Επιστροφή στο Forum : Καθε πότε πρέπει να καλιμπράρουμε το ph controler?
Καλημέρα παιδιά,
Εχω αγοράσει απο τον Ιούλιο ένα Ph controler της Aqua light. Όταν τον αγόρασα το ηλεκτρόδιο ήταν καλιμπραρισμένο και απλά το έβαλα μέσα στο ενυδρείο. Απο τότε δεν το έχω ξανα βγάλει απο το νερό.
Ήθελα να ρωτήσω καθε πότε χρειάζεται καλιμπράρισμα?
Ευχαριστώ
Καλό είναι να το κανεις ενα καλιμπράρισμα κάθε μήνα... δεν ειναι και τιποτα εξάλλου...
παρε υγρά καλιμπραρισματος μιας χρησης απο aquaristic που βολεύουν περισσότερο...:rolleyes:
εγω καλιμπραρω 1 φορα το 2μηνο.
εχω κοντρολερ μιλγουοκι και ηλεκτροδιο pinpoint
Και εγώ ανα 2 περιπου μηνες.......
ειχα κανα 3μηνο να καλιμπραρω τον μετρητη και το πεχα ανεβαινε.....αλλαξα την αναλογια ΑΟ να μαλακωσει το νερο να πεσει κι αλλο...στο 7.3 λεω να καλιμπραρω....και ειδα οτι εχανε ενα ολοκληρο βαθμο (1 και οχι 0.1)....επειδη μαλακωσα το νερο τωρα εχω πεχα 6.3...οποτε πλεον το θεωρω απαραιτητο καθε μηνα...εχω μιλγουοκι...
Να ρωτήσω κάτι θέλει κάτι να προσέξω στο καλιμπράρισμα? Πρωτη φορά σκοπεύω να κάνω....
Εχω τα buffers πήρα μικρά μπουκαλάκια να ρίξω λίγο μέσα υγρό απο αυτά ξεχωριστά για να μήν τα χαλάσω όλη την ποσότητα των buffers..
Ποτε μπορώ να καθαρίσω το ηλεκτρόδιο? Πρίν ή μετα το καλιμπράρισμα? και με τι? με απιονισμένο νερό?
Περιμένω να ακούσω συμβουλές και κόλπα....;)
Τα buffers μου γράφουν
α: 7.01 στους 25C b: 4.01 στους 25C
7.03 στους 20C 4.00 στους 20C
7.00 στους 30C 4.02 στους 30C
Mε αυτά τα buffers εγω πρεπει αντί για 6.86 πρέπει να το καλιμπράρω στο 7.01 ή 7.03 ή 7.00 ανάλογα την θερμοκρασία?
ευχαριστώ
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.