Επιστροφή στο Forum : nano cuba dennerle 30l
Χθες εβαλα εστησα το μικρο μου ενυδρειακι, φυσικα θελει δουλεια ακομα καθως και μερικα φυτα.
Οι κατοικοι του θα ειναι αποκλειστικα γαριδες, 4 red cherry, 4 amano και 4 red crystal.
Ψαχνω να βρω ενα δευτερο φωτιστικο 11 watt power compact εχει δει κανεις στο εμποριο.
Μια φωτογραφια απο το ενυδρειακι, περιμενω συμβουλες παρατηρησεις.
καλιμερα επιδη εχω και εγω red crystal μιπος ξερεις πωσα εκατοστα γινονται;
δεν εχω ακομη αλλα διαβασε εδω (http://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_red_shrimp)
"Care
They grow up 2.5 cm in size and live in temperatures up to 27°C (80.6°F), surviving best at 20–25°C (68–77°F) with a pH level of 6.5–7.2. The shrimp are quite sensitive to fast changes of the water parameters, especially when it comes to nitrogenous waste, or nitrite. Soft, slightly acidic water is the ideal breeding environment; breeding in harder alkaline water is not as successful. They reproduce between the ages of 4.5 and 5 months with a size of at least 2.2 cm. The sexes are hard to differentiate, especially on juvenile shrimp."
με το καλο και αναπαραγωγες!!!;)
Με το καλό οι αναπαραγωγές Crs.
Αναρωτιέμαι, πως θα δείχνουν 3 είδη γαρίδας στο ίδιο ενυδρείο..
Όπως και να έχει, καλή συνέχεια με το στήσιμο.
ευχαριστω παιδια, ε για ποικιλια με το ουζο τις βαζω :D:D:D
Αυτή η γαριδομανία έχει ξεσηκώσει κόσμο(και με εμένα μέσα):smt003:smt003:smt003
Αντε με το καλό και γέννες:smt023
Πολύ όμορφο!!! :)
Το inox τελικά απο που το πήρες...?
Το πηρα απο βιομηχανικα και ναυτιλιακα ειδη στον Πειραια κοντα στου Παπαστρατου διπλα απο το κολυμβητηριο του Εθνικου, απο εκει αγορασα και ενα μανομετρο για το νανο καθως και μια μπουκαλα με λιγα λογια το νανο που πηγε...αλλα αφου το εφτιαξα θα το κανω super.
Λεω να του βαλω και εξωτερικο φιλτρο το eheim 2211 τι λετε;
το ενυδρείο είναι απο γυαλί??? Ρωτάω γιατί είδα ένα παρόμοιο με αυτό αλλά δεν μου φαίνεται να είναι φτιαγμένο απο γυαλί...
λεμε οτι δεν εισαι καλα :)
α βρηκα στο leroya merlin (το καταστημα που ειναι σαν πρακτικερ διπλα στον ΙΚΕΑ στο αεροδρομιο)
πλεγμα 12Χ100 εκατοστα με ψιλες τρυπες απο ατσαλι με κοστος 4,5€
δεν βρηκα κανεναν υπαλληλο να ρωτησω εαν ειναι ανοξειδωτο (δεν ξερω εαν το ατσαλι γενικοτερα ειναι ανοξειδωτο)
το ενυδρείο είναι απο γυαλί??? Ρωτάω γιατί είδα ένα παρόμοιο με αυτό αλλά δεν μου φαίνεται να είναι φτιαγμένο απο γυαλί...
ναι απο γυαλι ειναι
Πολυ ωραιο το ενυδρειακι σου Μαριε. Θα το κανεις κουκλι ειμαι σιγουρος, φυτα εχεις να του βαλεις;:D:D
το κούμπα βλέπω το έχεις βάλει κάτω από πλέγμα, όταν μεγαλώσει πως θα το αφαιρέσεις? γιατί δεν το φύτεψες κατευθείαν κάτω μιας και δεν έχεις ψάρια ακόμα?
εαν εχω καταλαβει καλα τι εχει κανει κατω απο το πλεγμα ειναι riccia
μολις αυτη μεγαλωσει θα περασει απο τις τρυπες του πλεγματος και θα το καλυψουν κανοντας το συγκεκριμενο κομματι του βυθου σαν να εχει γρασιδι
το κούμπα βλέπω το έχεις βάλει κάτω από πλέγμα, όταν μεγαλώσει πως θα το αφαιρέσεις? γιατί δεν το φύτεψες κατευθείαν κάτω μιας και δεν έχεις ψάρια ακόμα?
chemical mac
23-11-08, 00:09
Εγώ αυτό που έχω να προτείνω είναι να βγάλεις το τενέλους και να το αλλάξεις με cuba ή να στρώσεις παντού τη riccia. Η accicularis άμα σου δώσει θα γίνει σούπερ. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό αλλά θα πρέπει να δυναμώσουν πρώτα τα φυτά. ;) Πάντως ου αρέσει πολύ. Δυνατές επιλογές σε διακόσμηση, χαλίκι και φυτά. Και μην τολμήσεις να βάλεις κόκκινα φυτά για να σπάσεις τη πρασινίλα. Έτσι είναι υπέροχο.
και για να μην ξεχνιόμαστε θέλω accicularis και γαρίδες όταν με το καλό αυγατίσουν όλα :D
τι διαστασεις εχει το ενυδρειο? Ειναι ανοιχτο απο πανω ? Οταν το πηρες τι εξοπλισμο ειχε ? (Μου αρεσει......)
εχω αλλο ενα το ιδιο ενα θες...30Χ30Χ35 εχει τα παντα μεσα εκτος απο θερμοστατη και ολα ειναι φτιαγμενα με πολυ καλη ποιοτητα και ομορφια.
δες εδω μερικα στοιχεια http://dennerle.eu/de/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=126&Itemid=184
καθως και εδω http://atono.wordpress.com/nano-cube/
-------------------------
Εγώ αυτό που έχω να προτείνω είναι να βγάλεις το τενέλους και να το αλλάξεις με cuba ή να στρώσεις παντού τη riccia. Η accicularis άμα σου δώσει θα γίνει σούπερ. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό αλλά θα πρέπει να δυναμώσουν πρώτα τα φυτά. ;) Πάντως ου αρέσει πολύ. Δυνατές επιλογές σε διακόσμηση, χαλίκι και φυτά. Και μην τολμήσεις να βάλεις κόκκινα φυτά για να σπάσεις τη πρασινίλα. Έτσι είναι υπέροχο.
και για να μην ξεχνιόμαστε θέλω accicularis και γαρίδες όταν με το καλό αυγατίσουν όλα :D
Φιλε μου ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια, το ενυδρειο θα παραμεινει πρασινο...σκεφτομαι και εγω την cuba αλλα πρεπει πρωτα να κανω μια αναβαθμιση στον φωτισμο, εχει 11 watt στα 30l επομενως δεν επαρκουν.
Πρεπει να βρω ενα φωτιστικο ακομα, εαν δει καποιος κατι αντιστοιχο να κυκλοφορει με το φωτιστικο της dennerle θα παρακαλουσα να με ενημερωση.
Διαφορετικα με πατεντα, εχω λαμπες 11 watt αλλα πρεπει να βρω ενα φωτιστικο σαν και αυτο για να τις βαλω.
Πολυ ωραιο το ενυδρειακι σου Μαριε. Θα το κανεις κουκλι ειμαι σιγουρος, φυτα εχεις να του βαλεις;:D:D
Σ ευχαριστω πολυ φιλε Αλεξανδρε, δεν εχω τελειωσει ακομα, μολις το φτιαξω θα το παρουσιασω, ελπιζω πως σημερα θα ειναι ετοιμο.
-Πολυ ομορφο δειχνει!!
Για φωτιστικο δες αυτο (http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/ebb3e8c2d63ef172279a95e8b03ea749/cl/details/cnid/v_manufac.260/anid/554443bb79b2e9036.47139506/Arcadia%20ARC-POD//listtype/vendor)
εχει καπακι απο πάνω ?
καπου διαβασα στο blog οτι "εχουν κανει πατεντα στις λαμπες ωστε να αποτρεπουν τους χρηστες να αγοραζουν φτηνες λαμπες απο το εμποριο "
δηλαδη? καμια φωτο να καταλαβουμε ?
-Πολυ ομορφο δειχνει!!
Για φωτιστικο δες αυτο (http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/ebb3e8c2d63ef172279a95e8b03ea749/cl/details/cnid/v_manufac.260/anid/554443bb79b2e9036.47139506/Arcadia%20ARC-POD//listtype/vendor)
τοσο εχει και τις dennerle το φωτιστικο,ψαχνω κατι πιο οικονομικο μιας και εχω και λαμπες arcadia 11 watt.
εχει καπακι απο πάνω ?
καπου διαβασα στο blog οτι "εχουν κανει πατεντα στις λαμπες ωστε να αποτρεπουν τους χρηστες να αγοραζουν φτηνες λαμπες απο το εμποριο "
δηλαδη? καμια φωτο να καταλαβουμε ?
Εχει καπακι απο επανω, μπορουμε ομως να βρουμε καποια πατεντα με το φωτιστικο.
Ηλια η λαμπα ειναι μια PC, δηλαδη ειναι διπλωμενη στην μεση, εχουν κολησει ενα κομματι για να κανει στεγανοποιηση πανω στην λαμπα, εσυ τωρα εαν θες να αγορασεις λαμπα εμποριου (που υπαρχουν) οκ μπορεις να το κανεις, θα πρεπει να κανεις πατεντες ομως για εχει και μια στοιχειωδη στεγανοποιηση
θα ανεβασω φωτο το απογευμα στο blog
Μαριε η σωστη σχεση για εμενα ειναι η αποσταση της λαμπας απο τον βυθο που πρεπει να φωτισεις το cuba για να γινει "χορταρακι" και να μην ανεβει πιο ψηλα που θα δειχνει ασχημα, δεν καταλαβαινω τι θα επηρεαζε εαν το ενυδρειο ηταν πχ πιο φαρδυ αλλα με το ιδιο υψος, θα ειχε πιο πολλα λιτρα ετσι αλλα τα φυτα σου δεν θα επηρεαζονταν καθολου
Μπορώ να προσθέσω και αυτό (http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/41314bec0dd6def827bb2853320cd60d/cl/details/cnid/a854538cdcd8f5a60.47487505/anid/554443bb8612b1408.36308813/Arcadia%20ARC-POD%2011%20W/) φαντάζομαι ε ? Οπότε μετά θα εχω 2Χ11 βατ...
Οχι ασχημα....
Οι γαριδες που εβαλα στο nano cuba ειναι:
5 Caridina Japonica – Amano shrimp
5 Red cherry
Τα φυτα που εβαλα ειναι
Anubias barteri 'Nana'
Blyxa japonica
Echinodorus tenellus
Elocharis acicularis
Glossostigma elatinoides
Riccia fluitans
Vesicularia dubyana
Μερικες φωτογραφιες ακομα απο το nano cube, προσθεσα και CO2, αγορασα της dennerle διαχυτηρα τον crystal line diffusor CO2, τον μετρητη φυσαλιδων της dennerle bubble counter.
Καθως και CO2 με μπουκαλα 2 λιτρων με διπλο μανομετρο.
μπουχαχα, αυτη η μπουκαλα φανταζομαι θα κρατησει πανω απο 10 χρονια για το nano :)
Μαριε παρατηρησες αναπτυξη της riccia κατω απο το πλεγμα;
μπουχαχα, αυτη η μπουκαλα φανταζομαι θα κρατησει πανω απο 10 χρονια για το nano :)
Μαριε παρατηρησες αναπτυξη της riccia κατω απο το πλεγμα;
Ναι γι αυτο την πηρα, ειχα λιγη riccia τωρα πεταξε λιγακι.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.