PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΝΤΩΧΗ ΥΛΙΚΩΝ

orfanos
03-10-08, 21:34
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 300 με διαστασειs 120x50x43 kai to εχω φτιαξει με τζαμι 7 ποντουσ..δεν εχω κανενα προβλημα εδω και 5 χρονια...τωρα θελω να φτιαξω ενα ενυδρειο με διαστασεισ 180χ70χ60 κοντα στα 750 λιτρα ...βαση τησ πειρα σασ θα ηθελα να μαθω αν 12 ποντουσ κανονικο τζαμι ειναι καλο η θα χρειαστι μεγαλυτερο και μαλιστα tempered glass?

thanasis76
03-10-08, 22:07
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 300 με διαστασειs 120x50x43 kai to εχω φτιαξει με τζαμι 7 ποντουσ..δεν εχω κανενα προβλημα εδω και 5 χρονια...τωρα θελω να φτιαξω ενα ενυδρειο με διαστασεισ 180χ70χ60 κοντα στα 750 λιτρα ...βαση τησ πειρα σασ θα ηθελα να μαθω αν 12 ποντουσ κανονικο τζαμι ειναι καλο η θα χρειαστι μεγαλυτερο και μαλιστα tempered glass?

καλησπερα!!! μαλλον το εχεις κανει 7 χιλιοστα... γιατι με 7 ποντους θα ειχε πεσει και το σπιτι....
εγω πιστευω οτι πρεπει να βαλεις 12χιλιοστα με κοντρες πανω κατω και για πιο σιγουρα 15 χιλιοστα παλι με κοντρες πανω κατω...

orfanos
04-10-08, 01:15
ναι χιλιοστα ενοουσα.δηλαδη δεν χρειαζεται να ειναι tempered glass?

Nik25
04-10-08, 09:30
Oχι δεν χρειαζεται να ειναι ψημενο το τζαμι.
15αρι με 10ρες κοντρες και θα γινει αθανατο.
Ενημερωτικα παντα ο γραφων εχει φτιαξει παρα πολλα ενυδρεια και μεγαλυτερα απο αυτο που θελεις να φτιαξεις.

orfanos
04-10-08, 14:06
με τζαμι που δεν ειναι ψημενο ποσα λιτρα μπορεισ να φτασεισ ρε παιδια?με κοντρεσ και τα σχετικα φυσικα?

halvas69
04-10-08, 19:36
Στις διαστάσεις σου και λίγο μεγαλύτερες (200x60x60) "κυκλοφορούσε" ενυδρείο ιδιοκατασκευή με 10άρι τζάμι, επίφοβο κατ'εμέ αλλά ακόμα αντέχει το ρημάδι μετά από 6-7 χρονάκια.
Κανονικά θες 12άρι τζάμι και κόντρες, που έτσι κι αλλίως θα πρέπει να βάζεις πάντα, άσχετα από τις διαστάσεις.
Το πάχος του τζαμιού δεν ορίζεται από τα λίτρα, αλλά από την υδροστατική πίεση πράγμα που παίζει πάρα πολύ ανάλογα με τις διαστάσεις και κυρίως το ύψος του ενυδρείου.

chris129
05-10-08, 00:59
Η ερωτηση σου ειναι ευλογη αλλα ακομα πιο σημαντικη ειναι δικη μου. Που σκοπευεις να βαλεις ενα το μεγαλο βαρος σε λιτρα στατικα θα αντεξει το πατωμα γιατι δεν ειναι μονο το νερο ειναι και τα τζαμια ,το υποστωμα η τυχον πετρες, η βαση που θα κραταει ενα τοσο μεγαλο βαρος θα ειναι σιδεροκατασκευη εαν τα βαλεις ολα μαζι ξεφευγεις απο τον ενα τονο.για δες το λιγο:confused::confused::confused:

orfanos
05-10-08, 16:13
γενικε ακουω σε ολε σασ τισ συζητησεισ για το αν θα αντεξει το πατωμα..το πατωμα ειναι μαρμαρινο..εσισ εννοειται αν θα υποχωρισει γενικα το πατομα?δηλαδη ενα σπιτι δεν μπορει να δεχτει 1 τονο βαροσ σε καποιο σημειο του?νομιζα οτι ενοουσατε αν ειναι παρκε εκει το καταλαβαινω.

klaz
05-10-08, 16:23
δεν μιλαμε για το υλικο που εχει σαν ντεκορ το πατωμα,αλλα την κατασκευη της πλακας.
βρες τον μηχανικο,του σπιτιου και ρωτησε τον..
αν εισαι σε οροφο,τονος και βαλε δεν ειναι και απο τα καλυτερα που μπορει να υπαρχουν σε περιπτωση σεισμου....
και δεν ειναι κατι που μπορεις να το παρεις στα χαλαρα.
ειναι επικινδυνο.