Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αγανακτησα!

Petran22
29-11-08, 17:42
καλησπερα πρωτα.
ρε παιδια αυτη η green spot στα τζαμια πως φευγει?
μιλαμε εχει γινει ενα με το τζαμι,τριβω απο με σφουγγαρακι αλλα τπτ.
δεν φευγει με τπτ,μηπως θελει με σφουγγαρι απο την αγρια μερια?
ευχαριστω

aquaman
29-11-08, 17:45
Εγώ έχω δοκιμάσει με επιτυχία:

1. ξυραφάκι (σαν αυτό για κεραμικές εστίες - πουλάνε και για ενυδρεία)
2. Με μια παλιά πιστωτική κάρτα ή τηλεκάρτα (καλό πλύσιμο πριν μπει στο νερό...)

imichal
29-11-08, 18:02
αμα την πιανεις στην αρχη της φευγει ευκολα.....
Χρησιμοποιοντας ενα κοινο χερουκλισιους σφουγγαρισιους μια φορα την εβδομαδα δεν θα ξαναεχεις προβλημα.....

chris129
29-11-08, 18:03
Εγώ έχω δοκιμάσει με επιτυχία:

2. Με μια παλιά πιστωτική κάρτα ή τηλεκάρτα (καλό πλύσιμο πριν μπει στο νερό...)
η δευτερη ιδεα ειναι και η πιο καλη γιατι δεν χαραζει στο τζαμι εαν κανεις μια λαθος κινηση εγω αυτη χρησιμοποιω

Ηλίας
30-11-08, 12:52
καλησπερα πρωτα.
ρε παιδια αυτη η green spot στα τζαμια πως φευγει?
μιλαμε εχει γινει ενα με το τζαμι,τριβω απο με σφουγγαρακι αλλα τπτ.
δεν φευγει με τπτ,μηπως θελει με σφουγγαρι απο την αγρια μερια?
ευχαριστω

Τι είναι η green spot:confused:

Πάνος
30-11-08, 12:57
green spot algae....ειδος αλγης που πηρε το ονομα της απο την πρασινη αποχρωση και την μορφη εμφανισης της (κηλιδες)...
μπορεις να διαβασεις περισσοτερα για τις διαφορες αλγες εδω...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15972

Ηλίας
30-11-08, 12:58
ευχαριστώ;)

Petran22
30-11-08, 13:48
με καλυψατε ολοι.
ευχαριστω

crazyio
01-12-08, 00:21
Σφουγγαράκι από την "άγρια" πλευρά του ΠΟΤΕ στο τζάμι ...
εκτός αν θες να μοιάζει μετά το τζάμι σου με παγοδρόμιο ..:rolleyes:

AlexandraT
01-12-08, 00:38
zebra neritina snail
:rolleyes:

Petran22
01-12-08, 02:07
εχω 1000000 σαλιγκαρια (που λεει ο λογος):D 3 ηδη εχω περνανε απο πανω αλλα δεν φευγει με τπτ
ΣΑΕ και 2 ανσιστρους αλλα τπτ.
ειναι ενα με το τζαμι...
στην επομενη αλλαγη (κατα σαββατο μερια) λεω να δοκιμασω σε πρωτη φαση τηλεκαρτα.

AlexandraT
01-12-08, 10:04
Έχεις το συγκεκριμένο σαλιγκάρι και δεν σου έκανε δουλεια???

Απίθανο μου φαίνεται! Τα δικά μου είναι άψογα. Μόνο τριχωτή μαύρη δεν τρώνε. Όλα τα άλλα τα εξαφανίζουν (και χωρίς γρατσουνιές...);)

Petran22
01-12-08, 12:19
οχι,η αληθεια ειναι οτι δεν το χω...:D

dinos99
01-12-08, 12:59
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15972
αυτο ρε παιδια γιατι δεν μπαινει στα υπομνηματα να μην το ψαχνουμε καθε φορα απο εδω και απο εκει???:confused::confused:

Petran22
01-12-08, 13:03
καθε φορα που το συνανταμε ολοι αυτο λεμε!:D

chemical mac
02-12-08, 00:31
επίσης μέτρησε τα φωσφωρικά σου και σίγουρα θα χρειαστεί να προσθέσεις. αναλόγως των νιτρικών σου προσθέτεις και φωσφωρικά και προσπαθείς να διατηρήσεις σταθερές τις συνθήκες. Όχι τίποτα άλλο, για να μην έχεις τα χέρια σου μέσα στο νερό συνέχεια ;)

xontros
02-12-08, 01:04
αυτο ρε παιδια γιατι δεν μπαινει στα υπομνηματα να μην το ψαχνουμε καθε φορα απο εδω και απο εκει???:confused::confused:

Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είχε κάποιες ελλείψεις.. Και δε βλέπω να βρίσκεται κάποιος να το εμπλουτίσει με φωτογραφίες και να προσθέσει και κάποιες παραπάνω πληροφορίες για να γίνει πράγματι υπόμνημα..

Petran22
02-12-08, 08:37
οντως εχει....
θελει αρκετα +
γτ μιλαει μονο για 0,75w/ωρα και πανω

chemical mac
02-12-08, 09:25
οντως εχει....
θελει αρκετα +
γτ μιλαει μονο για 0,75w/ωρα και πανω
ναι ρε φιλαράκι άμα έχεις 0.5 βατ / λίτρο και δυο ανούμπιες τι να σου πει; κλείσε τα φώτα και μην λιπαίνεις καθόλου;γιατί αν με αυτό τον συνδυασμό έχεις άλγη τότε σίγουρα καις τα φώτα σου πάνω από 10 ώρες (πρώτο φάουλ) και αν λιπαίνεις ρίχνεις τ' άντερα σου μέσα (δεύτερο φάουλ). Μιλάει για άλγες σε ένα υψηλών απαιτήσεων ενυδρείο

Petran22
02-12-08, 09:40
οκ....
αστοχη η παρατηρηση μου..

paraskevi_gr
03-12-08, 10:16
επίσης μέτρησε τα φωσφωρικά σου και σίγουρα θα χρειαστεί να προσθέσεις. αναλόγως των νιτρικών σου προσθέτεις και φωσφωρικά και προσπαθείς να διατηρήσεις σταθερές τις συνθήκες. Όχι τίποτα άλλο, για να μην έχεις τα χέρια σου μέσα στο νερό συνέχεια ;)

Πώς μπορούμε να προσθέσουμε φωσφορικά?
Εγώ έχω πάντα μηδενικά. :confused:
(Ενυδρείο 30 λίτρων με 2 Valsineria, 1 egeria densa, 2 anoubia, 1 Java moss). Πως διατηρούμε τις συνθήκες σταθερές σε σχέση με τα νιτρικά?

mikele
03-12-08, 10:17
[quote=aquaman;308534]Εγώ έχω δοκιμάσει με επιτυχία:

+++

xontros
03-12-08, 15:30
Πώς μπορούμε να προσθέσουμε φωσφορικά?
Εγώ έχω πάντα μηδενικά. :confused:
(Ενυδρείο 30 λίτρων με 2 Valsineria, 1 egeria densa, 2 anoubia, 1 Java moss). Πως διατηρούμε τις συνθήκες σταθερές σε σχέση με τα νιτρικά?

Τι ψάρια έχεις στο 30άρι? Τα φυτά σου (εκτός της egeria) είναι αργής ανάπτυξης και δύσκολο να σου καταναλώνουν όλα τα νιτρικά/φωσφορικά (τα οποία μπαίνουν στο ενυδρείο από τις τροφές, τα υπολείμματα τους, και τα περιττώματα των ψαριών).. Είναι σίγουρα στρωμένο το ενυδρείο?

Σε περιπτώσεις λίγων φυτών αργής ανάπτυξης, δε χρειάζεται να προσθέτεις ούτε νιτρικά ούτε φωσφορικά.. Απλά αυτά αυξάνονται (λόγω τροφών κ.τ.λ.) και τα κατεβάζεις με τις αλλαγές νερού..

Εκεί που χρειάζεται να προσθέτεις είναι όταν έχεις πολλά και γρήγορα φυτά και ταχεία ανάπτυξη με πολύ φωτισμό και διοξείδιο.. Νιτρικά προσθέτεις με Seachem Flourish Nitrogen, ή με DIY λίπασμα με ΚΝΟ3, και φωσφορικά με Seachem Flourish Phosphorus, ή με ελάχιστες σταγόνες Fleet Enema (κλύσμα)..

Πάντως, σε τόσα λίγα λίτρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή, τόσο με τα λιπάσματα, όσο και αν πας να προσθέσεις ΝΟ3 και ΡΟ4.. Είναι λίγα τα λίτρα, και σαφώς πιο δύσκολο να διατηρήσεις σταθερές συνθήκες, οπότε υπάρχει κίνδυνος για άλγες.. Γενικά, να κάνεις συχνές αλλαγές νερού, να προτιμάς αργής ανάπτυξης φυτά, συν κάποιο γρήγορο (όπως η egeria που έχεις, ή το κερατόφυλλό για να τραβάει τα περίσσεια θεπτικά στοιχεία) και να μη ρίχνεις ίσως και καθόλου λίπασμα, παρά μόνον αν δεις στα φυτά σου σημάδια έλλειψης κάποιων στοιχείων..

paraskevi_gr
04-12-08, 09:24
Σε σχέση με το θέμα μας έχω κι εγώ άλγη πρασινωπή. Το είδα μάλλον στην αρχή. Πήρα ένα σφουγγαράκι κουζίνας. (καινούριο και ξεπλυμμένο με νερό ενυδρείου και μόνο). Τρίψιμο με την κίτρινη μεριά και άλγη τέλος.
-------------------------
Τι ψάρια έχεις στο 30άρι? Τα φυτά σου (εκτός της egeria) είναι αργής ανάπτυξης και δύσκολο να σου καταναλώνουν όλα τα νιτρικά/φωσφορικά (τα οποία μπαίνουν στο ενυδρείο από τις τροφές, τα υπολείμματα τους, και τα περιττώματα των ψαριών).. Είναι σίγουρα στρωμένο το ενυδρείο?

Σε περιπτώσεις λίγων φυτών αργής ανάπτυξης, δε χρειάζεται να προσθέτεις ούτε νιτρικά ούτε φωσφορικά.. Απλά αυτά αυξάνονται (λόγω τροφών κ.τ.λ.) και τα κατεβάζεις με τις αλλαγές νερού..

Εκεί που χρειάζεται να προσθέτεις είναι όταν έχεις πολλά και γρήγορα φυτά και ταχεία ανάπτυξη με πολύ φωτισμό και διοξείδιο.. Νιτρικά προσθέτεις με Seachem Flourish Nitrogen, ή με DIY λίπασμα με ΚΝΟ3, και φωσφορικά με Seachem Flourish Phosphorus, ή με ελάχιστες σταγόνες Fleet Enema (κλύσμα)..

Πάντως, σε τόσα λίγα λίτρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή, τόσο με τα λιπάσματα, όσο και αν πας να προσθέσεις ΝΟ3 και ΡΟ4.. Είναι λίγα τα λίτρα, και σαφώς πιο δύσκολο να διατηρήσεις σταθερές συνθήκες, οπότε υπάρχει κίνδυνος για άλγες.. Γενικά, να κάνεις συχνές αλλαγές νερού, να προτιμάς αργής ανάπτυξης φυτά, συν κάποιο γρήγορο (όπως η egeria που έχεις, ή το κερατόφυλλό για να τραβάει τα περίσσεια θεπτικά στοιχεία) και να μη ρίχνεις ίσως και καθόλου λίπασμα, παρά μόνον αν δεις στα φυτά σου σημάδια έλλειψης κάποιων στοιχείων..
Eχω 3 guppies 1m, 2f(και πολλά μικρά ;))
Το ενυδρείο τρέχει 3 μήνες.
ph:7,5
Gh:15
NO2:0
NH3- NH4:0
PO4:0
NO3:25
αλλαγές κάθε βδομάδα. Έχω και μπόλικο κερατόφυλλο. Σαν λίπασπα προσθέτω το florena.

Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.:p