PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρώτο ενυδρείο - Διακόσμηση


aquaman
08-10-08, 22:48
Ετοιμάζω το πρώτο μου ενυδρείο (είμαι στο στρώσιμο) το οποίο θα φυτευτεί ελαφρά και φιλοξενήσει κυρίως ζωοτόκα και κανένα γατόψαρο μάλλον.

Επειδή παιδεύομαι αρκετά με τη διακόσμησή του, είπα να ανεβάσω 1-2 φωτογραφίες, και όποιος έχει διάθεση να κάνει κριτική, αυτή θα είναι ευπρόσδεκτη. Φυτά δεν έχουν μπει ακόμα - μέχρι να καταλήξω για τη θέση του ξύλου/πετρας.

Πάνος
08-10-08, 23:19
μου αρεσει πολυ το ξυλο!!! αλλα οχι οπως το στηριζεις πανω στην πετρα...φαινεται στημενο....οπως και τα βουναλακια απο πετρες...σκορπισε τες σε ομαδες αλλα πιο φυσικα....αν θες να στηριξεις το ξυλο για να σηκωνεται καλυτερα στερεωσε το πανω στο αλλο ξυλο...

επισης σκεψου οτι οι απατησεις των ζωοτοκων ειναι διαφορετικες απο των γατοψαρων..(αν εννοεις τα κορυντορας...)

με αληθινα φυτα πιστευω θα βγει κατι πολυ ομορφο!!!..καλη επιτυχια!!

harilaos
08-10-08, 23:30
Θα συμφωνήσω με τον Πάνο για το στήσιμο των ξύλων.
Ιδανικά Θα μπορούσες να βάλεις ένα ακόμα ξύλο με λεπτά κλαδιά και να το βάλεις στη μια άκρη και να ανεβαίνει ως ψηλά ενώ στη βάση του να έβαζες αυτό το μικρό που έχεις.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Καλή συνέχεια πάντως.
Μια συμβουλή: Μην βιαστείς τώρα. Βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο ωραία στάδια του hobby. Take your time.. :D

PUF
08-10-08, 23:55
Ωραιο κοματι ξυλο.
Συμφωνω κι εγω να μην ειναι πανω στις πετρες, καλυτερα κνα ακουμπαει κατω και βαλε καμια πετρα διπλα του.

Raven
09-10-08, 00:16
Γεια και απο μενα. Ωραια ξυλα, μην τα βαλεις εντελλως παραλληλα ως προς τον οριζοντιο αξονα του ενυδρειου. Προτιμησε να ειναι ελαφρα διαγωνια. Αν θες επειδη διαισθανομαι οτι σου αρεσει το κλαδι που ορθωνεται προς την επιφανεια θα μπορουσες να δεσεις μαζι αλλο ενα ξυλο με εξαρσεις και να κανεις ενα πολυ ωραιο συμπλεγμα.Να θυμασαι οτι πρεπει να κυριαρχει κατι που να "τραβαει" το ματι, ειτε ειναι ενα κλαδι,ειτε ενας βραχος η ενα κοκκινο φυτο. Αυτο ομως θα πρεπει να βρισκεται σε μια απο τις χρυσες τομες. Πολλα σημεια εστιασης κουραζουν το ματι. Το χαλικι ειναι σημαντικο να το στρωσεις ομοιομορφα με μια ελαφρα ανοδικη ταση προς τα πισω για να πετυχεις την αισθηση του βαθους. Οι συγκεκριμενες πετρες δεν θα ελεγα οτι με εντυπωσιασαν.. ψαξε λιγο να βρεις σχιστολιθο η σκουρα ηφαιστειογενη πετρωματα οπως ειναι ο βασαλτης, ο γρανιτης κλπ.Ομως να χρησιμοποιησεις μονο εναν τυπο πετρας και οχι πολυχρωμια.Για ακομα πιο φυσικο αποτελεσμα βαλε μερικες πετρες μισοθαμμενες να προεξεχουν απο το χαλικι.
Θα συμφωνησω να μην βιαστεις. Στην πορεια θα βλεπεις τι λειπει και θα δεσεις ενα πανεμορφο υποβρυχιο τοπιο.
Υποστρωμα για τα φυτα εχεις;

aquaman
09-10-08, 06:42
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια (και overnight, παρακαλώ!). Τώρα που το βλέπω, συμφωνώ κι εγώ για τις πέτρες και θα δω τι θα κάνω.

Ξύλα έχω κι άλλα για να στηρίξω, αλλά είναι μοπάνια, οπότε δεν ξέρω αν τα σκούρα χρώματά τους θα ταιριάξουν αισθητικά με αυτές τις ρίζες, αλλά θα δοκιμάσω. Φαντάζομαι πως ίσως είναι ΟΚ, γιατί αργότερα θα μπουν και τα φυτά και θα "σπασει" ενδεχομένως η αντίθεση μεταξύ των χρωμάτων των ξύλων.

@Raven: οι πέτρες είναι από παραλία (δοκιμασμένες - μη ασβεστολιθικές). Θα ήθελα να βρω κι άλλες ή και γρανιτικές - ίσως πάρω τα βουνά και τις παραλίες άλλη μιά φορά...
Για το υπόστρωμα, αφού διάβασα/ρώτησα αρκετούς για τα υπέρ/κατά αποφάσισα να μη βάλω, γιατί σκοπεύω αφ'ενός να έχω λίγα φυτά, αφ'ετέρου να είναι "εύκολα", και θα χρησιμοποιώ ταμπλέτες αν χρειάζονται τροφή από τη ρίζα τους.