Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ερωτηση

kwstaogerobill
05-10-08, 11:57
καλημερα παιδια.
παρακςλουθω πολυ στενα το site σας και με εχει βοηθησει παρα πολυ, στο νεο ξεκινημα του ενιδρειου μου 85-40-50υπσος με φιλτρο 10*40 εσωτερικο στα πλαγια.

η ερωτηση που εχω να κανω ειναί''χρησημοποιω ανακυκλωτη στο εσωτερικο φιλτρο (αυτοσχεδιο με μπλε σφουγγαρι και τυρφη και υαλοβαμβακα)και το νερο το εχω να ξαναμπαινει μεσα στο ενιδρειο ετσι ςστε να σχηματιζονται μπουρμπουλιθρες για οξυγονο.αυτο επιρεαζει τα φυτα μου μιας και δυμιουργει αναταραχη στην επιφανεια για το co2?

και κατι δευτερο εδωσα το καπακι στο ηλεκτρολογο να μου περασει μια λαμπα φθορισμου και θα μου το επιστρεπσει μετα απο μια εβδομαδα.. θα εχω προβλημα με την ελιπση φωτος αυτες τις μερες?

τα φυτα ειναι λιγα και μικρα ακομα...ειναι στο στροσιμο του ενιδριου ακομα και δεν εχουν μπει ψαρια.
ευχαριστω

klaz
05-10-08, 13:09
θα κανει 1 ολοκληρη βδομαδα να σου περασει1 λαμπα....??
μηπως πρεπει να αλλαξεις ηλεκτρολογο...?
αναταραξη ΔΕΝ θελουμε μεγαλη σε φυτεμενο ενυδρειο.
τα φυτα και ακομη και τωρα στην αρχη, μονο καλο μπορουνε να κανουν...

crazyio
05-10-08, 14:35
Ξέρεις τι τρέξιμο έχουν οι ηλεκτρολόγοι ? :rolleyes:
Οπότε μάλλον την λάμπα θα την βάλει σε κάποιον "ελεύθερο χρόνο" ..
1 εβδομάδα είναι όντως πολύ .. αλλά ... ;)

gfdimopo
05-10-08, 15:12
Δεν πήγαινες στο σύλλογο στην θεσσαλονίκη...όλο κάποιος θα σου έφτιαχνε την λάμπα...:D

kwstaogerobill
05-10-08, 18:24
παιδια εχετε δικιο...θα επρεπε να αλλαξω ηλεκτρολογο αλλα τωρα ειναι αργα!!!
τες πα για την αναταραξη εχετε να μου προτηνετε τιποτα?δεν γινετε και σκοτομος στην επιφανεια αλλα ειναι το νερο που ανακυκλωνετε και και πεφτει.πειραζει λετε?ακουω εναλακτικες αν υπαρχουν
ευχαριστω

delta66
06-10-08, 01:06
O2 τοσο οσο χρειαζεται για τα ψαρια.
Το περισσοτερο δεν κανει καλο στα φυτα.
Και οι μπουρμπουληθρες προσθετουν Ο2.
Με τα φυτα δεν θα υπαρχει ελλειψη Ο2 (τουλαχιστον την ημερα που φωτοσυνθετουν) ετσι ωστε να χρειαζεται βοηθεια.
Ρυθμισε το ετσι οσο να κανει μια μικρη ανταραξη (ελαφρια κινηση) στην επιφανεια και οχι νιαγαρα.