PDA

Επιστροφή στο Forum : πιος εχει ομως dopsy?


aginor
19-10-08, 20:11
Πρώτα σημάδια της ασθένειας αυτής, είναι το πρήξιμο (εξοφθαλμία) των ματιών, καθώς επίσης και οι λεπτές, μακριές, με άσπρο/διάφανο χρώμα ακαθαρσίες.
εχω τετοια κακακια... ειναι ομως 6. βλεπω την κ.....α να περιφερετε μεσα στο ενυδριο αλλα δεν μπορω να καταλαβω πιανου ειναι. ενας απο ολους (Sarasa Comet) ναι πολυ λεμαργος. και χωρις να ειμαι κοντα στο ενυδριο, βγαζει οχι μονο το στομα του αλλα βγαινει μεχρι τα ματια εξω για τροφη!!!
η λεμαργια του δυσκολευει να φαει ενας δυσκινητος "πιτσιρικουλας" (μαλλον Ryukin)
τα υπολιπα τρωνε κανονικα
Πιος ομως τα κανει?? πιον να βαλω σε καραντινα πριν τα χασω ολα??
κατι ακομα που μαλλον σας ενδιαφερει, ενα απο αυτα ειχε ick. το εβγαλα σε 30 λεπτα μετα που το εβαλα. μπηκε καραντινα και συνηλθε. τωρα ειναι μαζι με τα αλλα.
(πια φλουδα βγαζουμε απο τον αρακα? εχει φλουδα το μπιλακι?)

SOCRATIS
20-10-08, 07:58
Τα διάφανα κόπρανα μπορει να δηλώνουν και ελειπής διατροφή.
Παρατήρησε αν βλέπεις κανένα με πρησμένο σώμα ή κανένα
που να "κουρνιάζει" τελευταία όλο και περισσότερο σε καμμιά γωνία.Αυτό θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι άρρωστο(αν).
Γενικά μια αλλαγή στην εικόνα ή συμπεριφορά τους δηλώνει ότι κατι συμβαίνει.
Οσό πιο γρήγορα το μεταφέρουμε στην καραντίνα τοσο περισσότερες πιθανοτητες ίασης έχει.
Πρόσεχε για τυχών εκδήλωση ick.
Ο αρακάς καλύπτεται απο μία φλούδα ,η οποία πρεπει να αφαιρεθεί μετά το βράσιμο.

aginor
20-10-08, 14:20
Τον βρηκα. ειναι αυτος ο λεμαργος που βγαζει το κεφαλι του ολο εξω απο το νερο. τα βρανχια του κανουν πολλες μπυρμπουλιθρες. μηπως ειναι επειδη καταπινει πολυ αερα???

KARGIO
20-10-08, 17:40
Μπορεις να βαλεις μια φωτο απο τον πιθανο ασθενη?
-------------------------
...για κοιτα κι αυτο.
Υδρωπικία (Dropsy)
Συμπτώματα: Το ψαράκι μας, εκτός από κακή διάθεση, ανορεξία και χαμήλωμα των πτερυγών, παρουσιάζει εξοφθαλμία (πρήξιμο των ματιών), λεπτές και μακριές, διάφανες ακαθαρσίες και τέλος πρήξιμο σε όλο του το σώμα, σε σημείο που τα λέπια του να ξεχωρίζουν απ’το σώμα.Συνήθως όταν φτάσει σ’αυτό το σημείο, η ανάρρωσή του είναι αδύνατη.
Αντιμετώπιση: Η υδρωπικία είναι μια σοβαρή μεταδοτική ασθένεια και συνήθως είναι μοιραία. Αν έχουμε πολλά ψάρια στο ενυδρείο μας είναι σημαντικό να απομονώσουμε το άρρωστο ψάρι αμέσως. Η αύξηση της θερμοκρασίας και η αλατότητα μπορούν να βοηθήσουν, αλλά χρειάζεται απαραίτητα η χορήγηση αντιβιωτικού, ειδικού για τη συγκεκριμένη ασθένεια. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας το ψάρι πρέπει να τρέφεται με ευκολοχώνευτη τροφή, την οποία μουλιάζουμε στην αντιβίωση

aginor
20-10-08, 18:08
δοκιμασα, αλλα δεν καθονται ακινητα και βγαινει μουτζουρα. δεν εχει τετοιο πραγμα αυτος. μονο ακινιτος και ανορεχτος δεν ειναι!!
αυτα τα κειμενα διαβασα μετα που ειδα τετοιες ακαθαρσιες μεσα.

μετα απο προσεκτικη παρατηρηση ειδα εναν αλλο ψαρη απο αυτα τα χρυσοψαρα με το κοντο σωμα, εχει ακριβως πισω απο το φτερο της πλατης και πριν την ουρα ενα μικρο πραγραμμα σαν ασπρη τριχα που πεταει. ειναι κανονικο χωρις αλλαγες στην συμπεριφορα. αλλα το εβγαλε τωρα.

Andros
21-10-08, 11:19
Καμια φωτο???

Blanch
21-10-08, 11:42
Δεν φαίνεται να νοσεί κανένα από dropsy. Μάλλον πρόκειται γι αυτό που ανέφερε ο Σωκράτης πριν ή για κάποια εσωτερική μόλυνση που αντιμετωπίζεται με αντιβίωση.

Αυτό που παρατήρησες στο άλλο χρυσόψαρο, είναι πιθανόν να είναι αγκυροσκώληκας. Συνέχισε την παρατήρηση και στα άλλα ψάρια.

aginor
21-10-08, 16:35
είναι πιθανόν να είναι αγκυροσκώληκας.
τετοιο πραγμα δεν εχουν τα αλλα. δεν μεγαλωνει ουτε αυτο ουτε το ψαρι απο τοτε που το πειρα. τι ειναι και πως αντιμετοπιζετε???

Blanch
21-10-08, 18:43
http://www.geocities.com/steevward/anchorworm.html

Δες το παραπάνω. Μπορεί να εμφανιστεί ξανά σε άλλο ψάρι ή και στο ίδιο, αν πρόκειται για τέτοιο πρόβλημα...

aginor
21-10-08, 18:49
σιγουρος δεν μπορω να ειμαι αλλα μοιαζει με αυτο. ειναι ακομα πιο μικρο
τι κανουμε τωρα??

Blanch
21-10-08, 19:57
Προς το παρόν παρακολούθηση για να βεβαιωθείς.

Άφησε τα ψάρια νηστικά τρεις μέρες και δες αν παραμένει το πρόβλημα με τις ακαθαρσίες.