Επιστροφή στο Forum : Επιλογη φυτού για Nano Cube
Old_Trafford
18-11-08, 02:04
Καλησπέρα παιδιά, μολις αγορασα το Dennerle Nano Cube 10litres(Complete Plus Edition) και θα ήθελα να βάλω ενα δύσκολο και συνάμα όμορφο φυτό ώστε να μπορέσω να ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτό. Έχω ήδη ενα 80ρι ενυδρείο με πολλά και εύκολα φυτά.
Στο καινούργιο μικρό θα ακολουθώ την πλήρη λίπανση της Dennerle ('οπως και στο μεγάλο μου) με S7, V30 και E15, επίσης θα έχει μέσα DIY CO2 και τέλος θα ριχνω και το καθημερινό λίπασμα Nano Daily Fertilizer.
Τι φυτά έχετε να μου προτείνετε;
Ευχαριστώ προκαταβολικά..
Με γεια το ενυδρειακι ! Τωρα απο φυτα μπορεις να βαλεις μικροσωμα με λεπτα φυλλα και γρασιδια. Ενδεικτικα σου αναφερω glossostigma, H cuba, Micranthemum, P.helferi, διαφορες moss,Anubias nana, Eleocharis, μικροσωμες cryptocorynas κ.α. Το CO2 DIY που λες στα θα σου σκαμπανεβαζει το ΡΗ και στα 10 λιτρα ειναι ενα σταυρολεξο για εμπειρους λυτες. Οποτε ελπιζω να μην εχει ζωντανα μεσα και δη γαριδες;
Για να αποφύγεις τα προβλήματα με το pH που αναφέρει ο Raven σκέψου και το Excel της Seachem. Κατά τα άλλα εύχομαι καλή επιτυχία με το στήσιμο!
πρεπει να εχει 9 watt λαμπα η 11 παει μαζι με το ενυδρειο, πηρα και εγω ενα 30 λιτρα τωρα το ετοιμαζω.
Μαλλον ομως θα πρεπει να βαλω αλλη μια λαμπα ωστε να εχω 22 watt στα 30 λιτρα.
Ίσως φαίνεται λίγο σαν αναλογία Watt/Lt αλλά είναι πολύ μικρό και το ύψος..
Κι εγώ θα πρότεινα excel, αλλά θέλει προσοχή στη δοσολογία, καθώς είναι πολύ μικρή η ποσότητα που θα πρέπει να ρίχνεις (μερικές σταγόνες μόνο την ημέρα), και αν ρίχνεις παραπάνω μπορεί να σου κάψει κάποια λεπτεπίλεπτα και ευαίσθητα φυτά..
Ειχα διαβασει καπου οτι στα μικρα ενυδρεια η αναλογια watt/lit πρεπει να ειναι υψηλοτερη απ οτι στα μεγαλα. Εχει να κανει με το εμβαδον επιφανειας.Μιλαμε βεβαια για διαστασεις κοντα στο "κλασσικο". Σιγουρα ομως και το βαθος παιζει σημαντικο ρολο.
για πες κι αλλα...τωρα που στηνω το μικρο
Old_Trafford
18-11-08, 19:38
ελεγα για 2-3 γαριδες μαξιμουμ, αλλα αυτο με το ph δε το σκεφτηκα,εχεις δικιο..θα το κοιταξω το θεμα...το BioLine της Dennerle που ειναι ουσιαστικα diy co2 δεν ειναι αξιοπιστο οτι θα δινει σταθερη ροη co2(εχει μεσα gel αντι για απλη ζαχαρη..) ?
ελεγα για καποιο λιγο ψηλο φυτο, και οχι κατι σε στυλ γρασιδιου...
οσον αφορα το excel, δε θα ελεγα οτι θα ηθελα να το προτιμησω, αν και ξερω πολυ λιγα πραγματα για αυτο...
ευχαριστω για ολες τις συμβουλες...
εχει ενα πολυ ομορφο συστημα η dennerle με μπουκαλα co2 μισου λιτρου
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.