PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβληματάκια με φυτά!

gregoryn
03-12-08, 15:42
Καλησπέρα σας! Το ενυδρειάκι μου ειναι 50 λίτρα και εχω 30W φωτισμό. Χρησιμοποιώ DIY Co2 με 4 λίτρα δοχείο. Τα φυτά μου ειναι τα εξής:
Cryptocoryne tropica
Microsorum narrow
Tiger lotus

Τα προβληματα που αντιμετωπίζω είναι τα εξής:

Η Cryptocoryne εχει αρχίσει να διαλύεται :( Πιο συγκεκριμένα τα φύλλα της γεμίζουν με τρύπες και σιγα σιγα κιτρινίζουν και καταστρέφονται. Απο οτι διάβασα ίσως οφείλεται σε έλλειψη καλίου. Χρησιμοποιω υγρό λίπασμα και ταμπλέτες (και τα δυο της Sera) αλλα δεν βλέπω αποτέλεσμα. Ακομα παρατηρώ τις ρίζες του φυτού να έχουν φυτρώσει έξω απο την άμμο και να κατευθύνονται προς τα επάνω.

Το microsorum έχει βγάλει στα φύλλα του μερικές ρίζουλες. Είναι φυσιολογικό αυτό? Φυσικά μιλάμε για το επάνω μερος των φύλλων και όχι κοντά στο υπόστρωμα.

(Photos δεν γίνεται να ανεβάσω αυτη την στιγμή. Υπομονή :) )

aaaooll
03-12-08, 15:44
τα ριζιδια ειναι φυσικα...
τωρα για το καλιο αν μπορεις βρες το potasium της seachem, θα κανεις δουλεια...

halvas69
03-12-08, 15:56
Αν δεν με απατά η μνήμη μου (το είχα παλιότερα) στo Microsorium pteropus var. Narrow γίνεται αυτό που βλέπεις και μπορεί να είναι έλειψη λίπανσης (κάποιου στοιχείου).
Δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί μου έσπαγε τα νεύρα και δεν ασχολήθηκα πολύ μαζί του.
Ας πει κάποιος άλλος που ξέρει καλύτερα γιατί μπορεί να είναι και φυσιολογικό (νέα φυτά).....ρουφιάνα μνήμη θες αναβάθμιση :)
Στην άλλη περίπτωση μάλλον έχεις να κάνεις με Cryptocoryne Rot ή Cryptocoryne desease, πες το όπως θες το ίδιο είναι και δεν είνα καθόλου σπάνιο.
Είναι ευαίσθητες στις αλλαγές συνθηκών, μεταφυτεύσεις, φωτισμό κλπ. όπως και αν παραμελήσεις το ενυδρείο ή πέσει πολύ η απόδοση στις λάμπες (παλαιότητα)
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε τέτοια περίπτωση είναι να κρατάς καλή ποιότητα νερού και να τις αφήσεις απείραχτες )έξω τα χεράκια λοιπόν, μέχρι να ανακάμψουν.
Υπομονή και κάνε καμμία αλλαγή νερού παραπάνω, θα βοηθήσει.

theodor72
03-12-08, 18:50
Για την Cryptocoryne δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Ότι σου είπε ο halvas69 :smt023
Για το Microsorium pteropus δες και εδώ. Ελπίζω να σε βοηθήσει.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21986

gregoryn
03-12-08, 21:05
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδια!