Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Εισαγωγή ψαριών από εξωτερικό

fotis478
09-09-08, 20:27
Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα να μου πείτε, αν γνωρίζετε, τι δυσκολίες μπορεί να συναντήσει ενας χομπίστας από εξωτερικό (συγκεκριμένα από Αγγλία) προκειμένου να στείλει ψάρια στην Ελλάδα.

klaz
09-09-08, 20:35
χλωμο σε βλεπω....

fishme1
09-09-08, 21:22
αφου ειναι απο ευρωπαικη ενωση λογικα κανενα πως θα σου ερθουν ;

fotis478
09-09-08, 21:41
Διαβάζοντας το προσφατο ποστ με τις σπάνιες κιχλίδες είδα διάφορα είδη pelvicachromis τα οποία δεν βρισκουμε σε πετ σοπ εδώ. Βλέποντας στο youtube βίντεο με τις κιχλιδες αυτες και τα μωρά τους επικοινώνησα μεσω e-mail με εναν συνχομπίστα από Αγγλία προκειμένου να δω τι κάνουν τα μικρά του κ αν έχει διάθεση να στειλει μερικα στην Ελλάδα (όπως στέλνουμε κ εμείς ψάρια από γέννες).

Τελοσπάντον ο τύπος αυτος μου ειπε το εξής:"I am currently breeding The 'Bipindi' strain and have hundreds of young F1 fish..

Sending fish to Greece might be a problem or are you coming over to the UK to pick them up?? "

Επειδή δεν βλέπω να πηγαίνω Αγγλία στο άμεσο μέλλον έλεγα να ενημεροθώ για το πώς μπορεί να μου στείλει μερικά ψάρια έτσι ώστε αν είναι εύκολο να στείλει

sofianos7
09-09-08, 22:20
Αν κανονίσεις τίποτα θέλω και εγώ. Έχεις ψάξει τα είδη των kribs. Για ποιά είδη μιλάς? ΜΑΚΗΣ

fotis478
09-09-08, 22:43
Ο φίλος από τη Αγγλία έχει πολλά μικρά pelvicachromis taeniatus bipindi από γέννα. Αν καταφέρω να βγάλω άκρη θα σας ενημερώσω ωστε να πάρουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Απλά περιμένω αν κάποιος έχει κάνει κάτι παρόμοιο να μου πει πώς μπορεί να γίνει αυτή η αποστολή ψαριών και τι δυσκολίες έχει.

sofianos7
09-09-08, 23:11
Pelvicachromis Taeniatus 'Nigerian red' with 1 week fry (http://www.youtube.com/watch?v=RCpHuTfD-o0&feature=related)

Τα έχεις δει?

fotis478
09-09-08, 23:17
Ναι τα έχω δει. Μάλιστα σε αυτόν τον τύπο έστειλα mail

sofianos7
09-09-08, 23:48
Ωραίος:smt041:smt041:smt041

Kisifer
10-09-08, 06:26
Εδώ φέρνουν ψάρια από Singapore και Κίνα ρε παιδιά...από αγγλία δεν θα μπορέσει? Τα βάζει στο αεροπλάνο και σε 3μιση ώρες είναι αθήνα. Πρέπει να τα βάλει σε συσκευασίες όπως έρχονται από άλλες μακρινές χώρες. Ας ρωτήσει ένα πετ-σοπ εκεί...ή να ρωτήσουμε εμείς εδώ κανένα...το πως τους στέλνουν ψάρια.

red rubin
10-09-08, 08:01
Για να στειλεις εμπορευμα ειναι πανευκολο.Θα τα στειλει μεσα σε φελιζολ.Οπως ακριβως ερχονται και τα ψαρια απο Σιγκαπουρη.Τα ψαρια δεν θα εχουν προβλημα.Τα μεταφορικα σκεφτομαι..
Παντως αν γινει παραγγελεια θα ηθελα και`γω καποια κομματια.

Kisifer
10-09-08, 08:06
Να που μαζευόμαστε σιγά σιγά. Για να δούμε τι θα βγεί?? Καλά πάμε πιστεύω.

caverman
10-09-08, 09:16
Για δες και πόσο κοστίζει να βάλεις μια κούτα στον ειδικό χώρο αποθήκευσης του αεροπλάνου...:smt120:smt120:smt120
Πολλοί χομπίστες που έχουν ταξειδέψει από Γερνανία πάντως τα έχουν βάλει στην βαλίτσα αποσκευών χωρίς πρόβλημα.

Caverman.

Παλιότερα μπορούσες να τα πάρεις σαν χειραποσκευή αλλά πλέον απαγορεύεται....

netblues
10-09-08, 09:23
Δεν ειναι τρομερα δυσκολο αν μενεις στην Αθηνα...
Επικοινωνεις με το τμημα cargo της αεροπορικης και τους λες οτι θελεις να στειλεις ενα κουτι απο felizol με νερο και ζωντανα ψαρια ογκου ταδε και βαρους ταδε.
Πρεπει καποιος να τα παει στο χωρο cargo του αεροδρομιου (που σημαινει χιλιομετρα και χρονο) και στη συνεχεια να ειδοποιησει καποιον εδώ να παει στο cargo terminal της αεροπορικης για να τα παραλαβει, περιπου καμμια ωρα μετα την αφιξη της πτησης το πολυ. Αλλιως, ταξιδακι, μικρες σακουλιτσες (κατα προτιμηση αυτες που αναπνεουν) και τα ψαρια στη βαλιτσα. Ισως συνολικα να κοστιζει το ιδιο. Δωρο βολτα στο Hide Park

Teo
10-09-08, 09:27
Αν τελικα κανονισεις τιποτα ειμαι κι εγω μεσα...:smt041:smt041:smt041

Kisifer
10-09-08, 10:05
Αν μαζευτούμε αρκετοί θα μειωθεί και το όλο κόστος γενικότερα. Οπότε αν είναι να δούμε να φέρουμε κάτι που να αξίζει πραγματικά τον κόπο και τα λεφτά του. Σήμερα το απόγευμα θα πάω να ρίξω μια ματιά σε ένα μαγαζάκι...που μπορεί ίσως να φέρει κάτι καλό...αναμείνατε νέα :)

fotis478
10-09-08, 10:11
Δεν ειναι τρομερα δυσκολο αν μενεις στην Αθηνα...
Επικοινωνεις με το τμημα cargo της αεροπορικης και τους λες οτι θελεις να στειλεις ενα κουτι απο felizol με νερο και ζωντανα ψαρια ογκου ταδε και βαρους ταδε.
Πρεπει καποιος να τα παει στο χωρο cargo του αεροδρομιου (που σημαινει χιλιομετρα και χρονο) και στη συνεχεια να ειδοποιησει καποιον εδώ να παει στο cargo terminal της αεροπορικης για να τα παραλαβει, περιπου καμμια ωρα μετα την αφιξη της πτησης το πολυ. Αλλιως, ταξιδακι, μικρες σακουλιτσες (κατα προτιμηση αυτες που αναπνεουν) και τα ψαρια στη βαλιτσα. Ισως συνολικα να κοστιζει το ιδιο. Δωρο βολτα στο Hide Park

Λες να κοστίζει η μεταφορά όσο να πας να τα φέρεις μόνος σου?:confused:

Τελοσπαντων θα δω τι γίνεται με την υπηρεσία cargo και αν βγαλω ακρη θα σας ενημερώσω.

lingistis
11-09-08, 09:01
Αν το ψάξεις πολύ ίσως βρεις πολύ φτηνό εισιτήριο. Ξέρω κόσμο που ταξίδεψε με 30 Ευρώ (+ φόρους αεροδρομίου ;))!!!

Αλλά μετά το αεροδρόμιο τι κάνεις?

Sleepingbag, ψωμί και ελιές από το σπίτι και μια πινακίδα κρεμασμένη στο λαιμό «Ταϊκ μι το μαϊ φις please» :grin::grin::grin:

Yπηρεσία cargo :smt023

netblues
11-09-08, 10:29
Πας με την πρωινη πτηση, και γυρνας με τη βραδυνη.. Ειναι λιγο σκοτωμα αλλα γινεται.
Και το λονδινο δεν ειναι σαχαρα με βεδουινους... Το να βρεις που θες να πας ειναι μαλλον ευκολο.

steady
11-09-08, 10:37
αμα κλεισεις με easyjet δε ευλογο χρονικο διατημα πριν πας με 100ε πηγαινε ελα:D

theodor72
11-09-08, 10:52
Ρε παιδία, δεν έχει κάποιος κανέναν φίλο που να σπουδάζει στο Λονδίνο;

tzimakos
11-09-08, 13:21
Εαν δεν κανω λαθος η Αγγλια ναι μεν ειναι Ε.Ε. , αλλα υπαρχουν ειδικα γι`αυτην περιορισμοι στη διακινηση ζωντανων. Δεν γνωριζω εαν περιλαμβανουν οι περιορισμοι αυτοι και τα ψαρια, αλλα καλου-κακου ρωτα πριν κανεις κινηση

netblues
11-09-08, 13:22
Υπαρχουν , ως προς την εισαγωγη. Για την εξαγωγη δεν τους νοιαζει.

fishme1
11-09-08, 13:44
να εχετε στον νου σας οτι οι νανοκιχλιδες μπορει να βγουν σε μαγαζι ακριβοτερες απο ενα ταξιδι η μια , πραγμα που μπορει να κανει το ταξιδι πιο συμφερον

τον συγκεκριμενο χομπιστα με τις κιχλιδες δυτικης αφρικης τον ξερω (ιντερνετικα) απο αλλο φορουμ εχει και πολυ πιο σπανια ειδη ;)

fotis478
26-09-08, 23:52
Λοιπόν παιδιά το θέμα τσουλάει. Ένας φιλος μου θα βρεθεί τον άλλο μήνα στο Λονδίνο και αν τα καταφέρω θα μεταφέρει τα ψάρια. Θα προσπαθήσω να συνενοηθώ με το συναδελφο ο οποίος μένει στο Λίβερπουλ. Όπως καταλαβαίνεται τα ψαρια πρέπει να κάνουν ταξίδι Λίβερπουλ-Αθήνα μέσω Λονδίνου. Δεδομένου ότι μιλάμε για μωρά θα ήθελα τη γνώμη των πιο έμπειρων σε θέμα συσκευασίας και την αποψη τους για το παρακάτω εγχείρημα.

Σκέφτομαι λοιπόν να στείλει ο συνάδελφος απο το Λίβερπουλ τα ψάρια στο Λονδίνο και να τα παραλάβει ο φίλος μου την ίδια μέρα που θα φύγει για Αθήνα. Στην Αθήνα μπορεί να αφήσει μια συσκευασία με ψάρια σε κάποιον που θα ήθελε να κρατήσει κάποια κ να δώσει σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται εκει κοντα. Αλλη μια συσκευασία μεταφέρεται από Αθήνα στη Λάρισα με το φίλο μου όπου τα παραλαμβάνω εγω και δίνω σε όποιον ενδιαφέρεται εδώ κοντα. Η ποσότητα των ψαριών θα καθοριστεί απο τη ζήτηση, αλλά αυτο σε δεύτερη φάση. Το θέμα είναι να φτάσουν τα ψάρια Αθήνα κ Λάρισα όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σε ενυδρεία.

Οικονομικά τώρα υπολογίζω πως το μεγάλο έξοδο θα είναι η μεταφορά από Λίβερπουλ-Λονδίνο(καθώς Λονδίνο Αθήνα θ συνοεύονται όπως οι βαλίτσες).Καλό θα ήταν να δώσουμε κ κάτι στον συνάδελφο (λεω εγω).

Αν λοιπόν το παραπάνω εγχείρημα η κάτι παρόμοιο είναι εφικτό το επόμενο βήμα είναι να δούμε τί ποσότητα ψαριών υπάρχει διαθέσιμη.

Ακούω ενδοιασμούς και άλλες ιδέες

Μιλάμε για μωρά Pelvicachromis taeniatus Bipindi

fotis478
09-10-08, 00:42
Πόσοι απο εσάς ενδιαφέρεστε για ενα ζευγαρι Pelvicachromis taeniatus Bipindi σε νεαρή ηλικία?

Ρωτάω για να δω αν θα μπορέσει ο φίλος μου να τα μεταφέρει στην Ελλάδα

τιμή 8 ευρω + μεταφορικά

fishme1
09-10-08, 07:56
εγω :D
-------------------------
τα 8 ευρω ειναι χωρις τα μεταφορικα ; ή με τα μεταφορικα ;

Kisifer
09-10-08, 08:09
Σε πόσο καιρό θα τα έχουμε περίπου?? Για να ξέρω να ετοιμάσω ενυδρείο?

red rubin
09-10-08, 10:06
Παιδια μολις γυρισα απο Γερμανια και ευτυχως βρηκα ενα ζευγαρι απο τα ψαρακια που ψαχνετε.Φυσικα εκει περα υπηρχε αφθονια στα συγκεκριμενα.Μεγεθος ειναι 4 εκ το θυληκο και 5εκ το αρσενικο.Τιμη 11 ευρω το ζευγαρι.Ηδη εχουν αρχισει κινησεις ζευγαρωματος οποτε περιμενουμε.Ειναι πολυ ωραια παντως απο κοντα.Αξιζει να τα παρετε.

Kisifer
09-10-08, 11:21
Άντε σιγά σιγά βλέπω ότι κάτι πάει να γίνει...Πάντως σε μαγαζί από Γερμανία που ρώτησα και ειδικεύεται στις κιχλίδες μπορεί να στείλει Ελλάδα...για 15 κιλά κούτα τα μεταφορικά είναι....κρατηθείτε......200ευρώ.....σε 2 μέρες έχεις το πακέτο...

george
09-10-08, 11:23
Και στην κούτα πόσα ψάρια μπορούμε να βάλουμε ;

Kisifer
09-10-08, 11:25
Χμμμ αυτό δεν το ρώτησα...να στείλω ένα e-mail να δούμε τι θα μας πουν...

george
09-10-08, 11:26
Ρώτησε και για ελάχιστη παραγγελία σε ευρώ ή/και ανά είδος ψαριού.

theodor72
09-10-08, 11:37
Αν υπάρχει ενδιαφέρον και μπορούν να φτάσουν Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε και εμένα.
Κράτα μας ενήμερους και για το μαγαζί στη Γερμανία. Κανένα link;

fishme1
09-10-08, 13:18
λιστα απο το μαγαζι εχουμε ή βασικα ποια ειναι η ονομασια του ;

Dimis
09-10-08, 13:24
Αν εχουμε μια λιστα ψαριων ενδιαφερομαι και εγω παιδια.
Ψαχνω κατι και δεν το βρισκω ελλαδα με τιποτις...

Kisifer
09-10-08, 13:29
Έχει λίστα παιδιά και τιμές...πάρτε το λινκ και βλέπουμε. www.verduijncichlids.com

george
09-10-08, 13:39
Tους φίλους μας ; :D:D:D
Είμασταν εκεί τον Μάιο

http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=263103&postcount=42

Kisifer
09-10-08, 13:40
Χεχεχεχεχε οπότε τουλάχιστον ξέρουμε ότι τα ψάρια τους είναι ΑΑ.

george
09-10-08, 13:41
Εκτός από αυτό σαν ΠΣΦΕ έχουμε άριστες σχέσεις μαζί τους

Kisifer
09-10-08, 13:42
Αααα πολύ ωραία...οπότε ίσως γίνει μια οργανωμένη κίνηση..για κάποια εισαγωγή.

Tolis
09-10-08, 13:53
Και δεν ειναι στη Γερμανια, στην Ολλανδια ειναι...

Kisifer
09-10-08, 13:55
Και δεν ειναι στη Γερμανια, στην Ολλανδια ειναι...

Συγγνώμη...δικό μου λάθος...όντως Ολλανδία είναι.

fotis478
09-10-08, 14:06
εγω :D

τα 8 ευρω ειναι χωρις τα μεταφορικα ; ή με τα μεταφορικα ;

Ναι τα 8 ευρώ είναι χωρίς μεταφορικά. Το πόσα ψαρια θα φέρουμε θα καθορίσει και το κόστος ων μεταφορικών. Απλά επειδή θα τα φέρει ένας φίλος μου που θα βρεθεί στην Αγγλία δεν θέλω να τον φορτώσω με καμια εικοσαριά κιλα παραπάνω αποσκευές.

Σε πόσο καιρό θα τα έχουμε περίπου?? Για να ξέρω να ετοιμάσω ενυδρείο?

Αν όλα πάνε καλά τα πσαράκια θα είναι στην Ελλάδα την 1η Νοεμβρίου.

fishme1
09-10-08, 14:25
αν τα φερει φιλος σου και τα ψαρια ειναι σχετικα μικρα μπορει να τα βαλει σε πλαστικα μπουκαλια νερου 1,5 λιτρου με λιγο νερο και μια παστιλια οξυγονου και να τα μεταφερει με την βαλιτσα - δεν απαγορευεται αλλα δεν χρειαζεται να το δηλωσει κιολας και ετσι δεν πληρωνουμε μεταφορικα ;)

αν ειναι μικρα μπορουν να μπουν πολλα στο ιδιο μπουκαλι και να μην βγει υπερβαρος

fotis478
09-10-08, 14:46
αν τα φερει φιλος σου και τα ψαρια ειναι σχετικα μικρα μπορει να τα βαλει σε πλαστικα μπουκαλια νερου 1,5 λιτρου με λιγο νερο και μια παστιλια οξυγονου και να τα μεταφερει με την βαλιτσα - δεν απαγορευεται αλλα δεν χρειαζεται να το δηλωσει κιολας και ετσι δεν πληρωνουμε μεταφορικα ;)

αν ειναι μικρα μπορουν να μπουν πολλα στο ιδιο μπουκαλι και να μην βγει υπερβαρος

Ακούστε να δείτε πως έχει η κατάσταση:

Ένας φίλος μου θα βρεθεί για λίγες μέρες στην Οξφόρδη(κοντά στο Λονδίνο). Ο Άγγλος συνχομπίστας από τον οποίο θα προμηθευτούμε τα ψάρια μένει στι Λίβερπουλ(αρκετά μακρια). Όταν λοιπόν λέω μεταφορικά αναφέρομαι στη διαδρομή Λιβερπουλ-Οξφόρδη. Όπως γνωρίζεται ενας επιβάτης μπορεί να μεταφέρει μαζί του αποσκευές συγκεκριμένου βάρους χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρινση. Άν αυτό το όριο ξεπεραστεί έχει κάποια χρέωση ανάλογα με το πόσσα επιπλέον κιλά μεταφέρει(τα ψάρια μας) και ποια είναι η εταιρία. Ο φίλος μου θα ταξιδεψει για Ελλάδα την πρώτη Νοεμβρίου. Ένα θέμα που πρέπει να γνωρίζεται είναι το εξής:
Τα ψάρια θα τα παραλάβει ο φίλος μου το Σάββατο το πρωι στις 30/10(δεν γίνεται αλλιώς). Θα πρέπει λοιπόν να τα βγάλει από τις σακούλες τους και να τα βάλει σε ένα ζεστό μέρος του σπιτιού για 2 μέρες σε φρέσκο νερό με αντιχώριο. Μετά θα πρέπει να τα συσκευάσει τη Δευτερα 1/11 που επιστρέφει. Το θέμα είναι οτι ο φίλος μου δεν έχει ιδέα από ψάρια και ενυδρεία.
Ακούω και τις δικές σας ιδέες ώστε να γίνει η μεταφορά οσο το δυνατόν πιο ασφαλής.

Ορίστε και μια φωτό

george
09-10-08, 16:40
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/move_fish_greek.html
http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/transporting_fry.html

Filotas
10-10-08, 10:21
Άντε σιγά σιγά βλέπω ότι κάτι πάει να γίνει...Πάντως σε μαγαζί από Γερμανία που ρώτησα και ειδικεύεται στις κιχλίδες μπορεί να στείλει Ελλάδα...για 15 κιλά κούτα τα μεταφορικά είναι....κρατηθείτε......200ευρώ.....σε 2 μέρες έχεις το πακέτο...

Έχει λίστα παιδιά και τιμές...πάρτε το λινκ και βλέπουμε. www.verduijncichlids.com
Επειδή μ'ενδειαφέρει το ζήτημα έψαξα λίγο και βρήκα έναν γνωστό με μεταφορική εταιρία που κάνει κάθε εβδομάδα δρομολόγιο Φρανκφούρτη - Καστοριά και Αμστερνταμ ή Ρότεννταμ - Καστοριά και με τιμές πολύ καλύτερες καλά θα ήταν να δούμε αν κάποιος απο αυτούς θα μπορούσε να πάει τα ψάρια μέχρι την αποθήκη αυτής της εταιρίας. Απο όσο μου είπε φορτώνει απο Αμστερνταμ & Ρότερνταμ κάθε πέμπτη με άφιξη Καστοριά Δευτέρα και απο Φρανκφούρτη κάθε παρασκεύη με άφιξη Καστοριά Δευτέρα. Ενδικτεικά σας αναφέρω οτι μου ζήτησε για μιά παλέτα 120 x 120 x 120 περίπου 100 ευρώ, οπότε καταλαβαίνεται για μιά κούτα 15 κιλών θα ζητήσει πολύ λιγότερο.
Το θέμα όμως είναι: θα αντέξουν τα ψάρια αυτό το ταξίδι (5 μέρες δηλαδή) μέσα στην συσκεβασία τους;

ΧρήστοςΠ
10-10-08, 10:24
Γιατρέ δεν αντέχουν τα ψάρια 5 μέρες ;)

PascM
10-10-08, 10:29
Ενδικτεικά σας αναφέρω οτι μου ζήτησε για μιά παλέτα 120 x 120 x 120 περίπου 100 ευρώ, οπότε καταλαβαίνεται για μιά κούτα 15 κιλών θα ζητήσει πολύ λιγότερο.
Το θέμα όμως είναι: θα αντέξουν τα ψάρια αυτό το ταξίδι (5 μέρες δηλαδή) μέσα στην συσκεβασία τους;

Το θέμα επίσης είναι: Θα σου στείλει μόνο μια κούτα?
Έχει ελάχιστο θέμα παραγγελίας?

Filotas
10-10-08, 10:52
Το θέμα επίσης είναι: Θα σου στείλει μόνο μια κούτα?
Έχει ελάχιστο θέμα παραγγελίας?
Μάνο εγώ δεν έψαξα το θέμα ψάρια αλλά μεταφορικά γιατί μου φάνικε υπερβολικό το 200 ευρώ για μιά κούτα 15 κιλών.
Γιατρέ δεν αντέχουν τα ψάρια 5 μέρες ;)
Οι μεγάλες παραγγελίες ρε παιδιά σε πόσες μέρες έρχονται;
Ρωτάω γιατί δεν ξέρω.....

Kisifer
10-10-08, 10:54
Έχω στείλει εμαιλ για τα ελάχιστα όρια αν υπάρχουν και περιμένω απάντηση. Δεν πιστεύω όμως ότι θα υπάρχει όριο..από την στιγμή που τα πέρνεις λιανική...

ΧρήστοςΠ
10-10-08, 11:00
Με αεροπλάνο σε 24 ώρες κατά μέσω όρο . Αν υπάρξει καθυστέρηση έστω και μισής μέρας τα μισά ψάρια είναι Off

accnt
10-10-08, 11:42
Και σε μένα που ήρθαν σε 24 ώρες.... ήρθαν οριακά...
Με UPS. Αλλά έτσι όπως κοίταζα την αποστολή, πήγαν από Ιταλιά Γερμανία και μετά Ελλάδα και γι΄ αυτό ίσως ήρθαν οριακά...

Filotas
10-10-08, 11:47
Αρα ξεχνάμε το θέμα Μεταφορική μέσω ξηράς. Κρίμα θα μας συνέφερε πολύ.

Kisifer
13-10-08, 09:28
Νέα από το μαγαζί στην Ολλανδία.

Τhere is no minimum quantity of fishes. To calculate the maximum quantity of fishes. A tropheus we pack separately in a bag of approx 0.75kg. Depending of the boxsize we can put 30 bags of 0.5-0.75 kg (= approx 0.5 liter) in one box. We can put less fishes in one box but then the transporter calculates the volume of the box which is the same price as 15kgs.

We have 3 sizes of bags.
small size (0.5-0.75 kgs) for small or medium sized fishes which we pack separately (approx. 30 in a box)
medium size (1kgs) for medium to large fishes packed separately (approx 20 in a box)
large size (2-2.5 kgs ) for large fishes packed separately of approx. 8-12 small sized fishes packed together. (approx 6-8 in a box)

Hope this will help.

Best regards,
Catharina

Dimis
22-10-08, 15:04
Τι εγινε ρε παιδια θα παραγγειλουμε?
Αντε και θελω 2-3 ψαρηδες απο εκει....

Γιώργος06
23-10-08, 10:08
Παιδια υπαρχει ακομα ενδιαφερον?

george
23-10-08, 10:37
Eίναι πολλά τα μεταφορικά.
200 ευρώ για 20-30 μεσαίου μεγέθους ψάρια

Kisifer
23-10-08, 10:54
Ενδιαφέρον υπάρχει...χρήμα δεν υπάρχει...χεχεχεχε...Πρέπει να βρούμε κάτι σε πιο οικονομικό όσον αφορά τα μεταφορικά...όντως 200 ευρώ είναι πολλά...αν και πιστεύω ότι γύρω στα 7 άτομα να μαζευτούμε...βγαίνει γύρω στο 30άρικο...

ΧρήστοςΠ
23-10-08, 11:50
Ρε παιδιά δεν συμφέρει είναι καλύτερα να πάμε σε κάποιο μαγαζί να του πούμε τι θέλουμε και να μας έρθουν και το κόστος θα είναι καλύτερο γιατί αγοράζουμε από κούτα δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιες οι τιμές με τις τιμές που αναγράφονται στο τζάμι και το μαγαζί βγάζει κάποιο κέρδος εύκολο και όλοι είμαστε χαρούμενοι .

Dimis
23-10-08, 12:44
Αν μαζευτουμε 10 ατομα για μια παραγγελια 30 ψαρηδων μας βγαινει ενα 20αρικο,εγω ας πουμε θελω 2 νανοκιχλιδες.
Οποτε το κοστος για να παρουμε αυτο που θελουμε και δεν υπαρχει στην ελλαδα ειναι χαμηλο.
Αν παλι μπορουμε να παραγγειλουμε απο καταστημα στην ελλαδα ας το κανουμε αν και δεν νομιζω να μπορει να εξυπηρετησει τις επιθυμιες ολων μας διοτι πρεπει να φερει τουλαχιστον 20 ψαρηδες απο το καθε ειδος.
Αν εχει κανεις αλλος καμια ιδεα ας την ριξει αλλιως οποιος ενδιαφερεται ας ποσταρει να κανουμε καμια εισαγωγη.

PascM
23-10-08, 23:11
Ρε παιδιά δεν συμφέρει είναι καλύτερα να πάμε σε κάποιο μαγαζί να του πούμε τι θέλουμε και να μας έρθουν και το κόστος θα είναι καλύτερο γιατί αγοράζουμε από κούτα δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιες οι τιμές με τις τιμές που αναγράφονται στο τζάμι και το μαγαζί βγάζει κάποιο κέρδος εύκολο και όλοι είμαστε χαρούμενοι .

.....είδες τελικά ? Στα μαγαζιά είναι ακριβά!?

Αν μαζευτουμε 10 ατομα για μια παραγγελια 30 ψαρηδων μας βγαινει ενα 20αρικο,εγω ας πουμε θελω 2 νανοκιχλιδες.
Οποτε το κοστος για να παρουμε αυτο που θελουμε και δεν υπαρχει στην ελλαδα ειναι χαμηλο.
Αν παλι μπορουμε να παραγγειλουμε απο καταστημα στην ελλαδα ας το κανουμε αν και δεν νομιζω να μπορει να εξυπηρετησει τις επιθυμιες ολων μας διοτι πρεπει να φερει τουλαχιστον 20 ψαρηδες απο το καθε ειδος.
Αν εχει κανεις αλλος καμια ιδεα ας την ριξει αλλιως οποιος ενδιαφερεται ας ποσταρει να κανουμε καμια εισαγωγη.

20αρικο βγαίνουν τα μεταφορικά βάλε και τα χαμένα ψάρια? (αν έρθουν όλα ζωντανά που δεν είναι σίγουρο τότε οκ!)

ΧρήστοςΠ
24-10-08, 04:20
[quote=PascM;299595].....είδες τελικά ? Στα μαγαζιά είναι ακριβά!?

Εγώ συμφωνώ μαζί σου δεν έχουμε καταλαβει πόσο μικρή αγορά είμαστε
και ότι σε αυτή την δουλειά όπως και σε αρκετές άλλες την μείωση της τιμής την κάνει ο όγκος αγορών ;) .

Τώρα σπάνιο ψάρι στη Ελλάδα δεν θα βρεις η μάλλον θα βρεις πολύ δύσκολα αν δεν ζητήσεις αρκετή ποσότητα 10 κομμάτια ας πούμε γιατί δεν στέλνουν . Για hypancistus zebra για παράδειγμα θέλει minimum 8 κομμάτια παραγγελία ;) και να τα φέρει ρε παιδιά ποιος θα τα πάρει όλοι λόγο της κρίσης το έχουμε ρίξει στο φτηνό και είναι και λογικό .

Ζητήστε τις λίστες από τα μαγαζιά το ανέφερα ποιο πάνω υπάρχουν μερικά ( λίγα βέβαια ) ας οργανωθούμε εμείς ,δηλαδή, να μαζευτούμε μερικοί και να ζητήσουμε κάποιον αριθμό και θα έρθουν τα σπάνια ψάρια και σε καλύτερη τιμή. Πάντως 4 δίσκοι μεταφορά για Γερμανία στον διαγωνισμό 300€ μετοφορικά πείραν στα παιδιά .

Αυτά γράφει όποιος έχει ξυπνήσει στις 5 το πρωί για να φτιάξει γάλα στα παιδιά του που έτσι γουστάρανε :D

Tolis
24-10-08, 10:58
να τους βαλεις αυτοματη ταιστρα

PascM
24-10-08, 11:21
....:D:D:D

mikrosaquaristas
24-06-11, 14:20
3 χρόνια μετά

έχουμε καμία εξέλιξη σε τέτοιου είδους εγχειρήματα?
ενδιαφέρομαι κι εγώ!!!

μήπως τώρα γίναμε αρκετοί? :)

Dimitris77
26-06-11, 23:24
Πριν 2 μηνες εφερα ενα ψαρακι και την αλλη εβδομαδα περιμενω αλλα δυο.
Ο καθενας μπορει να φερει μονος του καποιο ψαρι αρκει να μπορει να συνεννοηθει με τον εμπορο.

beat89
26-06-11, 23:26
Τι ψαρακια περιμενεις?Μονομαχους?

Dimitris77
26-06-11, 23:27
Ναι.Απο τον ιδιο dealer.

mikrosaquaristas
27-06-11, 09:02
για λέγε για λέγε
για ρίξε κανα λίνκ

Maverick
27-06-11, 12:14
Πάντως να έχετε υπ'όψιν σας τα εξής:

International Mail Manual:
http://pe.usps.com/text/imm/immc1_016.htm#ep1001773

All live or dead animals are nonmailable, except the following:

Live bees, leeches, silkworms, and flies of the family Drosophilidae (see DMM 601.9.3.8).
Dead insects or reptiles, when thoroughly dried.
Parasites and predators of injurious insects, if the following conditions are met:

They are admissible in the domestic mail.
They are useful in controlling harmful insects.
They are exchanged by officially recognized scientific or health agencies.
They are sent by First-Class Mail International service, including Flat Rate Envelopes or Small Flat Rate Priced Boxes.
Mailable animals must be in containers conforming to the requirements in the DMM.

Ελλάδα:
http://pe.usps.com/text/imm/fh_015.htm#ep1389299

Prohibitions (130 (http://pe.usps.com/text/imm/immc1_009.htm#ep1001538))
.
.
.
Live plants and animals.
.
.
.Γενικά έχω γίνει πολύ επιφυλακτικός σχετικά με την αποστολή ψαριών, ειδικά σε εποχές που το κράτος "ψάχνεται" να μαζέψει λεφτά απ'όπου μπορεί...

mikrosaquaristas
27-06-11, 12:45
κατάλαβα ότι μιλάμε για σχεδόν παράνομη διακίνηση...

κανα λίνκ? :rolleyes::D:cool::smt020

beat89
27-06-11, 13:24
http://www.aquabid.com

mikrosaquaristas
27-06-11, 13:32
πολύ αμερικάνο είδα εκεί και οι περισσότεροι δεν στέλνουν Ελλάδα...
λογικό μάλλον
η απόσταση μεγάλη και τα ψαράκια δύσκολο να προλάβουν....

ευρωπαικό τίποτα?:cool:

:D:D:D

kwstas_original
27-06-11, 13:44
Τι θελεις να φερεις?
Εχεις εξαντλησει ολες τις ενχωριες πηγες σε πρωτη φαση?

mikrosaquaristas
27-06-11, 13:46
πολλά σκέφτομαι...:rolleyes:
αν έμενα Αθήνα θα είχα δυνατότητα να ψάχνω
τελευταία φορά που έψαξα πολύ αναμονή........τελικά πήρα ότι βρήκα

kwstas_original
27-06-11, 14:06
Καλητερο μπλεξιμο να γυρισεις ολα τα μαγαζια την πρωτευουσας, παρα να σε μπλεξουνε τα γραναζια της γραφειοκρατιας...

Περα απο το οικονομικο της υποθεσης, θα φτιαξεις 2-3 φακελους χαρτομανι για να το φερεις σε περας!Το θελεις?:rolleyes:
Με μεγαλο ρισκο να χασεις οτι ξοδεψες και να μην δεχτει η χωρα μας την εισαγωγη σου μια και δεν εισαι εξουσιοδοτημενος να κανεις κατι τετοιο, αλλα και τις ζωες που θες να φερεις...

Δεν ξερω τι θες να φερεις, αλλα μιλωντας για κατι περαν ενος μονομαχου για παραδειγμα, που τον ταχυδρομεις και σε φακελακι αμα λαχει με μια γουλια νερο ισα να μην αφυδατωθει, δεν βλεπω και πολυ φως στον οριζωντα...

Το εψαξα και συνεχως το ψαχνω αυτο το θεμα γιατι η εχω δυσκολευτει πολυ να βρω καποια ψαρια, η στο μελλων παλι θα δυσκολευτω και σου λεω την εμπειρια μου απλα.

Το σοφοτερο ειναι να εξαντλησεις ολες τις πιθανοτητες.
Βρες ανθρωπους μερακληδες στο επαγγελμα και θα σε βοηθησουν...εδω βρισκω εγω ψαρια, δεν θα βρεις εσυ?!:D

mikrosaquaristas
27-06-11, 16:00
κατάλαβα
και σε ευχαριστώ

έχεις δίκιο!ξέρω τι ψάρια ψάχνεις και αντιλαμβάνομαι τι λές πολύ καλά
:)

Maverick
27-06-11, 17:36
Μία επιλογή είναι αν μαζευτούν κάποια άτομα που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα είδη, να απευθυνθούν σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα και να συννενοηθούν ωστε να τα συμπεριλάβει στην επόμενη παραγγελία του από τον προμηθευτή του.

Dimitris77
02-09-11, 10:49
Σημερα εκανα bid σε μια δημοπρασια στο Aquabid στα τελευταια δευτερολεπτα πριν ληξει η δημοπρασια.Και καποιος αλλος εκανε ''τυχαια'' ταυτοχρονα την ιδια προσφορα και τελικα το ψαρι το πηρε αυτος.Υπαρχει καποια λογικη εξηγηση γι αυτο???Επικοινωνησα με τον πωλητη και μου ειπε οτι δεν γνωριζει γιατι πηρε το ψαρι ο αλλος ενω ειχαμε κανει ιδια προσφορα.Εχω στειλει mail στο Aquabid αλλα δεν εχω λαβει απαντηση ακομα.

netblues
02-09-11, 10:52
Ε προφανως τιν εκανε τουλαχιστον ενα δευτερολεπτο πριν απο σενα...
Ετσι ειναι αυτα.

Dimitris77
02-09-11, 10:59
Δηλαδη αν γινει ιδια προσφορα απο 2 ατομα κερδιζει αυτος που εχει κανει την προσφορα πρωτος?????:confused:

netblues
02-09-11, 11:01
Μιας και δεν γινεται να την κερδισουν και οι δυο, λογικο και σωστο δεν ειναι οποιος εκανε πρωτος την ιδια προσφορα?
Και σε φυσικες δημοπρασιες αυτο ισχυει.
Αλλιως πρεπει να δωσει ο επομενος παραπανω.

Dimitris77
03-09-11, 08:58
Εχεις δικιο,ειναι πρωτη φορα που μπηκα στη διαδικασια της δημοπρασιας,συνηθως παταω το ''buy now''και τελειωσε.
Στις δημοπρασιες στο Aquabid μπορεις να χρησιμοποιησεις και αυτο....

Okay, what are Proxy or MaxBids?

There are several systems of "proxy" bids; i.e. the system bidding for you automatically. The system is called "MaxBid." Think of 'Max' as someone who stays and watches the auction 24 hours a day while you're off doing more interesting stuff. You activate 'Max' by entering the highest amount you are willing to pay for an item into the "place bid" box. The system will then bid for you, bidding only enough to make you the high bidder. If someone tops that bid, good old 'Max' places another bid for you and so on up to the maximum amount you've specified. Under no circumstances will 'Max' ever bid MORE than you said. But the system will send you e-mail about an outbid and you can give 'Max' a few more bucks to play with, if you like. Just enter another bid amount.