PDA

Επιστροφή στο Forum : κατασκευη νεου ενυδρείο 650 λιτρων

sllo
24-09-08, 08:32
Για σας παιδία.
Θα αρχίσω την κατασκευή ενός εντοιχισμένου ενυδρείου δυο όψεων με διαστάσεις 1,70 χ 60 χ 70 (70 είναι το ύψος).
Τι παχος γυαλi θα χρειαστω; Για τον πάτο θα χρησιμοποιήσω διπλό γυαλί.

Το ενυδρείο θα είναι για δίσκους και σκέπτομαι για φίλτρο να χρησιμοποιήσω δυο eheim 2217.

Το ενυδρείο θα φαίνεται εντοιχισμένο και από τις δυο όψεις και θα έχει πρόσβαση από την μια πλευρά μόνο. Προσπαθώ να βρω καμία ιδέα έτσι ώστε η πόρτα πρόσβασης στον πάνω του ενυδρείου να μην φαίνεται σαν πόρτα.
Σκέφτηκα λοιπόν, στην μια όψη να κάνω μια κορνίζα γύρω από το ενυδρείο έτσι ώστε να έχει 40 εκατοστά ύψος από πάνω από το ενυδρείο και να ανοίγει. σαν το σχέδιο πιο κάτω.
Έχει κάποιος καμία καλύτερη ιδέα;

ΧρήστοςΠ
24-09-08, 08:41
Ο τοίχος υπάρχει ή θα γίνει από την αρχή ?
Στο λέω για να σκεφτείς την λύση του samp. Αν είναι από την αρχή η κατασκευή φέρε κοντά στο ενυδρείο παροχή νερού και αποχετευσης .

Η γνώμη μου 650λίτρα με δίσκους δεν τα κρατάς με 2 2217 . Γιατί μεγάλο ενυδρείο είναι 10 δισκάκια θα τα βάλεις ;)

Neoklis
24-09-08, 08:46
Καλημέρα και καλώς ήρθες!:p

Το ενυδρείο θα το κολλήσεις μόνος σου? Αν δεν το εχεις ξανακανει μην το επιχείρησεις γιατί το 1,70 δεν ειναι παιχνιδάκι... Θέλει πολλή προσοχή...

12αρί τζάμι θα πρότεινα εγώ, πάτο όχι διπλό δεν χρειάζεται, αρκεί να μπουν κόντρες κατω και πάνω (στην πανω μερια θα εβαζα και καθετα για να "δενει" πιο πολύ η γυάλα)...

Φιλτρανση με 2χ 2217 δεν νομιζω ότι αρκεί, ειδικά αν θελεις να βαλεις δίσκους...
Μιλαμε για 700+ λιτρα... χρειαζεσαι κατι πιο δυνατό... Δες και την ιδέα του sump.. Ετσι αυξανεις τον βιολογικό σου χώρο, κατι που χρειαζεσαι για τους δισκους..;)

Για την κορνιζα που λες δεν πολυκαταλαβα τι θες να κανεις....:confused:

Ξαναλέω εντελώς καλοπροαίρετα, αν δεν έχεις ξανακολλήσει ενυδρείο μην το επιχειρήσεις για πρώτη φορά..

sllo
24-09-08, 09:24
Υπάρχει παροχή ζεστού και κρύου νερού και αποχέτευση από κάτω από το ενυδρείο. Τη λύση sump την έχω σκεφτεί αλλά δεν είμαι και πολύ καλός γνώστης αυτού του φίλτρου και το φοβάμαι. Επίσης έχω την εντύπωση ότι το sump θα παράγει θόρυβο κάτι που δεν το θέλω.
Αν πάω για sump, τότε το μήκος του ενυδρείου θα γίνει ποιο μικρό μιας και θα πρέπει να μπει ο πύργος υπερχείλισης στο ένα πλαϊνό του ενυδρείου. Πόσο πρέπει να είναι το μέγεθος του πύργου και του sump;

Το ενυδρείο δεν θα το κολλήσω εγώ. Απλά έχω ένα φίλο που κατασκευάζει ενυδρεία και μου είπε ότι πρέπει να βάλω 16αρι τζαμί και μου φάνηκε κάπως υπερβολικό.

Η κορνίζα που λέω φαίνετε στα δυο συνημμένα αρχεία πιο πάνω σε γκρι χρώμα. θα ανοίγει το πάνω μέρος και το κάτω της "κορνίζας". Βασικά θα είναι πόρτες που θα φαίνονται σαν κορνίζα.

AngleV
04-02-09, 10:01
Όπως στα πε ο Neoklis

sifnos
04-02-09, 10:39
Όπως στα πε ο Neoklis
πριν πεντε μηνες:D

Nik25
04-02-09, 11:14
16αρι τζαμι ειναι υπερβολη.Εγω θα βαζα 12αρι με 15αρι πατο και 10ρες κοντρες (κατω διπλες).Θαλαμο υπερχηλισης μπορεις να κανεις μεσα στο ενυδρειο σε μια γωνια.Οποτε να μην χρειαζεται να μικρυνεις το ενυδρειο.