PDA

Επιστροφή στο Forum : κάτι πολύ παράξενο, βγάζει καπνούς/ατμούς το ενυδρειο?

noe
21-09-08, 20:14
Καλησπέρα,
Πρίν λίγο, έκανα την προγραματισμένη κυριακάτικη αλλαγή νερού στο ενυδρείο, 100++λτρ.Η αλαγή νερού γίνεται ως εξής, βάζω στο ενυδρείο ενα λάστιχο νερού (αλφαδολάστιχο) και αδειαζω περιπου 30-40% νερο, μετά με το ίδιο λάστιχο γεμίζω το ενυδρείο με φρέσκο νερό. Η διαδικασία αυτή γίνεται με αργό ρυθμό και δεν εχω απότομη μεταβολή των παραμέτρων, όπως επίσης δεν έχω και ανατάραξη της επιφάνειας. Σήμερα λοιπόν εκέι που έκανα την αλλαγή, την ώρα που γέμιζα το ενυδρείο με φρέσκο νερό, παρατήρησα, καπνοι/ατμοι/υδρατμοι (δεν ξέρω ακριβώς) να φευγουν από την επιφάνεια του νερού, όπως μια κατσαρόλα με νερό λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει. Τι μπορεί να ήταν?? το Ο2 που φευγει? το CO2? ή μήπως κάτι άλλο? πάντως το φαινόμενο ήταν έντονο και δεν είχε καμια οσμή.

Να προσθέσω ότι η θερμοκρασία ειναι στου 27 πριν την αλλαγή και στους 25,5 μετά την αλλαγή, έχω DIY CO2 με αερόπετρα.

Kotsos
21-09-08, 20:58
Καλησπέρα,
Πρίν λίγο, έκανα την προγραματισμένη κυριακάτικη αλλαγή νερού στο ενυδρείο, 100++λτρ.Η αλαγή νερού γίνεται ως εξής, βάζω στο ενυδρείο ενα λάστιχο νερού (αλφαδολάστιχο) και αδειαζω περιπου 30-40% νερο, μετά με το ίδιο λάστιχο γεμίζω το ενυδρείο με φρέσκο νερό. Η διαδικασία αυτή γίνεται με αργό ρυθμό και δεν εχω απότομη μεταβολή των παραμέτρων, όπως επίσης δεν έχω και ανατάραξη της επιφάνειας. Σήμερα λοιπόν εκέι που έκανα την αλλαγή, την ώρα που γέμιζα το ενυδρείο με φρέσκο νερό, παρατήρησα, καπνοι/ατμοι/υδρατμοι (δεν ξέρω ακριβώς) να φευγουν από την επιφάνεια του νερού, όπως μια κατσαρόλα με νερό λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει. Τι μπορεί να ήταν?? το Ο2 που φευγει? το CO2? ή μήπως κάτι άλλο? πάντως το φαινόμενο ήταν έντονο και δεν είχε καμια οσμή.

Να προσθέσω ότι η θερμοκρασία ειναι στου 27 πριν την αλλαγή και στους 25,5 μετά την αλλαγή, έχω DIY CO2 με αερόπετρα.
Άσχετα με την ερώτησή το νερό το ρίχνεις αμέσως από την βρύση?? Δεν το ετοιμάζεις πρώτα κάπου αλλού (θερμοκρασία, αντιχλώριο..)??

noe
21-09-08, 21:17
νερο εχει θερμοκρασία δωματίου

steady
21-09-08, 21:29
επεσε η θερμοκρασια ανοιξε ο θερμαντηρας και αρχισαν να λιωνουν οι βεντουζες του αμα ηταν εξω απο το νερο τσεκαρε να δεις κατα πασα πιθανοτητα αυτο εχει γινει:p

noe
21-09-08, 21:34
ναι αλλά πάντα κλείνω το πολύμπριζο και δεν δουλέβει τπτ ακτός από τις λάμπες που πέρνουν από αλλού ρευμα.

steady
21-09-08, 21:37
μμμμ με δυσκολευεις:D

παντως φυσιολογικο δεν ειναι κατι τετοιο γινετε σου συμβαινει καθε φορα η μονο τωρα?
-------------------------
το co2 δεν ειναι ορατο:p

Πάνος
21-09-08, 21:46
να ειναι το νερο που εξατμιζεται δεν παιζει λογω διαφορας θερμοκρασιας?? η θερμοκρασια εχει πεσει γενικοτερα...το νερο του ενυδρειου ειναι πιο ζεστο.....σαν τις ζεστες πηγες σε κρυα μερη......σχηματιζεται αχλη....

noe
21-09-08, 22:03
Η αλή8εια ειναι ότι το δομάτιο που βρήσκεται το ενυδρείο είναι κάπως δροσερό. Σ τα 2 σχεδόν χρόνια που τρέχει αυτό το ενυδρείο δεν παρατήρησα κάτι παρόμοιο.

steady
21-09-08, 22:22
δυσκολο ρε παιδια πρεπει να χει μεγαλη αποκλιση θερμοκρασιας πχ ζεστο νερο σε ψυγειο

κοιταξες τον θερμαντηρα?ισως αμα αδειασες γρηγορα νερο και ηταν ζεστος η κατι τετοιο παιζει τουλαχιστον

delta66
21-09-08, 22:40
......αλλαγή νερού στο ενυδρείο, 100++λτρ...
..... και αδειαζω περιπου 30-40% νερο.......
.....η θερμοκρασία ειναι στου 27 πριν την αλλαγή και στους 25,5 μετά την αλλαγή.........
Βαση αυτων των στοιχειων το νερο που προσθεσες πρεπει να ηταν 22-23C