PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ EHEIM 2217

fitilakias
30-09-08, 12:57
καλημερα σας.
θα μπω απευθειας στο θεμα.
ενυδρειο διαστασεων 1,60Χ0,30Χ0,70 υψος,εντιχοισμενο,(οχι δικο μου),το αφησαν χωρις ψαρια, ολο το καλοκαιρι να λειτουργει απλα κ μονο για να μη χαλασει η βιολογια,(λαθος μαλλον λογικη),με αποτελεσμα να εξατμιστει το νερο,οποτε το φιλτρο δουλευε πλεον χωρις νερο κ το φιλτρο σταματησε.σημερα πηγα να το δω.το φιλτρο δεν αντιδρουσε στο ρευμα.το ανοιξα,το καθαρισα, κ διαπιστωσα οτι η 'φτερωτη' που ειναι μεσα,ο μαγνητης της εχει σπασει.προφανως αφου δουλεψε χωρις νερο,υπερθερμανθηκε και εσπασε.αν αλλαξουμε με καινουργια φτερωτη,θα δουλεψει η υπαρχει περιπτωση να καηκε ο μηχανισμος του φιλτρου κ θα χρειαστει να αγοραστει καινουργιο?υπαρχει καποιος τροπος να το τσεκαρω?
τι θα μου προτεινατε να κανω?
εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον?
το ενυδρειο βρισκεται σε μαγαζι που λειτουργει μονο τον χειμωνα κ το αφεντικο του το αμελησε τελειως.
επισης τα αλατα που δημιουργηθηκαν στα τζαμια,θα καθαρισουν?
αυτα λοιπον.
περιμενω τις οδηγιες σας..
ευχαριστω πολυ

PascM
30-09-08, 13:50
1) Το να παίξει δεν είναι σίγουρο, όταν βάζεις ρεύμα ακούς κάποιον θόρυβο?
2) Τα άλατα θέλουν κόπο για να βγουν, μπορείς εφόσον είναι άδειο το ενυδρείο να χρησιμοποιήσεις είτε ξύδι είτε ΡΗminus.

Y.Γ. Η καλύτερη λύση μάλλον είναι η αγορά ενός καινούργιου φίλτρου αν έχει καεί η κεφαλή.

alan boy
30-09-08, 14:25
κατι παρομοιο επαθα με ενα φλουβαλ 204 και δυστιχως απ την υπερθερμανση πετσικαρισε η κεφαλη και πηγε στον καλαθο των αχρηστων.
επειδη γουσταρω πολυ τα eheim (θελω να) πιστευω οτι με μια φτερωτη θα κανεις δουλεια.
ρωτα ποσο κανει και αν σε συμφερει δοκιμασε την

fitilakias
30-09-08, 16:46
με το ρευμα θορυβο δεν κανει,ειτε με,ειτε χωρις την φτερωτη.
εχω δικο μου,ρεζερβα ενα 2213,ειναι μικροτερη η φτερωτη του αλλα λογικα αν τη δοκιμασω στο 2217 με ρευμα ,αν λειτουργει θα κουνηθει,.
για να δουμε.σε καμια ωρα θα επιστρεψω κ θα σας ενημερωσω

PascM
30-09-08, 19:12
Πολύ φοβάμαι οτι έχει ήδη χαιρετήσει η κεφαλή...

fitilakias
01-10-08, 08:34
ολα καλα.αλλαξα την φτερωτη κ δουλεψε.σκυλι το ΕΗΕΙΜ.
σας ευχαριστω

delta66
01-10-08, 08:49
Απιστευτο :shock::shock:

crazyio
01-10-08, 09:01
EHEIM :D

alan boy
01-10-08, 09:50
Απιστευτο :shock::shock:

EHEIM :D

τιποτα δεν ειναι απιστευτο για την eheim :D

lmaikl εσυ να τα ακους αυτα για τη σειρα 221χ :smt095:cool:

μπραβο πολυ χαρηκα τωρα..........
ερε ουτε δικια μου να ηταν η eheim :smt030
ποσο κοστισε η ολη φαση?

PascM
01-10-08, 11:15
:D:D καλά δεν λέω σκυλί αλλά αυτό παραήταν!

fitilakias
01-10-08, 16:44
12 το ανταλλακτικο με την φτερωτη.απλα κ ωραια