Επιστροφή στο Forum : Συγκριση εξωτερικων φιλτρων!!!
Καλησπερα, θα ηθελα λιγο την γνωμη σας...
Για το ριο300 ποιο φιλτρο λετε πως θα ηταν πιο αξιοπιστο???
το Εheim 2028 ???
το Fluval 405???
ή το JBL CristalProfi 500???
2028 και οταν πιασεις και κανα φραγκο ακομα βαζεις και ενα δευτερο 2213 ή 2215 και εισαι ετοιμος για δισκους......
Τι σχεση εχει η Mercedes με την Volkswagen και την Fiat?
Ολα αυτοκινητα ειναι, αλλα απο κει και περα....
Το καλό είναι οτι στα φίλτρα οι διαφορές στις τιμές είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με τα αυτοκίνητα :p
Επηδει σκεφτομαι την δωροεπιταγη απο το waterinn οποτε μπορω ανετα να παρω και ενα 2213 και ενα 2028 αλλα θα ηθελα να μαθω και απο καποιον που εχει παρει ή που ειναι σιγουρος...Αυτα τα φιλτρα ειναι κομπλε???Εννοω ετοιμα για να τα βαλω στην μπριζα,βανακια κλπ. (εκτος βιολογικου υλικου φυσικα;)
)
Βγαίνουν σε διάφορες εκδόσεις. με ή χωρίς βανάκια/υλικά και με διαφορετικές τιμές.
Ρώτα τους τι έχουν.
Πάρε το eheim να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ..
και από άποψη αξιοπιστίας και από άποψη θορύβου :rolleyes:
εγω με το 2028 εχω βρει την υγεια μου εχω να το ανοιξω και να αλλαξω οτιδηποτε πολυ καιρο δεν μουκωνει με τιποτα και συνεχιζει να ειναι αθορυβο πραγματικα πολυ καλο φιλτρο
θα σου πρετεινα να κοιταγες και τις τιμες στα ecco αμα ειναι πανω κατω ιδιο με το 2213 το 2236 θα λεγα να το προτιμησεις εγω αυτον τον συνδιασμο δουλευω εδω και ενα χρονο2028+2236 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος...
H το Εheim 2028 ή με πολύ λιγότερα χρήματα το JBL cristalprofi e1500 από aquaristic.net.
Θα βγαλεις το εσωτερικο υποθετω.
Ρολο παιζει το ειδος και ο αριθμος των ψαριων που θα βαλεις.
Αν βαλεις δισκους πχ θελεις καλυτερη φιλτρανση.
Απο και και μετα οτι πληρωνεις παιρνεις.
Αν κοιταξεις οικονομια τα jbl απο γερμανια ακουγονται πολυ συμφερουσες αγορες.
Πηρε ενας φιλος το παλιοτερο profi500 (http://www.aquaristic.net/jbl-cristalprofi-500.html?lang=1)με 80€ + μεταφορικα κανα 20ρικο περιπου, με 9 λιτρα χωρητικοτητα αλλα με "ακυρα" υλικα, δεν τον πειραξε ομως αφου με 5€ το λιτρο (http://www.aquaristic.net/sera-siporax-1-l-loose.html?lang=1) πηρε siporax.
Για σιγουρια ομως θελεις 2 απο δαυτα (αν χαλασει το ενα):D
Αντιθετα το καινουριο e1500 που πηρε αλλος φιλος εχει προβληματα (διαρροης).
Εχω το eheim και μπορω να πω ..... παρε το 2028.
Αν βαλεις και 2ο, το ecco (http://www.aquaristic.net/eheim-ecco-2236-incl-ehfisubstrat-pro-filling.html?lang=1)ειναι καλο.
Τα καινουρια φιλτρα της eheim (εκτος απο το 2080) συνηθως ερχονται κομπλε, τα κλασσικα 22.. οχι.
Ακομα καλυτερα -αν εχεις λ7- παρε το 2080 (http://www.aquaristic.net/eheim-professionell-3-2080.html?lang=1):D
Εγώ Delta γνωρίζεις ότι είμαι υποστηριχτής της JBL στα φίλτρα :-D Το ότι είναι φτηνά δεν σημαίνει ότι χαλάνε και εύκολα ούτε ότι είναι απο άκυρα υλικά! Και εγώ είχα πρόβλημα με το βανάκι του 120 που έχω αλλά τα εαν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι έχουν JBL πολλά χρόνια και δεν τους έχει βγάλει την παραμικρή βλάβη εάν θα έπερνα πάλι JBL Θα έπερνα και μάλλον θα πάρω :cool:. Από ποιότητα κατασκευής και υλικών εγώ προσωπικά το JBL το βλέπω ποιο καλό από το EHEIM.
1. Περισσότερος όγκος υλικών
2. Φτηνότερα ανταλακτικά
3. Όλα τα μοντέλα είναι πλήρη με υλικά και εξοπλισμό ενω τα EHEIM όχι.
4. μαύροι σωλήνες που δεν φαίνονται όπως οι πράσινοι της EHEIM Που κάνουν μπαμ
5. Απόδοση / τιμή
Συγγεκριμένα το JBL e1500 κοστίζει το 1/3 περίπου από το EHEIM 2080 ενώ έχει μεγαλύτερο κάδο και περισσότερα L/h απόδοση.
Πολυ χαιρομαι που ακουω τοσο θετικη αποψη για τα πολυ οικονομικα αυτα φιλτρα. :smt023
Παντως τα υλικα δεν με πειθουν.:rolleyes:
ειπαμε ο φιλος το πηρε με 72€+ μεταφορικα
μολις το παρελαβα αυξησε την τιμη σε 80€
αυτο μου εχει συμβει και με το 2224 εκανα την παραγγελια σε ομαδικη οταν κοστιζε 92€ αμεσως μετα το πηγε στα 99€
παραγγειλτε τωρα οτι θελετε πριν ξανακανω παραγγελια :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Αστα αυτα και πες (παλι) την αποψη σου για την ποιοτητα του φιλτρου αλλα και των υλικων (και ποια ειχε) :cool:
(Ξυπνιο εισαι ακομα πουλακι μου?)
Πολυ χαιρομαι που ακουω τοσο θετικη αποψη για τα πολυ οικονομικα αυτα φιλτρα. :smt023
Παντως τα υλικα δεν με πειθουν.:rolleyes:
Όταν το είχα εγώ με τα σφουγγάρια όπως ήταν από την μάνα του δούλεψαν σωστά την βιολογία για περίπου 8 μήνες. Ύστερα άρχισα να πέρνω λίγο ΝΟ2 (δεν ξέρω εάν έφτεγαν τα σφουγγάρια 100%) και αμέσως τα αντικατέστησα με substrat pro. Γνωρίζεις πόσα θέματα άνοιξα σε άλλο forum για να καταλήξω και εγώ ότι καλύτερα κεραμικό υλικό παρά σφουγγάρια για βιολογία ;)
Guppy = freedom :D
mpampis 1969
21-09-08, 15:34
''Guppy = freedom :grin:''
Λες και δεν το καταλάβαμε.;););)
''Guppy = freedom :grin:''
Λες και δεν το καταλάβαμε.;););)
Χαχα.... κάνω μπαμ ε? Εδώ δεν ανοίγω τόσα θέματα πάντως προσπαθώ να είμαι συγκρατημένος! :smt073 :D:D:D
Τι σχεση εχει η Mercedes με την Volkswagen και την Fiat?
Ολα αυτοκινητα ειναι, αλλα απο κει και περα....
Ολοι μας ξερουμε οτι η Mercedes ειναι καλυτερη.
Ποσοι ομως απο εμας εχουμε Mercedes?
Απ'οτι βλεπω οι περισσοτεροι :cool:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.