PDA

Επιστροφή στο Forum : Hydor Prime 20 Προβλημα!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!

saxo_29
01-12-08, 11:26
Καλημερα

Εχω παρει ένα Hydor Prime 20 εξωτερικο φιλτρο.
Το συνεδεσα στο ενυδρειο, εβαλα υλικα μεσα στο καδο, με την εξης σειρα:

Από πανω προς τα κατω-1.σφουγγαρι
2.Βιοβαλες
3. Substrat Pro
4. σφουγγαρι

Το Φιλτρο ξεκιναει κανονικα και στο 5 λεπτο το πολύ αρχιζει να πλημμυριζει από τον καδο .
Κοιταξα την λαστιχενια φλαντζα και είναι καλη. Η κεφαλη του φιλτρου κλειδωνει κανονικα στο φιλτρο. Δεν βλεπω κατι σπασμενο,, οποτε δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει.

Εχει κανεις καποια παρομοια εμπιρια ; Τι θα μπορουσε να φταιει;

Φιλικα
Κωστας

PascM
01-12-08, 12:32
Για να βγάζει νερό από τον κάδο παίζει και η περίπτωση να υπάρχει κάποιο ράγισμα.?

saxo_29
01-12-08, 13:01
Το κοιταξα, ραγισμα δεν εχει. Σκεφτηκα μιπως το χα παραγεμησει με υλικα, αλλα και αυτο δεν ξερω εαν ησχει.
Αυτο που μου κανει εντυπωσει ειναι οτι τα πρωτα λεπτα δουλευει κανονικα,,και μετα απο λιγο ( κανενα 5 λεπτο) αρχιζει να βγαζει νερο.
Σκεφτηκα εαν ειναι τσιμουχα, μη σωστο κλεισημο η κατι τετοιο,, λογικα δεν θα πλημυριζε απο την αρχι;

PascM
01-12-08, 13:02
Είναι λογικό αυτό που λες!
Από την άλλη μήπως κάπου δεν σφραγίζει σωστά και μόλις γεμίσει καλά με νερό ο κάδος τοτε ξεφεύγει νερό?

saxo_29
01-12-08, 13:09
Μιλησα με το παλικαρι που το ειχε,,και μου ειπε καποια πραγματα να δοκιμασω. Θα κανω την δοκιμη παλι αυριο και ευχομαι να μην ξανασφουγγαριζω:confused:

kwstas_original
01-12-08, 16:21
το λαστιχο στο καπακι του κουβα δεν πρεπει να παταει καλα.ειχα παθει ακριβως το ιδιο κ ολο σφουγγαριζα.αυτο φταιει σιγουρα

saxo_29
01-12-08, 16:45
το λαστιχο στο καπακι του κουβα δεν πρεπει να παταει καλα.ειχα παθει ακριβως το ιδιο κ ολο σφουγγαριζα.αυτο φταιει σιγουρα

Kwsta, εσυ πως το ελυσες; Εαν βαλω λιγη βαζελινη στο λαστιχο, θα βοηθησει;
Μου ειπαν επισης οτι οταν κλεινω το καπακι πρεπει να εχω ανοιχτο το μικρο καπακι του Prime "το μπλε καπακι",, ισχει αυτο;

Σορρυ που σε ζαλισα κιολας με τοσες ερωτησεις.

kwstas_original
01-12-08, 17:02
κανε δοκιμες στην μπανιερα του σπιτιου σου μεχρι να ''κατσει'' καλα το λαστιχο και να μην πλημυρισεις.αν αυτο το ρημαδολαστιχακι παθει κατι κθαρισαμε ολοι μας!
-------------------------
δεν γνωριζω για το ''μπλε καπακι'' που λες γιατι χρησιμοποιω αλλη μαρκα.απλα ειχα παθει κατι παρομοιο

delta66
02-12-08, 05:33
.... Εαν βαλω λιγη βαζελινη στο λαστιχο, θα βοηθησει;....
δεν το ξερω το φιλτρο αλλα η βαζελινη ειναι για να μη ξεραινεται το λαστιχο και να μεγαλωνει τη ζωη του (κι αυτο μια φορα στο τοσο)
Δοκιμασε να βγαλεις λιγα υλικα και να δεις πως ανταποκρινεται.

saxo_29
02-12-08, 15:09
Λοιπον σημερα ξαναδοκιμασα το φιλτρο.
Εκανα τα εξης :
1. Εβαλα λιγη βασελινη στο λαστιχο.
2. Κουμπωσα το καπακι (κεφαλή) με το μικρο καπακι του Prime ανοιχτο (οποτε δεν δημιουργηθηκε συμπιεση μεσα στο δοχειο απο αερα)
3. εκλεισα τα κουμποματα σταυρωτα.
4.γεμησα το δοχειο απο την τρυπουλα του Prime με νερο.
5. Βιδωσα το καπακι του Prime μεχρι να ασφαλησει.

Σκουπησα τα παντα πολυ καλα για να ειναι στεγνα, να μπορω να δω εαν εχει διαροη.
Το αφησα ετσι κανενα 10 λεπτο,,ολα καλα.
Τοτε το εβαλα στην πριζα και το αφησα να δουλεψει για μια ωρα. Διαπιστωσα οτι δεν εχανε καθολου.

Δεν ξερω τι απ'ολα ηταν αυτο που διορθωσε την κατασταση,,αλλα ολα ΟΚ τωρα!!!

PascM
05-12-08, 22:26
Μάλλον έχει θέμα στεγανοποίησης η φλάντζα καλού κακού έχε μια spare