Επιστροφή στο Forum : στρώσιμο του νερού(επιτάχυνση)
Θέλω να ρωτήσω (ίσως είναι λίγο βλακεία) αν ξεπλύνω τα υλικά του φίλτρου του ενυδρείου ενός φίλου μου στο δικό μου για να επιταχύνω το στρώσιμο του νερού, και το νερό του ενυδρείου του φίλου μου είναι κακής ποιότητας ή τα ψάρια του είναι άρρωστα το μόνο που θα καταφέρω είναι να μολύνω και το δικό μου νερό ή δεν υπάρχει κίνδυνος?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
domenico
αν εχει προβλημα το ενυδρειο του φιλου σου, αρωστιες κλπ, δεν ειναι και οτι καλητερο, καλητερα μην το κανεις...
αν εχει προβλημα το ενυδρειο του φιλου σου, αρωστιες κλπ, δεν ειναι και οτι καλητερο, καλητερα μην το κανεις...
δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα, το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν το πολυπεριποιείται...δηλαδή δεν κάνει συχνές αλλαγές νερού κτλ...
thanasis76
23-11-08, 18:14
δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα, το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν το πολυπεριποιείται...δηλαδή δεν κάνει συχνές αλλαγές νερού κτλ...
ναι αλλα δεν μπορεις να ξερεις αν εχει αρρωστιες...
και αν θα αντεξουν τα ψαρια σου που θα ειναι και στην προσαρμογη...
ναι αλλα δεν μπορεις να ξερεις αν εχει αρρωστιες...
και αν θα αντεξουν τα ψαρια σου που θα ειναι και στην προσαρμογη...
έχεις δίκιο....μπορείς να μου προτείνεις κάποιον άλλο τρόπο να επιταχύνω την διαδικασία??? έβαλα βακτήρια σε υγρή μορφή αλλά δεν τα εμπιστεύομαι αυτά...άσε που δεν μου είχε μείνει και ικανοποιητική ποσότητα στο μπουκάλι για να καλύψει τα λίτρα μου...
thanasis76
23-11-08, 18:28
έχεις δίκιο....μπορείς να μου προτείνεις κάποιον άλλο τρόπο να επιταχύνω την διαδικασία??? έβαλα βακτήρια σε υγρή μορφή αλλά δεν τα εμπιστεύομαι αυτά...άσε που δεν μου είχε μείνει και ικανοποιητική ποσότητα στο μπουκάλι για να καλύψει τα λίτρα μου...
δεν υπαρχει κανεις εκει κοντα να σου δωσει καθαρο μπολι...??
η απο καποιο πετ σοπ που εμπιστευεσαι??
δεν υπαρχει κανεις εκει κοντα να σου δωσει καθαρο μπολι...??
η απο καποιο πετ σοπ που εμπιστευεσαι??
γνωστός μου με καθαρό μπόλι δεν νομίζω...2 γνωστούς έχω με ενυδρείο και το καθαρίζουν όποτε θυμούνται...τώρα από πετ σοπ δεν ξέρω....πηγαίνω στο Quico Mega Pet αλλά δεν ξέρω άμα θα δεχθούν να μου δώσουν...και πέφτει και κομματάκι μακριά απο εκεί που μένω...θα ξαναπάω δηλαδή όταν είναι να πάρω ψάρια σε κανα δεκαήμερο(που ελπίζω να έχει στρώσει το νερό!!!)
thanasis76
23-11-08, 18:42
γνωστός μου με καθαρό μπόλι δεν νομίζω...2 γνωστούς έχω με ενυδρείο και το καθαρίζουν όποτε θυμούνται...τώρα από πετ σοπ δεν ξέρω....πηγαίνω στο Quico Mega Pet αλλά δεν ξέρω άμα θα δεχθούν να μου δώσουν...και πέφτει και κομματάκι μακριά απο εκεί που μένω...θα ξαναπάω δηλαδή όταν είναι να πάρω ψάρια σε κανα δεκαήμερο(που ελπίζω να έχει στρώσει το νερό!!!)
να μη πας για ψαρια...
λογικα δεν θα εχει στρωσει...
ποσο καιρο εχεις ξεκινησει??
αν θελεις βαλε αγγελια και ζητα αν καποιος μενει κοντα σου να σου δωσει μπολι...
ολο και καποιος θα ειναι σχετικα κοντα σου...
εδώ και 3 μέρες το έχω γεμάτο...λές να μην έχει στρώσει??? την προήγουμενη φορά οι μετρήσεις μου ήταν καλές σε ένα 10ήμερο...
thanasis76
23-11-08, 18:48
εδώ και 3 μέρες το έχω γεμάτο...λές να μην έχει στρώσει??? την προήγουμενη φορά οι μετρήσεις μου ήταν καλές σε ένα 10ήμερο...
κανονικα το στρωσιμο κανει 1-1.5 μηνες περιπου...
ποτε δεν κανει 10-20 μερες... και οσοι νομιζαν οτι εστρωσε και εβαλαν ψαρια μετα ετρεχαν να δουν γιατι τα NO2 και ΝΟ3 επιασαν κοκκινο...
με βλέπω να χρησιμοποιώ τον ''απάνθρωπο'' τρόπο στρωσίματος και να ρίξω μέσα κανένα χρυσόψαρο...έχω έναν φίλο που έχει χρυσοψαράκια....λες να δανειστώ κανένα??? αλήθεια πόσες μέρες κάνει για να στρώσει το νερό με ένα χρυσόψαρο???
thanasis76
23-11-08, 18:55
με βλέπω να χρησιμοποιώ τον ''απάνθρωπο'' τρόπο στρωσίματος και να ρίξω μέσα κανένα χρυσόψαρο...έχω έναν φίλο που έχει χρυσοψαράκια....λες να δανειστώ κανένα??? αλήθεια πόσες μέρες κάνει για να στρώσει το νερό με ένα χρυσόψαρο???
τοσο δυσκολο σου ειναι να βαλεις μια αγγελια????
λοιπόν θα πάρω μάλλον μπόλι από έναν φίλο του πατέρα μου... τώρα θα τον πάρω τηλέφωνο... σε ευχαριστώ πάντως...
domenico
thanasis76
23-11-08, 19:00
λοιπόν θα πάρω μάλλον μπόλι από έναν φίλο του πατέρα μου... τώρα θα τον πάρω τηλέφωνο... σε ευχαριστώ πάντως...
domenico
για το χρυσοψαρο δεν σου ειπα γιατι δεν συμφωνω αλλα και γιατι δεν ξερω ποσες μερες κανει...
παντος με το μπολι σε 2-3 μερες θα εισαι μια χαρα...
καλη συνεχεια!!
για το χρυσοψαρο δεν σου ειπα γιατι δεν συμφωνω αλλα και γιατι δεν ξερω ποσες μερες κανει...
παντος με το μπολι σε 2-3 μερες θα εισαι μια χαρα...
καλη συνεχεια!!
thanks! το θέμα είναι να κάνει κανα ταξιδάκι ο φίλος του μπαμπά μου προς τα εδώ...έρχεται 1-2 φορές το μήνα...
Με το χρυσόψαρο δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος όταν πρόκειτε να το χρησιμοποιήσει κάποιος μόνο για το στρώσιμο και μετά να το πετάξει στη λεκάνη της τουαλέτας, αλλά στην περίπτωση μου θα επέστρεφε στο ενυδρείο του με τα υπόλοιπα χρυσοψαράκια...
δεν υπάρχει λόγος να στρώσεις με ψάρι από την στιγμή που μπορείς να το κάνεις με καθαρή αμμωνία από το φαρμακείο. Έπειτα αυτό που θέλεις είναι γρήγορο στρώσιμο, το ψάρι δεν βοηθάει σ'αυτό.
Άνοιξε μία αγγελία και όλο και κάποιος θα σου φέρει από Θεσσαλονίκη. Πάντως το καλύτερο είναι να κάνεις υπομονή και να το στρώσεις από την αρχή με καθαρή αμμωνία για να μην έχεις προβλήματα μεταφοράς ασθενειών και παράσιτων από άλλα ενυδρεία. Αν σε ενδιαφέρει υπάρχει σχετικό άρθρο στο φόρουμ με οδηγίες για το πως να το κάνεις.
δεν υπάρχει λόγος να στρώσεις με ψάρι από την στιγμή που μπορείς να το κάνεις με καθαρή αμμωνία από το φαρμακείο. Έπειτα αυτό που θέλεις είναι γρήγορο στρώσιμο, το ψάρι δεν βοηθάει σ'αυτό.
Άνοιξε μία αγγελία και όλο και κάποιος θα σου φέρει από Θεσσαλονίκη. Πάντως το καλύτερο είναι να κάνεις υπομονή και να το στρώσεις από την αρχή με καθαρή αμμωνία για να μην έχεις προβλήματα μεταφοράς ασθενειών και παράσιτων από άλλα ενυδρεία. Αν σε ενδιαφέρει υπάρχει σχετικό άρθρο στο φόρουμ με οδηγίες για το πως να το κάνεις.
Το ξέρω το στρώσιμο με αμμωνία απλά μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο...δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βοηθάει η μέθοδος με το ψάρι....βρίσκεται στο ίδιο άρθρο με αυτό που γράφει για την αμμωνία...πάντως πιστεύω οτι θα βρω μπόλι...
thanasis76
23-11-08, 20:52
Το ξέρω το στρώσιμο με αμμωνία απλά μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο...δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βοηθάει η μέθοδος με το ψάρι....βρίσκεται στο ίδιο άρθρο με αυτό που γράφει για την αμμωνία...πάντως πιστεύω οτι θα βρω μπόλι...
φαντασου οτι για να αρχισει να δημιουργητε αμμωνια πρεπει αν ειναι μερες το ψαρι μεσα και με τα αποφαγια και τα κακα του να την δημιουργησει...
ασε οτι μπορει και να κλαταρει το ψαρακι...
και ξανα απο την αρχη...
ενω εσυ θα βαλεις αμμωνια και θα εισαι πιο μπροστα...
παιρνα αυριο απο ραιδεστο να σου δωσω τον υαλοβαμβακα εχω υγειη ενυδρειο
Alex_Salonica
23-11-08, 22:30
Εγώ πάντως έίχα πάρει μπόλι από το αζόρες στην Μπότσαρη και όλα πήγαν καλά, αν είσαι κοντά πέρνα μια βόλτα είναι πολύ καλά παιδιά και δεν θα σου αρνηθούν πιστεύω να σου δώσουν ένα σφουγγάρι
δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βοηθάει η μέθοδος με το ψάρι....
δεν γράφει πουθενά ότι η μέθοδος με το ψάρι επιταχύνει την διαδικασία στρωσίματος. Εσύ αυτό ζητάς όχι ένα απλό στρώσιμο. Έπειτα υποτίθεται ότι είμαστε και ζωόφιλοι, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθεί ένα ψάρι όταν υπάρχουν οι τρόποι. Η αμμωνία καταστρέφει τα ζωτικά όργανα του ψαριού και το σκοτώνει αργά.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.