Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ζάχαρη σε ενυδρείο


sofianos7
03-11-08, 20:21
Παιδιά, διαβάστε αυτό και πείτε καμία γνώμη. Σε ενυδρείο φίλου 180 λίτρων με 2 balla shark, εχτές και κατά τη διάρκεια παιδικού πάρτυ έπεσαν μέσα 4 φακελάκια ζάχαρη. Ναι όπως σας το λέω. Σήμερα τα ψάρια έχουν ψιλοασπρίσει, μετρήσεις θα κάνω εγώ αύριο. Καταρχήν του είπα να κάνει αλλαγές νερού της τάξης του 50%. Όποιος ξέρει πείτε μας τι να κάνουμε

Ευχαριστώ

aaaooll
03-11-08, 20:23
δεν ξερω τι προκαλει η ζαχαρη, αλλα θα πρωτινα ποιο μεγαλες αλλαγες!

xontros
03-11-08, 20:29
Εγώ δε θα πρότεινα μεγάλες αλλαγές (για να μήν κάνει άνω κάτω τις παραμέτρους του νερού, με τις απότομες αυξομειώσεις, και τα κάνει ακόμα χειρότερα).. Της τάξης του 40%, αλλά 2-3 συνεχόμενες (με μισή ας πούμε ώρα διαφορά)..

Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά.. Και σε παιδικό πάρτυ ακούγεται πιο λογικό, από τη δικιά μου περίπτωση, όπου ένας μεθυσμένος φίλος μου αποφάσισε να ρίξει ουίσκι (για να διασκεδάσουνε, λέει, τα ψαράκια).. :smt067

Το πάθημα μάθημα πάντως, τελικά πρέπει να κρατάμε τους κρατάμε όλους σε απόσταση ασφαλείας (να μήν ταίζει κανείς άλλος, να μή βάζει χέρι κανείς άλλος, κ.τ.λ..) ;)

halvas69
03-11-08, 20:31
Σε πατρινό μέλος του GAB, κάποια ανάλογα παιδάκια του έριξαν μέσα πορτοκαλάδα και μάζευε τα ψάρια του από τον αφρό.
Μην κάνει μόνο μία αλλαγή νερού, να κάνει 2-3 έτσι μεγάλες όπως του είπες και μην περιμένει το αύριο μην είναι αργά.
Αν έχει και αεραντλία ας την βάλει να δουλεύει.

halvas69
03-11-08, 20:32
Χοντρέ με πρόλαβες :)

sofianos7
03-11-08, 20:33
Ευχαριστώ παιδιά, πάω για αλλαγή

s-vitzi
03-11-08, 20:33
Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά.. Και σε παιδικό πάρτυ ακούγεται πιο λογικό, από τη δικιά μου περίπτωση, όπου ένας μεθυσμένος φίλος μου αποφάσισε να ρίξει ουίσκι (για να διασκεδάσουνε, λέει, τα ψαράκια).. :smt067

[/quote]

Για σνακ τι του ειχες?Φυλλαρακι η πελλετς?:D:D

halvas69
03-11-08, 20:40
Casius & φυστίκι αράπικο :)

xontros
03-11-08, 20:43
Φυστικάκι, κάσιους, και διάφορα άλλα αλμυρά! :D

Το βασικό που συνέβη ήταν ότι το ουίσκι έκανε ένα "φιλμ" στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να χαθεί το οξυγόνο, και τα ψαράκια να προσπαθούν απεγνωσμένα στην επιφάνεια να πάρουν αέρα.. Άλλαξα λοιπόν και την έξοδο του φίλτρου, για μεγαλύτερη ανατάραξη της επιφάνειας.. Αλλά το χειρότερο ήταν που έπρεπε να κάνω τις αλλαγές νερού ξημερώματα, και δεν έβλεπα μπροστά μου έτσι κουρούμπελο που είχα γίνει! :D

Υ.Γ. Αν βάλει και λίγο άνθρακα στο φίλτρο, θα βοηθήσει, ή λέω βλακεία?
-------------------------
Casius & φυστίκι αράπικο :)

Τώρα με πρόλαβες εσύ! :D

chrisx
03-11-08, 20:43
As with all toxins the amount of sugar added to your tank is also important.

1. At an (unknown) minimal level -- unless you want to experiment, probably nothing will happen -- the bacterial populations will handle the sugar without causing a significant change in water chemistry.

2. An increasing amount may cause a significant pH drop and/or ethanol toxicosis for your fish which could lead to drunkeness and/or death. Sugar when completely broken down does become carbon dioxide and water. The problem is the intermediate products that will get into the water during the fermentation process which could include lactic acid and/or ethanol. The amount and types of acids produced depends on how the bacterial populations typically present in a fish tank would handle the sugar. I have no idea what byproducts would result and in what quantity, but most of them are acids. The more sugar added, the more acid produced.

3. A very large amount of sugar would kill all the bacteria, fish, and plants, and basically make a fish tank syrup. Sugar is an osmotic and will draw all the water out of the bacterial cells, as well as the fish and plants. They will all die of dehydration and your tank will be sterilized.

(Πηγή : http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/general-aquarium-plants-discussions/55857-sugar-aquarium-water.html)

....put some extra aeration in, and do a few more water changes. should be fine.

....all i did was do a 40% water change on day and done another 40% on the second day and all the fish was fine and no problems so far

(Πηγή : http://www.fishforums.net/index.php?showtopic=246119&pid=2164505&st=0&#entry2164505)


*** Aν δεν γνωρίζεις αγγλικά πες μου να σου γραψω την μετάφραση

Χοντρικά ότι σου είπαν τα παιδιά :
1) Προσθήκη αεραντλίας για καλύτερη οξυγόνωση
2) Μεγάλες αλλαγές σίγουρα
3) Συχνές μετρήσεις

sofianos7
03-11-08, 20:57
οκ κατάλαβα, σε λίγο θα κάνουμε τη δεύτερη αλλαγή 50%. Ηπρώτη έγινε το πρωί. Αεραντλία έχει μπεί, και το φίλτρο άλλαξε κατελυθυνση και είναι στην επιφάνεια

kanarini
03-11-08, 22:52
λοιπον δεν βρισκουμε κατι τετοια θεματακια να ανεβασουμε ετσι για προληψη και να φτιαξουμε ενα κειμενακι...κανε την μεταφραση καλη ιδεα.

delta66
04-11-08, 00:53
Σε πατρινό μέλος του GAB, κάποια ανάλογα παιδάκια του έριξαν μέσα πορτοκαλάδα και μάζευε τα ψάρια του από τον αφρό....Η πορτοκαλαδα ειναι killer.
Μια φιλη φιλου, εριξαν στο ενυδρειο τα παιδια πορτοκαλαδα και οχι μονο ψοφησαν τα παντα αλλα ακομα και μετα απο αλλαγη υλικων, διακοσμητικων κλπ και απολυμανση, οτι μπαινει στο ενυδρειο δεν ζει πανω απο βδομαδα.:confused:

chemical mac
04-11-08, 01:05
πορτοκαλάδες, κόλες, ουισκάκια κτλ είναι θάνατος. βοτκίτσα όμως είναι δοκιμασμένη σε θαλασσινό αλλά και freshwater. Το πρόβλημα με την ζάχαρη είναι η αιθανόλη που απελυθερώνεται. Αν μπορείς να βρεις τη σωστή δόση ίσα ίσα καλό θα κάνεις και όχι κακό. Μαλακώνεις το νερό ρίχνεις το πεχά και το βασικότερο εξαφανίζεις κάθε μορφή άλγης :D το θέμα είναι η δοσολογία

orck
04-11-08, 15:48
για πες περισσοτερα....

πορτοκαλάδες, κόλες, ουισκάκια κτλ είναι θάνατος. βοτκίτσα όμως είναι δοκιμασμένη σε θαλασσινό αλλά και freshwater. Το πρόβλημα με την ζάχαρη είναι η αιθανόλη που απελυθερώνεται. Αν μπορείς να βρεις τη σωστή δόση ίσα ίσα καλό θα κάνεις και όχι κακό. Μαλακώνεις το νερό ρίχνεις το πεχά και το βασικότερο εξαφανίζεις κάθε μορφή άλγης :D το θέμα είναι η δοσολογία

chemical mac
04-11-08, 15:55
για πες περισσοτερα....Για τη βότκα ακολούθησα τις οδηγίες που δίνει ένα link στα θαλασσινά. Για τη ζάχαρη δυστυχώς δεν ξέρω δόσεις.

Iann_is
04-11-08, 16:29
Εγω που το ενυδρείο μου το πίνω μέτριο πόση ζάχαρη να βάλω?

orck
04-11-08, 16:38
με ενδιαφερει η επιδραση σε γλυκο νερο τοσο της βοτκας οσο και της ζαχαρης...

chrisx
04-11-08, 17:02
Για ξεκινήστε από το thread του Κώστα στο θαλασσινό :
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27219

και τα υπόλοιπα, χικ, τα αναλύουμε, χικ, στην πορεία, χικ.... sorry!

xontros
04-11-08, 18:18
Καταγγέλω δημοσίως τη χρήση των παραπάνω παρασκευασμάτων σε ενυδρεία!

1. Η ζάχαρη είναι για το φραπέ! :D
2. Η βότκα είναι για το καμικάζι! :D

Φτιάχνεις το φραπεδάκι σου, πίνεις και το καμικαζάκι σου, χαλαρώνεις, και δεν πα να έχεις άλγες και νιτρικά στο ενυδρείο, όλα τέλεια θα σου φαίνονται! :D

aaaooll
04-11-08, 18:26
παιδια, ξερουμε τπτ δοσολογια για βοτκα σε γλυκο???
Κώστα, βρηκες τπτ?