PDA

Επιστροφή στο Forum : Χαλακι moss.....

imichal
28-11-08, 00:24
Παραγγειλα νεο ενυδρειακι σημερα.... :wink:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ee209-es3061-27112008233.jpg
Το ενυδρειο θα το εχω την επομενη βδομαδα....... Φυσικά θα μπουν μονο γαριδες......
Πως σας φαινεται? Θα βαλω χαλικακι ψιλοκοκκο περιπου 1 -1,5 χιλ. σκουροχρωμο.
Το μεγαλυτερο κομματι του βυθου θα καλυφθει απο χαλάκι μος. Θα μπει ακομα ενα ξυλαρακι και 1-2 ειδη φυτων χαμηλων απαιτησεων....πχ anubia nana. Το φως του ειναι 18 βατ και η χωρητικοτητα 37 λιτρα.
Αυτο που δεν εχω αποφασισει ειναι τι ειδους χαλι να φτιαξω...... Να βαλω απλη μος, riccia, ή κατι σε στυλ parvula?
Εσεις τι προτεινεται ?

xontros
28-11-08, 02:24
Καπου το ξαναεγραφα προσφατα, ενω ειχα κι εγω ενα χαλακι με μος, τελικα αναθεωρησα, και μου φαινεται εντελως αφυσικο.. Αν δεις σε ποταμια, λιμνουλες, κτλ, αυτη παει και καθεται οπου την παρασερνει το ρεμα, σε ριζες, πετρουλες, κ.τ.λ.. Αν λοιπον θελεις μος, εγω θα προτεινα ενα σκηνικο με πετρες, ξυλα, η και τα δυο μαζι, και μος δεμενη πανω σε αυτα!
-------------------------
Ξεχασα να ευχηθω καλο γεμισμα!

Και παω να ταισω 5απλη εορταστικη/συγχαρητηρια μεριδα τη μονομαχαρα μου!

Perazzi
28-11-08, 02:26
Όμορφο φαίνετε πιστεύω θα γίνει πιο όμορφο όταν θα έχεις και τα ζωντανά μέσα , καλορίζικο το στολίδι σου ;)

chemical mac
28-11-08, 11:58
Αφού λοιπόν έχεις 0.5 watt / liter και θέλεις να το κάνεις γαριδοενυδρείο προτείνω :

καθόλου υπόστρωμα. στρώνεις ένα μεγάλο χαλί από java moss στον βυθό να γουστάρουν και οι γαρίδες, ΄χωσε και το ξύλο κάπου με καμιά ανούμπια nana και κανένα κομμάτι java fem και είσαι σούπερ. Ούτε λιπάσματα, ούτε CO2, ούτε τίποτα. Η parvula είναι ψηλή και θα σου κόψει χώρο. H riccia απαιτεί και υψηλό φωτισμό και CO2. Αν σου φαίνεται λίγο αυτό που προτείνω φρόντισε το χαλί στον βυθό να γίνεται ένα με το ξύλο και ότι άλλο διακοσμητικό βάλεις μέσα. Σκέψου ένα ξύλο γεμάτο με java moss που θα φαίνεται ένα σώμα με τον βυθό και μέσα από το ξύλο να πετάγεται η ανούμπια ή το microsorum.

manousos
28-11-08, 12:03
Παραγγειλα νεο ενυδρειακι σημερα.... :wink:

Το ενυδρειο θα το εχω την επομενη βδομαδα....... Φυσικά θα μπουν μονο γαριδες......
Πως σας φαινεται? Θα βαλω χαλικακι ψιλοκοκκο περιπου 1 -1,5 χιλ. σκουροχρωμο.
Το μεγαλυτερο κομματι του βυθου θα καλυφθει απο χαλάκι μος. Θα μπει ακομα ενα ξυλαρακι και 1-2 ειδη φυτων χαμηλων απαιτησεων....πχ anubia nana. Το φως του ειναι 18 βατ και η χωρητικοτητα 37 λιτρα.
Αυτο που δεν εχω αποφασισει ειναι τι ειδους χαλι να φτιαξω...... Να βαλω απλη μος, riccia, ή κατι σε στυλ parvula?
Εσεις τι προτεινεται ?

Christmas που είναι και επίκαιρη :D:D:D

chemical mac
28-11-08, 12:16
Christmas που είναι και επίκαιρη :D:D:D:D :D :D :D :D

imichal
28-11-08, 12:30
Σωστος!

Kotsos
28-11-08, 16:55
Έτσι που είναι το ενυδρειάκι δν μειώνεται πολύ η επιφάνεια???:confused:. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με το οξυγόνο?

imichal
28-11-08, 19:31
Σε ενυδρειο 25 εκ υψος με αναταραξη επιφανειας απο το φίλτρο θεωρώ τουλαχιστον υπερβολικο να υπαρξει ποτέ πρόβλημα οξυγόνου.....