Επιστροφή στο Forum : Ασπρη κρουστα και ασπρα αυγα
Γεια σας!Εδω και καποιες μερες παρατηρω οτι το νερο και στα δυο ενυδρεια μου εχει πιασει μια ασπρη μεμβρανη στην επιφανεια που οταν την ακουμπισεις με το χερι διαλυετα σε εκεινο το σημειο..Τι μπορει να ειναι?Πρεπει να ανησυχω??
Ακομα πριν μια εβδομαδα μου εδωσε ο Νem τα σκαλαρια του τα οποια γεννησαν χτες πανω στο φυλλο μιας ανουμπιας.Τα αυγα ειναι ολα διαφανα εκτος απο 2-3 που εχουν γινει ασπρα...Και σε αυτη την περιπτωση τι να κανω?
-------------------------
Ας μου απαντησει καποιος ρε παιδια!!!!!
kostasthess_
01-11-08, 14:32
Νίκο κάπου διάβαζα ένα πολύ παλιό post που αναφερόταν σε κάτι παρόμοιο με το δικό σου μόλις το ξαναβρώ θα στο στείλω...
Χα!! Το βρήκα κιόλας.... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=18252
Δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθησει...
Μέχρι να φανεί κάποιος γνώστης να σου πω τι ξέρω εγώ. Τα διάφανα αυγά είναι καλά, τα άσπρα είναι χαλασμένα ή αγονημοποίητα (στην ουσία το ίδιο πράγμα)
Την κρούστα (μάλλον μύκητες) την είχα κι εγώ κάποτε και την ... έτρωγαν τα σαλιγκάρια planorbis corneus. Την είχα για πολλές μέρες και πότε ήταν πιο έντονη πότε λιγόστευε ώσπου άρχισα να την μαζεύω μ' ένα ποτηράκι πέρνοντας νερό από την επιφάνεια. Μια μέρα εξαφανήστικε χωρίς να μου κάνει ζημιά.
Νίκο κάπου διάβαζα ένα πολύ παλιό post που αναφερόταν σε κάτι παρόμοιο με το δικό σου μόλις το ξαναβρώ θα στο στείλω...
Χα!! Το βρήκα κιόλας.... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=18252
Δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθησει...
Ευχαριστω!με βοηθησε πολυ!
Μέχρι να φανεί κάποιος γνώστης να σου πω τι ξέρω εγώ. Τα διάφανα αυγά είναι καλά, τα άσπρα είναι χαλασμένα ή αγονημοποίητα (στην ουσία το ίδιο πράγμα)
Την κρούστα (μάλλον μύκητες) την είχα κι εγώ κάποτε και την ... έτρωγαν τα σαλιγκάρια planorbis corneus. Την είχα για πολλές μέρες και πότε ήταν πιο έντονη πότε λιγόστευε ώσπου άρχισα να την μαζεύω μ' ένα ποτηράκι πέρνοντας νερό από την επιφάνεια. Μια μέρα εξαφανήστικε χωρίς να μου κάνει ζημιά.
Τα ασπρα μηπως πρεπει να τα αφαιρεσω με καποιο τροπο??Αν γεννηθουν μικρα οι γονεις θα τα προστατεψουν η θα τα φανε τα αλλα ψαρια?
Τα ασπρα μηπως πρεπει να τα αφαιρεσω με καποιο τροπο??Αν γεννηθουν μικρα οι γονεις θα τα προστατεψουν η θα τα φανε τα αλλα ψαρια?Κανονικά οι γονείς θα πρέπει να αφαιρέσουν τα ασπρα αυγά.
Κανονικά οι γονείς θα πρέπει να αφαιρέσουν τα ασπρα αυγά.
Μαλλον δεν ειναι ακομα "σωστοι" γονεις...
Μαλλον δεν ειναι ακομα "σωστοι" γονεις...Εμένα από την πρώτη γέννα αφαιρούσαν τα άσπρα αυγά (μόνο που αφαιρούσαν και όλα τα υπόλυπα;)). Αν είσαι έτοιμος και θες να βγουν μικρά προσπάθησε να τα βγάλεις με ένα τσιμπιδάκι γιατί νομίζω πως παθαίουν fungus και χαλάνε όλα τα αυγά.:(
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.