Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ασπόνδυλος ...Κινέζος!

Alex_Salonica
25-11-08, 12:09
Μετά από πολύ ψήσιμο αποφάσισα να στήσω στο γραφείο ένα ενυδρειάκι για γαριδούλες και τα συναφή.:-P
Επειδή δεν ήθελα να μου κοστίσει ακριβά αποφάσισα να πάρω ένα κινέζικο +-3 ενυδρειάκι και θα δούμε στην πορεία αν θα το μετανιώσω.
Μετά λοιπόν από έρευνα αγοράς(βρήκα μια αποθήκη που πουλάει χοντρικής!) κατέληξα στο παρακάτω τανκάκι(βλ. φώτο) με διαστάσεις 50χ25χ30 συνολικά δηλαδή περίπου 37 λίτρα.
Το ενυδρειάκι είναι κομπλέ και κόστισε 50€ !!!
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει καπάκι με φωτιστικό και λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας 15W με ανακλαστήρα, Θερμοστάτη(άγνωστα watt και μάρκα) θερμόμετρο, απόχη και φιλτράκι εσωτερικό που τελικά μόνο φιλτράκι δεν είναι αφού έχει μεγάλη ροή και μάλλον θα είναι ένα πρόβλημα αυτό με τις γαριδούλες, θα πρέπει να βρω τρόπο να μειώσω την ισχύ του αφού την ψηλόκκοκη άμμο που έχω βάλει την μετακινεί!
Το νερό που έβαλα είναι από το μεγαλύτερο ενυδρείο μου από την αλλαγή που έκανα και στο φιλτράκι έβαλα σφουγγάρι επίσης από το άλλο ενυδρείο.
Σε καμιά βδομάδα θα κάνω μετρήσεις και βλέπουμε.
Από διάκοσμο (εδώ θέλω τις προτάσεις σας) σκέφτομαι να βάλω καμιά ρίζα. ίσως κανένα βραχάκι και από φυτά λέω για ανούμπιες, java moss, και γενικά φυτά εύκολα που δένονται σε ξύλα και πέτρες, άν έχετε να μου προτείνεται κάποιο εύκολο φυτό για "γρασίδι" είμαι όλος αυτιά!
Περιμένω τις προτάσεις σας για τον κινέζο!
+-3+-3+-3

PascM
25-11-08, 12:15
Τι γίνετε και γέρνει ?? ? ? (τελευταία πολλά ενυδρεία βλέπω να γέρνουν).

george
25-11-08, 12:20
Το νερό που έβαλα είναι από το μεγαλύτερο ενυδρείο μου από την αλλαγή που έκανα και στο φιλτράκι έβαλα σφουγγάρι επίσης από το άλλο ενυδρείο.
Σε καμιά βδομάδα θα κάνω μετρήσεις και βλέπουμε.
Περιμένω τις προτάσεις σας για τον κινέζο!
+-3+-3+-3

Aν δεν ταϊσεις για μια βδομάδα τον Κινέζο....:smt039 τα βακτηρίδια

Kotsos
25-11-08, 12:21
Απ' την στιγμή που (φαντάζομαι) δεν έχεις μέσα ζωντανά θα πρέπει να ρίχνεις λίγη τροφή ή λίγη αμμωνία για να μην χάσεις την βιολογία που ήδη έχεις από το άλλο ενυδρείο...
-------------------------
Με πρόλαβες;)

Raven
25-11-08, 12:29
Συνονοματε με γεια το καινουριο ενυδρειακι σου !
Θα γινει κουυκλι με τις γαριδουλες μεσα.
Το φιλτρο ομως θα ειναι προβλημα. Η δυνατη ροη δεν αρεσει στις περισσοτερες γαριδες και ρουφαει και τον γονο τους.
Επισης παντα με τις γαριδες το σκουρο υποστρωμα τους αρεσει περισσοτερο και αναδεικνυει και τα χρωματα τους. Εξαλλου τους αρεσει να σκαλιζουν το χαλικι ψαχνοντας για απομειναρια τροφης. Για διακοσμο αν διαλεξεις ξυλο-ριζα βρασε το καλα και αστο μερικες μερες σε νερο να φυγει οσο περισσοτερη τανινη γινεται. Μερικες ευαισθητες γαριδες επιρεαζονται αρνητικα απο το κιτρινο νερο και τα χουμικα οξεα που βγαζουν τα ξυλα.
Οι πετρες λαβας η αλλες σκουροχρωμες πετρες με moss πανω τους θα εδειχναν πολυ ωραιες κατα την γνωμη μου, αλλα εσυ τελικα θα αποφασισεις οποτε βαλε φαντασια και φτιαξε εναν ομορφο διακοσμο.
Φυτα οπως ειπες, ευκολα και αρκετα. Για γρασιδι τωρα χμμ.. ευκολο δεν υπαρχει. Ο νους μου παει μονο σε Eleocharis parvula αλλα κι αυτη παραειναι ψηλη για τοσο μικρο ενυδρειο. Εγω θα εφτιαχνα χαλι απο καποια moss.
Τι γαριδες σκεφτεσαι να βαλεις μεσα; Εχω μια υποψια οτι θα ειναι κατι εισαγωγης και σπανιο , η κανω λαθος ;)

Alex_Salonica
25-11-08, 12:51
Βασικά δεν γέρνει το ενυδρειάκι αλλά το καπάκι δεν κάθεται καλά από αριστερά γιατί είναι τα καλώδια από τον θερμοστάτη και το φίλτρο, ο κινέζος δεν έκανε εσοχές να περνάνε τα καλώδια! Δεν πειράζει όμως θα ανοίξει εσοχές ο Έλληνας :D

Ναι αυτό είπα κι εγώ για το φίλτρο και ρώτησα αν ξέρει κανείς τρόπο να μειώσω την ροή του, το λευκό υπόστρωμα το έβαλα για να αναδυκνύει καλύτερα το κόκκινο της cardinal ;)

Μάλλον θα βάλω κάνα γκαπάκι μέσα να διατηρήσει την βιολογία του ο κινέζος και μετά το βγάζω

¶λλα σχόλια-παρατηρήσεις-προτάσεις;

Raven
25-11-08, 13:00
Οι καρντιναλ στον βιοτοπο τους εχουν μονο πετρες οποτε καλου- κακου ξυλα μην βαλεις καθολου.Περιμενουμε ενημερωση οταν θα μπουν τα πολυτιμα ζωντανα "κατσαριδακια" σου με τα λευκα ποδαρακια :D

Alex_Salonica
25-11-08, 13:07
Για να καταλάβαιτε για τη ροή μιλάμε παραθέτω φώτο να δείτε πως σκάφτηκε ή άμμος μέσα σε λίγες ώρες που έβαλα και λειτουργεί το φιλτράκι! Μα τι στο καλό turbo έβαλε ο κινέζος;!

ρε μήπως να το κάνω ριφάκι?! χα χα χα

orck
25-11-08, 16:45
απλα μην το καθαρισεις ποτε, σιγουρα θα κοψει η ροη του
εναλλακτικα να μοιρασεις την ροη σε 2-3 σημεια

crazyio
25-11-08, 18:12
έχω ακριβώς το ίδιο ενυδρείο και το έχω κάνει φυτεμένο ...
ευτυχώς δεν το είχα πάρει με φίλτρο και θερμαντήρα ...
αυτά τα πείρα έπειτα ...
Σε γενικές γραμμές είναι όμορφο ενυδρειάκι...

Προσωπικά του έχω ξηλώσει τους μεντεσέδες που έχει από πίσω για το καπάκι και έχω κάνει μια γωνία στο καπάκι για τα καλώδια ....

Κινέζο ντεν κόβει ... Έλληνα πάρει φαλτσέτα και κόψει προσεκτικά ..
Πλαστικό σκληρό και Έλληνα πρέπει προσέχει πολύ ..... αν κόψει δάχτυλο πάει Ελληνα, θα γίνει Κινέζο ... :D

george
25-11-08, 18:17
1)Bάλε περισσότερο υαλοβάμβακα μέσα στο φίλτρο
2)Γύρισε το να ρίχνει προς το τζάμι
3)Τύλιξε την έξοδο με ένα τούλι με υαλοβάμβακα

dizio
25-11-08, 18:21
μπορείς να προσαρμόσεις ένα spraybar επίσης και να πέσει η ένταση της ροής...μήπως δεν γέρνει το ενυδρείο αλλά το καπάκι του???για έλεγξέ το...αλλιώς κάτι παίζει με το πάτωμα η το γραφείο σου...

Alex_Salonica
25-11-08, 18:30
Βρήκα ποιο είναι το φίλτρο που έχει ο κινέζος μου. Είναι το heto(p2000g)με ισχυ 500lt/h
ΜΑ 500ΑΡΙ ΣΕ 35΄ΛΙΤΡΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑΚΙ????

Τι να πω, πρέπει να βρω τρόπο να μειώσω την ισχύ του

1)Bάλε περισσότερο υαλοβάμβακα μέσα στο φίλτρο
2)Γύρισε το να ρίχνει προς το τζάμι
3)Τύλιξε την έξοδο με ένα τούλι με υαλοβάμβακα

1. Είναι πίτα στον υαλοβάμβακα δεν χωράει άλλο!
2. Το γύρισα από παντού! τα ίδια .. σκάβει!
3. Έβαλα υαλοβάμβακαι και απ' έξω ..πάπαλα συνεχίζει να σκάβει!

Ανταλλάσεται εσωτερικό 500lt/h με μικρότερο :D
μπορείς να προσαρμόσεις ένα spraybar επίσης και να πέσει η ένταση της ροής...μήπως δεν γέρνει το ενυδρείο αλλά το καπάκι του???για έλεγξέ το...αλλιώς κάτι παίζει με το πάτωμα η το γραφείο σου...

Δοκίμασα και με την προέκταση με το spaybar που παρεπιπτώντος περιλαμβάνεται με το φίλτρο, αποτέλεσμα σκάβει σε μεγαλύτερη έκταση!
ε 500lt/h(κι ας μην είναι πραγματικά) σε ενυδρειάκι 35 λίτρα τι να σου κάνει και το spraybar.... άλλες ιδέες; :confused:

Ναι το καπάκι ήταν στραβό το έφτιαξα, Έλληνας έκοψε Κινέζο να περνάει καλώδιο :D δάχτυλο οκ!

aaaooll
25-11-08, 18:34
δεν εχει ρυθμιστη ροης??

Alex_Salonica
25-11-08, 18:38
δεν εχει ρυθμιστη ροης??

?! που μπορώ να δω αν έχει τέτοιο πράγμα φίλε μου!?

kill_bill
25-11-08, 22:37
Αν ειχε μαλλον θα τον ειχες ηδη δει μεχρι τωρα.

Προσαρμοσε ξανα το spraybar αλλα αυτη τη φορα:
1.ανοιξε περισσοτερο, με κατι μυτερο, τις ηδη υπαρχουσες τρυπες
(προσθεσε και 2-3 ακομα)
2.στερεωσε με δεματικα καλωδιων κομμενο σφουγγαρι λωριδα κατα μηκος του spraybar
3.αφαιρεσε την ταπα που εχει το spraybar και σφηνωσε και εχει σφουγγαρι

http://i254.photobucket.com/albums/hh111/kill_bill_69/aquarium/th_DSC00686.jpg (http://s254.photobucket.com/albums/hh111/kill_bill_69/aquarium/?action=view&current=DSC00686.jpg)

Alex_Salonica
26-11-08, 15:42
Θα τα δοκιμάσω κι αυτά,
ευχαριστώ.
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα,
σκέφτομαι να βάλω φεγγαρόπετρα μέσα, είναι κατάλληλη κάποιο είδος για γαρύδες-ασπόνδυλα και πως μπορώ να την αναγνωρίσει αν είναι;

Raven
26-11-08, 15:46
Καλυτερα να αποφυγεις την φεγγαροπετρα που ειναι ασβεστολιθικη. Προτιμησε ηφαιστειογενεις πετρες οπως λαβα, βασαλτη και γρανιτη. Εγω εχω παθει πλακα με τις βασαλτικες "Pagoda stones" που πουλανε στα μαγαζια και αγορασα αρκετες προχτες.

Alex_Salonica
26-11-08, 16:33
Για ρίξε καμιά φώτο ρε συνονόματε να τις χαζέψω κι εγώ να δω ποιες είναι

Raven
26-11-08, 16:40
Οk ριξε μια ματια πως ειναι μεσα στο ενυδρειο..
Απ οτι ακουσα ομως εχει και στο Leroy Martin καποιες ωραιες πετρες και πολυ φτηνες.

Alex_Salonica
26-11-08, 16:43
Επιχείρηση μεγάλη ροή Κινέζου εστέφθη με επιτυχία!
Αφού άνοιξα κι άλλες τρύπες.. τίποτα, μεγάλωσα τις τρύπες ...τα ίδια, ε στο τέλος άνοιξα μια οπή πέρα ως πέρα στο spraybar το έβαλα και στο πλαϊνό κάθετο τζάμι να χτυπάει στο μήκος του ενυδρείου και ναι επιτέλους κάθισε η άμμος κάτω μετά από 2 μέρες που γυρνούσε γύρω γύρω και σχημάτιζε λόφους!

Χε χε άτιμε Κινέζε ..φοβού τους Έλληνες! :D
Πανέμορφες οι πέτρες σου!
Εγώ όμως θα προτιμούσα κάποια με τρύπες για τις γαριδούλες μου, αλλά νομίζω θα βάλω και καμία βασάλτικη, πολύ όμορφες!

Alex_Salonica
29-11-08, 17:31
Μετά από αρκετό ψάξιμο και ευτυχώς που πέρασα από το leroy MERLIN και βρήκα πάρα πολλές πέτρες σε διάφορα ήδη και μεγέθη και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές σε σχεση με το quicko που είχα δει χθες(ευτυχώς που δεν πηρα από αυτόν).

Έλα όμως που η καλύτερη πέτρα σε μέγεθος και σχέδιο ήταν αυτή του δείγματος! Ε για να να μην μακρηγορώ μετά από πολύ επιμονή και αφού βρήκα τον υπεύθυνο μου ξήλωσαν το δείγμα και το πήρα! χε χε
Τους χιλιοευχαρίστησα και έφυγα ικανοποιημένος και ηδού η φεγγαρόπετρα μου και μάλιστα με 1,45 € ενώ στο mega pet ζητούσαν ανάλογη στα κιλά της 30 € !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χωρίς άλλες καθυστερήσεις........

υδροχόος
29-11-08, 18:50
Alex έχεις πμ

orck
29-11-08, 18:53
alex γαριδες θα βαλεις η αφρικανες; :smt035
νομιζω οτι για γαριδες ταιριαζει καλυτερα ενα ξυλο σε συνδιασμο με μια μικρη πετρα

βεβαια αυτο ειναι σχετικα υποκειμενικο

Alex_Salonica
29-11-08, 19:30
Θα γίνει συνδιασμός πέτρας, ξύλων και φυτών, ας το ολοκληρώσω με το καλό και βλέπουμε. Πάντως αν τα καταφέρω έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου νομίζω θα γίνει πολύ όμορφο, ίσως όχι τελείως βιοτοπικό αλλά όμορφο.

Raven
30-11-08, 02:02
Ειναι οντως ωραια η ατιμη η φεγγαροπετρα. Μονο μετρα σκληροτητες να δεις ποσο επιρρεαζει Kh Dh και ΡΗ και κανονισε τι ειδους γαριδες θα βαλεις. Απ οτι καταλαβα με τις sulawesi ακυρο ε; καλα κανατε γιατι η πηγη απο την οποια θελατε να ψωνισετε ειναι αναξιοπιστη.
Με τοσο ομορφη πετρα ελπιζω να βαλεις και ενα μαυρο φοντο να την αναδεικνυει ;)

Alex_Salonica
30-11-08, 02:13
Ειναι οντως ωραια η ατιμη η φεγγαροπετρα. Μονο μετρα σκληροτητες να δεις ποσο επιρρεαζει Kh Dh και ΡΗ και κανονισε τι ειδους γαριδες θα βαλεις. Απ οτι καταλαβα με τις sulawesi ακυρο ε; καλα κανατε γιατι η πηγη απο την οποια θελατε να ψωνισετε ειναι αναξιοπιστη.
Με τοσο ομορφη πετρα ελπιζω να βαλεις και ενα μαυρο φοντο να την αναδεικνυει ;)

Ε ναι βασικά μάλλον για cherry με βλέπω. Με το που θα βάλω την πέτρα μετα από μερικές μέρες θα μετρήσω να δω τι παίζει με σκληρότητα Ph κλπ.
Βασικά σκέφτομαι για λευκό φόντο!

Raven
30-11-08, 02:17
Πολυ σωστη αποφαση να βαλεις cherry, μπραβο. Δοκιμασε και με μαυρο και με λευκο φοντο να δεις τι ειναι πιο ωραιο. Μην παραλειψεις να ειναι καλα στρωμενο το ενυδρειο πριν βαλεις τις γαριδουλες ε;
Κατι μου λεει οτι το ονειρο σου για τις sulawesi θα γινει πραγματικοτητα σε κανα 2 χρονακια ( κι εγω περιμενω) :smt003

Perazzi
30-11-08, 03:48
Μετά από αρκετό ψάξιμο και ευτυχώς που πέρασα από το leroy MERLIN και βρήκα πάρα πολλές πέτρες σε διάφορα ήδη και μεγέθη και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές σε σχεση με το quicko που είχα δει χθες(ευτυχώς που δεν πηρα από αυτόν).

Έλα όμως που η καλύτερη πέτρα σε μέγεθος και σχέδιο ήταν αυτή του δείγματος! Ε για να να μην μακρηγορώ μετά από πολύ επιμονή και αφού βρήκα τον υπεύθυνο μου ξήλωσαν το δείγμα και το πήρα! χε χε
Τους χιλιοευχαρίστησα και έφυγα ικανοποιημένος και ηδού η φεγγαρόπετρα μου και μάλιστα με 1,45 € ενώ στο mega pet ζητούσαν ανάλογη στα κιλά της 30 € !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1300 και + το Rio 400 στο Quikko , ξεπουπουλίζουν τον κόσμο , πέτρες τα είδα και εγώ κάτι πράσινα είχαν, κίτρινα και κάτι άλλα με 3 ευρώ το κιλό

orck
30-11-08, 07:51
στο water inn μας ειπαν χθες οτι θα φερουν την Πεμπτη μεγαλη ποικιλια απο γαριδακια
μας εδειξαν στον καταλογο της dennerle crystal red, bee shrimp, καποιες μπλε και αρκετες αλλες που δεν ξερω καν, μπορει και sulawesi
βεβαια θα εχουν και τις απλες για εμας με τα καβουρακια στις τσεπες οπως οι red cherry, amano κλπ
θα ενημερωσω οταν ερθει η ωρα

ΥΓ δεν ειμαι υπαλληλος και δεν περνω ποσοστα

Πολυ σωστη αποφαση να βαλεις cherry, μπραβο. Δοκιμασε και με μαυρο και με λευκο φοντο να δεις τι ειναι πιο ωραιο. Μην παραλειψεις να ειναι καλα στρωμενο το ενυδρειο πριν βαλεις τις γαριδουλες ε;
Κατι μου λεει οτι το ονειρο σου για τις sulawesi θα γινει πραγματικοτητα σε κανα 2 χρονακια ( κι εγω περιμενω) :smt003

Alex_Salonica
30-11-08, 13:44
καλά αν τυχών και καταφέρω κάποια στιγμή και βάλω sulawesi μετά είναι απλά θέμα χρόνου να γεμίσει από αυτές τις όμορφες γαριδούλες όλη η Ελλάδα :D

orck
30-11-08, 18:00
εχω μια αμυδρη υποψια οτι δεν ειναι και τοσο ευκολες στις αναπαραγωγες τους

καλά αν τυχών και καταφέρω κάποια στιγμή και βάλω sulawesi μετά είναι απλά θέμα χρόνου να γεμίσει από αυτές τις όμορφες γαριδούλες όλη η Ελλάδα :D

Alex_Salonica
30-11-08, 18:02
εχω μια αμυδρη υποψια οτι δεν ειναι και τοσο ευκολες στις αναπαραγωγες τους

Ε εντάξει ίσως τότε γεμίσω την Θεσσαλονίκη :D

Τσιόνογλου Σταύρος
30-11-08, 18:22

Aπο μέσα μου παρακαλάω να την έχεις πλύνει πάρα πολύ καλά γιατι ποτε δεν φαντάστικα οτι κάποιος θα έπαιρνε το δείγμα πέτρας και την προηγούμενη βδομάδα που πηγα να πάρω τις δικές μου έκανα ένα ντουζ με υδροχλωρικό οξυ ολα τα δείγματα για να βεβαιωθω ποιές δεν είναι ασβεστολιθικές (βέβαια έβρεξε και κανα δυο φορες):D:D.:rolleyes:

Alex_Salonica
30-11-08, 18:26
Βασικά την πέτρα την έβρασα(κατσαρόλα και γύρω στα 15 λεπτά.
Δεν κατάλαβα όμως, πήγες κι εσύ στο lyroy και εριξες οξύ στο δεόγμα που είχαν, την πέτρα δηλαδή που πήρα;

Κι αν ναι αλήθεια, η φεγγαρόπετρα μου είναι τελικά ασβεστολιθική;

Πάνος
30-11-08, 18:31
καλα καταλαβες...:D:D:D

Alex_Salonica
30-11-08, 18:33
χε χε για όσους πέρασαν από το leroy και είδαν τις φεγγαρόπετρες που είχαν πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν ότι από όλες τις πέτρες που είχαν το δείγμα ήταν η ομορφότερη :)

orck
30-11-08, 18:40
μα στο νερο το HCL δεν διαλυεται σε εντελως ακινδυνα συστατικα;

Τσιόνογλου Σταύρος
30-11-08, 18:45
Eμ που να φανταστω οτι κάποιος θα έπαιρνε το δέιγμα ,και όντως είναι ασβεστολιθηκη,και οταν πας να πάρεις πετρες για το ενυδρείο και δεν θέλεις να είναι ασβεστολιθηκές οπως εγω πας με το οξυ στο χέρι .

Alex_Salonica
30-11-08, 18:54
Καλά έτσι κι αλλιώς σχεδόν όλες οι φεγγαρόπετρες είναι ασβεστολιθικές, οπότε πάμε σίγουρα πλέον για red cherry στην αρχή που αντέχουν σε υψηλό kh ph
Eμ που να φανταστω οτι κάποιος θα έπαιρνε το δέιγμα ,και όντως είναι ασβεστολιθηκη,και οταν πας να πάρεις πετρες για το ενυδρείο και δεν θέλεις να είναι ασβεστολιθηκές οπως εγω πας με το οξυ στο χέρι .

Ποια δεν είναι ασβεστολιθική από τις πέτρες στο leroy? Ρωτάω γιατί πήρα και μια ξυλόπετρα για να ξέρω αφού τις δοκίμασες με οξύ :p
Καλά αυτοί στο leroy θα πρέπει να τα έχουν δει όλα! Ο ένας πάει με το μπουκαλάκι του και ψεκάζει οξύ, ο άλλος τραβάει και ξηλώνει το δείγμα, τι άλλο θα δούνε!!! :D:D:D

Τσιόνογλου Σταύρος
30-11-08, 19:04
Αυτες που τις λεει απολιθωμένο δέντρο ,σίγουρα δεν είναι καθως και μια άλλη σαν να ήρθε απο το διάστημα το τελευταίο δείγμα σαν μανιταράκια που ήταν έιχα και βοηθούς συνχομπίστες που έκαναν δοκιμή τα περισσότερα δείγματα ήταν ασβεστολιθικά,

Πάνος
30-11-08, 19:38
ομως αυτο που δεν εχω καταλαβει φιλε σταυρο ειναι οι πετρες "ατλας" που πηρα......εσενα εκει σου βγαινανε ασβεστολιθικες...

εδω που τις εχω τις τεσταρα 2 φορες με διαφορετικα ακουαφορτε και δεν αφριζουν.....τι παιζει?? επηρρεαζει μηπως το αν η πετρα ειναι απλυτη??
δεν τις τσεκαρα στο μαγαζι...αλλα στο σπιτι οπου τις επλυνα τις στεγνωσα καλα κι επειτα εριξα υδρ/κο οξυ....

το ποσταρω αυτο γιατι ειχαμε διαφορετικα αποτελεσματα για τη συγκεκριμενη πετρα...

Τσιόνογλου Σταύρος
30-11-08, 19:43
Το πιο πιθανό είναι αυτό που λες ,ολα τα τεστ έγιναν στα δείγματα ,που σκονίζονται πάρα πολύ γιατι είναι χαμηλά,εξάλλου γιαυτό σε πήρα και τηλ. αμέσως ,εφόσον τα έχεις τεστάρει δεν υπάρχει κανένας λογος ανησυχίας .Εγω τις έβαλα χθες στο νερο και θα μείνουν κανα 2 βδομάδες με συχνες αλλαγες και κάποια στιγμη θα τις ξανακάνω έλεγχο μια προς μια με οξυ και με τεστ GHkai KH.

Alex_Salonica
01-12-08, 17:12
Συνέχεια aquascape...
από πέτρες είμαστε κομπλέ με 1 μεγάλη φεγγαρόπετρα και μερικές μικρές ξυλόπετρες καθώς και χαλικάκι-πετρούλες για τις λεπτομέρειες.

Ψάχνω για ρίζες αυτή τη στιγμή και δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιες όπως τις θέλω, δηλαδή μικρές και λεπτές, αν κάποιος έχει δει σε κάποιο κατάστημα(στη Θεσσαλονίκη) ή ακόμα καλύτερα αν έχει κάποιος και θέλει να τις δώσει παρακαλώ ενημερώστε με.

odin79
01-12-08, 19:35
εχω την εντυπωση οτι θα γινει πολυ ομορφο ενυδρειο...keep aquasceiping

Alex_Salonica
02-12-08, 23:32
Τελικά σήμερα βρήκα και ρίζες μοπάνι που έξαχνα σε μικρά μεγέθη.
Αυτή την στιγμή γίνονται "σούπα" σε βραστό νερό.

Ερώτηση: αν βράσουμε τις ρίζες μπορούμε να τις βάλουμε την επόμενη στο ενυδρείο μας ή θα έχουμε πρόβλημα με την κιτρινάδα σε συνδιασμό με τις γαρίδες; Όχι βέβαια πως θα βάλω αμέσως τις γαρίδες μέσαμ εννοείται ότι θα γίνουν μετρήσεις πρώτα, απλά να ξέρω.

Οπως και να χει αύριο θα ετοιμαστεί το aquascape από πέτρες-ρίζες και θα μείνουν τα φυτά και οι λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να είμαι έτοιμος. http://www.aquazone.gr/forums/style_emoticons/default/icon_dance.gif

Raven
02-12-08, 23:53
Καλο θα ηταν να περιμενεις 15 μερες να ωριμασει καλα το ενυδρειο και να βγαλει και τις πολλες τανινες το mopani πριν βαλεις μεσα τις γαριδες.
Εννοειται οτι θα ειναι στρωμενο το ενυδρειο και οι μετρησεις θα ειναι καλες πριν τις παρεις.

crazyio
03-12-08, 00:03
και επίσης περιμένουμε και παρουσίαση ... ;)

Alex_Salonica
03-12-08, 13:11
Εννοείται ότι αν δεν σταθεροποιηθούν οι τιμές γαριδούλες δεν μπαίνουν.
Και μάλλον θα κάνω 2 παρουσιάσεις! Μια για το aquascape και μία ολοκληρωμένο με τις γαριδούλες :D

Alex_Salonica
04-12-08, 13:18
Όσο κι αν προσπαθούσα να το αποφύγω τελικά δεν μπορώ. με τρώει, γι αυτό ρωτάω αν μπορώ να συνδιάσω τις 2 αγάπες μου μέσα στον κινέζο μου.
Δηλαδή, μπορώ να βάλω μαζί με τις γαριδούλες και dwarf puffers :wub: ή θα τις δούνε τις γαριδούλες σαν σνακ;
Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Raven
04-12-08, 13:25
Δεν θα το προτεινα. Μεγαλο ρισκο για τις γαριδες. Εξαλλου με τα pufferακια μεσα γονο γαριδας δεν προκειται να δεις ποτε.

Alex_Salonica
04-12-08, 13:30
:( Σε κοινωνικό ενυδρείο μπορούμε να τα βάλουμε; Έχει κανείς;

Raven
04-12-08, 16:21
Αν δεν σε ενδιαφερουν οι αναπαραγωγες μπορεις παντα να δοκιμασεις.
Ειναι αρκετοι αυτοι που υποστηριζουν οτι τα dwarf puffer δεν πειραζουν τις γαριδες τους, οπως αρκετοι ειναι και αυτοι που αναφερουν οτι τις ειδαν σαν θηραμα και τις κατακρεουργησαν.
Τα pufferακια γενικα ειναι απροβλεπτοι μικροι θηρευτες και εχουν ξεχωριστο χαρακτηρα το καθενα οπως και οι μονομαχοι.

Alex_Salonica
04-12-08, 16:40
Ε λέω να το δοκιμάσω μιας και είναι υπέροχα ψαράκια, Μαζί λοιπόν με τις γαριδούλες στον κινέζο θα βάλω κι ένα ζευγαράκι dwarf και ο Θεός βοηθός!

Υ.Γ. Μάλλον με βλέπω για Προσεχώς dwarf κινέζος :smt003 να γεμίσω το γραφείο μου ενυδρειάκια κι εγώ να δουλεύω στο πάτωμα!

crazyio
04-12-08, 19:38
Υ.Γ. Μάλλον με βλέπω για Προσεχώς dwarf κινέζος :smt003 να γεμίσω το γραφείο μου ενυδρειάκια κι εγώ να δουλεύω στο πάτωμα!

Ο πρώτος ή ο τελευταίος θα είσαι ? :D:D:D

Υ.Γ όμορφος ο κινέζος αλλά μια αναβάθμιση στο φωτισμό του την θέλει ....
Μια φθορίου την θέλει για να έχει ομοιόμορφο φωτισμό ....
αν το σκέφτεσαι πες μου τι σκέφτεσαι γιατί δεν έχω χρόνο να το ψάξω ... :D

Alex_Salonica
04-12-08, 23:11
Για τον φωτισμό το σκέτομαι πολύ σοβαρά να βάλω 2χ15watt T5 με ανακλαστήρες και καμιά πατέντα να τα στερεώσω στο καπάκι.

Raven
05-12-08, 01:50
Αν πας σε τοσο δυνατο φωτισμο , θες και την αναλογη συνεχη παροχη (μπουκαλα) CO2,αλλιως φτιαχνεις συνταγη για πολλη αλγη..
Εγω θα προτεινα να μεινεις με 15 watt ,χωρις διοξειδιο και ευκολα φυτα για να διευκολυνεις την ζωη σου.- Και για να σου το προτεινω ,τα εχω κανει και τα δυο.;)

chemical mac
05-12-08, 10:35
Αν πας σε τοσο δυνατο φωτισμο , θες και την αναλογη συνεχη παροχη (μπουκαλα) CO2,αλλιως φτιαχνεις συνταγη για πολλη αλγη..
Εγω θα προτεινα να μεινεις με 15 watt ,χωρις διοξειδιο και ευκολα φυτα για να διευκολυνεις την ζωη σου.- Και για να σου το προτεινω ,τα εχω κανει και τα δυο.;)Δεν είναι απαραίτητα να συμβεί κάτι τέτοιο αν η φωτοπερίοδος ρυθμιστεί ομαλά και δωθεί ο αντίστοιχος χρόνος προσαρμογής στα φυτά. Για παράδειγμα σε 24 καθαρά λίτρα έχω 2 x 18 watt και το ενυδρείο έχει μόνο java moss, java fem & anubia nana petite, χωρίς καθόλου co2 και φωτοπερίοδο ρυθμισμένη στις 5μιση ώρες. Πρόκειται για το γνωστό γαριδάδικο :) . Με προσεκτικό τάισμα και τήρηση της ρουτίνας των αλλαγών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από άλγη (λίγη spot στις γωνίες αλλά δεν τη θεωρώ θέμα άξιο συζήτησης - και ξέρω από άλγες :D ).

Alex_Salonica
05-12-08, 13:08
Βασικά το πρόβλημα με τον φωτισμό στον κινέζο είναι ότι δεν είναι ομοιόμορφα φωτισμένο. Το φωτιστικό δεν είναι ακριβός στη ΄μέση αλλά προς τα αριστερά με αποτέλεσμα η δεξιά πλευρά να είναι αισθητά πιο σκοτεινή. Αν κρατήσω το ίδιο φωτιστικό θα πρέπει να κάνω άλλη πατέντα ξηλώνοντας το φωτιστικό και βάζοντάς το στο κέντρο. Θα δοκιμάσω διάφορα και αν δεν μείνω ικανοποιημένος θα προχωρήσω με Τ5 λύση που τουλάχιστον πιάνει σχεδόν όλο το μήμκος του ενυδρείου η λάμπα.
είδομεν...

Alex_Salonica
07-12-08, 23:35
Τελικά θα πρέπει να αλλάξω τον φωτισμό στον κινέζο κι εδώ είναι που θα χρειασθώ την βοήθεια σας.

λοιπόν, το καπάκι που θα μπορέσει να μπεί το φωτιστικό είναι 42εκ. με 45εκ. σε σύνολο μήκους 50εκ που είναι το ενυδρειάκι.

Τι φωτιστικό μου προτείνεται με την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ(εκτός ΜΗ) για να μπορέσω να βάλω λίγο πιο απαιτητικά φυτά;
Μια βοήθεια ρε παιδια! ποιος ξέρει να μου πει με μήκος μέχρι 45εκ τι φωτιστικό μπορώ να βάλω; :smt102

crazyio
07-12-08, 23:54
λοιπόν, το καπάκι που θα μπορέσει να μπεί το φωτιστικό είναι 42εκ. με 45εκ. σε σύνολο μήκους 50εκ που είναι το ενυδρειάκι.

μέχρι 42 πρέπει να είναι γιατί μετά κάνει την κούρμπα στις 2 πλευρές και δεν θα σε πάρει ...

Ό,τι κάνεις μα το λές και με φωτογραφίες ....
χρόνο για να ασχοληθώ με τον δικό μου Κινέζο δεν έχω ούτε λεπτόοοοοο !!

Raven
07-12-08, 23:57
Κι εγω θα ελεγα να ανοιξεις νεο θεμα στην αντιστοιχη κατηγορια και να ρωτησεις βαζοντας φωτο, ετσι θα σε βοηθησουν αυτοι που γνωριζουν απο τεχνικα θεματα.

Alex_Salonica
23-12-08, 15:29
Τα έβαλα κι όλας με μια DIY κατασκευούλα και είναι έτοιμο, 3χ13watt=39watt στα 4000 kelvin.

Λάμπει ο κινέζος!

Και ιδού η DIY
Το καπάκι καθαρό τα υλικά μας η κόληση πάνω στο καπάκι και έτοιμα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28518

Alex_Salonica
23-12-08, 15:50
Τον τελευταίο καιρό δεν μπόρεσα να ασχοληθώ και πολύ λόγω φόρτου αλλά κατάφερα κι έβαλα την πέτρα με μια ρίζα που βρήκα.
Αυτή την στιγμή ο κινέζος μου είναι έτσι (η αφίσα στο φόντο θα βγεί και θα μπει λευκό χαρτόνι)
Τα φυτά θα μπουν εντός της εβδομάδας μάλλον

lion
23-12-08, 15:52
To πολύ όμορφο ξυλάκι από που το πήρες;

Alex_Salonica
23-12-08, 15:58
Από τον Αμαζόνιο στην Αγγελάκη,(και σε πολύ καλή τιμή!)

Τσιόνογλου Σταύρος
23-12-08, 23:14
Αλεξ θεωρω οτι η πέτρα που πας να βάλεις μέσα στο ενυδρείο σου είναι υπερβολικά μεγάλη και στι στο μπουκώνει,μικραίνει πες το όπως θες,θα μπορούσες να βάλεις μια στο 1/3 του μεγέθους αυτής και το ξύλο να ξεφυτρώνει απο πίσω απο την πέτρα προς τα μπροστά διαγώνια στηριζόμενο πάνω σε αυτή ,ωστε και τα κλαδιά να αιωρούνται ακόμη πιο πολύ μεσα στο ενυδρείο και ορισμένα απο αυτά να είναι ντυμένα σε ορισμένα σημεια με Μοss (το ξύλο πάρα πολύ ωραίο).:p

chemical mac
24-12-08, 00:18
Εγώ για τα φώτα ένα έχω να πω....ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ....παρακολουθώ εδώ και καιρό διάφορα Project για φώτα αλλά το δικό σου φιλαράκο έχει ξεφύγει εντελώς...μου λύνεις τα χέρια....μποστανάδες τρέμετε :D :D :D

Alex_Salonica
24-12-08, 11:42
Αλεξ θεωρω οτι η πέτρα που πας να βάλεις μέσα στο ενυδρείο σου είναι υπερβολικά μεγάλη και στι στο μπουκώνει,μικραίνει πες το όπως θες,θα μπορούσες να βάλεις μια στο 1/3 του μεγέθους αυτής και το ξύλο να ξεφυτρώνει απο πίσω απο την πέτρα προς τα μπροστά διαγώνια στηριζόμενο πάνω σε αυτή ,ωστε και τα κλαδιά να αιωρούνται ακόμη πιο πολύ μεσα στο ενυδρείο και ορισμένα απο αυτά να είναι ντυμένα σε ορισμένα σημεια με Μοss (το ξύλο πάρα πολύ ωραίο).:p

Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Φίλε Σταύρο το θέμα με την πέτρα το σκέφτηκα πολύ και θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό να δω το αποτέλεσμα, η περπατημένη είναι αυτό που λες (το έχω δει σε πολλά ενυδρεία) και στην αρχή έτσι έλεγα να το κάνω κι εγώ αλλά wtf ας δοκιμάσουμε και κάτι καινούριο.
Λίγο υπομονή να μπουν και τα φυτά μαζί με τις λεπτομέρειες για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και ... βλέπουμε
Εγώ για τα φώτα ένα έχω να πω....ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ....παρακολουθώ εδώ και καιρό διάφορα Project για φώτα αλλά το δικό σου φιλαράκο έχει ξεφύγει εντελώς...μου λύνεις τα χέρια....μποστανάδες τρέμετε :D :D :D

Φίλε μου για τα φώτα το έψαξα πάρα πολύ και με τον περιορισμό του μήκους είχα σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια θα προτιμούσα να έβρισκα κάτι σε περισσότερα κέλβιν αλλά εκεί θα περιοριζόμουν στα watt.
Οι συγκεκριμένες λάμπες είναι εξικονόμισης ενέργειας κλάσης Α με 15.000 ώρες ζωής:smt023 Αν θελήσεις να πάρεις τις συγκεκριμένες λάμπες πρόσεξε το μοντέλο να είναι το if με τα 4.000Κ γιατί οι περισσότερες είναι 3.000Κ.
Κάτι επίσης που δεν θυμάμαι αν το ανέφερα είναι ότι πίσω από το cd στην τρύπα που έχει στην μέση την έκλεισα με αυτοκόλητη ταινία για να στεγανοποιήσω πλήρως τη βάση, η λάμπα είναι κλειστού τύπου και δεν βγάζει σχεδόν καθόλου θερμότητα.

υδροχόος
25-12-08, 08:13
Από που πήρες τις λάμπες ¶λεξ;

Alex_Salonica
25-12-08, 12:55
Από που πήρες τις λάμπες ¶λεξ;
Τις είχα δει στο internet και τελικά τις βρήκα σε ένα μαγαζί στους Αμπελόκηπους, φαντάζομαι θα μπορέσεις να τις βρεις κι αλλού, αν όχι πες μου να το ψάξω να σου στείλω με π.μ την διεύθυνση.

orck
29-12-08, 17:33
τετοιες λαμπες εχω δει και στο leroy merlin (στο Ελ.Βενιζελος διπλα στο ΙΚΕΑ)
δεν θυμαμαι αλλες λεπτομεριες ομως
εαν υπαρχει ενδιαφερον οταν ξαναπαω μπορω να βγαλω καμια φωτο με πληροφοριες...

Alex_Salonica
29-12-08, 18:00
Για Θεσσαλονίκη μιλάμε αλλά φαντάζομαι αν τις έχει το Leroy στην Αθήνα θα τις έχει και το κατάστημα τους στη Θεσσαλονίκη

orck
29-12-08, 18:31
φανταζομαι ναι, αν και για να πω την αληθεια πηγα και εψαξα στις πετρες που εχουν και δεν βρηκα πουθενα καποια σαν την δικια σου

ΥΓ δεν ειχα καταλαβει οτι το θεμα ειναι θεσσαλονικιωτικο :)
μπορει και καποιος Αθηναιος να θελησει τετοιες λαμπες...

υδροχόος
30-12-08, 00:14
Ευχαριστώ παιδιά. Να δούμε πότε θα βολέψει να πεταχτώ σ' αυτόν τον Λιρόη.:D:D

Alex_Salonica
30-12-08, 00:19
φανταζομαι ναι, αν και για να πω την αληθεια πηγα και εψαξα στις πετρες που εχουν και δεν βρηκα πουθενα καποια σαν την δικια σου

ΥΓ δεν ειχα καταλαβει οτι το θεμα ειναι θεσσαλονικιωτικο :)
μπορει και καποιος Αθηναιος να θελησει τετοιες λαμπες...

χα χα όχι δεν είναι Σαλονικιώτικο το θέμα απλά είναι κάπως τραβηγμένο ν ακατέβει κάποιος Αθήνα για να πάρει λάμπες(όχι βέβαια και απίθανο, εδώ έχουμε κάνει άλλα κι άλλα :D )

Βασικά ούτε και στο εδώ Leroy έχουν πέτρα σαν την δική μου, ήταν το δείγμα και την ξήλωσα χι χι :D:D

Alex_Salonica
28-01-09, 12:03
Σήμερα ήρθαν τα φυτά που είχα παραγγείλει από aquamagic! +-8:smt026
Το απόγευμα ξεκινάω το μποστάνι! :smt119-+9
Μπήκαν τα εξής φυτά:

1. Διάφορες moss (star, xmass, weeping, tricho)
2. 2 x Anubia barteri nana petite
3. 2 x Bolbitis heudelotii
4. 4 x Java fern
5. 2 x narrow leaf java fern
6. 1 x Fissidens Fontanus
7. 1 x Pellia
8. 3 x Plagiomnium affine
9. 1 x red tiger lotus

Η κατάσταση των φυτών ήταν ψηλοάθλια, η συσκευασία απαράδεκτη(εφημερίδα και σε φάκελο). Το μόνο καλό είναι ότι ήρθαν γρήγορα(σε 3 μέρες) και μου έδωσαν έξτρα java fern(1 ζήτησα, 4 έστειλαν στην ίδια τιμή).
Δεν θα ξαναπαραγγείλω από amagic δεν έμεινα ευχαριστημένος.

Τα φυτά λόγω φόρτου εργασίας το τελευταίο καιρό απλά τα έβαλα όπως να ΄ναι μέσα στο ενυδρειάκι και κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο θα τα φτιάξω καλύτερα.

Alex_Salonica
13-04-09, 19:40
νεότερα...
μετά από 3 μήνες περίπου κατάφερα και έχω ένα πάρα πολύ όμορφο ενυδρειάκι γεμάτο ....άλγες!

Έχουν κατακλύσει τα πάντα, βγάζω βγάζω και ξαναφουντώνουν, μιλάμε για την πράσινη τριχοειδή.. έχω τρελαθεί στη μακαρονάδα!
Βέβαια τα αίτια γνωστά(πολύ φωτισμός, καθόλου παροχή co2,)

Επειδή λοιπόν τα χω πάρει, θα το ξηλώσω, θα το καθαρίσω και θα το ξαναστήσω από την αρχή και μάλλον θα μπει και παροχή co2 κάποια DIY σίγουρα για οικονομία προφανώς εκτός κι αν έχετε να μου προτείνετε κάποια εμπορίου σε προσιτή τιμή.
Για DIY c02 παροχή ποια μου προτείνετε; έχει κάποιος κάποια που λειτουργεί καιρό χωρίς προβλήματα;

Ευχαριστώ

lion
14-04-09, 08:30
Ρίξε μια ματιά στην κατηγορία DIY (DoItYourself)

π.χ.:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31156

εκτός εαν μιλάς για έτοιμες λύσεις .... DIY

Alex_Salonica
14-04-09, 10:18
Θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες για το τι θα κάνω τελικά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Έπεται παρουσίαση.

Alex_Salonica
22-04-09, 12:44
μετά από 2 μήνες περίπου αναμονή ήρθαν επιτέλους σήμερα οι sulawesi μου:smt054 και 3 devil snail :D καθώς και διάφορα φυτά!
Πάνω που είχα απελπιστεί και έλεγα ότι στους Γερμανούς που έπεσα είναι απατεώνες τελικά αποδείχτηκε ότι είναι οι πιο επαγγελματίες απ όλους απ όσους παρήγγειλα πράγματα μέχρι στιγμής μέσω internet.

¶ψογες συσκευασίες, σε άριστη κατάσταση τα φυτά αεροστεγώς κλεισμένα!(καμία σχέση με amagic που τα στέλνει σε φάκελο :mad: )

Δυστυχώς όμως από το ταξίδι οι 4 από τις 9 cardinal δεν τα κατάφεραν :(

Είμαι σε διαδικασία προσαρμογής... θα ενημερώσω για νεότερα

alexinio
22-04-09, 13:00
Να σου ζήσουν οι γαρίδες σου!
Αν κατάλαβα καλά παρήγγειλες ζωντανά από ιnternet?
Μπορείς αν δεν σου είναι κόπος να γράψεις μερικές πληροφορίες για την παραγγελία σου?

Alex_Salonica
22-04-09, 13:01
Να σου ζήσουν οι γαρίδες σου!
Αν κατάλαβα καλά παρήγγειλες ζωντανά από ιnternet?
Μπορείς αν δεν σου είναι κόπος να γράψεις μερικές πληροφορίες για την παραγγελία σου?

Τι πληροφορίες θα ήθελες να μάθεις;

alexinio
22-04-09, 13:02
Τι πληροφορίες θα ήθελες να μάθεις;
Από ποιο online μαγαζί τα αγόρασες?

Alex_Salonica
22-04-09, 13:10
www.interaquaristik.de (http://www.interaquaristik.de)

Πάντως το συστήνω ανεπιφύλακτα, καλές τιμές, καλές συσκευασίες.. είναι λίγο φειδωλοί με τις απαντήσεις τους μέσω email αλλά αν βάλεις παραγγελία σου απαντάνε αμέσως :rolleyes:

Πάντως τα ζωντανά σε εμένα δεν μου τα στέλνανε εδώ και 2 μήνες γιατί έλεγαν ότι έχει πολύ κρύο και πίστευα ότι είναι δικαιολογίες και έπεσα σε απατεώνες, αλλά παραλαμβάνοντας σήμερα την παραγγελία μου και βλέποντας την συσκευασία και την κατάσταση των φυτών πείστηκα

Ότι άλλες πληροφορίες θέλετε ... εδώ είμαι

alexinio
22-04-09, 13:39
Πόσα πλήρωσες?

Alex_Salonica
22-04-09, 13:40
Πόσα πλήρωσες?

μπορείς να μπεις στο site και να δεις όλες τις τιμές και τα προιόντα τους φίλε μου

PascM
22-04-09, 14:16
Το κακό τους οτι μιλάνε μόνο Γερμανικά (όσον αφορά το site τουλάχιστον).

Alex_Salonica
22-04-09, 14:19
ναι είναι ένα πρόβλημα αυτό με τα γερμανικά, εγώ πάντως ανοίγω τις σελίδες μέσω babelfish http://babelfish.yahoo.com/ για αυτόματη μετάφραση στα αγγλικά, έτσι έκανα την παραγγελία μου και πήρα πληροφορίες

chris@
25-04-09, 16:22
μεχρι και σμερνα πουλανε

Alex_Salonica
27-04-09, 23:37
ναι πουλάνε πολλά σπάμια είδη έχε όμως υπόψιν σου ότι δεν στέλνουν ψάρια εκτός Γερμανίας. όλα τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα

Raven
27-04-09, 23:51
Περιμενω φωτος και παρουσιαση απο τις sulawesi σου ;)

Alex_Salonica
28-04-09, 13:36
Υπόσχομαι με την πρώτη ευκαιρία να κάνω την παρουσίαση, απλά αυτές οι μέρες είναι πανικόβλητες (παντρεύτηκα το Σάββατο :D άντε και στα δικά σας οι ελεύθεροι!)

chris@
28-04-09, 13:49
ναι πουλάνε πολλά σπάμια είδη έχε όμως υπόψιν σου ότι δεν στέλνουν ψάρια εκτός Γερμανίας. όλα τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα

τα απονδηλα εξερουντε?

lion
28-04-09, 13:53
....απλά αυτές οι μέρες είναι πανικόβλητες (παντρεύτηκα το Σάββατο :D άντε και στα δικά σας οι ελεύθεροι!)

Τις καλύτερες ευχές μου και καλούς απογόνους.

Πάνος
28-04-09, 13:59
να ζησετε και να ευτυχισετε!!!:p
εν αναμονη της παρουσιασης...

Alex_Salonica
28-04-09, 14:28
Ναι τα ασπόνδυλα, φυτά, εξοπλισμός κ.λ.π εξαιρούντε, μόνο ψάρια δεν στέλνουν.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις ευχές σας.

harris samos
28-04-09, 16:02
εγω δε θα εκανα τρυπεσ στο φιλτρο απλα θα εβαζα ενα μικρο κοματι λαστιχο η πλαστικο σωλινα σαν αυτους που πουλανε για τους κικλοφοριτες με πολλες τρυπεσ σα σουροτιρι κατα μηκος του ενυδρειου ψηλα και θε εβλεπες πως σπαει η ροι οπωσ το εχω κανει γωνιακο φιλτρο για 200 λιτρα ενυδρειο μεσα σε 50 με μονομαχο να φανταστεισ κανει φωλια και δε τη σπαει το φιλτρο ... . αν ηξερα πωσ βαζεισ φωτο θα σας την εδειχνα πατεντα σαμος....:smt033

Don
09-12-11, 01:49
ζητω εκ των προτέρων συγνώμη για το ύφος και την ειλικρινα μου αλλα πιο άθλια αφίσα δεν μπορούσες να βαλεις?

tsoum
09-12-11, 08:59
3 χρόνια μετά, ότι και να ήταν η αφίσα... Πλεον μαλλον δεν υπάρχει καν...

Alex_Salonica
09-12-11, 18:50
Όντως δεν υπάρχει πλέον... :D