Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πώς θα κατεβάζω το Ph

Perazzi
26-11-08, 01:56
Πώς θα κατεβάζω το Ph κάτω από 7 .δηλαδή στα 6,9 – 6,7 κάπου εκεί της στιγμής έχω 7,5

xontros
26-11-08, 02:22
Κατ'αρχην να αποφυγεις τα χημικα σκευασματα ph/kh minus, καθως θα σου προκαλεσουν ασταθειες..

Τροποι υπαρχουν διαφοροι.. Νερο α/ο, τυρφη, co2.. Εξαρταται απο το τι θελεις ακριβως να κανεις.. Τι kh εχεις? Εχεις φυτα? Θελεις παραλληλα να μειωσεις και το gh? Σε ποσα λιτρα?

Raven
26-11-08, 02:47
Υποψιαζομαι οτι θες να πας με Δισκους. Αν ειναι ετσι τοτε μια αντιστροφη οσμωση θα χρειαστεις οπωσδηποτε. Διαφορετικα οπως σου ειπε ο xontros με CO2 και Ph controller η τυρφη.

Perazzi
26-11-08, 02:55
Κατ'αρχην να αποφυγεις τα χημικα σκευασματα ph/kh minus, καθως θα σου προκαλεσουν ασταθειες..

Τροποι υπαρχουν διαφοροι.. Νερο α/ο, τυρφη, co2.. Εξαρταται απο το τι θελεις ακριβως να κανεις.. Τι kh εχεις? Εχεις φυτα? Θελεις παραλληλα να μειωσεις και το gh? Σε ποσα λιτρα?

Ναι για δίσκους αλλά είδη έχω τώρα ένα και για αυτό θέλω να κατεβάσω λήγω το ph
Gh 6 έχω τώρα νομίζω καλά είναι ,φυτά έχω σε 150 λτ

delta66
26-11-08, 06:03
Αντιστροφη οσμωση με παραλληλη χρηση τυρφης, πολλων ξυλων, φυλλων catappa και alder cones για να εισαι "κομπλε".
Δεν φτανει το χαμηλωμενο ph για του δισκους, ελπιζω να το ξερεις.
Οπως επισης δεν ειναι οι καλυτεροι κατοικοι φυτεμενων ενυδρειων.
Ειναι κοπαδοψαρα.
Και ζουν σε μεγαλα ενυδρεια.

dizio
26-11-08, 07:02

νόμιζα ότι ζουν στον αμαζόνιο:smt043:smt064

delta66
26-11-08, 07:13
νόμιζα ότι ζουν στον αμαζόνιο:smt043:smt064
Λες αυτοι που αγοραζουμε για τα ενυδρεια (εκτος των heckel) να μπορουν να ζησουν στον αμαζωνιο?:D

dizio
26-11-08, 07:46
μπαααα,παραείναι φλώροι και κακομαθημένοι:smt088

PascM
26-11-08, 09:59
Καλά δεν είναι απαραίτητο οτι ο άνθρωπος θέλει να πάει σε δίσκους άλλωστε στο προφιλ του αναφέρει για 160 λίτρα ενυδρείο...εκτός και ετοιμάζει κανένα μεγαλούτσικο.
Βέβαια όσον αφορά το αν οι δίσκοι εκτροφής μπορούν να ζήσουν στον Αμαζόνιο :P

harilaos
26-11-08, 11:49
Αντιστροφη οσμωση με παραλληλη χρηση τυρφης, πολλων ξυλων, φυλλων catappa και alder cones για να εισαι "κομπλε".
Ειναι κοπαδοψαρα.

Τι είναι τα alder cones;

PascM
26-11-08, 12:21
Κουκουνάρια...

delta66
26-11-08, 13:52
Κουκουνάρια...
μαρτυριαρη :smt035
http://www.theflowermart.com/cart.asp?whichpage=&mode=price&category=Cones%20and%20Pods&item=83
ΥΓ οσο για το ενυδρειο του φιλου, νομιζω εχει αρχισει να ξεχειλωνει δραματικα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28177 :D:D

Perazzi
26-11-08, 17:08
Ειναι κοπαδοψαρα.

Για πες μου με τη σειρά τη διαδικασία θα ακολουθήσω και που θα προμηθευτώ όλα αυτά ?
Ναι ξέρω για δίσκους κόπια πράγματα μάλλον πολλά , επειδή εδώ και 10 μέρες διάβασα πάρα πολλά για τους δίσκους
-------------------------
Καλά δεν είναι απαραίτητο οτι ο άνθρωπος θέλει να πάει σε δίσκους άλλωστε στο προφιλ του αναφέρει για 160 λίτρα ενυδρείο...εκτός και ετοιμάζει κανένα μεγαλούτσικο.
Βέβαια όσον αφορά το αν οι δίσκοι εκτροφής μπορούν να ζήσουν στον Αμαζόνιο :P

Δεν πιστεύω να ζήσουν :smt003
Ναι ετοιμάζομαι για ένα 400 λτ ,αλλά απλός δεν θέλω να χάσω αυτό το ψάρι που είδη έχω τώρα

delta66
26-11-08, 22:33
Τωρα θε σε προσγειωσω αποτομα αλλα δεν γινεται αλλιως.:smt102

Οι δισκοι ειναι μια πονεμενη ιστορια, τοσο που εγω πχ τους αποφευγω επιμελως και δεν θεωρω τον εαυτο μου ετοιμο παρολο το διαβασμα που εχω ριξει να του διατηρησω (σωστα).
Μαλιστα οσο περισσοτερο διαβαζω τοσο περισσοτερο καταννοω τη σοβαροτητα του χομπυ και των δισκων κατ'επεκταση.
Αν και θεωρω κατα βαθος πιο δυσκολο ενα υψηλων προδιαγραφων φυτεμενο ενυδρειο απο ενα βιοτοπικο ενυδρειο δισκων.
Αυτο που προτεινω εγω και θα σου επιβεβαιωσουν και αλλοι πιο εμπειροι ειναι οτι πρωτα πρεπει να μαθεις ολα τα αλλα και μετα να βαλεις τους δισκους στο ενυδρειο σου. Τα ψαρια αυτα δεν συγχωρουν λαθη και πρεπει να ειναι ετοιμο το ενυδρειο οταν μπουν.
Μετα αν δεν εισαι ας πουμε "γκουρου" δεν πρεπει να πειραζεις τπτ μεσα.
Φαντασου λοιπον μετα απο ενα μηνα να καταλαβεις οτι πρεπει να κανεις διορθωσεις που απαιτουν τα χερια σου μεσα στο νερο επι ωρες.
:smt051:smt051:smt051 = δισκοι

Μαθε να φτιαχνεις λοιπον το νερο και το χωρο με τις συνθηκες που απαιτουν αυτα τα ψαρια, τρεχτο αρκετο καιρο με αλλους κατοικους που ζουν σε παρομοια νερα και μετα αφου μελετησεις αρθρα και βιβλια θα καταλαβεις μονος σου ποτε εισαι ετοιμος για τα ψαρια.

Το δισκο που εχεις εγω θα προτεινα να τον πουλησεις ή να τον επιστρεψεις πισω σαν ανταλλαγη πχ.

Perazzi
26-11-08, 22:53
Τωρα θε σε προσγειωσω αποτομα αλλα δεν γινεται αλλιως.:smt102

Οι δισκοι ειναι μια πονεμενη ιστορια, τοσο που εγω πχ τους αποφευγω επιμελως και δεν θεωρω τον εαυτο μου ετοιμο παρολο το διαβασμα που εχω ριξει να του διατηρησω (σωστα).
Μαλιστα οσο περισσοτερο διαβαζω τοσο περισσοτερο καταννοω τη σοβαροτητα του χομπυ και των δισκων κατ'επεκταση.
Αν και θεωρω κατα βαθος πιο δυσκολο ενα υψηλων προδιαγραφων φυτεμενο ενυδρειο απο ενα βιοτοπικο ενυδρειο δισκων.
Αυτο που προτεινω εγω και θα σου επιβεβαιωσουν και αλλοι πιο εμπειροι ειναι οτι πρωτα πρεπει να μαθεις ολα τα αλλα και μετα να βαλεις τους δισκους στο ενυδρειο σου. Τα ψαρια αυτα δεν συγχωρουν λαθη και πρεπει να ειναι ετοιμο το ενυδρειο οταν μπουν.
Μετα αν δεν εισαι ας πουμε "γκουρου" δεν πρεπει να πειραζεις τπτ μεσα.
Φαντασου λοιπον μετα απο ενα μηνα να καταλαβεις οτι πρεπει να κανεις διορθωσεις που απαιτουν τα χερια σου μεσα στο νερο επι ωρες.
:smt051:smt051:smt051 = δισκοι

Μαθε να φτιαχνεις λοιπον το νερο και το χωρο με τις συνθηκες που απαιτουν αυτα τα ψαρια, τρεχτο αρκετο καιρο με αλλους κατοικους που ζουν σε παρομοια νερα και μετα αφου μελετησεις αρθρα και βιβλια θα καταλαβεις μονος σου ποτε εισαι ετοιμος για τα ψαρια.

Το δισκο που εχεις εγω θα προτεινα να τον πουλησεις ή να τον επιστρεψεις πισω σαν ανταλλαγη πχ.

Σε καταλαβαίνω αλλά αυτό που πιστεύω εγώ είναι , πρέπει να είμαστε τολμηρή για κάποια πράγματα αν δεν τα δοκιμάζουμε δεν μπορούμε να τα μάθουμε όπως πρέπει έτσι δεν είναι? Τώρα για να το δώσω αποκλείετε η να το πουλήσω αυτό που θέλω εγώ είναι να τον προσφέρω της καλύτερες συνθήκες για να ζήσει…

Tolis
26-11-08, 22:58
πρέπει να είμαστε τολμηρή για κάποια πράγματα αν δεν τα δοκιμάζουμε δεν μπορούμε να τα μάθουμε
αυτό που θέλω εγώ είναι να τον προσφέρω της καλύτερες συνθήκες για να ζήσει… και τα δυο παραπανω μαζι, δεν ....

Τσιόνογλου Σταύρος
26-11-08, 23:04
Σαφώς και έκανε λάθος που πήρε δίσκο χωρίς να είναι έτοιμος ,αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά δηλ αμά βάλουμε το χέρι στο ενυδρείο για να κάνουμε κάποια δουλεια για ωρες σημαίνει οτι θα ψοφισουν τα ψάρια .Είναι ψάρια με ιδιαίτερες απαιτήσεις στο νερό και ίσως την διατροφή αλλά πιστεύω μέχρι εκει.Κάθε 2βδομάδες κλαδεύω και όταν κλαδεύω αυτοι που με ξέρουν γνωρίζουν οτι ξεκινάω το πρωι και τελειώνω αργα το μεσημέρι,ποτε δεν έπαθε κανένα ψάρι (δισκος) τίποτε,το πολύ πολύ να μου τραβηξε κανένα ζευγάρι τις τρίχες στο χέρι επειδή είχε μικρά και προσπαθούσαν να με απωθήσουν, Ολα τα είδη ψαριων έχουν τις ιδιαιτερότητες τους και ολα πρέπει να τα έχουμε στις κατάλληλες συνθήκες για να μας ανταμείψουν με την ομορφιά τους. Ισως ο φίλος μας να βιάστηκε αλλά πιστεύω απο το πάθημα του να μάθει πράγμα για το οποίο είμαι σιγουρος,εξάλλου ολοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε.

delta66
26-11-08, 23:13
....Κάθε 2βδομάδες κλαδεύω και όταν κλαδεύω αυτοι που με ξέρουν γνωρίζουν οτι ξεκινάω το πρωι και τελειώνω αργα το μεσημέρι,ποτε δεν έπαθε κανένα ψάρι (δισκος) τίποτε,..........Μετα αν δεν εισαι ας πουμε "γκουρου" δεν πρεπει να πειραζεις τπτ μεσα.......Θελεις και αλλα ?:D

Σε καταλαβαίνω αλλά αυτό που πιστεύω εγώ είναι , πρέπει να είμαστε τολμηρή για κάποια πράγματα αν δεν τα δοκιμάζουμε δεν μπορούμε να τα μάθουμε όπως πρέπει έτσι δεν είναι?.... φυσικα και οι πιλοτοι στην F1 ειναι τολμηροι αλλα ξεκινησαν απο τα go-cart να δειχνουν την τολμη τους.
Αυτο προτεινα και γω ;)

.....τρεχτο αρκετο καιρο με αλλους κατοικους που ζουν σε παρομοια νερα και μετα αφου μελετησεις αρθρα και βιβλια θα καταλαβεις μονος σου ποτε εισαι ετοιμος για τα ψαρια....
Καλη συνεχεια.

Τσιόνογλου Σταύρος
26-11-08, 23:31
Τι είναι γκουρού ;γιατι άρχισα να μπερδεύομαι, μηπως είναι βρισιά ;:Dκαι ο τολμών νικά.Απάντησα προηγουμένος μονο και μονο για να καταλάβει ο φίλος μας οτι έκανε λάθος και οτι μέσα απο αυτο θα μάθει,και για να φανεί οτι και οι δίσκοι είναι ψάρια οπως ολα τα άλλα ,οτι και αυτά χρειάζονται τις κατάλληλες συνθήκες οπως και το χρυσόψαρο ,το γκάμπυ ,τα ασπόνδυλα σε ένα Reef ,πόσοι έιναι αυτοι που έχουν ξοδέψει μια περιουσια σε μικροψαρα και φαινομένικα εύκολα ψάρια και στο τέλος δεν κατάφεραν τιποτε και εγκατέλειψαν το χόμπυ.ξεκίνησαν απο ποδήλατο με βοηθητικες και δεν τις έβγαλαν ποτέ .Αυτο που θα ήθελα στο τελος να πω στον κατα ήμισυ πατριώτη Perazzi είναι οτι αφου αρχισε να μπλέκει με δισκους πρέπει να διάβάσει και να ρωτήσει πολύ ,γιατι είναι και ακριβούτσικα τα άτιμα.:p

Perazzi
27-11-08, 01:43
Σαφώς και έκανε λάθος που πήρε δίσκο χωρίς να είναι έτοιμος ,αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά δηλ αμά βάλουμε το χέρι στο ενυδρείο για να κάνουμε κάποια δουλεια για ωρες σημαίνει οτι θα ψοφισουν τα ψάρια .Είναι ψάρια με ιδιαίτερες απαιτήσεις στο νερό και ίσως την διατροφή αλλά πιστεύω μέχρι εκει.Κάθε 2βδομάδες κλαδεύω και όταν κλαδεύω αυτοι που με ξέρουν γνωρίζουν οτι ξεκινάω το πρωι και τελειώνω αργα το μεσημέρι,ποτε δεν έπαθε κανένα ψάρι (δισκος) τίποτε,το πολύ πολύ να μου τραβηξε κανένα ζευγάρι τις τρίχες στο χέρι επειδή είχε μικρά και προσπαθούσαν να με απωθήσουν, Ολα τα είδη ψαριων έχουν τις ιδιαιτερότητες τους και ολα πρέπει να τα έχουμε στις κατάλληλες συνθήκες για να μας ανταμείψουν με την ομορφιά τους. Ισως ο φίλος μας να βιάστηκε αλλά πιστεύω απο το πάθημα του να μάθει πράγμα για το οποίο είμαι σιγουρος,εξάλλου ολοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε.

Κύριε Σταύρο είναι δώρο το ψάρι , καταλαβαίνω ότι θέλετε να με βοηθήσετε και για αυτό σας ευχαριστώ πάρα πολύ . Έμαθα πάρα πολλά εδώ και ακόμα συνεχίζω να μαθαίνω όσο έχετε εσείς .
Δεν θέλω να δώσω αυτό το ψάρι μα τι να πω όταν το είδα με έφεραν Discus είπα τώρα πατήσαμε στραβά και είπα ότι δεν θα ζήσει αλλά εδώ και 14 μέρες είναι μια χαρά , τον ταΐζω με τέσσερις διαφορετικές τροφές και είναι πολύ ζωηρό τώρα.
-------------------------
Θελεις και αλλα ?:D

φυσικα και οι πιλοτοι στην F1 ειναι τολμηροι αλλα ξεκινησαν απο τα go-cart να δειχνουν την τολμη τους.
Αυτο προτεινα και γω ;)

Καλη συνεχεια.

Σε ευχαριστώ φίλε μου ,πάντα φιλικά έτσι δεν έχουμε κάποιο παρεξήγηση ??:smt017:smt058

delta66
27-11-08, 20:05
....Σε ευχαριστώ φίλε μου ,πάντα φιλικά έτσι δεν έχουμε κάποιο παρεξήγηση ??:smt017:smt058
Φυσικα και δεν εχουμε καμια παρεξηγηση.
Συζητηση κανουμε και παραθετουμε αποψεις και προτασεις με σκοπο την προοδο του χομπυ μεσα απο το ενυδρειο του καθενος μας ;):cool:
Στο φορουμ γινονται ερωτησεις και δινονται απαντησεις.
Εκτος απο ερωτησεις δινω και απαντησεις, αν σε καποια απαντηση μου κανω λαθος προταση, μεσα απο τη συζητηση και τις μικροδιαφωνιες θα καταλαβω καποιο λαθος μου και θα το διορθωσω, αν οχι θα καταλαβω οτι καλως σκεφτομαι και θα συνεχισω.
Με λιγα λογια, το φορουμ ειναι χρησιμο ειτε δεν ξερεις τιποτα για το χομπυ, ειτε ξερεις λιγα, ειτε πολλα. (αυτοι που ξερουν τα πολλα ειναι που τραβανε το ζορι και τους ευχαριστουμε που "κρατανε τα μποσικα" και σωνουν την κατασταση).
Αυτο που χρειαζεται μονο ειναι η καλη προθεση και αυτη ειχα.
Ελπιζω να μη παρεξηγηθηκα.