Επιστροφή στο Forum : εσωτερικο φιλτρο juwel
εχει βγαλει κανεις απο juwel 400 το εσωτερικο φιλτρο; βγαινει ευκολα; τι λετε να το αφησω μεσα η ειναι καλυτερα να το βγαλω ωστε να εξοικονομησω περισσοτερο χωρο.
Βγαίνει εύκολα (με χορδή ή σπάτουλα) και επίσης κάνει πολύ καλή δουλειά για μηχανικό φίλτρο!
λοιπον τι λες να το βγαλω η να το αφησω γεματο σφουγγαρια
Έχεις το εσωτερικό φίλτρο και σε περίπτωση που το εξωτερικό πάθει κάτι το χρησιμοποιείς....Παράλληλα μπορείς αμα βάλεις εξωτερικό φίλτρο να χρησιμοποιήσεις το κουτί για να εγκαταστήσεις ότι συσκευη χρησιμοποίεις εκει μέσα σταθερότατα και χωρίς να φαίνεται στο ενυδρείο ο εξοπλισμός (πχ αισθητήρια όπως eliwell, ph electrode κλπ, αυτόματη αναπλήρωση, θερμοστάτης)
Σκεφτόμουν και εγώ να το βγάλω και να έβαζα ενα εξωτερικό κερδίζοντας τον χώρο του φίλτρου...
όμως φοβάμαι ότι οι σωληνώσεις θα φαίνονται πιο άσχημα από οτι το εσωτερικό...και ένας άλλος ανασταλτικός παράγοντας σε μένα είναι οτι κάτω απο το φίλτρο δεν έχει υπόστρωμα..:(
η γνωμη μου ειναι να το στηλεις αδιαβαστο και κριμα το ρευμα που καταναλωνει τσαμπα.
πιστευω οτι ειναι πολυ καλο τα φιλτρο αυτο
και για μηχανικο και για βιολογικο, εστω και σαν το δευτερο φιλτρο στο ενυδρειο σου (οκ μπορουμε να βαλουμε και λιγο substrat η siporax για καλυτερα αποτελεσματα)
εγω μετα απο αυτο που τραβηξα με το 240 (ταλαιπωρηθηκα πολυ, προσεχα πολυ να μην χαραξω το τζαμι) σκεφτομαι πολυ σοβαρα να μην το βγαλω
δεν καταλαβαινω γιατι δεν αξιζει καν το ρευμα που καει...
Θα συμφωνήσω με τον orck οτι το εσωτερικό φίλτρο είναι πολύ χρήσιμο ειδικά της juwel.
Συμφωνω και εγω με τα παιδια να μην το βγαλεις, εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το 180ρη και του εχω και siporax μεσα.
παιδια ευχαριστω πολυ για τις σκεψεις σας και τον χρονο σας, ακομα δεν εχω καταληξει με το τι θα κανω.
Εγω το εβγαλα και αδειασε ο χωρος :cool:
ΥΓ σωληνες υπαρχουν και μαυρο χρωμα αν εχεις μαυρο φοντο .....
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_27655_ehen
Τελικα αφαιρεσα το εσωτερικο φιλτρο και κερδισα πολυ χωρο, τα υλικα που χρησιμοποιησα ηταν. Μια ψιλη χορδη απο την κιθαρα μου, ενα κοπιδι, μια σπατουλα οπου με αυτην ειχα αφαιρεσει πολυ ευκολα εαν εσωτερικο φιλτρο απο ενα ριο, ε και μεχρι να μαζεψω ολα αυτα κανει ο Νικος o fishme1 μια με ενα μαχαιρι το βγαζει στο λεπτο...:D.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.