Επιστροφή στο Forum : γεννα Mikrogeophagus altispinosus!!!
για ριξτε ενα ματι τι μου ετοιμασαν τα ψαρακια μου!!!!!!
μπραβο !
εμενα οταν τα ειχα δεν μου καναν την τιμη
για πες συνθηκες
και τωρα μερικες ερωτησουλες.αυριο θα παω να παρω αρτεμια.απο ποτε θα πρεπει να αρχισω το ταισμα???επισης αυριο ειναι προγραματισμενη η εβδομαδιαια αλλαγη νερου.να την κανω κανονικα 'η οχι????
το ζευγαρι με τα αυγα βρισκεται μονο του στο ενυδρειο μαζι με το τριτο bolivian ram της παρεας το οποιο ειναι απομονωμενο στην αλλη ακρη.οι 8 αρλεκινοι που ηταν μεσα στο ενυδρειο μπηκαν προς το παρον στο 60αρι μαζι με τους 8 καρδιναλιους που υπηρχαν ηδη.
ταισμα οταν κολυμπησουν τα μικρα
αλλαγη νερου καλυτερα μην κανεις
συνθηκες ;
μπραβο !
εμενα οταν τα ειχα δεν μου καναν την τιμη
για πες συνθηκες
εγω δεν μπορω να πω οτι δυσκολευτηκα και ιδιαιτερα!!!την δευτερα τα πηρα απο το πετ-σοπ σημερα γεννησαν!!!:smt041:smt041
ph 6,5
gh1
kh1
Υ.Γαυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι μεταξυ του ζευγαριου λιγο μετα αλλα κ κατα την διαρκεια της γεννας επεφτε τρελο ξυλο!!!!!:smt108:smt108
Υ.Γαυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι μεταξυ του ζευγαριου λιγο μετα αλλα κ κατα την διαρκεια της γεννας επεφτε τρελο ξυλο!!!!!:smt108:smt108
ειναι λιγο περιεργα
δυστηχως στο δικο μου ζευγαρι μονο ο αρσενικος ειχε ορεξη για ... ξυλο
οταν κολυμπησουν εννοεις οταν σκασουν απο τα αυγα???
αλλαγη δηλαδη ποτε να κανω???Α και κατι αλλο το τριτο ψαρι να το βγαλω???αποτελει απειλη για τα μικρα???
ο γονος πρωτα θα πεταξει την ουρα του απο τα αυγα , μετα θα σκασει και θα τρωει απο τον λεκυθικο του σακο , μετα θα αρχισει να κολυμπα τοτε ταιζεις
αν μπορεις να βγαλεις τον τριτο κανε το
Απειλη αποτελουν οι γονεις προς αυτο.
Αυριο πρεπει να ετοιμασεις αρτεμιες (2 καλλιεργειες τουλαχιστον, 3 το καλυτερο μηπως κατι παει στραβα) και να βαζεις εναλλαξ στη καθε μια ωστε ναχεις καθε μερα ναυπλιους. Ξεκινα δλδ αυριο τη πρωτη και μεθαυριο τη δεθτερη.
ωραια αυριο πρωι πρωι παω για αρτεμια.το ψαρακι αναγκαστηκα θα το χαρισω καθως δεν μπορει να μπει σε κανενα απο τα αλλα ενυδρειακια μου.Αν δεν πανε καλα τα πραγματα με την αρτεμια μπορω να ταισω τροφη σε σκονη για ζωοτοκα???
:smt041Μπραβο dinos69:D
Καρπερο ζευγαρι .Σε βλεπω να ετοιμαζεις κι αλλο ενυδρειο....συντομα:D
Καλη συνεχεια και καλη ανατροφη:D:D,
+-3
μπραβο πολυ ωραια περιμενουμε video
Μπράβο, πολύ το χάρηκα!!! Τώρα καλή συνέχεια και κράτα μας ενήμερους...
ΥΓ. Βρήκες τώρα πως ξεχωρίζουν τα αρσενικά από τα θηλυκά; :smt040:smt040:smt040:smt040:smt040
ΥΓ. Βρήκες τώρα πως ξεχωρίζουν τα αρσενικά από τα θηλυκά; :smt040:smt040:smt040:smt040:smt040
μα και βεβαια ΟΧΙ!!!!:D:D ακομα δεν ειμαι 100% σιγουρος!!!αλλα δεν με νοιαζει πλεον!!!:D:D
αυριο εχει και βιντεακι με το θυληκο να φυνει αυγα κ το αρσενικο να γονημοποιει!!!!!σημερα δεν μπορω λογο τεχνικων προβληματων...:smt021:smt021
Μπραβο!!!:smt041:smt041:smt041
Με το καλο να δεις και ουριτσες!!!
Υ.Σ. Περιμενουμε το βιντεο :roll:
Περιμένουμε με ανυπομονησία το video ! ! ! !
Καλή συνέχεια και πάλι μπράβο
πολυ ωραιο video μπραβο σου αντε και με το καλο να δεις ουριτσες
:smt044 :smt101 :smt017 :smt081
Μπραβο και καλη συνεχεια?????
ακομα να το δειτε μμμ δεν ξερετε τα κολπα...ο westie εκανε την υποκλοπη και μου το εστειλε :D:D:D.
Dino να το ανεβασω
να και το βιντεακι!!!!!:smt041:smt041
http://www.youtube.com/watch?v=6L-hINuiYhI
-------------------------
να ρωτησω κ κατι για την αρτεμια.πηρα αρτεμια της ocean nutrition αλλα δεν λεει ποσο αλατι να βαλω.2 κουταλιες του γλυκου ειναι καλα???επισης νερο να χρησημοποιησω απο το ενυδρειο(μονο α/ο) η να βαλω βρυσατο???
βρυσατο ή το βρωμικο της οσμωσης
καλησπερα κ παλι παιδια.καπια απο τα αυγα ειναι ασπρα.απλα δεν εχου γονημοποιηθει η μηπως ειναι φουνγκους???οι γονεις δεν θα επρεπε να τα καθαριζουν????μηπως πρεπει να τα αφαιρεσω εγω???
να και φωτογραφιες.
λοιπον??:confused::confused:
καποια εκει στην μεση εχουν μυκητες καλυτερα να αφησει τους γονεις να τα βγαλουν
ετσι και αλλιως μπορει να τους τρομαξεις και να τα φανε ολα
καποια εκει στην μεση εχουν μυκητες καλυτερα να αφησει τους γονεις να τα βγαλουν
ετσι και αλλιως μπορει να τους τρομαξεις και να τα φανε ολαδεν θα επρεπε να τα εχουν καθαρισει ηδη??παιζει να κολησουν ολα λες???
Αν δεν τα καθαρισουν εγκαιρως, ναι θα κολλησουν κι αλλα αυγα. Μην ανησυχεις και ασε τους γονείς να κανουν τη δουλεια τους. Τα περισσοτερα αυγα παντως ειναι γονιμα.
οι γονεις κανανε σωστα την δουλεια τους κ τα ψαρακια σκασανε μυτη:p:p.το προβλημα τωρα ειναι η διατροφη τους καθως οι δυο πρωτες πρωσπαθειες για παραγωγη αρτεμιας απετυχαν παταγωδως:rolleyes::rolleyes:.
Υ.Γαλλαγη νερου ποτε πρεπει να κανω????
Γιατι απέτυχαν ρε Ντίνο?:confused:
Πάρε της Sera τα σακουλακια που ειναι ετοιμα... μονο νερο βαζεις και μαζευεις τις αρτεμιες..!!!
Αλλαγή έχω την εντύπωση καταρχην όταν θα κανεις να ειναι πολύ μικρές και σε τακτα χρονικα διαστηματα.
Αντε καλα μεγαλωματα!!!:smt041
εχω αρτεμια της ocean nutrition.σκευτομαι τωρα εγω....μηπως δεν επρεπε να βαλω αλατι καθως δεν ανεφερε τιποτα τετοιο στις οδηγιες:rolleyes::rolleyes: η να φταιει κατι αλλο....δεν μπορω να καταλαβω και πλησιαζουν οι μερες που θα πρεπει να ταισω...
Και βέβαια πρέπει να βάλεις αλάτι. Αν δεν κάνω λάθος 1 κουτ. του γλυκού για κάθε λίτρο νερό και αεραντλία για να ανακατεύονται τα αυγά και να μήν είναι στάσιμα. Εγώ μ'αυτ'ην την μάρκα είχα πολύ καλά αποτελέσματτα.
Και βέβαια πρέπει να βάλεις αλάτι. Αν δεν κάνω λάθος 1 κουτ. του γλυκού για κάθε λίτρο νερό και αεραντλία για να ανακατεύονται τα αυγά και να μήν είναι στάσιμα. Εγώ μ'αυτ'ην την μάρκα είχα πολύ καλά αποτελέσματτα.ακριβως αυτο εχω κανει!!!στο ενα μπουκαλι μαλιστα εχω βαλει κ θερμοστατη στους 25 και παλι τιποτα.θα κανω αλλη μια προσπαθεια κ βλεπουμε...
Πόσες μέρες περίμενες;για την πρωτη που μολις ανανεωσα 2 μερες και για την δευτερη γυρω στις 30 ωρες.
εμενα καμια φορα κανουν 3 μερες να βγουν
εμενα καμια φορα κανουν 3 μερες να βγουν
Και σε εμένα το ίδιο να φανταστείς στις 2 μέρες τίποτε και στην 3η όλες μαζί!!!!!
ολα ετναξη κ με τις αρτεμιες!!!:smt041:smt041τωρα περιμενω τα μικρα να αρχισουν το κολύμπι για να ταΐσω.ποσες φορες την ημερα ειναι το ιδανικο και ποτε πρεπει να αρχισω αλλαγες νερου???
καθε 2,5 - 3 ωρες πρεπει να ταιζεις
http://www.tolibra.com/fish/Lamena2.htm
δες τις δυο τελευταιες φωτο κατω κατω. Στην τελευταια ειναι ταισμενο. Οταν η κοιλιτσα γινεται σαν την προτελευταια, ταιζεις.
και κατι τελευταιο να ρωτησω(το ξερω γινομαι κουραστικος αλλα ειναι η πρωτη φορα που παίρνω γεννα και εχω ενα καρο αποριες).οι γονεις εχουν σκαψει τρυπες στο χαλικι σε σημεια που εχω ελαχιστη ορατοτητα κ τα μικρα βρισκονται εκει μεσα.να υποθεσω οτι οταν βγουν τα μικρα απο εκει κ αρχισουν να κολιμπουν τοτε θα αρχισω και το ταισμα??
φοβερη δουλεια μπραβο :smt041
Μην ντρεπεσαι, κανε οσες ερωτησεις θελεις... πυροβολα!
Μην ντρεπεσαι, κανε οσες ερωτησεις θελεις... πυροβολα!εσυ θα φταις μετα...:D:Dλοιπον σημερα λεω να κανω μια αλλαγη νερου περι τα 10%.πηρα και αρκετο κερατοφυλο απο τον Μαριο(kanarini) γιατι η γεννα με βρηκε την ημερα της εβδομαδας που θα αλλαζα νερο και το νερο εχει 10 μερες να αλλαχθει,οποτε λογικα θα εχουν ανεβει και τα νιτρικα.Σκευτομαι να βγαλω το νερο και μετα να βαλω πανω απο το καπακι εναν κουβα και το νερο να σταζει απο σωλινακι σιλικονης για να μην εχω αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας κτλ.
Τα μικρα βρισκονται ακομα μεσα στις τρυπες που εχουν σκαψει οι γωνεις.Υπολογιζω οτι αυριο-μεθαυριο το πολυ θα αρχισουν το κολυμπι.Υποψην οτι στο ενυδρειο δεν υπαρχουν αλλα ψαρια.
Ντίνο μας έχεις στο σκοτάδι.. Ενημέρωσε λοιπόν!
Κολύμπησαν;
μια χαρα ειναι παιδια τα ψαρακια.τα μεταφερουν απο τρυπα σε τρυπα οι γονείς ολη την ωρα.ακομα δεν εχουν κολυμπησει αλλα μερικα κανουν καμια βολτα γυρο απο την τρυπα.δεν φευγουν βεβαια μακρια γιατι τα βλεπει η μαμα τα βαζει στο στομα της και τα γυριζει στην τρυπα μαζι με τα αδελφακια τους.:D:Dαυριο πιστευω θα ημαστε σε φαση free swimming...:):)σημερα τα ταισα κ για πρωτη φωρα αρτεμια την οποια τιμησαν δεοντως:D:D
εβγαλα μια φωτογραφια αλλα δεν ειναι και πολυ καλη:κατω απο τον μπαμπα σε σταση ''την φωτογραφικη σου και τον πουλο":D:D βλεπετε μερικες (αρκετες)δεκαδες ψαρακια,ολα μαζι σε ενα μπουλουκι!!!
Υποψιν οτι το μπουλουκι με τα μικρα που βλεπεις περιεχει πολυ περισσοτερα μωρακια απ' οτι νομιζεις.....
έχεις άλλα ψάρια μέσα? είχα και εγώ γέννες παλιότερα απο τα mictogeophagus άλλα δεν εμεινε τιποτα απο τους ροδοστομους. μαξιμουμ 3 με 4 μερες εζησαν απο την ωρα που αρχισαν να κολλυμπανε.
έχεις άλλα ψάρια μέσα? είχα και εγώ γέννες παλιότερα απο τα mictogeophagus άλλα δεν εμεινε τιποτα απο τους ροδοστομους. μαξιμουμ 3 με 4 μερες εζησαν απο την ωρα που αρχισαν να κολλυμπανε.
οχι τα ψαρακια ειναι μονο με τους γονεις μεσα στο ενυδρειο.
giorgo χοντρικα τα υπολογιζω τουλαχιστον 50!!!:p:p
Αλήθεια, τι μετρήσεις έχει τώρα το ενυδρείο σου;
Αλήθεια, τι μετρήσεις έχει τώρα το ενυδρείο σου;
χαριλαε μετρησεις θα δωσω το βραδυ γιατι τωρα εχω να παω σε μια δουλιτσα...μαζι και μια φωτο δωρο :D:D με τα μικρα να κολυμπουν(επιτελους):smt041:smt041
Που είναι η φανταστική φώτο και οι μετρήσεις ΟέΟ???:D:D:D
Που είναι η φανταστική φώτο και οι μετρήσεις ΟέΟ???:D:D:Dεισαι και ανυπομομος!!!!:D:Dεπιτελους καταφερα να μπω στο ιντερνετ(ασχετα αν η συνδεση σερνεται,καταραμενε οτε:smt062).λοιπον οι μετρησεις μου ειναι οι εξης
pH:6.5-7.0
Γενική σκληρότητα (GH):3
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):2
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):<0,3
τα μικρα τα πανε μια χαρα και ειναι μια απολαυση:D:D.τρωνε αρτεμια με ορεξη και γεμιζουν ζωη το ενυδρειο:p:p!!!το μονο κακο ειναι οτι το ενυδρειο εχει πιασει ολων των ειδων τις αλγες και παρα το γεγονος οτι εχω κοψει τα λιπασματα και κανω καθε μερα αλλαγη νερου 10% δεν λεει να υποχωρησει.φωτογραφια αν και την υποσχεθηκα δεν μπορω να ανεβασω με την ταχυτητα που εχω τωρα γιατι θα ξυμερωσει....:(:(
chemical mac
14-10-08, 09:34
Θυμάσαι που τα συζητούσαμε φιλαράκι; Οταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με αναπαραγωγές, υποχρεωτικά αφήνεις τη ρουτίνα λίγο πίσω και σε συνδυασμό με το γόνο που τρώει και χ...ει ένα σκασμό (όπως όλα τα μωρά) έχεις τέτοια προβλήματα. Προς το παρόν η άλγη μην σε απασχολεί (αυτό θα το ξαναδείς σε ένα 3μηνο), για να μην σου πω ότι η άλγη κάνει καλό και στους γόνους (σαν τροφή)
Θυμάσαι που τα συζητούσαμε φιλαράκι; Οταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με αναπαραγωγές, υποχρεωτικά αφήνεις τη ρουτίνα λίγο πίσω και σε συνδυασμό με το γόνο που τρώει και χ...ει ένα σκασμό (όπως όλα τα μωρά) έχεις τέτοια προβλήματα. Προς το παρόν η άλγη μην σε απασχολεί (αυτό θα το ξαναδείς σε ένα 3μηνο), για να μην σου πω ότι η άλγη κάνει καλό και στους γόνους (σαν τροφή)δεν με καιει και ιδιαιτερα αλλα ελεγα μπας και μπορεσω να απαλαγω....:D:Dσε τρεις μηνες θα σου εχω φαει τον τιτλο του algae grower!!!!οτι μπορεις να φανταστεις το εχω :D:Dbba,bga,μακρυτριχη...:D:D.σε κανενα μηνα που θα μεγαλωσουν λιγακι λεω να τα βαλω σε ενα δικο τους ενυδρειακι 20-30 λιτρα για να μπορω να ελεγχω ποιο ευκολα την κατασταση,και να ειναι ευκολοτερη η συντηρηση του.
chemical mac
14-10-08, 11:41
Κάνετε όνειρα όλοι σας να μου φάτε τον τίτλο αλλά εκεί θα μείνετε :D :D :D πάντως bga και bba να σε ανησυχήσουν
Κάνετε όνειρα όλοι σας να μου φάτε τον τίτλο αλλά εκεί θα μείνετε :D :D :D πάντως bga και bba να σε ανησυχήσουν
θα σε ριξω απο τον θρονο σου και θα σε κανω υποτακτικο μου!!!:D:Dακομα δεν ανυσηχω...οι μετρησεις ειναι καλες και οι αλλαγες νερου καθημερηνες.ισως φταει το γεγονος οτι η γεννα με βρηκε την ημερα της αλλαγης νερου και την καθηστερησα και εγω μετα αλλη μια εβδομαδα μεχρι να παρουν τα μικρα λιγες μερες επανω τους.
Κανένα νέο; :confused:
δυστυχώςδεν μπορεσα να τα κρατησω ζωντανα τα μικρα:(:(.ταιζα αρτεμια εκανα συχνες αλλαγες νερου,αλλα ψαρια στο ενυδρειο δεν υπηρχαν αλλα καθε μερα εβλεπα κ λιγοτερα μεχρι που στο τελος εξαφανιστηκαν ολα.δεν ξερω τι εφταιξε αλλα ελπιζω σε καλητερα αποτελεσματα την επομενη φορα.
Κρίμα !!! :( Ελπίζω και εγώ να είσαι πιο τυχερός την επόμενη φορά...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.