PDA

Επιστροφή στο Forum : Τα ενυδρεία μου......


george1981
31-10-08, 17:14
Καλησπέρα σε όλους.... θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για την προσπάθεια μου και σίγουρα καποιες συμβουλές ώστε να προσφέρω ενα καλύτερο περιβάλλον στα ψαράκια μου!

Juwel Rio 125lt Juwel 60lt

Emilio
31-10-08, 17:57
φιλε μου καλησπερα καταρχας. Οσον αφορα το κιχλιδοενυδρειο θα σου προτεινα να βαλεις μικροτερες πετρουλες ( ειναι πολυ ωραιες αυτες οι moonstone αυτες εχω και εγω αλα θελει πιο μικρες με αρκετες φωλιες να μπορουν να κρυβονται τα ψαρακια σου. με την προτω ευκαιρια θα σου στειλω φωτο να δεις το δικο μου. Ετσι οπως ειναι δειχνει σα να τις πεταξες μεσα και οπως κατσουν. χωρις παρεξηγηση παλι. προσωπικη αποψη.:D¨

για το φυτεμενο δεν ξερω να σου πω οποτε δε σχολιαζω.

Καλο απογευμα.... Φιλικα Αιμιλιος

george1981
31-10-08, 18:06
Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση μην ανησυχείσ άλλωστε γι αυτό έκανα το ποστ για να ακούσω γνώμες..... σ'ευχαριστώ

Nikos!
31-10-08, 19:08
Γεια σου!για το φυτεμενο νομιζω οτι αν εβαζες τον θερμοστατη πισω δεξια ωστε να κρυβεται απο τα φυτα και αν εβαζες ενα φιλτρο εξωτερικου κουτιου θα ηταν και πιο ομορφο το αποτελεσμα αλλα και θα κερδιζες χωρο για τα φυτα.Μια αλλη γνωμη ειναι να βαλεις στο πισω μερος του ενυδρειου ψηλα φυτα γρηγορης αναπτυξης και μπροστα κοντα φυτα αργης αναπτυξης οπως ανουμπιες η γρασιδι και στο κεντρο μπορεις να βαλεις ενα κοκκινο φυτο ως κεντρικο θεμα!

dizio
31-10-08, 19:24
επίσης, αν δεν κάνω λάθος διακρίνω ένα tropheus...μεγάλο λάθος...έχεις 3(τόσα βλέπω) διαφορετικά είδη από 1 άτομο, καλό είναι να έχεις 1 είδος και πολλά άτομα..

όσον αφορά τις moonstone, θα σου πρότεινα να πάρεις μία βαριά, να βγάλεις τις πέτρες και να τις κομματιάσεις...θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα...

kill_bill
31-10-08, 20:01
Διακρινω και ενα oscar στην 1η φωτο? :smt108

Nikos!
31-10-08, 20:14
Διακρινω και ενα oscar στην 1η φωτο? :smt108
Μαλλον ναι...Και εγω νομιζω οτι ειναι οσκαρ...Τι δουλεια εχει ομως εκει??:confused:

xontros
31-10-08, 21:05
Δύσκολα θα καταφέρεις να ακούσεις έγκυρες γνώμες αν δεν κάνεις πλήρεις παρουσιάσεις των ενυδρείων σου, με πληροφορίες για ψάρια, φυτά, παραμέτρους, εξοπλισμό, κ.τ.λ.

Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14299

george1981
02-11-08, 21:16
Σας ευχαριστω για τις παρατηρησεις! το oscar εχει απομακρυνθει αν και ηταν ο λογος που πηρα μεγαλυτερο ενυδρειο αλλα απ'οτι καταλαβα θελει πολλα περισσοτερα λιτρα οποτε θα δωθει. :( Οσον αφορα το φυτεμενο ειναι η πρωτη μου προσπαθεια και σιγουρα οι συμβουλες σου Νικο με βοηθουν και σ'ευχαριστω! Για το ενυδρειο με τις αφρικανικες κιχλιδες δεν εχουν καποιο προβλημα συμβιωσης απ'οτι εχω παρατηρησει! θα κανω και σαφεστερη παρουσιαση οπως μου υποδειξατε για καλυτερα αποτελεσματα! :)
-------------------------
Καλησπέρα σε όλους.... θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για την προσπάθεια μου και σίγουρα καποιες συμβουλές ώστε να προσφέρω ενα καλύτερο περιβάλλον στα ψαράκια μου!

Juwel Rio 125lt Juwel 60lt

Juwel Rio 125lt
Διαστάσεις: 81 x 36 x 50 cm
Όγκος: 125lt
Κατηγορία: Rio
Φυτά: -
Ψάρια / Άλλα είδη: 1x crabro,1x caereleus,1x labeo,1x duboisi,1x moorii,1x snowball pleco
Διακοσμητικά υλικά: moon rock
Φόντο:juwel poster L
Φωτισμός:2 High-Lite T5 590mm 28w
Διάρκεια φωτισμού:12 hours
Φιλτράρισμα:1 x Juwel pump set 600
Θερμοστάτης:1 x Juwel Heater 100w
Παράμετροι:
pH: 7.6
Γενική σκληρότητα (GH):>7o d
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10o d
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3): 0
Αλλαγές νερού:20% καθε εβδομαδα
Θερμοκρασία: 27 C

Juwel 60lt
Διαστάσεις: 60x30x30 cm
Όγκος:55 lt
Κατηγορία:Rekord
Φυτά: 2x Anubias barteri,Anubias nana gold, Echinodorusx barthii,
Ψάρια / Άλλα είδη:5x Rasbora Harlewuin, 5x Cardinal tetra,4x Rummynos Tetra,4x Black Neon Tetra, common pleco
Διακοσμητικά υλικά:1x mopani
Φόντο: juwel poster
Φωτισμός: 1x Sera Blue Sky Royal 15w
Διάρκεια φωτισμού: 12 hours
Φιλτράρισμα: 2x eswterika
Θερμοστάτης: Tetra 75w
Λίπανση:
Παράμετροι:
Γενική σκληρότητα (GH): >7o d
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 10o d
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 25
Αλλαγές νερού:20% καθε εβδομαδα
Θερμοκρασία:26 C

antonis t83
04-11-08, 20:33
την πετρα με γερανο την εβαλες μεσα?:D

xontros
04-11-08, 21:25
Ξεκινάμε με το αφρικάνικο..

- Το 1ο βασικό είναι ότι μετράς με στικς.. Και οι μετρήσεις σου είναι αναξιόπιστες.. π.χ. λογικά στα ενυδρεία σου θα έχεις παραμέτρους νερού βρύσης, και οι σκληρότητες που μετράς διαφέρουν από αυτές που μετράμε συνήθως στην Αττική.. Χρήσιμο θα ήταν να προμηθευτείς υγρά τεστ..

- Το 2ο βασικό είναι ότι αφού μετράς με στικς, δεν έχεις και μέτρηση αμμωνίας, και ούτε ακριβή μέτρηση ΝΟ2 και ΝΟ3.. Κανονικά όμως, στο ενυδρείο με τις αφρικάνες θα έπρεπε να έχεις αρκετούτσικα νιτρικά.. Για να μήν έχεις, λογικά το ενυδρείο σου δεν είναι στρωμένο! Διάβασε τα σχετικά υπομνήματα της ενότητας αρχάριοι γλυκού νερού, και διάβασε για τον κύκλο του αζώτου και το στρώσιμο, να καταλάβεις τι εννοώ.. Και να κάνεις συνεχείς αλλαγές νερού.. Και ακριβείς μετρήσεις..

- Το 3ο θέμα είναι ότι έχεις μέσα πάρα πολλά είδη (δεν ξέρω περί κιχλίδων, οπότε δε μπορώ να πω από πού είναι η κάθε μία, πόσο μεγάλη γίνεται, τι τρώει κ.τ.λ.).. Μπορείς να μάθεις πληροφορίες για όλα αυτά εδώ:
http://www.malawicichlidhomepage.com/aquarium/fish_list.html
Θα πρέπει τα είδη σου να είναι συμβατά, και για να μήν μακρυγορώ (πάλι :D), καλύτερα να διαβάσεις λεπτομέρειες εδώ:
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/fish_compatibility_greek.html
Το πιο όμορφο θα ήταν να επιλέξεις ένα είδος (δεν ξέρω αν τα λίτρα σου επιτρέπουν και δεύτερο), και να βάλεις μέσα αρσενικό (ή αρσενικά, ανάλογα με τα λίτρα πάντα) και θηλυκό (ή θηλυκά, ανάλογα το είδος), και να θαυμάσεις τις συμπεριφορές τους, και να τα δεις και να αναπαράγονται.. Η χαρά του να ζήσεις κάτι τέτοιο δε συγκρίνεται με το να βλέπεις ένα ενυδρείο γεμάτο πολύχρωμα ψαράκια..

- Το 4ο είναι ότι έχεις παραμέτρους νερού βρύσης.. Θα πρέπει να επιλέξεις υλικά (αραγωνίτη για άμμο και ασβεστολιθικές πέτρες) ώστε να ανεβάσεις σκληρότητες και pH, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ψαριών σου..

- Και το 5ο είναι ότι θα πρέπει να φροντίσεις για να δημιουργήσεις τις κατάλληλες κρυψώνες, χρησιμοποιώντας πολλές πέτρες (ανάλογα πάντα με το είδος στο οποίο θα καταλήξεις).. Ρίξε μια ματιά και στις σχετικές παρουσιάσεις ενυδρείων να πάρεις μια ιδέα..
-------------------------
Πάμε και στο 2ο.. Εδώ τα μετρήσιμα νιτρικά δείχνουν ότι το ενυδρείο είναι στρωμένο (αλλά κι εδώ θέλει καλύτερες μετρήσεις για να είμαστε σίγουροι).. Αν όντως είναι στρωμένο, μπορείς να μπολιάσεις από αυτό και το αφρικάνικο..

Όσο για τα ψαράκια σου, είναι όλα κοπαδόψαρα, και θα έπρεπε να είναι σε μεγαλύτερους αριθμούς.. Ίσως να κρατούσες π.χ. μόνο τα νέον ή τα cardinal, ή τους αρλεκίνους, και να αύξανες τον αριθμό τους, θα είναι σίγουρα και το αισθητικό αποτέλεσμα καλύτερα..

Οι ροδόστομοι, θα το βλέπεις και μόνος σου, κολυμπάνε από άκρη σε άκρη του ενυδρείου, είναι πολύ κινητικά και γρήγορα ψαράκια, και περιορίζονται στα 60cm μήκους που τους δίνεις..

Ο δε πλέκο, όπως θα διαβάσεις και σε άλλα threads στο forum, αλλά και εδώ:
http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=88
γίνεται πολύ μεγάλος για τα λίτρα σου (35cm!)..

Τέλος, τα φυτά που έχεις δε χρειάζονται ιδιαίτερο φως και θα είναι μια χαρά με το φωτισμό σου.. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι ο κορμός της ανούμπιας να μήν είναι βυθισμένος μέσα στο χαλίκι γιατί θα σαπίσει.. Πολύ όμορφη θα έδειχνε και αν την έδενες πάνω σε μία ρίζα..

Αυτά τα ολίγα.. :D
Ελπίζω να σε βοήθησα, ή, έστω, να σου έδωσα κάποιες αφετηρίες για να αρχίσεις το ψάξιμο και το διάβασμα!
Καλό κουράγιο εύχομαι, και καλή συνέχεια! :p

george
04-11-08, 22:22
1x crabro,1x caereleus,1x labeo,1x duboisi,1x moorii,1x snowball pleco

Καλή η ποικιλία...αλλά μόνο για ουζάκι :D:D:D

Μαλάουι...Ταγκανίκα...haps και mbuna,ένα labeo και ένας πλέκο χιονισμένος....δεν είναι και ο καλύτερος συνδιασμός

george1981
05-11-08, 01:59
Σίγουρα οι συμβουλές σας βοη8ούν πολυ και θα τις λάβω σοβαρά υπ' οψην! Θέλω όμως να ρωτήσω αν πρέπει οπωσδήποτε να βάζουμε ζευγάρια μεσα σε ένα ενυδρείο κι οχι διαφορετικα είδη που μας αρέσουν και μπορούν να σύζουν βέβαια μεταξύ τους γιατι απ'οτι φαίνεται εχω κάνει καποια λάθη! Για παράδειγμα γνωρίζω ότι οι αφρικάνες που έχω ειναι απο διαφορετική λίμνη αλλά οι απαιτήσεις τους ειναι παρόμοιες στις τιμές PH-GH-KH καθώς επίσης και στην τροφή που λαμβάνουν και στο τελικό μεγεθός τους! Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει καποια περίεργη συμπεριφορά μεταξύ τους.....οπότε γιατί είναι τοσο κακή η διαφορετικότητα?

george
05-11-08, 10:04
Για παράδειγμα γνωρίζω ότι οι αφρικάνες που έχω ειναι απο διαφορετική λίμνη αλλά οι απαιτήσεις τους ειναι παρόμοιες στις τιμές PH-GH-KH καθώς επίσης και στην τροφή που λαμβάνουν και στο τελικό μεγεθός τους!

Λάθος
Το labeo τι είναι ;

george1981
05-11-08, 12:22
Λάθος
Το labeo τι είναι ;

Όπως το είπες λάθος.....! :sad: