Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : 125 RIO

mixalis
08-10-08, 20:48
καλησπερα σε ολους εχθες πειρα ενα ριο 125 κ εχω ξεκηνιση διαδικασια στρωσηματος θελω να μαθω το εξης αν μπορω να φιλοξενισω 2 δισκους μου ειπαν σε εξυδικευμενο καταστημα ψαριων οτι μπορω μαζι με ενα μικρο κοπαδακι ροδοστομους 2 sae κ 4 corydoras ξερω οτι ειναι μικρο το ενυδρειο μου αλλα αν ειμαι σχολαστικος με την ποιοητα του νερου μου θα τα καταφερω ????????

george
08-10-08, 20:54
Eίναι μικρό το ενυδρείο σου για δίσκους

mixalis
08-10-08, 21:03
:(:(:(:(
δηλαδη με τιποτα ?

PascM
08-10-08, 21:05
Μα με τίποτα!!!

mixalis
08-10-08, 21:07
μα ξενερωσα :mad:

thanasis76
08-10-08, 21:09
μα ξενερωσα :mad:

αν θελεις μπορουμε να βρουμε δισκους τσιου αουα...:D:D:D
-------------------------
εχει τοσα ψαρια... κατι θα βρεις....

mikele
08-10-08, 21:14
ειναι μικρο για να ξεκινησεις δισκους
κανει μονο για ζευγαρωστρα πραμα που σημαινει οτι ηδη εχεις ενα μεγαλο με ενα κοπαδι μεσα ( οχι δυο)

οποτε οπως καταλαβαινεις η αγοραζεις ενα μεγαλυτερο η μενεις σε αυτο και βαζεις αλλα ψαρακια :p

accnt
08-10-08, 22:52
Δηλαδή θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 4-5 δίσκους σε ένα ενυδρείο. Ο καθένας χρειάζεται min 50 λίτρα, άρα ένα σωστό δισκοενυδρείο δεν θα πρέπει να είναι λιγότερο από 250-300 λίτρα.

Πάνος
08-10-08, 23:07
μου αρεσε που περα απο 2 δισκους σου ειπαν και κοπαδι ροδοστομους και σαε και κορυντορας...
για λιγο καιρο μικρους δισκους κατα φιλοξενια μπορεις να κρατησεις...το εκανα κι εγω...αλλα ως εκει.....οχι για να διατηρησεις τα ψαρια...

Raven
09-10-08, 00:35
μου ειπαν σε εξυδικευμενο καταστημα ψαριων
Αυτη η εξειδικευση μας εφαγε πια..

delta66
09-10-08, 02:48
Μονο αν ειναι ζευγαρι για αναπαραγωγη και μονα τους.
Επισης να εχεις εμπειρια για να αντιμετωπισεις τυχων δυσκολες καταστασεις που μπορει να φερουν τα λιγα λιτρα.
Αν δεν ειχες ποτε δισκους το ξεχνας και ξεκινας με ενα μεγαλο ενυδρειο (400+ λιτρα) χωρις να παρεις ομως δισκους, αλλα βαζεις πιο ευκολα (σχετικα) ψαρια, οπως τετρας ή σκαλαρια που ζουν σε ιδιες συνθηκες (σε πιο χαληλη θερμοκρασια απλα) και μαθαινεις να φτιαχνεις το νερο που χρειαζονται οι δισκοι.
Μετα βαζεις μεσα ενα κοπαδι δισκους και μετα βγαζεις το ζευγαρι και το βαζεις μεσα στο 120λιτρο :cool:

imichal
09-10-08, 21:23
το ριο 125 ουτε για ζευγαρι-γεννηστρα κανει γιατι ειναι χαμηλο.....

thanasis76
09-10-08, 21:33
Αυτη η εξειδικευση μας εφαγε πια..

γιατι το λες βρε???
οταν λεμε αξειδικευση μιλαμε για να γεμιζουν την τσεπη τους ευρω...:D

delta66
09-10-08, 23:40
το ριο 125 ουτε για ζευγαρι-γεννηστρα κανει γιατι ειναι χαμηλο.....
Καλυτερο ειναι το Lido, αλλα ενταξει μην ειμαστε και υπερβολικοι, αν καποιος εχει ηδη το 125 κατι γινεται. (εδω αλλοι κανουν σε 80αρια αναπαραγωγες, ενταξει ειναι παλιοκαραβανες :D)

mixalis
10-10-08, 09:04
παιδια το περιεργο ειναι οτι οκ συμφωνω μαζι σας αλλα εχω παρει 10 τηλ κ ολοι μου λενε οτι μπορω επειδη οι δισκοι ειναι εκτρωφεις κ οχι αγριοι

Τσιόνογλου Σταύρος
10-10-08, 09:14
Ακουσε αυτά που σου είπαν τα παιδιά παραπάνω τα τηλέφωνα που πήρες πιθανόν να τα πήρες σε καταστήματα και αυτοί οι άνθρωποι την δουλειά τους θέλουν να κάμουν.2 δίσκοι σε 120 λίτρα είναι δύσκολο ακόμη και να τους έχεις μόνους και ας τηρείται και ο κανόνας 60λ. ανα ψάρι ,αν όμως σου βγούν και οι 2 αρσενικοί και αρχίσουν να διεκδικούν περιοχή και τσακόνονται όλη μέρα τι θα κάνεις αντι να ευχαριστιέσαι το ενυδρείο θα αγχώνεσαι και θα αρχίσεις να κάνεις σπαδμωδικές κινήσεις (αλλαγές ψαριών ,κλπ,κλπ.).

delta66
11-10-08, 02:02
παιδια το περιεργο ειναι οτι οκ συμφωνω μαζι σας αλλα εχω παρει 10 τηλ κ ολοι μου λενε οτι μπορω επειδη οι δισκοι ειναι εκτρωφεις κ οχι αγριοι
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις και μετα απο λιγο καιρο να μπεις στο ιδιο θεμα εδω και να γραψεις τις παρατητησεις σου.
Επισης να σημειωσεις ολα τα ονοματα αυτων που πηρες τηλεφωνο και σου ειπανε τις παραπανω προτασεις και να τα παραθεσεις και αυτα εδω να φαινονται, οπως φαινονται τα ονοματα ολων οσων ειχαν αντιθετη αποψη ;)
Μετα δοκιμαζεις και οπως σου λεμε εδω και ξαναγραφεις παλι τις παρατηρησεις σου :cool:

Μπορεις να κανεις τα πειραματα και με αντιθετη σειρα :D

ΥΓ πολυ σημαντικο ειναι επισης οτι χρειαζεται αρκετη εως μεγαλη εμπειρια για να διατηρησεις σωστα αυτα τα ψαρια, λογω της ποιοτητας του νερου που χρειαζονται (ακομα και η εκτροφης)