Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : sos bba

kalomoiris
03-12-08, 07:55
καλημερα για ακομη μια φορα ζηταω τα φωτα σας παρατηρησα πανω στις anubies και την Riccardia graeffei bba

η ενεργειες που εχω κανει ειναι να σκεπασω το ενυδρειο και να βαλω αεραντλια διπλη εκοψα και το ταισμα

τι αλλο πρεπει να κανω για να απαλαγω?????

εκτος απο ββα παρατηρησα σε 2-3 κορμους απο anubies κατι σαν μαυρη μουτζουρα

chemical mac
03-12-08, 09:29
να βάλεις CO2, αν έχεις ήδη να το αυξήσεις

kalomoiris
03-12-08, 09:34
εχω τις dennerle βγαζει 1 φυσσαλιδα στα 2 δευτερολεπτα ποσο να το αυξισω?

delta66
03-12-08, 09:47
να βάλεις CO2, αν έχεις ήδη να το αυξήσεις
ή να ελλατωσεις το φωτισμο
(ισως κι λιγο το ταισμα, εχεις πολλα ψαρια μεσα και και εχεις πολλους ρυπους?)
Δες και αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=73546&postcount=7

paraskevi_gr
03-12-08, 09:54
Συγνώμη ρε παιδιά αλλά λόγω ασχετοσύνης να ρωτήσω τί είναι το
bba?

kalomoiris
03-12-08, 10:00
Οχι φιλε μου απο ψαρια μονο 2 ancistrus οι οποιοι ψαχνω κοσμο να τουσ δωσω 11 αμανο γαριδες 2 cardinal και 5 cory ταιζω 1 φορα την ημερα

πλεον απο εχθες το εκοψα και το σκεπασα

απο ρυπους το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι επειδη ειχα μεσα ανα καροτο και ενα αγγουρι για 2 μερες

και ενα αλλο που παρατηρησα δεν ξερω αν ειναι σχετικο η οχι τα περιτοματα απο τουσ ancistrus οταν τρωνε καροτο ειναι πορτοκαλι και οταν τρωνε αγγουρι ειναι πρασινα και οταν τρωνε ταμπλετες διαφορες ξυλου αλγης κ.τ.λ ειναι σκουρα και μερικες φορες διαφανα και κρεμονται αρκετη ωρα
-------------------------
Black Beard Algae=bba

η χειρότερη άλγη μαύρη τριχοειδής

aquaman
03-12-08, 10:11
ή να ελλατωσεις το φωτισμο
(ισως κι λιγο το ταισμα, εχεις πολλα ψαρια μεσα και και εχεις πολλους ρυπους?)
Δες και αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=73546&postcount=7

Για να μαθαίνουμε κι εμείς: Το "ελλατώνω το φωτισμό" σημαίνει ίδια watt αλλά μειώνω τη φωτοπερίοδο, ή μειώνω τα watt (η αφαιρώ reflectors π.χ.) και κρατάω σταθερή τη φωτοπερίοδο;

kalomoiris
03-12-08, 10:18
συγνωμη ξεχασα να πω οτι ο φωτισμος μου δεν ειναι τρελος μπορω να πω ειναι και πολυ λιγος εχω 0,36w στα 100

και αντανακλαστηρες

chemical mac
03-12-08, 10:31
αύξησε λοιπόν το co2 σε τουλάχιστον μια φυσαλίδα το δευτερόλεπτο. άλλος ένας τρόπος να την ξεφορτωθείς γρήγορα είναι να ρίξεις οξυζενέ με μια σύριγγα πάνω στα επηρεασμένα από bba σημεία. θα την δεις να κοκκινίζει και να φεύγει σιγά σιγά. πάνω από όλα προσπάθησε να σταθεροποιήσεις τις συνθήκες σου. ο χοντρός έχει γράψει σεντόνια για τη λίπανση και τις ιδανικές παραμέτρους. γενικότερα πειραματίσου ;)

kalomoiris
03-12-08, 10:34
οποτε μαλλον πρεπει να βγαλω και την αεραντλια που εχω βαλει???

βασικα την εβαλα οχι για να βαλω οξυγονο εχει αρκετο το καταλαβαινω απο τα ψαρακια

αλλα πιο πολυ για να μην αφησω περιοχες με στασιμοτητα

chemical mac
03-12-08, 10:50
στα 140 λίτρα βάλε ένα μικρό κυκλοφορητή της elite αν θέλεις κυκλοφορία. στην προκειμένη περίπτωση η αεραντλία σου ακυρώνει το co2

delta66
03-12-08, 12:27
Για να μαθαίνουμε κι εμείς: Το "ελλατώνω το φωτισμό" σημαίνει ίδια watt αλλά μειώνω τη φωτοπερίοδο, ή μειώνω τα watt (η αφαιρώ reflectors π.χ.) και κρατάω σταθερή τη φωτοπερίοδο;
Ευστοχη ερωτηση, θεωρησα οτι θα γινει κατανοητο οτι μιλαω για την ενταση του φωτος αφου δεν μιλησα για "φωτοπεριοδο".

kalomoiris
03-12-08, 12:32
οποτε βγαζω την αντλια και βαζω φιλτρακι και συνεχιζω να το εχω σκεπασμενω?

chemical mac
03-12-08, 12:41
Βγάλε τη πρίζα αμέσως. Όταν θα την ξαναβάλεις θα πρέπει να ανάβουν τα φώτα, να δουλεύει το φίλτρο και να έχεις παροχή co2 1 φυσαλίδα / δευτερόλεπτο. Η φωτοπερίοδος σου καλό θα είναι να μην ξεπερνά το 10ωρο. Το παρακολουθείς και ανάλογα πράττεις. Αν όντως είναι bba θα πρέπει να αφαιρέσεις τα φύλλα που έχουν προσβληθεί καθώς και ότι άλλο έχει πάνω του την συγκεκριμένη άλγη. Αν δεν θέλεις να κόψεις, δοκίμασε αυτό που σου είπα με σύριγγα και οξυζενέ.

xontros
03-12-08, 15:19
Η BBA αν είναι φρέσκια μπορεί να φύγει (να καεί) με χρήση Seachem Excel, σε δοσολογία διπλάσια από την προτεινόμενη.. Προσοχή όμως, αυτό μπορεί να σου κάψει και ευαίσθητα φυτά αν έχεις (με λεπτά φυλλαράκια, π.χ. κερατόφυλλο)..

Η συσκότιση βοηθάει στη BGA (κυανοβακτήριο), δεν ξέρω αν κάνει κάτι με τις άλλες άλγες..

Κάνε μία μέτρηση και για ΝΟ3, να δεις που βρίσκεσαι..

Και μείωσε και το λίπασμα που ρίχνεις αν ρίχνεις..

Γενικά πάντως, οι ανούμπιες στο δικό μου ενυδρείο, πάντα μάζευαν στα φύλλα τους ΒΒΑ, και μόνο οι ανούμπιες, κανένα άλλο φυτό.. Το πρόβλημα ήταν ότι τις είχα σε πολύ φωτεινό σημείο.. Καλύτερα να τις βάλεις στη σκιά κάποιου άλλου ψηλότερου φυτού..

kalomoiris
04-12-08, 07:57
τις εχω στην σκια πλεον τα εχω κοψει τα λιπασματα για να δω πως θα παει τα no3 ειναι 15
εχθες ανοιξα για λιγο το καλυμα που εχω ριξει στο ενυδρειο και εχω μια παρατηρηση να κανω ποιο ομορφο δεν το εχω ξαναδει!!!!!!!!!!!!!!

το νερο ηταν κρυσταλινο το χρωματα ηταν υπεροχα
ββα δεν παρατηρησα η εχει μεινει πολυ λιγο η ειναι σε σημεια που δεν την βλεπω το μονο κακο ειναι οτι ο εχινωδορος μου ειναι για ακομα μια φορα χαλια απο τον ancistrus

οι γαριδουλες για πρωτη φορα ηταν σκορπισμενες σε ολο το ενυδρειο

και παρατηρησα λιγα καφε φιλαρακια απο την Riccardia graeffei αλλα πιστευω μετα το τελος τις συσκοτισης να παρει τα πανω τις και παλι

imichal
04-12-08, 10:57
Δηλαδή καταπολεμησες την BBA μεσα σε μερικες ωρες ?

kalomoiris
04-12-08, 11:02
τι να σου πω αυτα ειδα αυτα λεω προχθες ειδα μια τουφιτσα πανω στην Riccardia graeffei και μια μαυριλα στις ανυβιες και σταματησα αμεσως ταισμα καλυψα το ενυδρειο εβαλα 2πλη αντλια και εχθες που το ανοιξα να δω τι γινετε ....τα εγραψα

προς θεου δεν ειπα οτι εχει φυγει τελειως απλα στο σημειο που την ειδα δεν υπαρχει πλεον

PascM
04-12-08, 15:05
Δηλαδή καταπολεμησες την BBA μεσα σε μερικες ωρες ?
Και την έπιασε άμεσα στην αρχή της!
Βασικό αυτό.

delta66
04-12-08, 15:24
Αναφερεις καπου πιο εκτεταμενα το θεμα με τους ancistrus και τους εχινοδωρους? ή να σε ρωτησω εδω σχετικα με αυτο γιατι με ενδιαφερει.
Εχω και εγω απο τα δυο αλλα δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα.
Αλλοι εχουν τετοιο προβλημα? και ποιο ειναι ακριβως αυτο το προβλημα?
Ποιο ειδος ancistrus ειναι? http://www.planetcatfish.com/catelog/genus.php?genus_id=4#221
Αν ειναι ο Sp. 3 για να μη τον ψαχνεις, εχει μετονομαστει πλεον σε Ancistrus cf. cirrhosus (http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=49)
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Ας γινει αποκοπη του θεματος αν χρειαζεται

kalomoiris
05-12-08, 08:46
καλημερα δεν ειναι αυτος ενας αλλος ειναι βασικα επειδη εκοψα το ταισμα σημερα πριν ερθω στην δουλεια ειδα το ενυδρειο και δεν μου εχει αφησει φυλλο για φυλλο

τους θελεις να σου τους δωσω?

imichal
05-12-08, 10:39
εισαι σιγουρος οτι ειναι ancistrus ? Μηπως ειναι κανενας pleco ?
Για βαλε καμια φωτο να τον δουμε.... Με ενδιαφερει και μενα αυτο....

kalomoiris
05-12-08, 12:02
και αυτες οι φωτο δεν ειναι και πολυ καλες

kalomoiris
05-12-08, 12:04
παντως ειναι ο ancistrus leopard την επιστημονικη του ονομασια δεν την θυμαμε και ο αλλος ειναι ancistrus gold

kalomoiris
06-12-08, 18:02
ξερεις κανενας τους λογους που κανεις την εμφανισει τις η ΒΒΑ?

delta66
07-12-08, 00:12
Αιτια : υψηλα φωσφορικα σε συνδυασμο με λαθος αναλογια φωσφορικων-νιτρικων.
Καταπολεμηση : μπουσταρισμα στην αναπτυξη των φυτων.

kalomoiris
07-12-08, 18:05
τα φωσφορικα δεν εχω ιδεα ειναι αληιθεια ποσα ειναι αλλα τα νιτρικα τα κραταω γυρω στο 15

το μπουσταρισμα που λες δεν καταλαβα τι ειναι και τι θελεις να πεις?

delta66
07-12-08, 22:06
τα φωσφορικα δεν εχω ιδεα ειναι αληιθεια ποσα ειναι αλλα τα νιτρικα τα κραταω γυρω στο 15

το μπουσταρισμα που λες δεν καταλαβα τι ειναι και τι θελεις να πεις?
1. μετρας με τεστ φωσφορικων για να ξερεις ποσο εχει.
2. μπουσταρισμα, εννοω οτι κανεις οτι χρειαζεται αναλογα τα φυτα που διαθετεις για να αναπτυσονται καλα.
πχ το διοξειδιο σε συνδυασμο με τον σωστο σε ενταση και φασμα φωτισμο για το ποσοστο του διοξειδιου που προσθετεις και ταυτοχρονα προσεχεις και τις αλλες τιμες για να μην εχεις προβληματα με τα ψαρια (πχ pH σε συνδυασμο με kH απο τον τυπο (http://www.csd.net/%7Ecgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm)) και για να εχουν ολα μια ισορροπια μεσα στο ενυδρειο.

Μερικες προτασεις που ακολουθω εγω.
Εχει ειπωθει οτι το ενυδρειο ειναι ενα κλειστο συστημα προσομοιωσης της φυσης και θελει μετρησεις και προσοχη για να κραταει την ισορροπια.
Αλλο που εχει ειπωθει ειναι οτι οσο πιο μικρο ειναι το ενυδρειο τοσο πιο ευμεταβλητες ειναι αυτες οι τιμες με τα αναλογα ασχημα αποτελεσματα.
Και αλλο που εχει ειπωθει ειναι οτι καλο ειναι να μη κανουμε αποτομες αλλαγες στο συστημα αυτο για διαφορους λογους οχι μονο φυτων (πχ αλλαγη ολων των λαμπων ταυτοχρονα, ή της φωτοπεριοδου ή των τιμων θερμοκρασιας, ph, kh gh κλπ)
Αλλο που εχει ειπωθει ειναι αν λειτουργει ενα συστημα καλα δεν το πειραζουμε.
Αλλο, πριν βαλουμε οτιδηποτε στο νερο (απο λιπασμα εως ψαρι, πρωτα διαβαζουμε γι'αυτο καλα)
Οταν δεν ειμαστε σιγουροι για κατι, κανουμε μετρησεις με υγρα τεστ.
δεν θυμαμαι αλλα τωρα ... :)

kalomoiris
08-12-08, 08:44
παντως σε ευχαριστω πολυ αν και τα φυτακια μου μια χαρα αναπτυσονται απλα ειχαν γινει αρκετες μεταφυτευσεις και με προλαβε η αλγη τωρα εχουν αρχισει να περνουν τα πανω τους οποτε και θα στρωσει αν και θα χαλασει σε μια εβδαμαδα και παλι γιατι το σαββατοκυριακο μετακομιζω
ολα τα ειχαμε η green spot στο μπροστινο τζαμι μας ελειπε!!!!!

τι κανουμε??????

απο οτι διαβασα εμφανιζεται λογο λαθους φωσφορικων νιτρικων

η bba δεν εμφανιζεται για περρισεια φωσφορικων

εχω χαζεψει

xontros
08-12-08, 13:29
Αναφερεις καπου πιο εκτεταμενα το θεμα με τους ancistrus και τους εχινοδωρους? ή να σε ρωτησω εδω σχετικα με αυτο γιατι με ενδιαφερει.

εισαι σιγουρος οτι ειναι ancistrus ? Μηπως ειναι κανενας pleco ?
Για βαλε καμια φωτο να τον δουμε.... Με ενδιαφερει και μενα αυτο....

Το θέμα αυτό συζητήθηκε (και συζητείται) εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28121

xontros
08-12-08, 13:47
παντως σε ευχαριστω πολυ αν και τα φυτακια μου μια χαρα αναπτυσονται απλα ειχαν γινει αρκετες μεταφυτευσεις και με προλαβε η αλγη τωρα εχουν αρχισει να περνουν τα πανω τους οποτε και θα στρωσει αν και θα χαλασει σε μια εβδαμαδα και παλι γιατι το σαββατοκυριακο μετακομιζω
ολα τα ειχαμε η green spot στο μπροστινο τζαμι μας ελειπε!!!!!

τι κανουμε??????

απο οτι διαβασα εμφανιζεται λογο λαθους φωσφορικων νιτρικων

η bba δεν εμφανιζεται για περρισεια φωσφορικων

εχω χαζεψει

Μια και ούτως ή άλλως μετακομίζεις, οπότε και θα χρειαστεί να αδειάσεις το ενυδρείο σου, εγώ θα πρότεινα να καθαρίσεις ό,τι μπορείς με το χέρι (οι άλγες από το μπροστινό τζάμι φεύγουν εύκολα με ένα μαγνητάκι).. Με τη "μεγάλη" αλλαγή νερού που συνεπάγεται η μετακόμιση, θα γίνει ουσιαστικά και ένα "reset" στα λιπάσματα που έχεις στο ενυδρείο, και μία καινούρια αρχή..

Σε ό,τι αφορά στην green spot, αυτή όντως οφείλεται σε κακή αναλογία ΝΟ3-ΡΟ4, και συγκεκριμένα στην έλλειψη ΡΟ4.. (προφανώς, αυτό είναι μια συνήθης αιτία, όπως έχει προκύψει από πολλές παρατηρήσεις.. είναι λοιπόν ένα πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξεις, αλλά δε σημαίνει ότι είναι και το μοναδικό.. η λύση είναι όλα αυτά που γράφει παραπάνω ο delta..)

Όταν λες ότι κρατάς τα ΝΟ3 σου γύρο στο 15 τι εννοείς? Προσθέτεις κάποιο λίπασμα? Γιατί φαίνεται απίθανο τα αργής ανάπτυξης φυτά σου να καταναλώνουν όλα τα νιτρικά που υποθέτω ότι θα έχεις στο ενυδρείο σου..

Τέλος, για τη BBA δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος "κανόνας" (π.χ. περίσσεια φωσφορικών), αλλά γενικά, περίσσεια κάποιου θρεπτικού στοιχείου..

Αρκετά πιθανή αιτία είναι ο σίδηρος, ειδικά σε περιπτώσεις όπου έχουμε υπόστρωμα για τα φυτά (που συνήθως απελευθερώνει σημαντικές ποσότητες σιδήρου στη στήλη νερού), και παράλληλη χρήση γενικών λιπασμάτων (π.χ. Sera Florena, JBL Ferropol, κ.τ.λ.), που επίσης περιέχουν μεγάλες ποσότητες σιδήρου..

Επίσης πιθανή αιτία είναι η έλλειψη CO2.. (στην περίπτωσή σου αυτό μεταφράζεται σε χρήση αεραντλίας, που διώχνει το CO2 λόγω έντονης ανατάραξης της επιφάνειας) Αυτό μπορείς να το ελέγξεις χρησιμοποιώντας μετρήσεις ΚΗ και pH, σε συνδυασμό με αυτό εδώ το πινακάκι:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483

kalomoiris
08-12-08, 13:53
αεραντλια δεν εχω απλα την εβαλα μολις ειδα bba co2 εχω 1 φυσσαλιδα το δευτερολεπτο λιπασματα τις seachem iron trace kai potasium τα νιτρικα ειναι γυρω στο 15 δεν ριχνω κατι απλα εχω μπολικο κερατοφυλλο και δεν το αφηνει να ανεβει μαλλον θα στρωσουν τα πραγματα μετα την μετακομισει

εχω καποιες αποριες ομως μετα την μετακομιση αρχιζω παλι απο τις 8 ωρες και ανεβενω?

και αν εχεις να μου προτεινεις κανενα φυτο γρηγορης αναπτυξης και συχρονος οχι πολυ δυσκολο θα ελεγα ευκολο προς μετριο

xontros
08-12-08, 14:27
Γιατί ρίχνεις seachem iron, και πόσες φορές ρίχνεις την εβδομάδα? Υπόστρωμα έχεις? Ίσως αυτό να σου την κάνει τη ζημιά.. Εγώ με το flourite, τόσο καιρό, και με αρκετά πυκνοφυτεμένο ενυδρείο, δεν έριξα ποτέ σίδηρο, και ποτέ δεν είδα σημάδια έλλειψης (χλώρωση φύλλων).. Και τώρα που ρίχνω iron, ρίχνω ελάχιστο, μόνο 2 φορές την εβδομάδα (αντί για κάθε μέρα που προτείνει η seachem στο εβδομαδιαίο της πρόγραμμα).. Και το Fe ξεπερνάει το 0.10ppm (που αναφέρεται και ως προτεινόμενη τιμή).. Ίσως είναι χρήσιμο να πάρεις κάποιο σχετικό τεστάκι.. Και γενικά, μή ρίχνεις σίδηρο αν δε δεις σημάδια έλλειψης.. Είναι από τις κλασσικότερες αιτίες για την ανάπτυξη άλγης!

Όσο για το trace, αυτό αποτελεί συμπλήρωμα ιχνοστοιχείων.. Σκοπός του είναι να μπορείς να συμπληρώνεις μέσα στην εβδομάδα αυτά τα στοιχεία που καταναλώνονται άμεσα από τα ταχείας ανάπτυξης φυτά.. Το κατάλληλο "γενικό" λίπασμα της Seachem είναι το Flourish (το οποίο μάλιστα περιέχει και μία μικρή ποσότητα σιδήρου, όπως επίσης και όλα τα συστατικά που περιέχονται στο trace)..

Όσο για εύκολα και γρήγορα φυτά, δες εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
(όλα τα stem plants ;))

kalomoiris
08-12-08, 14:31
η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ελειψη σιδηρου αλλα ηταν απο σαλιγκαρια που δεν τα ειχα παρει χαμπαρι και απλα εριχνα καθε 2 μερες παντως προχθες εριξα iron trace potasium και εχθες εμφανιστηκε η green spot και κουκουλοσα παλι το ενυδρειο

xontros
08-12-08, 15:00
Δες και λίγα ποστ παραπάνω..

Η συσκότιση συστήνεται γενικά ως μέθοδος καταπολέμησης του BGA, που ουσιαστικά δεν είναι ακριβώς άλγη αλλά κάποιο βακτήριο (γι'αυτό εξ'άλλου καταπολεμάται και με αντιβιωτικά - βλ. ερυθρομυκίνη).. Δε σημαίνει ότι η συσκότιση βοηθάει στην καταπολέμηση της κάθε άλγης.. Αν το πρόβλημα οφείλεται σε κακή ισορροπία θρεπτικών, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δημιουργείς προβλήματα στην ανάπτυξη των φυτών, τα οποία επί της ουσίας θα κατανάλωναν τα θρεπτικά, και έτσι εμμέσως ενισχύεις την άλγη, αντί να την καταπολεμάς..

Η λύση είναι να πετύχεις μια σωστή ρουτίνα φωτισμού/co2/λίπανσης.. Μήν αντιμετωπίζεις την άλγη σαν πρόβλημα, που να θέλεις να το ξεφορτωθείς.. Σε όλα τα φυτεμένα υπάρχει άλγη.. Απλά επιδιώκουμε να μήν αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό.. Είναι κι αυτή εξ'άλλου μέρος του συστήματος.. Δες την σα "δείκτη" για την καλή ισορροπία των θρεπτικών συστατικών στο κλειστό οικοσύστημα του ενυδρείου σου.. ;)

kalomoiris
08-12-08, 16:56
ευχαριστω για τις συμβουλες και πανω σε αυτες μολις τωρα ηρθα σπιτι και αναψα κανονικα τα φωτα καθως και καθαρισα με μαγνιτακι την green spot και εφυγε αλλαξα την ροζ λαμπα απο πισω μπροστα ετσι ωστε να μην χτυπαει στο τζαμι η ασπρη προσπαθω να φερω σε μια ισοροπια απλα οπως ειπεσ και εσυ τα λιπασματα που εριχνα χωρις καποιο λογο με φεραν σε αυτο το σημειο
και κατι που παρατηρησα τωρα ειναι οτι πανω σε μια anubia με μεγαλα φυλλα δεν ξερω ακριβως ποια ειναι απο το πετ μου ειπαν οτι ειναι η anubia bateri αλλα δεν εχω δει καμια φωτο που να επιβαιβεωνει το ονομα τις με την φωτο

ειδα κατι πρασινα στιγματακια μηπως ειναι green spot που καθισε εκει??
πηγα να τον βγαλω με το χερι αλλα δεν εφευγε και φαινεται σαν να ειναι απο το φυλλωμα

και αν δεν ειναι green spot τι μπορει να ειναι?

xontros
08-12-08, 17:09
Στις ανούμπιες που είχα ποτέ δεν κατάφερα να μή μαζεύουν άλγη.. :D
Όλο το ενυδρείο καθαρό, η ανάπτυξη των φυτών πολύ καλή, αλλά οι ανούμπιες κατάμαυρες.. :D

Καλό είναι γενικά να τις έχεις σε κάποια σκιά.. Στο δικό μου μικρό ενυδρείο, δεν είχα τέτοια δυνατότητα, και ήτανε στο κέντρο, φάτσα κάρτα κάτω από το φως.. Αν δε γίνεται, άφησέ τες έτσι.. Κι αν γίνουνε χάλια, ας περιμένουμε το Σπύρο (delta66), να μας πει πώς τις κατάφερε τις δικές μου (που του τις έδωσα προχτές), και όχι μόνο τις καθάρισε, αλλά τις έκανε και έλαμψαν! ;)

kalomoiris
09-12-08, 07:59
δυστηχως εχει μεινει μονο μια στο κεντρο γιατι δεν ξερω που μπορω να την βαλω και αυτη ειναι που εχει τα πρασινα μικρα στιγματα δεν ειναι μαυρα αλλα πρασινα τωρα με την μετακομιση που θα γινει το σαββατοκυριακο μαλλον θα βρω καποιο σκιερο μερος να την βαλω και αυτην και να αλλαξω καπως το aquascaping

περιμενω και απο τον delta αμα εχει καμια καλυτερη δοκιμασμενη λυση

delta66
09-12-08, 13:16
δυστηχως εχει μεινει μονο μια στο κεντρο γιατι δεν ξερω που μπορω να την βαλω και αυτη ειναι που εχει τα πρασινα μικρα στιγματα δεν ειναι μαυρα αλλα πρασινα τωρα με την μετακομιση που θα γινει το σαββατοκυριακο μαλλον θα βρω καποιο σκιερο μερος να την βαλω και αυτην και να αλλαξω καπως το aquascaping

περιμενω και απο τον delta αμα εχει καμια καλυτερη δοκιμασμενη λυση
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=311379&postcount=44

kalomoiris
09-12-08, 13:24
ευχαριστω να σε ρωτισω το ιδιο κανουμε και οταν ειναι απλα 5-6 στιγματακια πρασινα???

το λεω για να μην υποβαλω σε ολη αυτην την διαδιακασια την καημενη την anubia

delta66
09-12-08, 13:30
ευχαριστω να σε ρωτισω το ιδιο κανουμε και οταν ειναι απλα 5-6 στιγματακια πρασινα???

το λεω για να μην υποβαλω σε ολη αυτην την διαδιακασια την καημενη την anubia
οχι
βγαινουν με το χερι?
εχει σε αλλα σημεια του ενυδρειου τετοια αλγη?
μιλας για green spot?

αν ηταν περισσοτερα και εντονα τα στιγματα, θα μπορουσες να δοκιμασεις σκετη οδοντοβουρτσα για αρχη

υγ αν και εγω ειμαι της φιλοσοφιας "εξαλοιφω την αιτια" στα προβληματα γενικως.

kalomoiris
09-12-08, 13:35
5-6 μονο σε αυτη την anubia ναι green spot πρεπει να ειναι απο τα τζαμια την καθαρισα τελειως με μαγνητακι

xontros
09-12-08, 14:48
Νομίζω ότι κακώς αγχώνεσαι για 5-6 στιγματάκια.. Ένα φυτεμένο ποτέ δε θα καταφέρεις να είναι πεντακάθαρο από άλγες.. Εγώ θα τις άφηνα, να δώ πώς θα εξελιχθούν, και θα τις χρησιμοποιούσα σαν "δείκτη" του αν έχω ισορροπημένες ή όχι συνθήκες λίπανσης στο ενυδρείο.. Αυτό εξ'άλλου είναι και η ομορφιά της υπόθεσης.. ;)

kalomoiris
09-12-08, 15:00
οκ φιλε μου ευχαριστω

kalomoiris
15-12-08, 07:30
τελικα παιδια η μεκακομιση πηγε χαλια τοσο χαλια που μου διαελυσε ολο το ενυδρειο ολα ηρθαν πανω κατω η απελπισια στο full

PascM
16-12-08, 00:12
....δηλαδή?

kalomoiris
16-12-08, 07:34
μου διαλυσε τα παντα το εσωτερικο φιλτρο βγηκε απο την θεση του τα φυτα ξεριζοθηκαν ολα ασε χαμος σου λεω απελπιστηκα

delta66
16-12-08, 08:16
Εχεις ακομα ενεργο υποστρωμα?
Τι φιλτρο κολλαει με 2-3 μπιστολιες σιλικονη, με στεγνο τζαμι και φιλτρο.

kalomoiris
16-12-08, 08:23
ναι εχω υποστρωμα τα ανακατεψα για κανω και παλι τρυπα στην γωνια για να μπει το φιλτρο

το θεμα ειναι οτι δεν θελω να το κολησω

απλα δεν πιστευα οτι στην μετακομηση θα μου φυγει

delta66
16-12-08, 08:44
Ααα ακολητο ειναι.
Αν ειναι "ζωντανο" ακομα το υποστρωμα και "περασε" στο νερο θα εχεις λιγη αλγη. :(

kalomoiris
16-12-08, 08:46
δεν πειραζει μωρε και που δεν ειχε περασει παλι αλγη ειχα οποτε δεν αλλαζει κατι
εξαλου κομμενα τα λιπασματα γιατι το ενυδρειο γινεται μονο με γαριδες