Επιστροφή στο Forum : Εσωτερικό Φίλτρο και Βεντούζες
Έχω εδώ και 2.5 χρόνια σε ένα 40λιτρο ενυδρείο ένα εσωτερικό φίλτρο Eheim. Το τελευταίο διάστημα, οι βεντούζες που στηρίζουν το φίλτρο δε κολλάνε με τίποτα στο τζάμι (κολλάνε για λίγο και μετά πέφτουν). Έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής; Επίσης δε στέκονται (σφηνώνουν) καλά ούτε από τη μεριά του φίλτρου. Τι πρέπει να κάνω; Δοκίμασα να καθαρίσω καλύτερα το τζάμι αλλά καμία βελτίωση. Κυκλοφορούν ανταλλακτικά; To φιλτράκι είναι το Pick up 2006.
Οι βεντούζες χάνουν την ελαστικότητα τους με τον καιρό και μετά πάπαλα.
Βγάλε μία να έχεις σαν δείγμα και πήγαινε σε κάποιο μαγαζί με ενυδρεία να πάρεις καινούργιες.
Eυχαριστώ για τη βοήθεια! Ελπίζω να βρω στην αγορά.
Eυχαριστώ για τη βοήθεια! Ελπίζω να βρω στην αγορά.
Αμαζόνιος!!!!! προχθές πείρα μερικά έχει όλα τα μεγέθη.. :smt047
Η ύπαρξη αλάτων στο νερό σε συνδυασμό με την αυξομείωση της θερμοκρασίας και σε μερικές μικρές ποσότητες του χλωρίου πριν αυτό εξουδετερωθεί δημιουργούν σκλήρυνση και φθορά σε αυτές. Όπως και σε οτιδήποτε έρθει σε επαφή με το νερό πχ σιλικόνη (απλά έχει μεγαλύτερη αντοχή..)
Όπως είπε και ο halvas69 (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=16) σίγουρα θα βρεις στο εμπόριο, μιας και οι EHEIM έχει μεγάλη γκάμα και πληθώρα ανταλλακτικών. Εγώ συγκεκριμένα χθες άλλαξα στο εσωτερικό που έχω της EHAIM τέσσερεις τις οποίες πήρα από το εξωτερικό φίλτρο που είχα στην διάθεσή μου... αφαίρεσα-ξεκούμπωσα τις πλαστικές υποδοχές που έχει για την στήριξη των σωλήνων και της τοποθέτησα στο εσωτερικό φίλτρο μιας και η αγορά στην Ορεστιάδα είναι πολύ περιορισμένη!!!
ταίριαζαν παρόλα αυτά ακριβός τις κούμπωσα πάνω και όλα είναι τέλεια....
μια λυση τελειος προσωρινη ειναι να τις ζεστανεις μεσα σε νερο με λιγο ξυδι μολις αρχιζουν να βραζουν τις βγαζεις καθαριζεις και τις αφηνεις να κρυωσουν ετσι πετυχαινεις μια προσωρινη ελαστικοτητα και οχι σε ολων των ιδων τις βεντουζες οι εργοστασιακες τις cayman επανερχονται για πολυ καιρο ενω καποιες αλλες μπορει και να χαλασουν αμεσως αλλωστε το κοστος για καινουργιες δεν ειναι μεγαλο το εχω δοκιμασει και σε μεμβρανες και ορινκ με μεγαλυτερη επιτυχεια που εκει το κοστος ειναι μεγαλυτερο
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.