PDA

Επιστροφή στο Forum : Macropodus ocellatus


Raven
23-09-08, 00:04
Επεσα πανω στην φωτογραφια αυτου του ψαριου και επαθα πλακα! Ειμαι φαν των Paradise και τα λατρευω αυτα τα ψαρια για τον φοβερο χαρακτηρα τους,και την ηρεμη και περιργη φυση τους, αλλα δεν ηξερα για το κινεζικο Paradise ! Ειναι απλα πανεμορφο!!
To εχει δει κανεις σας ποτε να πουλιεται στην Ελλαδα;
Ενας Ρουμανος σε καποιο ξενο Forum ελεγε οτι το κραταει σε λιμνη ολο τον χρονο χωρις προβλημα και μαλιστα οτι το μεγεθος τους φτανει τα 15 εκ. Δεν το πολυπιστευω αλλα παντως ειναι γεγονος οτι η ικανοτητα των Paradise να επιβιωνουν σε χαμηλες θερμοκρασιες ειναι και το μειονεκτημα τους τους καλοκαιρινους μηνες. Οπως και τα White cloud minnow (Tanichthys albonubes) δεν ειναι τροπικα ψαρια και δεν νοιωθουν καλα σε θερμοκρασιες ανω των 25 βαθμων κελσιου.

bisonas
23-09-08, 01:51
Φανταστικά χρώματα:o:o:o
Με μια σύντομη αναζήτηση έπεσα πάνω σ'αυτο το site (http://aquaworld.netfirms.com/Labyrinthfish/Macropodus/Macropodus_ocellatus.htm)
και μου έκανε μεγάλη εντύπωση το εξής:
Feeding: All food is taken, flake, live and frozen food. Do not feed during wintertime! :smt009
Επίσης ενδιαφέρων πρέπει να είναι και το ζευγάρωμα τους, που από τα λίγα που ξέρω πρεπέι να μοιάζει με αυτό των μονομάχων ε?

Tolis
23-09-08, 18:59
Να μην ταιζονται το χειμωνα ΜΟΝΟ αν ειναι σε λιμνη και ΜΟΝΟ αν πεφτει κοντα στο 0 η θερμοκρασια - αυτο ισχυει για ολα τα ψαρια λιμνων σε περιπυωση που πλησιαζει η θερμοκρασια τον παγο - σταματαει ο μεταβολισμος τους και δεν συντρεχει λογος ταισματος.