Επιστροφή στο Forum : μηκος λαμπας Τ5
ποιος μπορει να μου πει τα διαθεσιμα κλασικα μηκη λαμπων για Τ5; (και εαν ειναι εφικτο την ισχυ της καθε μιας)
εννοω αυτες τις λαμπες που εχει για πωληση η osram, philips, sylvania κ.α.
δεν με ενδιαφερει να μου πειτε τις παρεξενες διαστασεις που εχει η Juwel
http://www.aquabase.org/articles/html.php3/liste-des-tubes-fluorescents=983.html
ποιος μπορει να μου πει τα διαθεσιμα κλασικα μηκη λαμπων για Τ5; (και εαν ειναι εφικτο την ισχυ της καθε μιας)
εννοω αυτες τις λαμπες που εχει για πωληση η osram, philips, sylvania κ.α.
δεν με ενδιαφερει να μου πειτε τις παρεξενες διαστασεις που εχει η Juwel
24w
39w
54w
80w
ευχαριστω Γιωργο αυτο ηθελα
πινακα δεν μπορουμε να βαλουμε;
καλημερα,
βγαινει sylvania 80w στο 1.45 ??
ευχαριστω.
http://www.sylvania-lamps.com/catalog/index.php?id=210
Υψηλης φωτεινης ροης
24w - 55cm
39w - 85cm
49w - 145cm
54w - 115cm
80w - 146cm
Βελτιστης αποδοσης
14w - 55cm
21w - 85cm
28w - 115cm
35w - 145cm
εχω μπλεχτει, καλεσα σημερα τηλεφωνικα καταστημα με λαμπες στην Α.Γλυφαδα και μου ειπαν οτι εχουν λαμπα Τ5 120εκατοστα και μαλιστα δυο διαφορετικους τυπους με διαφορετικη ισχυ ο καθε ενας, κοστος περιπου 5-6 ευρω η μια
πηρα και ενα αλλο καταστημα που βρισκεται στο Ν.Κοσμο οπου ο ανθρωπος επεμενε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Τ5 120εκ., οσο και να προσπαθησα να του εξηγησω οτι υπαρχουν εναλλακτικοι μικροι κατασκευαστες η φασοναδες που φτιαχνουν ειδικα προιοντα, επεμενε εντονα πως δεν υπαρχουν καθολου (δηλαδη οι λαμπες του ενυδρειου μου δεν υπαρχουν, θα τρελαθω)
θα παω απο περιεργεια και μονο στον πρωτο να δω τι εχει
Να μαντεψω... Α γλυφαδα Σκρεκης, Ν Κοσμος, κοντορηγας... Ναι?
ναι ακριβως αυτα, βρηκα αυτα τα καταστηματα απο τα ενυδριακα καταστηματα που εχει το AquaZone
Να μαντεψω... Α γλυφαδα Σκρεκης, Ν Κοσμος, κοντορηγας... Ναι?
Δεν τα χει μονο το aquazone.....
εγω παντως ειχα παρει μια τ5 απλη με 3 ευρω για να δοκιμασω την κατασκευη και εκανα τη βλακεια να την αναψω 3-4 φορες και γεμισα μαυρη τριχοειδης....
και γω ψαχνω να βρω τ5 στο 1.45 80w για φυτα.εδω προαστια κανεις δεν εχει αλλα και στην αλεξανδρας που ρωτησα επεμενε ο πετσοπας οτι δεν υπαρχει σιλβανια η καμια αλλη επωνυμη μαρκα.....(εαν δεν κανω λαθος στην αβυσσο πηγα)
και οτι βγαινουν μονο σε 1.20!!
το παιδι (αποτι και μου εχουν πει κιολας) μου φανηκε να το ξερει το αθλημα και ηταν και πολυ εξυπηρετικος...
αλλα οτι και να ελεγα,μου ελεγε δεν υπαρχει περιπτωση...
δεν εχω ψαξει καπου αλλου εκτος απο 2-3 πετ.
και το μονο που βρηκα ειναι μια jbl 80w με φασμα πρασινοκιτρινο.(ξερει κανεις εαν ειναι καλη??)
και που μπορω να βρω (αθηνα-κεντρο) σιλβανια η καμια αλλη καλη κατα τη γνωμη σας σε αυτα τα cm και Watt???
Ευχαριστω.
εχω μπλεχτει, καλεσα σημερα τηλεφωνικα καταστημα με λαμπες στην Α.Γλυφαδα και μου ειπαν οτι εχουν λαμπα Τ5 120εκατοστα και μαλιστα δυο διαφορετικους τυπους με διαφορετικη ισχυ ο καθε ενας, κοστος περιπου 5-6 ευρω η μιαΦυσικά και υπάρχουν δυο διαφορετικοί τύποι Τ5 στο 1,20 (για την ακρίβεια 1,15),
η πρώτη είναι η ΗΟ (High Efficiency) στα 28W και
η δεύτερη είναι η ΗΕ (High Output) στα 54W... ;)πηρα και ενα αλλο καταστημα που βρισκεται στο Ν.Κοσμο οπου ο ανθρωπος επεμενε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Τ5 120εκ., οσο και να προσπαθησα να του εξηγησω οτι υπαρχουν εναλλακτικοι μικροι κατασκευαστες η φασοναδες που φτιαχνουν ειδικα προιοντα, επεμενε εντονα πως δεν υπαρχουν καθολου (δηλαδη οι λαμπες του ενυδρειου μου δεν υπαρχουν, θα τρελαθω)Το πιο πιθανό είναι πως εκείνος μίλαγε για την ακριβή διάσταση των Τ5 στο 1,15m και όχι στο 1,20m... :rolleyes:...
και γω ψαχνω να βρω τ5 στο 1.45 80w για φυτα.εδω προαστια κανεις δεν εχει αλλα και στην αλεξανδρας που ρωτησα επεμενε ο πετσοπας οτι δεν υπαρχει σιλβανια η καμια αλλη επωνυμη μαρκα.....(εαν δεν κανω λαθος στην αβυσσο πηγα)
και οτι βγαινουν μονο σε 1.20!!
το παιδι (αποτι και μου εχουν πει κιολας) μου φανηκε να το ξερει το αθλημα και ηταν και πολυ εξυπηρετικος...
αλλα οτι και να ελεγα,μου ελεγε δεν υπαρχει περιπτωση...
δεν εχω ψαξει καπου αλλου εκτος απο 2-3 πετ.
και το μονο που βρηκα ειναι μια jbl 80w με φασμα πρασινοκιτρινο.(ξερει κανεις εαν ειναι καλη??)
και που μπορω να βρω (αθηνα-κεντρο) σιλβανια η καμια αλλη καλη κατα τη γνωμη σας σε αυτα τα cm και Watt???
Ευχαριστω.Στις επώνυμες εταιρείες του χώρου που έχουν λάμπες για φυτά (Osram Fluora, Sylvania Grolux) δεν διατίθενται σε Τ5, παρά μόνο σε Τ8...τουλάχιστον στην Ελλάδα. :(
:confused:
Δηλαδη να παρω την jbl(145cm 80w) με πρασινοκιτρινο φασμα που βρηκα....?
Ευχαριστω
:confused:
Δηλαδη να παρω την jbl(145cm 80w) με πρασινοκιτρινο φασμα που βρηκα....?
ΕυχαριστωΥπάρχουν διάφορες αποχρώσεις σε JBL, αλλά και σε Dennerle ίσως και σε άλλες εταιρείες! ;)
το θεμα ειναι ομως καλες??:confused:
εχω grolux και aqualight.
εσυ τι προτεινεις?να την παρω?
Aπό JBL υπάρχουν αυτές :
JBL SOLAR NATUR ULTRA T5
Colour temperature 9000 K.
JBL SOLAR TROPIC ULTRA T5
Colour temperature: 4000 K.
Dennerle :
http://www.dennerle.info/EN/Trocal_T5_Color_Olus.htm
http://www.dennerle.info/EN/Trocal_T5_Special_plant.htm
http://www.dennerle.info/EN/Trocal_T5_Amazon_Day.htm
thanks a lot!
να υποθεσω απο αυτα που διαβασα η καλυτερη(πιο καταληλη) ειναι η colorplus...?
οποτε μου λες οτι ο πρωτος που μου ειπε οτι εχει, αλλα ακουσε απο εμενα (120) και αλλα καταλαβε (115)
Φυσικά και υπάρχουν δυο διαφορετικοί τύποι Τ5 στο 1,20 (για την ακρίβεια 1,15),
η πρώτη είναι η ΗΟ (High Efficiency) στα 28W και
η δεύτερη είναι η ΗΕ (High Output) στα 54W... ;)Το πιο πιθανό είναι πως εκείνος μίλαγε για την ακριβή διάσταση των Τ5 στο 1,15m και όχι στο 1,20m... :rolleyes:Στις επώνυμες εταιρείες του χώρου που έχουν λάμπες για φυτά (Osram Fluora, Sylvania Grolux) δεν διατίθενται σε Τ5, παρά μόνο σε Τ8...τουλάχιστον στην Ελλάδα. :(
Δεν είμαι καφετζού να μπορώ να μαντέψω με σιγουριά, :D :D :D
πάντως εσύ ζήτησες κάτι που δεν υπάρχει!!! :rolleyes:οποτε μου λες οτι ο πρωτος που μου ειπε οτι εχει, αλλα ακουσε απο εμενα (120) και αλλα καταλαβε (115)
Γιωργο οι λαμπες της Juwel, της Arcadia, της Dernele δεν υπαρχουν;
καταλαβαινω οτι ισως ειναι εξειδικευμενες
εαν δεν τις εχουν τοτε απλα θα επρπεπε να απαντησουν "οχι" και τελειωσε η υποθεση
Μα ρε'συ,
εδώ δεν υπήρχαν πουθενά στον κόσμο μέχρι πρόσφατα που τις έβγαλε η Juwel, πως να ενημερωθεί ένα κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού για την ύπαρξή τους?
Αφού δεν υπάρχουν αναφορές, εφαρμογές και προδιαγραφές στους καταλόγους των μεγάλων (αλλά και μικρών) εταιρειών κατασκευής λαμπτήρων... Για τον ηλεκτρολογικό κόσμο αυτές οι λάμπες -τουλάχιστον ακόμα- δεν υπάρχουν...
Ενδιαφέρομαι για λάμπες για το ενυδρείο που στήνω (120*65*65). Θα το κάνω φυτεμένο με απλά φυτά στην αρχή(κ βλέπουμε) Λάμπες να βάλω Τ5 η Τ8? Σε Τ5 βρίσκω μόνο σε 90cm και 115cm(που δεν με χωράνε με ακροφύσια) και σε Τ8 στο 1m.Ανακλαστήρες να βάλω(Βρίσκω μόνο για τις Τ8)? Οι λάμπες θα μπούνε πάνω στο καπάκι που έχω φτιάξει ;);)
Για το υψος του ενυδρειου σου θελεις Τ5 για μενα
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.