Επιστροφή στο Forum : Αλλαγη λαμπτήρων ΜΗ
Τσιόνογλου Σταύρος
26-09-08, 12:07
Θα ήθελα να ρωτήσω κάθε πότε είναι σωστο να άλλάζουμε τους λαμπτήρες ΜΗ για φυτεμένο ενυδρείο 150W 5.200Κ με χρήση 8 ωρών ημερησίως,γιατι έχω ακούσει πολλά και διαφορα για 1-1,5 ακόμη και 3 χρόνια.Ας απαντήσουν άτομα που είχαν εμπειρία σε τέτοιου είδους φωτισμό για να μην μπερδευτούμε πιο πολύ,ευχαριστώ.Η ισχύς τα Kelvin και οι ώρες λειτουργίας αφορούν το δικό μου ενυδρείο και δεν αποτελούν δεσμευση πιστεύω για απαντήσεις.
σταυρε,ανεφερε αν τα μπαλλαστ σου ειναι μαγνητικα η ηλεκτρονικα...?
για τις απαντησεις που θα παρεις παιζουν σημαντικο ρολο...:rolleyes:;)
Τσιόνογλου Σταύρος
26-09-08, 19:16
Mαγνητικά.
-------------------------
Kανείς ? μάλλον ηταν δύσκολη ερώτηση (μήπως προκαλέσω κανέναν):D.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάθε πότε είναι σωστο να άλλάζουμε τους λαμπτήρες ΜΗ για φυτεμένο ενυδρείο 150W 5.200Κ με χρήση 8 ωρών ημερησίως,γιατι έχω ακούσει πολλά και διαφορα για 1-1,5 ακόμη και 3 χρόνια.Ας απαντήσουν άτομα που είχαν εμπειρία σε τέτοιου είδους φωτισμό για να μην μπερδευτούμε πιο πολύ,ευχαριστώ.Η ισχύς τα Kelvin και οι ώρες λειτουργίας αφορούν το δικό μου ενυδρείο και δεν αποτελούν δεσμευση πιστεύω για απαντήσεις.
Εναμιση χρονο ειναι καλα (μην τις αφησεις παραπανω) ... καθε χρονο ακομα καλυτερα...
Τσιόνογλου Σταύρος
27-09-08, 11:05
Eυχαριστώ.
Εαν έχεις τις κλασσικές απλές Metal Halide, τότε ο μέσος χρόνος ζωής είναι περίπου 9.000 ώρες και επιπρόσθετα χρειάζεται προσοχή στη θέση λειτουργίας που δεν πρέπει να ξεπερνά κλίση πάνω ή κάτω από 45 μοίρες!
Οπότε μια αλλαγή κάθε χρόνο ίσως είναι η πιο ενδεδειγμένη!
Τσιόνογλου Σταύρος
27-09-08, 12:13
Oi λάμπες είναι της arcadia.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.