Επιστροφή στο Forum : Εβαλα CO2 δουλεύει συνέχεια μέσω φίλτρου πειράζει;
Ενυδρείο Jwell 180 λίτρα.
Ενας εμπειρος φιλος μου συνέδεσε το CO2. Εβαλε μπουκάλα 6 λίτρα κ διπλό μανόμετρο και ένα μπουκάλι που βλέπω την ροή των φυσαλίδων. Το σωληνάκι του διοξειδίου το συνέδεσε στο εξωτερικό φίλτρο (από εκεί που τραβάει νερό). Ολα φαίνονται οκ. Το Ph από 8 πήγε 7.
Θέλω να μου πείτε σας παρακαλώ. Είναι επικίνδυνο που το συνέδεσε έτσι και δουλεύει συνέχεια;
Σκέφτομαι να βάλω controler Ph αργότερα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
δε σου ειπε μολις κλεισουν τα φωτα να κλισεις το co2??????
ποσες φυσαλιδες το δευτερολεπτο βγαζει??
δε σου ειπε μολις κλεισουν τα φωτα να κλισεις το co2??????
ποσες φυσαλιδες το δευτερολεπτο βγαζει??
Οχι δεν μου είπε να το κλείσω.
Το ρύθμισε αυτός και και βγάζει μία φυσαλίδα ανά 3 δευτερόλεπτα
Υπάρχει πρόβλημα;
Σήμερα μέτρησα το ph και είναι 7. Με ενδιαφέρει να σταθεροποιηθεί.
Θα το τσεκάρω μόλις πάω σπίτι.
Καλημέρα.. Το λάθος είναι η απότομη πτώση pH, θα έπρεπε κανονικά να αυξήσεις σταδιακά την παροχή, ώστε η μεταβολή να γίνει σταδιακά.. Μήν αλλάξεις κάτι τώρα, αφού άλλαξε το pH, προσπάθησε πλέον να το κρατήσεις σταθερό..
1. Να μετράς ίδιες ώρες, γιατί το pH μεταβάλλεται στη διάρκεια της ημέρας..
2. Να μετράς πρωί και βράδυ για να δεις τη διαφορά..
3. Να μετρήσεις και ΚΗ και να δεις στο πινακάκι τι CO2 έχεις..
4. Σε συνδυασμό με το 3, να παρατηρείς και τα ψαράκια σου, γιατί αν το CO2 είναι υπερβολικό, θα έχουν πρόβλημα έλλειψης οξυγόνου, και θα τα δεις να προσπαθούν να αναπνεύσουν στην επιφάνεια.. Οπότε, καλό είναι να αποφύγεις τις πολύ υψηλές τιμές..
Σε μένα έχει δουλέψει έτσι το σύστημα για αρκετό καιρό, χωρίς δηλαδή να το κλείνω το βράδυ. Η δοσολογία του CO2 είναι μικρή οπότε πιθανό είναι να μην έχεις προβλήματα. Κάνε τώρα στην αρχή τις μετρήσεις που σου λέει ο "χονδρός" και βλέπεις...
εγω γιατι νομιζω οτι το βραδυ πρεπει να το κλεινουμε το co2??
α. Για οικονομια, και β. για λογους ασφαλειας (των ψαριων.)
Το βραδυ δεν χρειαζεται co2.
Απο την αλλη, το κλεισιμο τη νυχτα θα επιφερει ανεβασμα του ph.
Μια σχετικα καλη λυση, (πολυ πιο αξιοπιστη απο ph-controller) ειναι ενας μηχανικος (το τονιζω) χρονοδιακοπτης ο οποιος κατα τη διαρκεια της νυχτας ανοιγει για λιγο το co2 ανα μια ωρα πχ για 10 λεπτα.
Μια σχετικα καλη λυση, (πολυ πιο αξιοπιστη απο ph-controller) ειναι ενας μηχανικος (το τονιζω) χρονοδιακοπτης ο οποιος κατα τη διαρκεια της νυχτας ανοιγει για λιγο το co2 ανα μια ωρα πχ για 10 λεπτα.
Αυτό Σωτήρη θέλει εμπειρια!
Ναι, οπως και το μονιμα ανοιχτο απο φυαλη. Αλλαζει λιγο η θερμοκρασια περιβαλλοντος, αυξανεται η ροη... τα ψαρια στον αφρο..
Αν τοποθετούσε μια αεραντλία τις βραδινές ώρες (με απλό χρονοδιακόπτη) για οξυγόνωση, θα περιοριζόταν το πρόβλημα του CO2 και της επιπλέον πτώσης του ρΗ?
Θα δημιουργούσε επιπλέον πτώση στο ΡΗ με την αεραντλία!
Θα δημιουργούσε επιπλέον πτώση στο ΡΗ με την αεραντλία! ??? αεραντλια>διωχνει CO2>ανεβαινει pH
εε άνοδο ήθελα να γράψω οκκκ κεκτημένη ταχύτης!!! :(:(
Eυχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Συνεχίζω να έχω το CO2 ανοιχτό το βράδυ. Ολα καλά. Και τα ψάρια και τα φυτά.
Σήμερα έκανα μετρήσεις και έχω 7 ph. Τώρα θέλω να σταθεροποιηθεί. Θα το φθάσω μέχρι 6,8 και είμαι τέλεια.
Και πάλι σας ευχαριστώ για όλα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.