Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τι είναι αυτό σαν γλίτσα πάνω στο κερατόφυλο? οΟ

Guppy
15-11-08, 20:15
Δείτε τις φωτό και πείτε μου παρακαλώ τι είναι αυτή η πράσινη διαφανή γλίτσα πάνω στα φυτά μου που την αφαιρώ και εμφανίζεται πάλι. Πως θα απαλαγώ? Στο ενυδρείο έχω παροχή διοξειδίου και βάζω σωστή δόση TETRA υγρό λύπασμα. Τα άλλα φυτά δεν πιάνουν παρά μόνο τα κερατόφυλα.

netblues
15-11-08, 20:51
Ειναι η γνωστη BGA, σε πρασινη εκδοση..

Πάνος
15-11-08, 21:40
αν το αφησεις θα καλυψει πιθανοτατα ολο το ενυδρειο....πρεπει να το εξουδετερωσεις και καλυτερα θα το πετυχεις τωρα που ειναι νωρις....

υπαρχει η μεθοδος της απολυτης συσκοτισης και η μεθοδος της ερυθρομυκινης...κανε αναζητηση σχετικα εχουν γραφτει πολλα..

καλη επιτυχια!

orck
15-11-08, 22:03
Πανο εαν ειναι BGA (που μαλον αυτο ειναι, το ιδιο ειπαν και σε αλλο φορουμ) τι θα κανει η συσκοτιση; η BGA ΔΕΝ ειναι αλγη, βακτηριο ειναι

klaz
15-11-08, 22:05
Πανο εαν ειναι BGA (που μαλον αυτο ειναι, το ιδιο ειπαν και σε αλλο φορουμ) τι θα κανει η συσκοτιση; η BGA ΔΕΝ ειναι αλγη βακτηριο ειναικαι ομως.το πρωτο μετρο ειναι η πληρης συσκοτιση,η μηχανικη της αφαιρεση,οι αλλαγες νερου,η καλυτερευση της κυκλοφοριας νερου(οχι νεκρες ζωνες),και αν επιμενει..το τελευταιο σταδιο ειναι η ερυθρομηκηνη...:rolleyes:

fishme1
15-11-08, 22:05
ναι αλλα αναπτυσεται στο φως

Πάνος
15-11-08, 22:13
Πανο εαν ειναι BGA (που μαλον αυτο ειναι, το ιδιο ειπαν και σε αλλο φορουμ) τι θα κανει η συσκοτιση; η BGA ΔΕΝ ειναι αλγη, βακτηριο ειναι

ναι συννοματε ειναι κυανοβακτηριο αλλα εδω πολλοι ειπαν οτι ειδαν αποτελεσματα με συσκοτιση....δε το εχω εφαρμοσει προσωπκα....εγω την καταπολεμησα με το αντιβιωτικο ....

orck
15-11-08, 22:21
ναι και εγω δεν το εχω αντιμετωπισει ποτε μου, απλα διαβαζω με προσοχη γιατι το βλεπω να μου ερχεται :)

ναι συννοματε ειναι κυανοβακτηριο αλλα εδω πολλοι ειπαν οτι ειδαν αποτελεσματα με συσκοτιση....δε το εχω εφαρμοσει προσωπκα....εγω την καταπολεμησα με το αντιβιωτικο ....

Moutralewn
15-11-08, 22:22
Προσωπική μου εμπειρία είναι ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με την BGA καθώς και ότι δεν υπάρχει κάτι στάνταρ που μπορεί να φταίει και κάτι στάνταρ που μπορεί να την εξολοθρεύσει (πλην της ερυθρομυκίνης θεωρητικά).

Σε ένα απο τα ενυδρεία μου η BGA έφυγε με πλήρη συσκότιση (με καλλυμένο όλα το ενυδρείο με κουβέρτα) και δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ.

Σε ένα άλλο ενυδρείο μου εμφανίστηκε και σε πρώτη φάση η συσκότιση δεν δούλεψε.Κατόπιν έγινε μηχανική αφαίρεσή της και παράλληλη θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου (το γνωστό οξυζενε) με τοπική εναπόθεση με την χρήση σύριγγας η οποία δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα (σε κάποια σημεία έφυγε και σε κάποια άλλα περιορίστηκε αλλά ξανά αυξήθηκε)

Η θεραπεία με ερυθρομυκίνη (δεν έχω προσωπική εμπειρία) όσο ξέρω έχει σχεδόν πάντα επιτυχία αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχεις επιπτώσεις στην βιολογία και εκτός των άλλων δεν πάυει να είναι ένα χημικό σκεύασμα το οποίο θεωρητικά δεν κάνει κακό στα ψάρια....Θεωρητικά όμως...

Πάνος
15-11-08, 22:27
εχω εφαρμοσει ερυθρομυκινη 2 φορες στη δοσολογια 0.5 μλ erythrocin/20 λιτρα...ποτε δεν επηρρεαστηκε η βιολογια μου.....(συμφωνα με μετρησεις)

επισης κατοπιν προτροπης μου ..εκανε χρηση και ο aaaooll...τασουλη αληθεια δε το συζητησαμε...επηρρεαστηκε η βιολογια σου?? πες μας την εμπειρια σου...

Τσιόνογλου Σταύρος
15-11-08, 23:39
Ριξε ενα διάβασμα προς το τέλος:http://aquariumalgae.blogspot.com/

netblues
16-11-08, 02:15
Γεγονοτα του τυπου "εχει συζητηθει και σε αλλο φορουμ" ειναι απο εκνευριστικα μεχρι επικινδυνα. (Εκνευριστικα γιατι δεν διαβαζουν ολοι ολα και επικινδυνα γιατι το να μαζευουμε γνωμες και στο τελος να βγαζουμε τη σουμα μονοι μας μπορει να οδηγησει σε ασυμβατους συνδιασμους. )
Και προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν εχει να κανει με γνωση του θεματος αλλα με το τι εχει λεχθει, πριν και μετα, μιας και συχνα υπαρχουν περισσοτεροι απο ενας τροποι αντιμετωπισεως ενος προβληματος.
Συνηθως αν ο ερωτων ειναι σε θεση να αξιολογησει και να συνδιασει τις απαντησεις σωστα, τοτε μαλλον δεν εχει αναγκη να ρωτησει καν....

υγ. Cross forum posters will rot in hell :D

Raven
16-11-08, 02:43
Ειπωθηκαν ολοι οι γνωστοι τροποι αντιμετωπισης της bga εκτος απο τον πιο απλο και πιο βασικο για μενα. Ο κυριος λογος εμφανισης αυτης της αλγης στην συντριπτικη πλειοψηφια των ενυδρειων ,ειναι η ελλειψη νιτρικων και δευτερευοντως η κακη κυκλοφορια. Βελτιωνοντας αυτες τις 2 παραμετρους συνηθως ειναι αρκετο για να την καταπολεμησει κανεις.
Συσκοτιση αν γινει θα πρεπει να αφαιρεθει πρωτα με αναρροφιση και ενα σωληνα οσο γινεται περισσοτερη μιας και τα νεκρα βακτηρια θα μολυνουν αρκετα το ενυδρειο.Πριν την συσκοτιση ανεβασμα των νιτρικων. Επισης μετα την συσκοτιση καλο θα ειναι να αφαιρεθει και η υπολοιπη νεκρη αλγη.

chemical mac
16-11-08, 21:31
Θα συμφωνήσω στη κακή κυκλοφορία. Εμένα τα νιτρικά μου ήταν μια χαρά αλλά η bga εκεί. Εριξα μια powerhead πάνω της και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα ορατά όχι όμως και απόλυτα ικανοποιητικά. Η ερυθρομικίνη το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει είναι...η δημιουργία ανθεκτικών στελεχών bga έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί να φύγει δυσκολότερα ή με μεγαλύτερη δόση. Με την δοσολογία που συστήνει ο Πάνος (είναι σε σκόνη αν δε κάνω λάθος) ή με το ένα και 1/3 χάπι που χρησιμοποιούσα εγώ σε 120 λίτρα ενυδρείο δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα στη βιολογία. Οι μετρήσεις ήταν συνεχείς σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Αλλαγή 30% την τρίτη μέρα της θεραπείας και 70% στο τέλος της θεραπείας (6 μέρα)

Kisifer
17-11-08, 09:49
εχω εφαρμοσει ερυθρομυκινη 2 φορες στη δοσολογια 0.5 μλ erythrocin/20 λιτρα...ποτε δεν επηρρεαστηκε η βιολογια μου.....(συμφωνα με μετρησεις)

επισης κατοπιν προτροπης μου ..εκανε χρηση και ο aaaooll...τασουλη αληθεια δε το συζητησαμε...επηρρεαστηκε η βιολογια σου?? πες μας την εμπειρια σου...

Και εγώ και εγώ κατόπιν προτροπής του Πάνου έκανα χρήση ερυθρομικίνης και από τότε τον ευχαριστώ για την συμβουλή...η βιολογία έμεινε άθικτη.