Επιστροφή στο Forum : Ποιο αλάτι χρησιμοποιείτε?
Ψηφίστε ποιο αλάτι χρησιμοποιείτε στα ενυδρεία σας…
στο πρωτο γεμμισμα του ενυδρειου εβαλα αλατι της aqua light.
μου εβγαλε kh 5
χτες πηρα το reef crystals θα διξει :-P
tetra sea salt εγω... το βρικα με 50% εκπτωση και το πηρα, αν και πηγενα για red sea.
Εσείς οι θαλασσινοί είστε μυστικοπαθείς μου φαίνεται.. Δεν λέτε τι βάζετε στο μαγικό ζωμό;
αααα οκ!
εγώ βάζω..
τσουκνίδα, παρμεζάνα, γλυστρίδα, ποδαράκι νυχτερίδας μαζεμένο το 1ο Σάββατο του Αυγούστου κάθε δίσεκτου έτους,
τα ανακατεύω
και μπλουμ μέσα....:D:D:D:D μήπως ξέφυγα? :D:D:D
AGUARIUM-SALT tis API....
AGUARIUM-SALT tis API....
Για θαλασσινό? :confused:
AlexandraT
07-01-09, 11:05
Tropic Marin Pro, αλλά έχω δοκιμάσει και Dupla Marin με πολύ καλό αποτέλεσμα...
Νομίζω ότι πρέπει να γράφουμε και το γιατί (μερικοί το γράφουν) καθώς και κάποιες παρατηρήσεις που διαπιστώσαμε από τη χρήση του (π.χ διαλυτότητα στο νερό, ΚΗ, κ.λ.π) γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα.
Χρησιμοποιώ το pro reef της Tropic Marin επιδει είναι γνωστό και διαφημισμένο. Το βρίσκεις δε πολύ εύκολα στο εμπόριο. Διαλύεται στο νερό χωρίς να το καταλάβεις. Το διάλυμα έχει σωστές τιμές Ασβεστίου και Μαγνησίου. Όχι όμως και ΚΗ που είναι χαμηλό στο 7dkh με νερό ώσμωσης (ναι πήρα:smt033). Είναι δε και ακριβούτσικο!!!
ababapanos
06-04-09, 19:55
το TROPIC MARIN SEA SALT PRO που το βρισκετε? σο WI που κοιταξα ειχε μονο το απλο. Εχει μεγαλες διαφορες? η συσκευασια με τα 30 κιλα στα 70 ευρω τι λετε συμφερει?
Παντου το βρισκεις το Pro Reef , απλα θα ετυχε να μην εχει.
Οσο για την τιμη για τα ελληνικα δεδομενα ειναι καλη.
πειτε και δυο λογια βρε παιδια.το να ψηφιζουμε μονο δεν εχει νοημα
Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος το Tropic Marin Bio-Actif?
Έχει ακόμη υψηλότερες τιμές σε Ca και KH και λίγο χαμηλότερο Mg.
TM Bio-Actif
Ca: 490
Mg: 1315
KH: 10,7
TM Pro Reef
Ca: 425
Mg: 1245
KH: 7,3
Τιμή πώλησης, δεν γνωρίζω.
Αλάτι ΚΑΛΑΣ....
.....:smt082
-------------------------
:smt009
μαλλον ειναι του γλυκου ;)
panoscorfu
09-12-09, 17:49
aquacraft στο ξεκινημα μου και τωρα tropic marine proreef;)
Tropic marine!σταθερο και καλο!!!
ειμαστε στην κατηγορια του θαλασσινου Τηλεμαχε ;)
εγω βαζω το ectopur της sera ειμαι πολυ ευχαριστημενη
παλιοτερα εβαζα της ΑΡΙ
αλλα δεν εκανε τιποτα και ηταν και πιο ακριβο:(
ARHSREEFAS
26-12-11, 22:08
PRO REΕF TROPIC MARIN απο μενα
vasilis4x4
28-12-11, 14:16
TROPIC MARINE και απο αυριο PRO REEF TROPIC MARINE
Κουραμπιές
01-08-12, 15:17
http://www.dohse-aquaristik.de/en/p/81386/Premium-Sea-Salt-25-kg ποια η γνωμη σας γιαυτο? Δυστηχως δεν μπορω να βρω τις ποσοτητες των συστατικων που λεει οτι εχει....
Tropic Marine pro reef.
Ουσιαστικά σχόλια δεν έχω. Αυτό μου δώσαν την 1η φορά, αυτό έβαλα και δεν το εχω αλλάξει απο τότε. Την δουλειά μου την κάνω πάντως.Για διαλυτότητα δεν έχω ακριβή άποψη μιας και το προετοιμάζω τουλάχιστων 12 ώρες νωρίτερα και πάντα το βρίσκω διαλυμένο σε αυτό το διάστημα.Μετρήσεις πλέον τις έχω κόψει εδώ και κανα χρόνο οπότε πάλι μαύρα μεσάνυχτα.Το θαλασινό μου πάντως τρέχει απροβλημάτιστα.
Δεν θα είχα όμως πρόβλημα να χρησιμοποιήσω και οποιοδήποτε άλλο επώνημο αλάτι. Απο οτι έχω ακούσει/διαβάσει , κακά αλάτια δεν υπάρχουν πλέων. Απλώς κάποια είναι καλύτερα απο κάποια άλλα.Το οτι έχω κολλήσει με ένα σχετικά ακριβό αλάτι είναι μάλλον οτι έχω πέσει θέμα του marketing ή κάτι τέτοιο τελως πάντων.
Υ.Γ. Μιας και έχω 40 πυρετό και δεν δουλεύω, εξαιτίας της ημιτελής/αφελής απάντησή μου έψαξα λίγο το θέμα (διάβασα στο διαδύκτιο) και απ'οτι φαίνεται μάλλον καλή (αν και όχι την καλύτερη) επιλογή κάνω στο αλάτι μιας και αναπληρώνει αρκετά βασικά συστατικά για την λειτουργία του θαλασινού (δεν χρησιμοποιώ πρόσθετα συμπληρώματα μαγνησίου, ασβεστίου κ.ο.κ.).Παρόλα αυτά το ίδιο επιτυγχάνεται και με φθηνότερα 'πλήρη' αλάτια σύμφωνα με τις αναφορές.
Φιλικά και με εκτίμιση
Περαστικά σου φίλε μου , όσο αφορά τα αλάτια να επιλέξεις αυτο που ταιριάζει στο ενυδρείο σου ..έχω δουλέψει της groteck,redsea,korallenzucht,tm bio actif-pro πιο καλό για εμένα το τελευταίο
-------------------------
Τώρα κάνω αλλαγες απο την θάλασσα και δειχνει καλύτερα από ποτέ
ΤΜ bio actife, αλλαγές 30 λίτρα ανά εβδομάδα, μέχρι ώρας όλα μια χαρά...
nikolaosbouk
22-02-13, 00:12
Tropic Marine pro reef, αλλαγες 10% καθε εβδομαδα.
Tropical Marine Pro Reef
χαμηλο KH και χαμηλο Ca
Tropical Marine Pro Reef
χαμηλο KH και χαμηλο Ca
όταν λες χαμηλά πόσο εννοείς?
καλησπερα σε όλους!
δημιουργηθηκε νέα δημοσκόπηση με νεότερες εταιρίες!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.