακομα την emersed μορφη και μαλλον θα λεπτυνουν τα φυλλα του κι αλλο.
Τελικα θα περασουν καμια 50αρια ειδη φυτων απο το ενυδρειο για να κατασταλαξω σε 15-20 που θα δινουν το αποτελεσμα που θελω.:rolleyes:

N4505
13-12-08, 10:21

Φίλε μου έχω Hemianthus micranthemoides (και αυτό από Aqua Essentials), αλλά το έχω ακόμα σε διαδικασία πύκνωσης. Σε κανα μήνα νομίζω πως θα μπορώ να σου στείλω κλαδέματα αν ενδιαφέρεσαι ακόμα :)

Πάνος
13-12-08, 13:15

αλεξανδρε εχω εγω....αν δε καταφερεις να βρεις μπορω να σου στειλω σε λιγο καιρο μια μικρη ποσοτητα να ξεκινησεις....κι εγω τωρα ξεκινω...

Raven
13-12-08, 13:41
Τι εγινε ολοι τωρα ξεκινατε με το micranthemoides ; Ευχαριστω πολυ παντως και τους 2 σας για την προσφορα. Αν δεν εχω βρει μεχρι να κλαδεψετε ευχαριστως να την δεχτω.

alexinio
13-12-08, 14:10
Πολύ ωραία φυτά έχει η οικογένεια mayaca αν τελικά δεν είναι το ίδιο με την rotala.
Εμένα η δικιά μου mayaca πι'ανει ένα είδος βρωμιάς καφέ πάνω και ψιλοχαλάει η εικόνα.Όταν δεν έχει τίποτα επάνω της και είναι κοντά στο φως γίνεται άσπρη!
Η φωτογραφία κύριε Αλέξανδρε δείχνει την vandelli και όχι την fluviatillis σωστά?
Την δικιά μου fluviatilis την πήρα από water inn και είναι από dennerle.

Raven
13-12-08, 14:17
Ναι Αλεξη η φωτο ειναι απο την vandellii και ειναι σε emersed φαση, μακαρι να εμενε ετσι αλλα θα αλλαξει ακομα.

halvas69
13-12-08, 14:29
Η mayaca δεν είναι και το πιό εύκολο φυτό και θέλει καλό φωτισμό για να μεγαλώσει σωστά.
Την έχω δει να περνάει τα πάνδινα με διάφορα setups αλλά ποτέ δεν την είδα σόι.
Με εξαίρεση σε ένα ψαγμένο ενυδρείο που πραγματικά την λαχτάρισα.

Τσιόνογλου Σταύρος
13-12-08, 16:43
Έτσι οπως την βλέπω Αλέξανδρε μου θυμίζει παρα πολύ την δικιά μου που λέγετε και Rotala Nanjenshan ετσι ακριβως ηταν οταν την αγορασα φρεσκια και ηταν απο καλλιέργεια εκτος νερού (Las Lucanas) και με ταμπελάκι να γράφει Walliicki (καμμία σχεση στο τέλος).Απότι κατάλαβα και στα φυτά πολλοί παραγωγοί δίνουν και δικές τους ονομασίες (παραπλήσιες βέβαια).Αφιερωμένη στον Χαλβα:

Τσιόνογλου Σταύρος
13-12-08, 16:53
Εδω είναι μιας εβδομάδας μεσα στο νερο ήδη τα πάνω φυλλα αλλάζουν σχήμα σε βελλόνα ενω τα κάτω μοιάζουν με το δικό σου.

Raven
14-12-08, 02:08
Σταυρο ευχαριστω! αν τελικα ειναι το ιδιο πραγμα η Rotala nanjeshan με τη Mayaca fluviatilis πολυ θα ηθελα να ξαναδοκιμασω γιατι αυτη που μου εστειλες ειναι το πρωτο και μοναδικο φυτο ever που μου χαλασε εντελως και εχει πληγει το γοητρο μου :D

Πάνος
14-12-08, 19:59
δε νομιζω πως ειναι το ιδιο φυτο αλεξανδρε και σταυρο.....την Mayaca fluviatilis την εχω και ειναι λιγο διαφορετικη....δες στη φωτο στο τμημα που εχω κυκλωσει με κοκκινο...

την δοκιμασα στο 400αρι χωρις πολυ φως αλλα κλασικα δεν παει καλα το κατω τμημα της και θα την βγαλω...θελεις να σου τη στειλω αλεξανδρε??

Raven
14-12-08, 20:53
Πανο σε ευχαριστω αλλα δεν την χρειαζομαι. Οπως ειπα παραπανω πηρα λιγη κι απο αυτη αλλα ακομα κι αν παει καλα δεν ξερω αν θα την κρατησω. Εχω γινει αδυσωπητος με οσα φυτα δεν ταιριαζουν, οσο ωραια και να δειχνουν αν δεν δενουν με το ολο συνολο τοτε..σβου.
Αυτο που χρειαζομαι οπωσδηποτε ειναι micranthemoides (μιας και μου λειπουν φυτα μπροστινης/μεσαιας ζωνης ),οποτε εχεις εστω και σε πολυ μικρη ποσοτητα. Και cuba που ψαχνω για να φτιαξω γρασιδι.Αν δεν βρω τοτε θα το στρωσω με glosso που ξεκολλησε επιτελους και παει πολυ καλα πλεον.

Πάνος
14-12-08, 21:14
Αυτο που χρειαζομαι οπωσδηποτε ειναι micranthemoides (μιας και μου λειπουν φυτα μπροστινης/μεσαιας ζωνης ),οποτε εχεις εστω και σε πολυ μικρη ποσοτητα. Και cuba που ψαχνω για να φτιαξω γρασιδι.Αν δεν βρω τοτε θα το στρωσω με glosso που ξεκολλησε επιτελους και παει πολυ καλα πλεον.

μμμ...εδω εκανα μια πατατα...το κουμπα εχω αλεξανδρε...και οχι το μικρανθεμοειδες....
εμπλεξα τα λατινικα μουzw...να ξερεις αν δε βρεις ..κουμπα ειναι αυτο που μπορω να σου δωσω.....συγνωμη για το λαθος...

Raven
14-12-08, 21:20
Χε χε μπερδευτηκες ε; που να δεις εγω που λεω το glosso συνεχεια tenellus και το αντιστροφο. Δοκτωρες Λατινικων εχουμε γινει για να μην πω υδροβιολογοι ,υδροπονοι κλπ.:D

Πάνος
14-12-08, 21:30
καλιτριχοειδες και μικρανθεμοειδες....αυτο το "-ειδες" με μπερδεψε...και το μικρανθεμο (ubrosum) που ειχα παλια...:D