PDA

Επιστροφή στο Forum : Καινουργιο deltec MCE 300


Manolis
06-11-08, 21:31
Εβαλα σε λειτουργια το καινουργιο skimmer ακριβως οπως ελεγε το manual . Το προβλημα που εχω ειναι οτι ο αφρος δεν φτανει μεχρι το κυπελο αν και μου ειπαν οτι γινετε επειδη ειναι καινουργιο και σε λιγες μερες θα λειτουργει κανονικα.

Εσεις τι λετε? μου προτεινετε να κανω κατι?

Tricky
06-11-08, 21:50
Φυσιολογικο ειναι ...αστο κανα δυο μερες να στρωσει και τα ξαναλεμε ;)

Manolis
06-11-08, 22:48
Ωραια , Επισης την βαλβιδα που ρυθμίζει τον αερα την εχω ολη ανοιχτη οπως λεει το manual και την ρυθμιζω απο αυριο. Θελω και λιγο βοηθεια εκει. αυτη η βαλβιδα ρυθμιζει την ποσοτητα του αερα που περναει. αυτο το καταλαβαινω. οταν την πειραζω λοιπον τη γινετε? Γιατι μου ειπαν οτι ετσι ρυθμιζεις το ποσο λεπτες ειναι η μπουρμπουληθρες, η ρυθμιζεις το ποσες να εχεις

Tricky
06-11-08, 23:03
οταν κλεινεις τη βαλβιδα , ''αναγκαζεις'' τον αερα να εισερχεται με μεγαλυτερη ταχυτητα...αυξανεις το vacuum και εχεις ψηλοτερη φυσαλιδα.

nikman
07-11-08, 03:10
Ωραια , Επισης την βαλβιδα που ρυθμίζει τον αερα την εχω ολη ανοιχτη οπως λεει το manual

Ο κατασκευαστής προτείνει στο 600άρι και φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για το 300άρι τη βαλβίδα την κόκκινη που είναι σαν στρόφιγγα να την περιστρέψεις τέρμα δεξιά (προς τα κάτω) αρχικά για να γεμίσει ο θάλαμος του σκίμμερ με νερό αφού πρώτα έχεις προσθέσει εσύ μία ποσότητα νερού(με κανάτα) για να μη κάψεις τον κυκλοφορητή.
Μετά ξεκινάς και την περιστρέφεις αντίθετα (αριστερά προς τα πάνω) και κανονίζεις τον αφρό του.
Σε αυτή την τελική φάση ο κατασκευαστής σου προτείνει μία θέση στο και δέκα, αν φανταστούμε ένα ρολόι. Τώρα εσύ μπορείς να το έχεις και πιο ψηλά: στο και πέντε ή και στο ακριβώς δηλαδή τέρμα πάνω αριστερά.
Ένα τέχνασμα για να δεις αν ανεβάζει τον αφρό μέχρι το κυπελάκι είναι να ρίξεις ποσότητα τροφής ή ποσότητα αντιχλώριου. Αν σου ανεβάζει πολύ αφρό και γεμίζει το κύπελλο αμέσως τότε σήκωσε (το κύπελλο) ψιλότερα.
Κάθε 2-3 μέρες το κύπελλο να το αδειάζεις και να το καθαρίζεις ελαφρά με ένα σφουγγαράκι (όχι των πιάτων της κουζίνας:smt003). Θα έχεις καλύτερη απόδοση.

Manolis
09-11-08, 18:38
Μια χαρα το Skimmer εχουν περασει 3 μερες τωρα.Αυριο θα καθαρισω το κυπελο.Να το βαλω κατω απο την βρυση και με ενα μαλακο σφουγαρι καθαριζω ή δεν κανει με νερο βρυσης?Να καθαρισω και το καπακι και το πανω μερος ή μονο το κυπελο

Tricky
09-11-08, 21:15
Κατω απο τη βρυση βαλτο ...κανενα προβλημα.