PDA

Επιστροφή στο Forum : μικρα σκουλικακια!!!!


thanasis76
22-10-08, 08:20
καλημερα!!! εχω ενα προβλημα και δεν ξερω ποσο σοβαρο ειναι...
εδω και 2-3 μερες στο μικρο φυτεμενο ενυδρειο βλεπω στα τζαμια μικρα σκλουλικακια...
μην ζητησετε φωτο γιατι δεν νομιζω να φενονται...
ειναι σε παχος ψιλα και σε μηκος απο 2-4 χιλιοστα.
ολη την ωρα τα βλεπω στο τζαμι
τι ειναι πρεπει να ριξω καπιο φαρμακο??
οταν βαλω ζωντανα μεσα λετε να τα φανε και να ειμαστε μια χαρα??
σας ευχαριστω!!

chemical mac
22-10-08, 08:42
σούπερ πρωτεϊνούχα τροφή για τα ψαράκια σου. αν δεν έχεις ψάρια απλά μην ταϊζεις (φαντάζομαι ότι είσαι σε κάποια φάση στρωσίματος). Τα σκουλικάκια ονομάζονται πλανάρια. Μια σχετική αναζήτηση και θα βρεις πολλά γι αυτά.

mao
22-10-08, 08:45
Καλημερα.ριχνεις τιποτα φαι για συντηρηση της βιολογιας καποιου φιλτρου;εγω ετσι την πατησα οταν μετα που ψοφησε το χρυσοψαρο εριχνα flakes για να μην χαλασει η βιολογια του φιλτρου με αποτελεσμα να κανουν την εμφανηση τους αυτα τα σκουλικια.βεβαια απο οσα διαβασα δεν κανουν κακο,εκτος της περιπτωσης οπου εχεις αβγα απο γεννα, οποτε μπορει να σου τα καταστρεψουν. απλα ειναι ολιγον αηδια.οσο υπηρχε το χρυσοψαρο δεν ειχα δει κατι.μαλλον θα τα καταβροχθιζε.
οσον αφορα την αντιμετωπιση με φαρμακο,απλα εχω δει οτι προτεινουν καποιο chemical Flubendazole 5%, 1-2 mg/l.αλλιως, αλλαγες νερου, καλο καθαρισμο βυθου,αν μπορεις να τον ανακατεψεις καπως και να καθαρισεις καλα θα ειναι.επισης αν ριχνεις κατι σε τροφη καλο ειναι να το σταματησεις.σε περιπτωση που δεν θελεις να χαλασεις βιολογια φιλτρου, λιγο αμμωνια και αυτη με ρεγουλα.παντως αν βαλεις ψαρακια πιστευω και εγω οτι θα αντιμετωπιστει η κατασταση.

thanasis76
22-10-08, 08:46
σούπερ πρωτεϊνούχα τροφή για τα ψαράκια σου. αν δεν έχεις ψάρια απλά μην ταϊζεις (φαντάζομαι ότι είσαι σε κάποια φάση στρωσίματος). Τα σκουλικάκια ονομάζονται πλανάρια. Μια σχετική αναζήτηση και θα βρεις πολλά γι αυτά.

φιλε σε ευχαριστω!!!!
το θεμα ειναι οτι δεν ταιζω καθολου!!!!!
διατηρω την βιολογια με αμμωνια καθε μερα...
στο ενυδρειο θα μπουν γαριδες και κατι μικρα ψαρακια στο μεγεθος 2-3 εκτ.
θα μπορουν να τα τρωνε λες???
πως εμφανηστικαν??

chemical mac
22-10-08, 09:09
http://en.wikipedia.org/wiki/Planaria οι καρδινάλιοι μου τρελάθηκαν μόλις τα πήραν γραμμή :p

thanasis76
22-10-08, 09:14
σας ευχαριστω!!!
αφου δεν ειναι προβλημα δεν με πειραζει!!!
οταν μπουν τα ψαρακια και δεν τα φανε βαζω λιγο φαρμακο!!!!
απλα φοβηθηκα μην κανουν κακο στο ενυδρειο και στα φυτα, αλλα αφου ειναι ακακα οκ!!!!