Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : θόρυβος

GIAN_NIKOLA
09-12-08, 15:34
Καλησπέρα,θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν με κάπως δυνατή μουσική επηρεάσει τα ψάρια.

sifnos
09-12-08, 17:26
Καλησπέρα,θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν με κάπως δυνατή μουσική επηρεάσει τα ψάρια.

απο τα 'οσα έχω διαβάσει τα ψάρια επηρεάζονται απο τον ήχο, την αμεση εκθεση του ενυδρείου στο ηλιακο ΄φως για μεγάλο διάστημα ακόμα και απο τα ρεύματα αέρα και τη θερμοκρασία απο τα σώματα του καλοριφερ. αλλά πάντα είχα την απορία...όσοι εχουν το ενυδρείο στο σαλόνι, δεν μπορουν να δουν ταινια δρασης στο home cinema??:D:D. πάντως σκέψου το φυσικό τους περιβαλλον και ενα ενυδρειο σε δωμάτιο με τσίτα hard rock(π.χ)

Λιβέρης Σταύρος
09-12-08, 18:44
Ο έντονος θόρυβος/ήχος προκαλεί δονήσεις του αέρα που με τη σειρά τους μεταφέρονται και στο ενυδρείο. Π.χ με τις δονήσεις που προκαλούν οι σεισμοί τα ψάρια κρύβονται. Τώρα αν ο έντονος ήχος επηρεάζει τα ψάρια σου ή όχι μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις απ' τις αντιδράσεις τους.

GIAN_NIKOLA
09-12-08, 19:06
ευχαριστώ παιδιά

Andros
09-12-08, 19:09
Προσωπικα δεν εχω παρατηρησει ποτε κανενα προβλημα σε σχεση με τον ηχο (μουσικη) ομως οταν ακουστει καποιος αποτομος θορυβος τα ψαρια κρυβονταν (εφευγαν σαν σφαιρες) και μετα απο λιγο ηταν παλι ολα φυσιολογικα...

delta66
10-12-08, 00:13
Δεν θα κανεις και το σπιτι εκκλησια αλλα οχι και ακραιες εντασεις.
Οπως προσαρμοζονται τα ψαρια σε συνθηκες νερου και "διακοσμησης" λιγο διαφορετικες απο του φυσικου τους περιβαλοντος ετσι προσαρμοζονται και στον ηχο και φως.
Σε καμια περιπτωση να μη ερχονται σε επαφη τα επιπλα ενυδρειου και τιβι ή/και ηχοσυστηματος.
Το χειροτερο ειναι να υπαρχει subwoofer, γιατι τα μπασα μεταφερονται πολυ ευκολοτερα.

kwstas_original
11-12-08, 20:22
να εχεις παντα στο μυαλο σου ομως οτι ο ηχος μεσα απο τα τζαμια πολλαπλασιαζεται(αντανακλωντας τα μπασα το ενα τζαμι στο αλλο στο απεναντι δηλαδη.)

Σπύρος Μ
11-12-08, 20:27
Δεν θα κανεις και το σπιτι εκκλησια αλλα οχι και ακραιες εντασεις.
Οπως προσαρμοζονται τα ψαρια σε συνθηκες νερου και "διακοσμησης" λιγο διαφορετικες απο του φυσικου τους περιβαλοντος ετσι προσαρμοζονται και στον ηχο και φως.
Σε καμια περιπτωση να μη ερχονται σε επαφη τα επιπλα ενυδρειου και τιβι ή/και ηχοσυστηματος.
Το χειροτερο ειναι να υπαρχει subwoofer, γιατι τα μπασα μεταφερονται πολυ ευκολοτερα.

γι'αυτό πρέπει να βρω άλλο μέρος να βάλω τον 30αρη ενυσχιτή και το ηχοσήστημα για τις ταινίες:D