Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ballast για Τ5 8 watt λαμπα

kanarini
29-09-08, 12:07
γνωριζει καποιος απο που μπορω να αγορασω το παραπανω ballast o καυκας δεν εχει.

Genirous
29-09-08, 13:57
Οι συγκεκριμένες λάμπες Τ5-8W δεν απαιτούν ηλεκτρονικό ballast...

Μπορείς να τις συνδέσεις με απλό συμβατικό/μηχανικό σε όσο λιγότερα Watt μπορείς να βρεις και με starter φυσικά! Σίγουρα έχει και ο Καυκάς...

kanarini
29-09-08, 13:58
μου ειπαν οτι δεν κανει απο εκει μεσα, ασε κριμα δεν το ηξεραν αυτοι ...σιγουρα κανει ενα απλο δεν θελει ηλεκτρονικο για Τ5 λαμπες

kill_bill
29-09-08, 15:25
δεν θελει ηλεκτρονικο για Τ5 λαμπες

Καλυτερα, δεν θελει ηλεκτρονικο για μικρες (<10watt) λαμπες Τ5. Διαβαζουν πολλοι και σε θεματα με ρευμα καλο θα ειναι να μην εχουμε παρατραγουδα ;)
Παντα φιλικα :D

kanarini
29-09-08, 16:03
ευχαριστω πολυ παιδια, θελω να βαλω δυο λαμπες 8 watt στο ενυδρειο δουλευουν και με ενα ballast εαν ναι ποσα watt πρεπει να ειναι.

kill_bill
29-09-08, 16:19
Με ενα ballast θα πρεπει να συνδεσεις τις λαμπες μεταξυ τους, πραγμα επικινδυνο. Καλυτερα βαλε 2 να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και για να μπορεις να τις αναβεις ξεχωριστα. Επισης ξεχασα να πω εξαρχης οτι στο ενυδρειο του αδερφου μου εχω βαλει εξτρα λαμπα 8w, η οποια ειναι με ηλεκτρονικο ballast αυτορυθμιζομενο (14-21-28-35w σαν επιλογες). Λειτουργει 8 μηνες περιπου.

kanarini
30-09-08, 14:15
απο που το πηρες που μπορω να βρω η εαν βαλω το κλασικο ποσα watt πρεπει να ειναι το καθενα
-------------------------
παιδια περιμενω τις απαντησεις σας και τα φωτα σας

Genirous
30-09-08, 20:15
Καλυτερα, δεν θελει ηλεκτρονικο για μικρες (<10watt) λαμπες Τ5. Διαβαζουν πολλοι και σε θεματα με ρευμα καλο θα ειναι να μην εχουμε παρατραγουδα ;)
Παντα φιλικα :DΟι συγκεκριμένες λάμπες Τ5 δεν ανήκουν στις σειρές ΗΕ ούτε ΗΟ, αλλά στην απλή σειρά και η αρχή λειτουργίας τους είναι ίδια με τις Τ8. Μπορούν δηλαδή να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα και με συμβατικό ballast και στάρτερ. Τέτοιες υπάρχουν σε 4W-6W-8W-13W. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος!απο που το πηρες που μπορω να βρω η εαν βαλω το κλασικο ποσα watt πρεπει να ειναι το καθενα.Όσα μικρότερα Watt βρεις πιο κοντά στα Watt του λαμπτήρα!

kanarini
30-09-08, 21:20
Ευχαριστω πολυ.