PDA

Επιστροφή στο Forum : 26λιτρο για Guppy

supermanx
22-11-08, 12:16
Καλημέρα παιδια!!!εχω (οπως διαβασατε) 26λιτρο ενυδρειο και φιλοξενώ 2 αρσενικά και 2 θηλυκά Guppy.
Πως πρεπει να το διαμορφώσω απο θέμα φυτων για να είναι καλά?
θα ανεβάσω φωτο για να δείτε το ενυδρείο μου και να μου δωσετε τα φωτα σας..

aaaooll
22-11-08, 13:42
καλημερα, πρέπει να βάλεις αληθηνα φυτα, για να κρυβωντε τα μικρα κυριος και κερατοφυλο, αλλα 26 λιτρα με το που θα αρχισεις της γενες, δεν ειναι καλά...

δεν το μεταφέρουμε στους αρχάριους?

supermanx
23-11-08, 13:57
τι κοστος εχουν τα κερατοφυλα?χρειαζετε λιπασμα για να τα βαλω?
κατι ακυρο για να καθαρισω το ενυδρειο πρεπει να βγαζω τα ψαρια απο μεσα?

domenico
23-11-08, 14:19
Κερατόφυλλα που στο πετ σοπ που πηγαίνω έχουν με 6€ το γλαστράκι...
Εγώ τα τζάμια του ενυδρείου τα καθαρίζω ενώ είναι τα ψάρια μέσα, αλλά άμα θέλεις καλό καθάρισμα, εγώ βγάζω τα ψάρια, βγάζω τα 2/3 του νερού σε κουβάδες, βγαίνω στην αυλή με το λάστιχο και το καθαρίζω κάνοντας αναταραχή στις πέτρες να φύγει η βρώμα και μετά αδειάζω τα 2/3 του παλιού νερού μέσα στο ενυδρείο και συμπληρώνω με φρέσκο...

aaaooll
23-11-08, 15:22
κατ, αρχην δεν βαζουμε ετσι απο την βριση, πρέπει να είναι στην ιδια θερμοκρασια με αυτη του ενυδρειου, για να μην παθουν σοκ τα ψαρια...μπορεις να χρησημοποιησεις σκουπα βυθου για να καθαρισεις το χαλίκι, και δεν βγαζεις και τα ψαρια, απλα κάνεις την αλλαγη του νερου σου, στην ιδια θερμοκρασια, χρησημοποιοντας παντα αντιχλώριο(δεσμέυει το χλώριο και την Χλωραμινη απο το νερο που είναι πολυ "τοξικη" ια τα ψαρια), και εισαι μια χαρα. τα τζαμια μπορεις να τα καθαριζεις με τα ψαρια, με εκεινα τα μαγνιτακια που υπαρχουν στα πετ σοπ.

α, και το φίλτρο ποτε δεν το πλένουμε με νερο της βρίσης, μόνο με νερο του ενυδρειου, και οχι πολυ συχνά...

αυτα;)

supermanx
24-11-08, 14:16
αυτο με το φιλτρο πριν λιγο καιρο μου ειπαν οτι δν κανει να το καθαριζω με νερο βρυσης...αστα και μαλλον απο αυτο ειχα μια μεγαλη απολεια...
για να βαλω φυτα στο ενυδρειο χρειαζομαι και λιπασμα?
-------------------------
πως ονομαζεται το κερατοφυλο στα αγγλικα?γτ σαν ονομασια κερατοφυλο στο ιντερνετ δν μου βγαζει κατι...

chemical mac
24-11-08, 14:20
ceratophyllum demersum δεν απαιτεί λίπασμα, δύσκολα να το ξεκάνεις :p

chris129
24-11-08, 14:49
Κερατόφυλλα που στο πετ σοπ που πηγαίνω έχουν με 6€ το γλαστράκι...
Εγώ τα τζάμια του ενυδρείου τα καθαρίζω ενώ είναι τα ψάρια μέσα, αλλά άμα θέλεις καλό καθάρισμα, εγώ βγάζω τα ψάρια, βγάζω τα 2/3 του νερού σε κουβάδες, βγαίνω στην αυλή με το λάστιχο και το καθαρίζω κάνοντας αναταραχή στις πέτρες να φύγει η βρώμα και μετά αδειάζω τα 2/3 του παλιού νερού μέσα στο ενυδρείο και συμπληρώνω με φρέσκο...εαν δεν κανεις πλακα θα ηθελα πολλη να το δω αυτο το καθαρισμα παντος εγω εαν ημουν ψαρι του ενυδρειου σου θα σε ειχα παρει με τις πετρες στο κυνηγητο:-P

domenico
24-11-08, 15:46
εαν δεν κανεις πλακα θα ηθελα πολλη να το δω αυτο το καθαρισμα παντος εγω εαν ημουν ψαρι του ενυδρειου σου θα σε ειχα παρει με τις πετρες στο κυνηγητο:-P

χαχα! ποιο απο τα 2 καθαρίσματα εννοείς...αυτό που είναι τα ψάρια μέσα το κανω με ειδικό σφουγγαράκι με μαγνήτη που το κατευθύνεις απο την έξω πλευρά και καθαρίζει απο μέσα...το άλλο δεν γίνετε αναλυτικότερο...τόσο βάναυσες είναι οι τακτικές μου???

chris129
24-11-08, 17:55
βγάζω τα 2/3 του νερού σε κουβάδες, βγαίνω στην αυλή με το λάστιχο και το καθαρίζω κάνοντας αναταραχή στις πέτρες να φύγει η βρώμα και μετά αδειάζω τα 2/3 του παλιού νερού μέσα στο ενυδρείο και συμπληρώνω με φρέσκο...;Αυτο ειναι λιγο βαρβαρο φιλε αλλα πιστευω να το κανεις εστω με τις σωστες μεθοδους δλδ παντα βαζουμε αντιχλωριο και κοιταμε να μην εχει μεγαλες αποκλησεις στις τιμες του PH στη GH στη ΚΗ αλλα και στην θερμοκρασια του νερου που συμπληρωνουμε απο το νερο που βρισκονται μεσα τα ψαρια.Για να αποφυγεις αυτην τη μεθοδο καλα θα ηταν αφου καθαρησεις τα τζαμια με τον μαγνητη παρε μια σκουπα βυθου και καθαρισε και το υποστρωμα σου.Ειναι μια πολλη πιο απλη αλλα και ευγενικη κινηση προς τα ψαρακια σου:-P ααα ξεχασα να σου πω οτι πλενωντας το υποστρωμα με νερο βρυσης τη βιολογια που εχει το υποστρωμα παει κατα διαολου γιατι το πλενεις με χλωριωμενο νερο και ως γνωστων το χλωριο εξαφανιζει τα παντα

domenico
24-11-08, 19:08
;Αυτο ειναι λιγο βαρβαρο φιλε αλλα πιστευω να το κανεις εστω με τις σωστες μεθοδους δλδ παντα βαζουμε αντιχλωριο και κοιταμε να μην εχει μεγαλες αποκλησεις στις τιμες του PH στη GH στη ΚΗ αλλα και στην θερμοκρασια του νερου που συμπληρωνουμε απο το νερο που βρισκονται μεσα τα ψαρια.Για να αποφυγεις αυτην τη μεθοδο καλα θα ηταν αφου καθαρησεις τα τζαμια με τον μαγνητη παρε μια σκουπα βυθου και καθαρισε και το υποστρωμα σου.Ειναι μια πολλη πιο απλη αλλα και ευγενικη κινηση προς τα ψαρακια σου:-P ααα ξεχασα να σου πω οτι πλενωντας το υποστρωμα με νερο βρυσης τη βιολογια που εχει το υποστρωμα παει κατα διαολου γιατι το πλενεις με χλωριωμενο νερο και ως γνωστων το χλωριο εξαφανιζει τα παντα

ok....το λαμβάνω υπόψη μου...πάντα κοιτάζω να είναι ίδια η θερμοκρασία και πάντα χρησιμοποιώ αντιχλώριο....οι σκούπες βυθού είναι ακριβές???

chris129
24-11-08, 19:30
οχι ιδιαιτερα αλλα ειναι πιο σωστως ο τροπος που γινετε οποτε αξιζει να κανει λιγο υπομομη και οικονομια και να την παρεις περιπου στα 10 με 20 ευρω χονδρικα

supermanx
25-11-08, 21:14
απο τροφή τα guppy τρωνε κατι ιδιαιτερο ή οχι?
-+5:smt067:smt088

domenico
25-11-08, 22:44
απο τροφή τα guppy τρωνε κατι ιδιαιτερο ή οχι?
-+5:smt067:smt088

υπάρχουν ειδικές τροφές με βιταμίνες και πιο μικρές απο τις κανονικές ειδικές για τα στόματα των γκάπι(πάνω κάτω σε τιμή ίδιες με τις κανονικές)...χρησιμοποιούσα κάποτε άλλα τώρα τα ταΐζω μια κοινή τροφή τροπικών ψαριών που απλά τη σπάω σε λίγο μικρότερα κομμάτια...

PascM
26-11-08, 10:41
Τριμμένο φυλλαράκι και είσαι οκ!