Επιστροφή στο Forum : τι ψαρια να αγορασο?
8α παο να αγορασο ψαρια για τ ενυδριο μ τι ψαρια λετε να αγορασο???:confused:
Δεν λεμε.
Λεμε οτι πρεπει να μελετησεις το θεμα ενυδρειο ξεκινωντας απο εδώ
http://www.tsamisaquarium.gr
Λοιπόν είμαστε συνομήλικοι οπότε ας σε βοηθήσω εγώ.
Καταρχήν το ενυδρείο σου είναι στρωμένο;Αν ναι με τι τρόπο;Μετρήσεις κάνεις(πχ ph,gh κ.α).
Διάβασα σε ενα προηγούμενο ποστ σου και είδα πως το ενυδρείο σου είναι γύρω στα 64λίτρα(63.835χωρίς στρογγυλοποιηση).Αρα λιγότερο απο 50καθαρά.Για πες λίγο για τον εξοπλισμό του ενυδρείου σου όπως φίλτρα θερμοστάτες κ.α.Θες να ασχοληθείς με φυτεμένο ή οχι;Μπορείς να γράψεις μερικά ψάρια που σου αρέσουν απο εδώ (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm) ή πες ποια είδη σε ενδιαφέρουν.Λογικά για τα λίτρα σου πάντα.Παντως επειδή είσαι αρχάριος θα σου πρότεινα γκάπι με λίγα εύκολα φυτά και πολλες γέννες.
Αυτά απο μένα
-------------------------
Δεν λεμε.
Λεμε οτι πρεπει να μελετησεις το θεμα ενυδρειο ξεκινωντας απο εδώ
http://www.tsamisaquarium.gr
Με προλάβατε sir
δεν ειναι μικρη το ενυδριο ....εχο φιλτρο 8ερμαστρα και αυτο που οξιγονονι το ενυδριο φυτα εχο ψευτικα
Το φίλτρο σου είναι στρωμένο;
Εμείς για το καλό σου ... λέμε να διαβάσεις αλλά εσύ :smt120:smt120
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/Filters3.htm
αν αγορασω paroon shark θα μ φαει ολα τα ψαρια????
thanasis76
02-11-08, 21:22
ρε νικο ρωτας τι ειναι το στρωσιμο στο φιλτρο...
δεν λυπασαι τα ψαρακια???
κατσε διαβασε λιγο πρωτα....
:smt119:smt119τι ψαρια μ προτινετε να αγορασο?????????????:smt102:smt102
thanasis76
02-11-08, 21:25
:smt119:smt119τι ψαρια μ προτινετε να αγορασο?????????????:smt102:smt102
θελεις να μου πεις αν το φιλτρο σου ειναι στρωμενο??:smt102:smt102:smt102:smt102
τι εννοεις??αν δουλευει???
thanasis76
02-11-08, 21:29
τι εννοεις??αν δουλευει???
η απαντηση σου δειχνει οτι δεν πρεπει να ψαχνεις για ψαρια αλλα να διαβασεις πως πρεπει να ειναι ενα ενυδρειο για να δουλευει σωστα...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656
διαβασε αυτο και γενικα διαβασε πρωτα τα παντα για τα ενυδρεια...
και μετα ρωτησε μας για ψαρια...
τα ψαρια δεν ειναι μπιμπελο....
ειναι ζωες....
καλο διαβασμα...
Δεν μπορουμε να σου πουμε τι ψαρια να αγορασεις αν δεν ξερουμε τις διαστασεις και τα λιτρα του ενυδρειου σου, ποσα και τι ψαρια εχεις μεσα, αν εβγαλες τον αστακο, και ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο.
Θες διαβασμα, δες τα λινκ που σου εδωσαν οι παραπανω.
Και μη ξαναρωτησεις τι ψαρια να βαλεις αν δεν μας πεις τα παραπανω.
thanasis76
02-11-08, 21:35
Δεν μπορουμε να σου πουμε τι ψαρια να αγορασεις αν δεν ξερουμε τις διαστασεις και τα λιτρα του ενυδρειου σου, ποσα και τι ψαρια εχεις μεσα, αν εβγαλες τον αστακο, και ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο.
Θες διαβασμα, δες τα λινκ που σου εδωσαν οι παραπανω.
Και μη ξαναρωτησεις τι ψαρια να βαλεις αν δεν μας πεις τα παραπανω.
τολη ειναι περιπου 50 λιτρα
αλλα δεν ξερει τα βασικα το μεγεθος θα μας πειραξει...
το διαβασα+-4:smt120
σας ειπα τς διαστασει εχο μεσα πεντε ψαρια και τν αστακο????οκ?
thanasis76
02-11-08, 21:45
το διαβασα+-4:smt120
σας ειπα τς διαστασει εχο μεσα πεντε ψαρια και τν αστακο????οκ?
ωραια τι εμαθες??
τι ειναι το gh??
Φίλε Nikos95:
Να πώ εγώ κάτι, με όλο το σεβασμό στους πιό έμπειρους, επειδή κι εγώ πέρασα την ίδια φάση όχι και πολύ παλαιότερα. Αν καμμιά απάντηση σου φανεί λίγο "κοφτή", είναι γιατί οι άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσουν πολλούς από εμάς (κάθε λίγες μέρες ξεκινάει και κάποιος καινούριος), και είναι πολλά χρόνια στο "κουρμπέτι".
Τα links που σου υπέδειξαν έχουν _απαραίτητες_ πληροφορίες για το πως θα μπορέσεις να στήσεις ένα ενυδρείο βιώσιμο για τα ψάρια σου (αυτό σημαίνει φίλτρο "στρωμένο" - δηλαδή φίλτρο το οποίο να μπορεί να "μεταβολίζει" τα "τοξικά" που θα βγαίνουν στο νερό λόγω των ψαριών και που χωρίς το φίλτρο θα σκότωναν τα ψάρια σου). Μετά έχεις να σκεφτείς το είδος/μέγεθος/συμπεριφορά των ψαριών που θα βάλεις, τον αριθμό τους, καθώς και ταιριάζουν με το νερό που έχεις (σκληρότητα, Ph και άλλα).
Τα παραπάνω είναι απαραίτητο να τα μελετήσει κανείς πριν ξεκινήσει - αλλιώς ταλαιπωρούνται/πεθαίνουν ψάρια και σπαταλιέται χρήμα. "Γρήγορες" λύσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν. Καλή μελέτη λοιπόν και από μένα και καλή επιτυχία!
δεν 8ιμαμε...αλλα απο οτι καταλαβα το φιλτρο μ δεν ειναι στρομενο
εχο μεσα πεντε ψαρια και τν αστακο????οκ?Τι ψαρια? Με το τσιγγελι στα βγαζουμε...
μα τα διαβασα...απο που 8α αγορασω αθτο το τεστ????
2 αγγελοψαρα 2 colisa lalia και ακομα ενα που δεν ξερω τι ειναι νομιζο το λενε ξιφομαχο...κατι τετιο
....
Κατ αρχην πρεπει να βγαλεις τον αστακο γιατι θα σου φαει και τα υπολοιπα.
Τα αγγελοψαρα γινονται πολυ μεγαλα για τα λιτρα σου, θα σου προτεινα να τα γυρισεις μαζι με τον αστακο στο πετ σχιοπ.
Θα μπορουσες να κρατησεις τα 2 κολιζα λαλια, να μαθεις αν ο ξιφοφορος σου ειναι αρσενικος η θηλυκος, κι αναλογα να συμπληρωσεις ωστε να εχεις ενα αρσενικο και δυο η τρεις θηλυκιες.
Εχεις φυτα στο ενυδρειο? Αλλα διακοσμητικα?
Τα τεστ τα αγοραζεις στα πετ σχιοπ.
ειναι 8υλικο...γενισε αλλα τα εφαγε ι κακουργα
αν βγαλο ολα και αγορασο μονο αγρια ???????
εχο 2 ψεθτικα φυτα κατι σαν σπιλια που μπενι μεσα ο αστακος ενα καστρο και μια πετρα
τα αγρια που εχω?ι γενικα?
αγρια εννοω αυτα που τρωνε τα αλλα ψαρια
Και γιατι να βαλεις τετοια?
Καποτε λεγαμε οτι ανηλικοι δεν πρεπει να εχουν προσβαση στο forum.
Αυτη ειναι μια απο τις περιπτωσεις.
thanasis76
02-11-08, 22:53
Και γιατι να βαλεις τετοια?
ρε παιδια ας διαβασει πρωτα να μαθει τα βασικα και μετα βρισκουμε τι ψαρια θα αγορασει...
καλο κουραγιο...:smt035:smt035:smt035
Βρε εσύ κάντος όπως σε βολεύει! μπορείς και σε Pascal :P
Begin
Good_Wines: LongInt;
If ("Good wines" ) Then
Good_Wines:= Good_Wines+ 1;
printscr( Good_Wines);
End If;
End;
γτ μ αρεσουν τα αγρια παρουν σηαρκ
αυτα θελουν τουλαχιστον εναν τονο ενυδρειο, μην κυττας τους ηλιθιους στο youtube που ταχουν σε γιαλες που δεν μπορουν ουτε να στριψουν
Ξεκινα βρε Νικο με κατι ευκολο και ιδανικο με τα λιτρα σου και σιγα σιγα θα φτασεις και στα shark....
δεν μπορω να καταλαβω την εμονη καποιων να μαθουν καποιους αλλους τι πρεπει και τι δεν πρεπει αφου το παλικαρι δεν λεει να το καταλαβει ρε παιδια οτι θελει και διαβασμα το ενυδρειο. μην το κουραζεται το παιδι δεν θελει να διαβασει εαν ομως αρχισουν τα προβληματα τοτε ας ζητησει βοηθεια και να δουμε τι και ποιος θα τον βοηθησει
Υ.Γ Ας μην με παρεξηγεισουν οι παλαιοτεροι και σοφοτεροι απο εμενα αλλα ελεος ρε παιδια δεν θελει το παιδι να μαθει ετοιμο το θελει
διαβασα αφτα που μ ιπαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν διαφωνω, αλλα οταν ρωταει αν μπορει να βαλει παρουν σαρκ σε 50 λιτρα, επειδη το βλεπουν κι αλλοι (προς το παρον) το θεμα, πρεπει να απαντηθει.
Προφανως προκειται για εναν πιτσιρικα που εχει εντυπωσιαστει απο ολα αυτα τα βιντεο στο γιουτουμπ με τους κρετινους που ταιζουν ζωντανα ψαρια σε τερατακια που κρατανε σε μικρα ενυδρεια.
chemical mac
03-11-08, 15:25
οι κάλτσες πως σου φαίνονται για ενυδρείο; μπορείς να το κάνεις βιότοπο Σαρωνικό ή Θερμαϊκό (σου αναφέρω αυτές τις περιοχές αν και είσαι από Κύπρο αλλά δεν ξέρω τα μέρη σου). Πετάς μέσα μια λαμαρίνα, δυο προφυλακτικά, μια κάλτσα, δυο παπούτσια (φρόντισε να είναι παράταιρα) κι έγινε το θαύμα. Αν χωράει το χέλι μετά από αυτά, ρίξτο κι αυτό μέσα
Αν έχεις διαβάσει όπως λες θα ξέρεις τι ψάρια μπορούν να επιβιώσουν άνετα στα λίτρα που έχεις, και θα γνωρίζεις τι συνδιασμούς μπορείς να κάνεις. Όταν αποφασίσεις ποια είδη θέλεις (εφόσον μπορούν να ΖΗΣΟΥΝ στο ενυδρειο σου) ρώτα και θα σε συμβουλέψουν!
Το μονο χελι που μπορεις να βαλεις ειναι το KUHLI LOACH το οποιο δεν εχει και ιδιαιτερες απαιτησεις και φτανει και στα λιτρα σου.
διαβασα αφτα που μ ιπαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και τι καταλαβες ρε παλικαρε οτι μπορεις να βαλεςι οτι θελεις οπου θελέις υπαρχουν τοσα και τοσα για το ενυδρειο που ακομα και ο σοφοτερος εδω μεσα καθε μερα μαθαινει και κατι καινουργιο οποτε διαβασμα καλο και μετα τα λεμε
12 ετων ειναι το παιδι!
Νικο το μονο που μπορουμε να κανουμε για να σε βοηθησουμε εφοσον λες οτι διαβασες ειναι να μας πεις ποια ψαρακια σου αρεσουν και να σου απαντησουμε αν κανουν για το ενυδρειο σου.
κανεις δεν σε κατηγορει παλικαρη μου απλα εαν εχεις αποριες σε αυτα που διαβασες πολλη ευχαριστως να σε βοηθησουμε αλλα προς το παρον η ερωτησεις που εχεις κανεις ειναι ασχετες, ξεκινα απο την αρχη και να δεις οτι τα πραγματα ειναι ευκολα και με την βοηθεια μας απο εδω θα ειναι ακομα πιο ευκολα. μην κανεις τα λαθη που καναμε η περισσοτεροι εδω μεσα γιατι δεν ειχαμε κανενα να μας βοηθησει εχεις προσβαση (GAB ) σε μια τεραστια βαση δεδομενων αξιοποιησε την σωστα και δεν θα χασεις
Αν θέλετε παιδιά αφήστε τον να τον αναλάβω εγώ.Είμαστε συνομίλικοι οπότε τον καταλαβαίνω.Είναι και αυτός έφηβος και δεν είναι τόσο όριμος αλλα και παράλληλα εκανε σωστά που δεν το ''μπούκωσε'' απο την αρχή με ψάρια.Διαβασα και ενα ποστ που έλεγε πως δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση ανήλικοι στο φορουμ.Νομίζω απ'οτι εχω διαβάσει και εχω δει είναι αρκετα παιδιά απο εδω μέσα που έχουν κάνει οχι μόνο αξιόλογα ενυδρεία αλλά είναι και μερικά οπως του Αλεξανδρου που ανετα πάνε σε διαγωνισμό.
Φιλε Νικο!Στο ενυδρείο σου μπορείς να κάνεις πράγματα και θάματα(δες στον διαγωνισμό (http://showcase.aquatic-gardeners.org/2004.cgi) ή καλύτερα κανε αναζήτηση στις παρουσιάσεις ενυδρείων να πρωσανατολιστείς κατάλληλα στο τι θες να κάνεις.Μετά απλά πες το μου
ορεα ενυδρια...τα ψαρια π μου αρεσουν ειναι τα σηαρκσ το χελι και κατι αλλα ιρεμα..αλλα μ λετε οτι δεν χοραι χελι και σηαρκσ...αθτα τα ενυδρια που μ ιπεσ να δο...υπαρχουν και πιο μικρα απο το δικο μ
sotos+ramona
03-11-08, 18:22
συγγνωμη κιολας αλλα νομιζω πως βιαζεσαι...
Πες λίγο για τον εξοπλισμό σου:πχ:λάμπες κ.α.
Οταν στρώσει πάντως θα γίνει ωραίο ενυδρείο για γαρίδες που θα τις αναπαράγεις γιατί σε τοσο λίγο πλάτος με 1ξύλο ή πέτρα ή φυτό δεν θα χωράει κανενα ψάρι.Σου προτείνω εναν μονομάχο με σχετικά καλοφυτεμένο ενυδρείο με μερικά σαλιγγάρια και ανάλογα με την συμπεριφορά του μερικές γαρίδες.Αλλιώς νομίζω μερικά πολυ μικρά ψάρια μπορείς πχ μικρορασμπόρα ή γκάπι(αλλα θα χρειαστείς μεγαλύτερο ενυδρείο πολυ γρήγορα).
τα διακοσμιτικα δεν πιανουν πολυ χορο...τα 5 ψαρια που εχω κινουντε πολυ εφκολα στο ενυδριο...σκευτομαι αυριο που 8α παω να αγορσο ψαρια 8α αγορσω και σαλιγκαρια αλλα δεν χερο τι αλλο να αγορασω????''''
ο εξοπλισμοσ ειναι λαμπα 8ερμαστρα φιλτρο και το μιχανιμα για το οξιγονο
Μην αγοράσεις προς το παρόν τίποτα.Αν αγοράσεις τότε θα χάσεις τα λευτά σου.ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΩΤΑ και αφου κάνεις μετρήσεις κανε τέτοιες κινήσεις.Αντε τωρα μην αρχίσω τα Κυπριακα μου(ταμπουροκολέ):D.
Αντι για ψάρια αυριο αγόρασε τεστάκια.Το φίλτρο σου(κουτί που ρουφάει και μετά βγάζει το νερό)τι εχει μέσα απο υλικά;Π.χ:σφουγγάρι κ.α;
8α αγορασο λιγα και 8α αγορασοο και αλλο εχοπλισμο
thanasis76
03-11-08, 20:04
ρε παιδια το παιδι μας κανει πλακα!!!!
ενταξει ελληνικα ξερει και μπορει να διαβαζει...
τι αλλο να του πουμε...
αφου θελει να βαλει καρχαρια σε 50 λιτρα τι να κανουμε...
μονο αν τον :smt067:smt067:smt067 δεν θα το κανει...
δεν ειπα οτι 8α αγορασο σηαρκ...ιπα οτι 8α αγορασο λιγα ψαρια
thanasis76
03-11-08, 20:50
δεν ειπα οτι 8α αγορασο σηαρκ...ιπα οτι 8α αγορασο λιγα ψαρια
το ενυδρειο κανει για γαριδες και πολυ μικρα και λιγα ψαρακια!!!!!
εσυ εχεις ψαρια μεσα, δεν ξερεις καν αν ειναι στρωμενο...
εχεις τεστ???
εχεις κανει μετρισεις?
και θελεις να παρεις κι αλλα ψαρια...:smt102:smt102
απο οτι βλεπω διαβασες παρα πολυ, μπραβο!!!:smt035:smt035:smt035
ειμαι αρχαριος..............:smt067........:sad:........ ........:smt067:smt102
thanasis76
03-11-08, 21:02
ειμαι αρχαριος..............:smt067........:sad:........ ........:smt067:smt102
τοτε να ακους!!!!
ολοι ειμασταν καποτε και ακουγαμε τους πιο παλιους
:D:D:D
ενω εσυ...:smt035:smt035:smt035
οκ...8α ακουω πες μ τι να κανω
thanasis76
03-11-08, 21:13
οκ...8α ακουω πες μ τι να κανω
πας εδω
http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm
και τα μαθενεις ολα .....
καλο διαβασμα!!!!!
ειναι παρα πολλα:smt088:smt088:smt088:smt088:smt088:smt088:sm t088:smt088:smt088
thanasis76
03-11-08, 21:17
ειναι παρα πολλα:smt088:smt088:smt088:smt088:smt088:smt088:sm t088:smt088:smt088
αν δεν τα μαθεις δεν μπορεις να κρατας σωστα ενα ενυδρειο...
και ειναι λιγα, πιστεψε με....
καθε μερα θα μαθαινεις και κατι για τα ενυδρεια και θα χρειαζεται να διαβαζεις....
καλο διαβασμα...
οκ....
πρεπι να μα8ο και για το κα8ε ψαρι?
8α ξεκινισο απο αυριο τορα πρεπι να βγο
Καλα μη τα διαβασεις ολα με τη μια και μαθεις και ολα τα ψαρια απ'εξω.
Δες πρωτα τη κεντρικη στηλη που λεει "θεματα ενυδρειου" και οτι δεν καταλαβαινεις ρωτα.
http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm
Μεχρι να τα διαβασεις μπορεις να ξεκινησεις με ευκολα ψαρια στην αρχη (πχ guppies, ξιφοφορους κλπ) οπως ολοι και σε λιγο καιρο πας σε δυσκολοτερα.
Στο ενυδρειο χωραει συγκεκριμενος αριθμος ψαριων.
Σκεψου στο δωματιο σου αν εμπαιναν αλλα 10 παιδια, θα χωραγατε αλλα δεν θα περναγατε καλα και θα γινοταν ενα αχουρι απο τη βρωμα.
Καπως ετσι γινεται και ενα μικρο ενυδρειο αν το γεμισεις με παραπανω ψαρια.
εγω λεω να παρεις ενα υπολογιστη που να εχει σαν screen saver ενα ενυδρειο μονο εκεινο φιλαρακι δεν θελει διαβασμα αλλα ουτε και αλλαγες νερου καθε εβδομαδα ... εαν παλι δεν σου αρκει αυτο πανε στο μπανιο σου και γεμισε την μπανιερα σου με νερο και φυσικα με (αντιχλωριο) και μπες μεσα να δροσιστεις λιγο
νομιζο οτι το ενα απο τα 2 colisa lalia που εχω ειναι εγγυος απο που 8α σιγουρευτο???
Κανε του υπέρυχο.Μη μου πεις πως δεν έχεις πάρει το μηχανηματάκι;:D
Οσο για το στρώσιμο και τα τεστ εκανες τίποτα αγόρασες κανένα τεστ;
οχι απο που περνις τον υπεριχο??
thanasis76
04-11-08, 20:55
westie κόφτο
τωρα εχουν δικιο...
σε βοηθαμε για να κανεις ενα στρωσιμο και τωρα πειραζεις το παιδι...
για ηρεμησε...
δεν ειναι σωστο...
....που'ναι τα κρασια???? :confused:
Θα τα ανοιξουμε μολις γεννηθουν τα μωρα :D
http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c070.gif http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c070.gif http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c070.gif
αντε και εγω νονος:D:D:D:D
http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020097.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&ref=10) http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020234.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&ref=10) http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000202AC.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&ref=10)
Έλα να σοβαρευτούμε λίγο!!!
Είναι φανερό πως ο φίλος δεν έχει καθόλου υπομονή και μετά απο 3 σελίδες post είναι σαν να μην του έχουμε τίποτα από συμβουλές καθώς συνεχίζει να ρωτάει για χέλι, για καρχαρία κλπ....
Θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και να ρωτήσω τον καθένα από μας... Άν είχατε δικό σας μαγαζί και σας ζητούσε τα παραπάνω τόσο επίμονα και ενώ του έχετε εξηγήσει τι πρέπει να κάνει , δεν ακούει και το σημαντικότερο δεν διαβάζει θα του πουλούσατε ότι ζητούσε ή όχι;;;
Για μένα είναι ρητορικό το ερώτημα...
Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε πάντα για τον ασυνείδητο μαγαζάτορα...
Ξέρω ότι έχει ανοίξει άλλο post για το συγκεκριμένο θέμα αλλά η περίπτωση του φίλου από την Κύπρο είναι ότι πρέπει για παράδειγμα...
chemical mac
06-11-08, 11:21
το χελι ιλεκτριζει??όχι αν το βάλεις σε ups
όχι αν το βάλεις σε ups
:smt003:smt003:smt003Μάκη δεν παίζεσαι!!!:smt003:smt003:smt003
Είναι φανερό πως ο φίλος δεν έχει καθόλου υπομονή και μετά απο 3 σελίδες post είναι σαν να μην του έχουμε τίποτα από συμβουλές καθώς συνεχίζει να ρωτάει για χέλι, για καρχαρία κλπ....
Θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και να ρωτήσω τον καθένα από μας... Άν είχατε δικό σας μαγαζί και σας ζητούσε τα παραπάνω τόσο επίμονα και ενώ του έχετε εξηγήσει τι πρέπει να κάνει , δεν ακούει και το σημαντικότερο δεν διαβάζει θα του πουλούσατε ότι ζητούσε ή όχι;;;
Ξέρω ότι έχει ανοίξει άλλο post για το συγκεκριμένο θέμα αλλά η περίπτωση του φίλου από την Κύπρο είναι ότι πρέπει για παράδειγμα...
http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020165.gif (http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&ref=10)
chemical mac
06-11-08, 11:36
Βέβαια σε περίπτωση που βρει ο φίλος μας ηλεκτοφόρο χέλι, προτείνω να χώσει το χέρι μέσα :smt077
Φίλε MiziGr, δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά ο φίλος από την Κύπρο είναι μόλις 13 ετών, και επομένως δεν αποτελλεί καλό παράδειγμα. Είναι παιδί ακόμα !!! ;)
Το ερώτημα παραμένει ρητορικό.
MHN xanapeis oti eise apo kypro :D:D
MHN xanapeis oti eise apo kypro :D:D
Γιατί ;
Γιατί ;
fysika gia plaka to eipa george...
afou einai toso xerokefalos.... einai kataroemos kypreos. pali plaka kano..:D
Tha ta pw egw me ton mikro...:)
βοι8ια αλλαξα το νερο τον ψαριων μ σιμερα και πε8αναν 2 ψαρια...λετε να εβαλα πολυ νερο και να μην γινοταν καλα ι οξιγονοση του νερου???????
Φιλε Νικο.Πες λίγο τη σύνθεση των ψαριών σου παραμέτρους νερού καθε ποτε αλλάζεις το νερο και τι ρίχνεις μετα απο αυτές.Σουπροτείνω να δανείσεις τα ψάρια σου σε εναν απο Κυπρο(π.χ Andros)στρώσε το ενυδρείο σου και μετά ξαναβάλτα μεσα.Ακομα μπορείς να βάλεις και μπόλι απο ενα ενυδρείο ωστε να στρώσει γρήγορα το φίλτρο.Μην βάλεις χελι φαλαινοκαρχαρία ζαχαρία ή κανενα αλλο ψάρι.Δεν νομίζεις πως ειναιπαραξενο οτι χανεις τοσα πολλά ψάρια;
chemical mac
06-11-08, 20:57
βοι8ια αλλαξα το νερο τον ψαριων μ σιμερα και πε8αναν 2 ψαρια...λετε να εβαλα πολυ νερο και να μην γινοταν καλα ι οξιγονοση του νερου???????συνέχισε έτσι μέχρι να πεθάνουν όλα. όταν τελειώσουν τα ψάρια κάνε μια γενναία αλλάγη, βάλε το αντίστοιχο αντιοχλώριο και χώσε το κεφάλι σου μέσα και κλείσε το καπάκι. Η διαδικασία να γίνει με κλειστά φώτα για να μην στρεσαριστείς.
good wines
Φιλε Νικο.Πες λίγο τη σύνθεση των ψαριών σου παραμέτρους νερού καθε ποτε αλλάζεις το νερο και τι ρίχνεις μετα απο αυτές.Σουπροτείνω να δανείσεις τα ψάρια σου σε εναν απο Κυπρο(π.χ Andros)στρώσε το ενυδρείο σου και μετά ξαναβάλτα μεσα.Ακομα μπορείς να βάλεις και μπόλι απο ενα ενυδρείο ωστε να στρώσει γρήγορα το φίλτρο.Μην βάλεις χελι φαλαινοκαρχαρία ζαχαρία ή κανενα αλλο ψάρι.Δεν νομίζεις πως ειναιπαραξενο οτι χανεις τοσα πολλά ψάρια;εσύ έκανες λοβοτομή;
thanasis76
06-11-08, 21:02
συνέχισε έτσι μέχρι να πεθάνουν όλα. όταν τελειώσουν τα ψάρια κάνε μια γενναία αλλάγη, βάλε το αντίστοιχο αντιοχλώριο και χώσε το κεφάλι σου μέσα και κλείσε το καπάκι. Η διαδικασία να γίνει με κλειστά φώτα για να μην στρεσαριστείς.
good wines
εσύ έκανες λοβοτομή;
σου βγαζω το καπελο!!!
με εκανες και γελασα!!!!:smt081:smt081:smt081:smt081
93 απαντήσεις, 1317 αναγνώσεις, και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Αυτό το thread μου μοιάζει ή σαν ριαλιτι σοου, ή σαν σιδηροδρομικό ατύχημα: είναι χάλια/τρομακτικό/ότι άλλο, αλλά όλοι σταματάνε να δούνε...:-(
Κακως ενα παιδι 12-13 χρονων διαχειριζεται ζωες οχι μονο χωρις επιβλεψη αλλα και με την αβαντα των γονιων αφου φανταζομαι αυτοι του δινουν τα χρηματα.
Φυσικα δεν φταιει το παιδι.
Υπο αυτες τις συνθηκες οποιαδηποτε κουβεντα ειναι απλα - κουβεντα να γινεται-.
, αλλά όλοι σταματάνε να δούνε...:-(εχω πατατακι λεμοναδα ροξ και κοκ παιδια ποιος ειπε και δεν πηρε εχω εχω:D:D:D:D:D να βγαλουμε και κανενα φραγκο (παντα υπερ του ΠΣΦΕ)
ema8a to problima kai frontisa na min pe8anoun alla
Κακως ενα παιδι 12-13 χρονων διαχειριζεται ζωες οχι μονο χωρις επιβλεψη αλλα και με την αβαντα των γονιων αφου φανταζομαι αυτοι του δινουν τα χρηματα.
Φυσικα δεν φταιει το παιδι.
Το παιδί το κέφι του κάνει και μένα μου έπαιρνα ζώα από μικρή αλλά τα πρόσεχαν οι γονείς μου. Δεν με άφηναν να τα κάνω ότι θέλω. Τώρα ένα παιδί 13 χρονών τι ευθύνες να αναλάβει?
Το παιδί το κέφι του κάνει και μένα μου έπαιρνα ζώα από μικρή αλλά τα πρόσεχαν οι γονείς μου. Δεν με άφηναν να τα κάνω ότι θέλω. Τώρα ένα παιδί 13 χρονών τι ευθύνες να αναλάβει?
Αυτο ακριβως ειπα κι εγω.
το προβλιμα ιταν οτι εβαλα πολυ νερο και το ενυδριο δεν οξυγονονετουν καλα
ναι ε ;
και εγω μια φορα που μου μπηκε πολυ δειοξειδιο τα απλωσα με την μπουγαδα τα ψαρια να μην ειναι στο νερο
τελος παντων ποιος σου το ειπε αυτο ; δεν ισχυει
ετσι νμζ επιδι δεν βρισκο αλλο λογο????
αντιχλωριο ειχες βαλει ;
σε τι θερμοκρασια ηταν το νερο ;
πως εκανες την αλλαγη ;
τι εννοεισ ποσ εκανα τιν αλαγη
χοντρεεεεεεεεεεεε
ποσο νερο εβγαλες , εβαλες και με ποιον τροπο
δεν 8ιμαμεδεν θυμασαι ποσο νερο εβαλες ή τον τροπο?
thanasis76
06-11-08, 23:10
δεν 8ιμαμε
:smt035:smt035:smt035:smt035:smt035
Εγώ το είπα εγώ το διάβασα και μπορεί και να γελάσατε και ειρωνικά κάποια στιγμή!
Good Winess 9.999.999 εδώ ο μετρητής τρελάθηκεεεε :D
:smt088 :smt088 :smt088
ε , τωρα ... καραφλιασα
πολλα περιεργα κρουσματα δεν εχουμε τελευταια ;
:smt101 :smt101 :smt101 :smt101 :smt034 :smt009
:smt030 καλα κρασσα :smt095
Κάποιος mod να βάλει λουκέτο...
:smt067:smt067:smt067RE NIKOOOOOOOOO......:smt076:smt076:smt076
Sou esteila PM.
συνέχισε έτσι μέχρι να πεθάνουν όλα. όταν τελειώσουν τα ψάρια κάνε μια γενναία αλλάγη, βάλε το αντίστοιχο αντιοχλώριο και χώσε το κεφάλι σου μέσα και κλείσε το καπάκι. Η διαδικασία να γίνει με κλειστά φώτα για να μην στρεσαριστείς.
good wines
εσύ έκανες λοβοτομή;
λοιπόν νομίζω οτι δεν είναι οχι μόνο σωστή αντιμετώπιση αλλα και σωστή συμπεριφορά σε ενα παιδί.Μπορεί στην θέση του να ήταν ο γιος σου ή η κόρη σου.Αμα του έλεγαν τετοια πράγματα πες μου τι αντίδραση θα είχες.
Οχι θετική για αυτόν που την έγραψε νομίζω(και πιστεύω).Μπορει να κλειδωθεί το θεμα αν δεν βρείτε ακρή αφού βλεπεται οτι το παιδί θέλει να ρίξει ψάρια και δεν το ενδιαφέρει αν θα ζήσουν.Ο αλλος τρόπος ειναι η σωστη αντιμετόπιση ωστε να κάνετε το παιδι να αγαπήσει το χόμπι και οχι να ρίχνει καθε ευδομάδα 6-7 κιλα ψάρια και να χάνει τα μισα τις πρώτες μέρες.Οσο για λοβοτομή δεν ξέρω τι σημαίνει.Για εξήγησε.Ξέρεις εχουμε και μια μικρή-ελαχιστη διαφορά ηλικίας.Η ειρωνία δεν οδηγεί σε τίποτα.
Οσο για το καλα κρασια και τετοια παρόμοια εχω πει απο την αρχή πως δεν το γουστάρω.Μπορεί να είναι μιρκότερος αλλα οταν μεγαλώσει θα αποκτήσει την ίδια συμπεριφορά με εσας.Και ετσι ο κόσμος δεν θα αλλάξει
Σε γενικες γραμμες η συμπεριφορα καποιων ειναι απαραδεκτη...
μερικοί όπου δουν μικρό παιδί που δν παίρνει απο λόγια αρχίζουν το δούλεμα..
λες και εσεις στην ηλικία του ησασταν καλύτεροι.. τσ τσ τσ ντροπή ειστε και μεγάλοι άνθρωποι μερικοί.
Κλειδώστε το να τελιώνουμε
(και μην πείτε πως έχω άδικο...ολοι τα βλέπουμε..):mad:
Όποιος δεν έχει κάτι σωστό να πει καλύτερα να μη πει τίποτα. Άλλωστε κανείς δεν μας υποχρεώνει να απαντάμε. Όμως όποιος το κάνει να προσπαθεί να βοηθήσει και να μη λέει ανοησίες και να κάνει πλάκα...
Συγνώμη αλλά με πείραξε και με πρόσεβαλε η αντίμετώπιση του θέματος από μερικούς...
Και υπόψην πως μιλάνε σε παιδιά 13 ετών .Που όπως ειπε και καπιος άλλος θα μπορούσε να είναι και το παιδί τους..:smt067
σωστά τα λέτε.Λεω να κλειδωθεί το θέμα.Αποψή μου βεβαια.
Αν δεν θέλετε καθήστε και εκτονοθήτε σε 13χρονα που δεν τα ξέρετε.
Μονο που τα 13χρονα οταν μεγαλωσουν δεν θα κάνουν τα ίδια πράγματα με σας
Κανείς δεν εκτονώνει τίποτα σε 13χρονα.
Δώθηκαν προτάσεις και συμβουλές! Η απάντηση είναι, είναι πολλά είναι δύσκολα είναι...είναι..είναι.
Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε το ενυδρείο κανενός! Συμβουλές και προτάσεις μόνο δίνουμε. Όταν ο άλλος δεν είναι διατεθιμένος να τις ακούσει και συνεχίζει να ρωτάει σαν να μην έχει διαβάσει καθόλου τις απαντήσεις που δώθηκαν τότε πρόκειτε για κάποιον που νομίζει οτι κοροϊδεύει όλους όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν.
Καπως ετσι ξεκινησε η γαλλικη επανασταση...:D
Η εποπτεια και καθοδηγηση ανηλικων ειναι αποκλειστικη ευθυνη των γονεων τους.
Εαν τους επιτρεπουν να βασανιζουν ζωα κλπ κλπ τοτε αυτοι ειναι οι μονοι ουσιαστικα και ηθικα υπευθυνοι.
Επισης εαν τα παιδια τους ειναι αξεστα, ανυπομονα, ανώριμα ή απλως μικρά, τοτε δεν θα επρεπε να βρισκονται πισω απο οθονη υπολογιστη ΧΩΡΙΣ ελεγχο, με τον ιδιο τροπο που ενας 13 χρονος δεν οδηγει αυτοκινητο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.