Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : πατος ενυδρειου

supermanx
27-11-08, 01:41
προκειτε το σαββατο να παρω κερατοφυλλο απο τον dinos99 και εχω τα εξης ερωτηματα...
α)κανει ο πατος μου για το φυτο ή γενικοτερα για φυτά?αν οχι τι πρεπει να κανω?
β)(αν ειναι ολα καλα με τν πατο)δν εχει λιπασμα μεσα τι πρεπει να βαλω για να ειναι οκ το φυτο,καποιος μου ειχε πει για κατι ταμπλετες μπορειτε να μου πειτε ονομασιες?

PascM
27-11-08, 08:04
Το κερατόφυλλο και στην επιφάνεια να το αφήσεις θα αναπτυχθεί.

kalomoiris
27-11-08, 08:14
εγω ενα πραγμα θα σου πω αλλαξε υποστρωμα σκεψου πολυ καλα τι ενυδρειο θελεις να κανεις και βαλε το αναλογο αμμο η ψιλο χαλικι ομοιογενεις κοκους και βαλε υποστρωμα για φυτα κατω απο οτιδηποτε αν θελεις να βαλεις φυτα αργοτερα στο λεω γιατι και εγω ετσι την πατησα ειχα πει δεν θελω φυτα μονο anubia και αναγκαστηκα να ξαναστησω ολο απο την αρχη

και μια συμβουλη πριν κανεις οτιδηποτε και πριν αγορασεις οτιδηποτε ζητα γνωμες απο το gab

imichal
27-11-08, 10:08
Το κερατοφυλλο ειναι φυτο επιφανειας...... Ακομα και να το φυτεψεις μετα από λιγο καιρό το φυτεμενο κομματι θα σαπίσει και θα ξαναβρεθει στην επιφανεια......

Nikos!
27-11-08, 11:27
Το κερατοφυλλο ειναι φυτο επιφανειας...... Ακομα και να το φυτεψεις μετα από λιγο καιρό το φυτεμενο κομματι θα σαπίσει και θα ξαναβρεθει στην επιφανεια......
Εγω ειχα κερατοφυλλο σχεδον ενα χρονο και δεν σαπισε!!Αλλα μεγαλωνε απιστευτα γρηγορα!!

supermanx
27-11-08, 11:44
οποτε βαζω το κερατοφυλλο μεσα χυμα και το αφηνω ετσι?

Για να πω την αληθεια τον φεβρουαριο φευγω φανταρος και τα ψαρια που εχω στο ενυδρειο 5guppy και 1χαλκινο γατοψαρο (ειχε βγει 3ο σε κατι αγωνες:smt044) ή θα τα δωσω στη κοπελα μου να τα κρατησει ή θα τα χαρισω σε καποιον απο δω γτ η μητερα μου δν το εχει καθολου με τα ψαρια, οποτε να κανω τωρα οοοολη την διαδικασια για να αλλαξω υποστρωμα αξιζει?τι λετε?οτι πει η πλειοψηφια

Tolis
27-11-08, 11:45
Να μη μπεις

kalomoiris
27-11-08, 11:49
ωραια αυτα που λετε για το κερατοφυλλο και εγω φυτεμενο το εχω και μεγαλωνει τρελλα αλλα μηπως το θεμα ειναι αλλου??????

α)κανει ο πατος μου για το φυτο ή γενικοτερα για φυτά?αν οχι τι πρεπει να κανω?
β)(αν ειναι ολα καλα με τν πατο)δν εχει λιπασμα μεσα τι πρεπει να βαλω για να ειναι οκ το φυτο,καποιος μου ειχε πει για κατι ταμπλετες μπορειτε να μου πειτε ονομασιες?

ειδε κανενας τι υποστρωμα εχει????
πρασινο κιτρινο κοκκινο μπλε ροζ
-------------------------
σε τι αγωνες βγηκε 3?????

εσυ ξερεις βασικα αναλογα με το βισμα σου αν ειναι καλο θα εισαι κοντα οποτε αξιζει αν δεν εχεις τοτε βρες καποιον να στο προσεχει η σε αλλη περιπτωση το δινεις και οταν με το καλο απολυθεις περνεις ενα ποιο μεγαλο και το στηνεις απο την αρχη με την βοηθεια ολων και θα εχεις αριστα τελικα αποτελεσματα

supermanx
27-11-08, 12:11
δν το συζητώ!!!!!!! όταν γυρίσω εννοείται θα πάρω μεγαλύτερο( αναλόγως και με τις απαιτήσεις του σπιτιού σε χώρο)...
βύσμα δν ξέρω αν έχω γτ θέλω να μπω αλεξιπτωτιστων:smt051:smt059

σε τι αγωνες βγηκε 3?????

πλακα εκανα λογο χρωματος:smt003

kalomoiris
27-11-08, 12:46
τοτε καλη θητεια και τα λεμε οταν απολυθεις με το καινουργιο ενυδρειο

supermanx
27-11-08, 12:53
τοτε καλη θητεια και τα λεμε οταν απολυθεις με το καινουργιο ενυδρειο

δηλαδη τωρα δν θα τα λεμε?:(
εχω 5 ψαρακια που χρειαζονται φροντιδα και αυτα...:smt088

kalomoiris
27-11-08, 13:13
ετσι λιγο δυσκολο πρεπει να μας γραψεις τι ψαρια εχεις μετρησεις που εχεις κανει ποσο καιρο τρεχει αναλυτικα

supermanx
04-12-08, 02:03
ετσι λιγο δυσκολο πρεπει να μας γραψεις τι ψαρια εχεις μετρησεις που εχεις κανει ποσο καιρο τρεχει αναλυτικα

έχω 4 guppy(2 αρσενικά και 2 θηλυκά)και ενα Corydoras aeneus(μαλλον)
μετρησεις ph 7,5 με 8 , NH4-NH3 0 , NO2 0 και ΝΟ3 10
και τρεχει κανενα 6μηνο...

εχω αλλη μια ερωτηση...υπαρχουν αλλα φυτα με χαμηλες απαιτησεις οπως είναι το κερατόφυλλο?

Raven
04-12-08, 02:48
Πολλα ! Ριξε μια ματια :http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537

supermanx
04-12-08, 12:31
επειδη εχω ψηθει τελικα για να βάλω αλλο υποστρωμα στο ενυδρειο πως θα βγάλω αυτο που εχω εφοσον εχω ψαρια μεσα?
αν αλλαξω το υποστρωμα θα πειραχτουν καθολου οι τιμες στο νερο?

kalomoiris
04-12-08, 12:52
δυστηχως ναι γιατι πρεπει να φυγει ολο το νερο για να αλλαξεις το υποστρωμα και να βαλεις αλλο χαλικι η αμμο απα πανω το οποιο δεν θα εχει βακτηριδια οποτε αυτο που μπορεις να κανεις ειναι αυτο που εκανα και εγω οταν ειχα αλλαξει ολο το setup πηγα στο praktiker και πηρα ενα μεγαλο πλαστικο κουβα 60 λιτρων εβγαλα ολο το φιλτρο ετσι πωσ ηταν και το εβαλα στον κουβα με το νερο του ενυδρειο που εβγαλα για να μην χασω την βιολογια του φιλτρου γιατι αμα μεινει χωρις ροη νερου αρα χωρις οξυγονο το φιτλρο παπαλα τα βακτηριδια εβαλα και τα ψαρακια μου μεσα και εκανα την αλλαγη χωρις ανχος πιεση χρονου τελικα ολα πηγα καλα και χωρις καμια απολεια

ειχα κρατησει ενα μπετονι 50λιτρα νερο ενυδρειου και του ειχα βαλει αντλια μεσα για να εχει οξυγονο οταν ηρθε η ωρα να τα βαλω στο ενυδρειο εκει που ηταν η θεση για να μπει το φιλτρο δεν εβαλα υποστρωμα ουτε αμμο το αφησα γυαλι εριξα το νερο απο το μπετονι και για να στερεωθει καλα εριξα την υπολοιπη αμμο γυρο του και μετα χαλικακι σκουρο και σηκωσα χαλικολοφο στο κουβα με τα ψαρια εβαλα την αντλια που ειχα στο μπετονι γεμισα το ενυδρειο με το νερο απο την βρυση(οχι ολο αφησα καποια αποσταση απο την επιφανεια) αφου ειχα ριξει πριν ολα τα υπολοιπα αντιχλωριο βακτηριδια στην διπλη δωσει και κ.τ.λ το αφησα να δουλευει 1 μερα ετσι και μετα εκανα την μετακομησει τον ψαριων στο ενυδρειο και συμπληρωσα το υπολοιπο νερο απο τον κουβα που ηταν τα ψαρακια

απολεια 0

αυτα που γραφω τα εχω κανει εγω αυτο δεν σημαινει οτι παρακινω να τα κανει και καποιος αλλος απλα γραφω μια προσωπικη μου εμπειρια και οφειλω να το γραψω για να μην παρεξηγηθω
ξεχασα να πω οτι για υποστρωμα κατω απο την αμμο εχω βαλει τις jbl flourite και τις seachem απο πανω χαλαζιακη αμμο και σους λοφους χαλικακι σκουρο