PDA

Επιστροφή στο Forum : ΚΗ test - Εταιρείας Tropic marin

gfdimopo
22-10-08, 08:11
Καλημέρα,

Εχω αγοράσει εδώ και κανένα 6 μηνο το τέστ ΚΗ της Tropic marin (Ημερομηνία λήξης 04/09). Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς?

Ξεκινάω την διαδικασία βάζωντας 10 ml για να γίνει η μέτρηση με ακρίβεια 0.5 dkh. Δηλαδή κάθε σταγόνα που προσθέτο απο το υγρό του τέστ αντιστοιχεί σε 0.5 Dkh.

Προσθέτωντας την πρώτη σταγόνα το νερό αρχίζει να παίρνει μια ελαφριά μπλε απόχρωση, όχι όμως αυτό το χρώμα που δίνεται στο κουτί σαν κατάσταση Start. Μετά απο μερικές σταγόνες γίνεται πιο μπλέ μέχρι που αλλάζει χρώμα και να γίνει κάπως ροζ.

Το θέμα είναι μετράω της σταγόνες απο την αρχή μέχρι το διάλυμμα να γίνει ρόζ ή μετράω τις σταγόνες μέχρι το διάλυμα να πάρει το χρώμα ρόζ που είναι τυπομένο στο κουτί ως End κατάσταση?

-------------------------
Ρωτάω γιατί με βάση το test το νερό του ενυδρείου μουέχει KH 3.5 και της βρύσης 5- 5.5 . Γίνεται τόσο χαμηλο Kh μέσα στο ενυδρείο με μόνο νερό βρύσης. Στο ενυδρείο το μόνο που έχω και μπορεί να ρίξει το KH είναι δύο ξύλα.

Ενώ στα stick της dennerle το Kh του ενυδρείου μου βγαίνει περίπου 5 και το GH 5. Ενώ στο νερό της βρύσης δίνει ΚΗ 7 και GH περίπου 5.
-------------------------
Δεν εχει κανείς μαλλον αυτο το τέστ...:D

xontros
22-10-08, 15:13
Το έχω εγώ, και το ξανακουβεντιάσαμε το θέμα.. Ρίχνεις σταγόνες και παραμένει μπλε.. Συνεχίζει μπλε.. Και κάποια στιγμή, σε κάποια σταγόνα, τσουπ, γίνεται ροζ.. Αυτή είναι και η ΚΗ σου.. Εγώ δεν περιμένω να γίνει το ροζ της ένδειξης, δεν κοιτάζω καν τις ενδείξεις.. Μετράω εκεί που αλλάζει χρώμα, νομίζω αυτό λένε και οι οδηγίες!

Με 5ml νερό (και 1 σταγόνα ανά dKH) δοκίμασες?