Επιστροφή στο Forum : pepper corydoras
Καλημερα εχω ενα ενυδρειο 120L
εχω μεσα 5 pepper corydoras
1 alpino corydoras (συντομα θα βαλω αλλα 4)
3 sae
1 labeo bicolor (σημερα θα το παω σε pet shop αφου δεν το ηθελε κανεις :D)
Σημερα το πρωι ειδα το ενα pepper να ειναι αναποδα αλλα να αναπνευει
και οταν το ακουμπουσα με το δακτυλο μου κατεβαινε στον βυθο και μετα ξαναγυριζε αναποδα και δεν κουνιοταν...
Εχω την υποψια οτι την δουλεια την εκανε το labeo γιατι δεν αφηνει ησυχα τα αλλα και συνεχεια τα διωχνει
Υπαρχει περιπτωση να ηταν καμια ασθενεια και πως μπορω να το καταλαβω
Παντως μεχρι χθες η συμπεριφορα του ηταν normal μαζι με το κοπαδι του
Λοιπον ακουω γνωμες!!!
Ευχαριστω
Μολυνση νηκτικης κυστης που οδηγει σε προβληματα πλευσης..
Κατα 99% οφειλεται σε στρεςς απο ασυμβατους κατοικους.
αρα το labeo την κανει την δουλεια
οκ thx σημερα θα φυγει ετσι και αλλιως
"Tρέχει" καιρό το ενυδρείο σου ;
E κανα μηνα πανω κατω
αλλα στην αρχη ειχα μονο το labeo με λιγα gappy
τα gappy τα εδωσα και σημερα θα δοσω και το labeo
Έχει στρώσει το φίλτρο ;
Μετρήσεις έχεις κάνει ;
Το φιτρο στροθικε με βιολογια απο ενος φιλου και μετα απο λιγο καιρο μπηκαν τα πρωτα ψαρια
Μετρησεις δεν εχω κανει ακομα
Αλλα σκοπευω να κανω στα κοντα...
Απλα θελω να ξερω μηπως υπαρχει περιπτωση να εχω καμια ασθενεια και να παθεις κατι και τα αλλα τα ψαρια
αλλα δεν νομιζω γιατι ολα τα αλλα συμπεριφερονται normal
jimfytakis
04-09-08, 18:31
Το φιλτρο ναι μεν μπορει να εστρωσε αλλα το υποστρωμα οχι.Ειναι ενα ζητηματακι που φοβαμαι για το πως να το αντιμετωπισω οταν στησω το καινουργιο
Το φιλτρο ναι μεν μπορει να εστρωσε αλλα το υποστρωμα οχι.Ειναι ενα ζητηματακι που φοβαμαι για το πως να το αντιμετωπισω οταν στησω το καινουργιο
Με σκουπα βυθου και υπομονη :D (αν και κατα την αποψη μου δεν ειναι και μεγαλο προβλημα , εφοσων εχεις στρωμενο φιλτρο ,με μπολι, απο το παλιο σου ενυδρειο) ;)
Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς να μαθαίνουμε κι εμείς? :confused:
Με σκουπα βυθου
Βασικα εγω δεν χρειαζετε να χρεισημοποιω σκουπα μεχρι στιγμης
δεν εχω και ιδεοτερο προβλημα
Αφου τα γατοψαρα ανακατευουν συνεχεια την αμμο :D:D:D:D
jimfytakis
04-09-08, 20:18
Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς να μαθαίνουμε κι εμείς? :confused:
δεν το ξερω και τελεια να στο πω...τελευταια εχω κοψει τελειως το διαβασμα:D
αλλα ξερω οτι μεχρι να ωριμασει λιγο το ενυδρειο δεν βαζουμε ψαρια βυθου γιατι αμμωνια ναι μεν δεν υπαρχει αλλα μπορει να υπαρξει τοπικα σε σημεια του βυθου που ανακινοντας τα τα γατοψαρα θα βλαψουν τα βραγχια τους
Ενδιαφέρουσα πληροφορία αυτή.. Το έχω ξαναδιαβάσει μεν ότι αναπτύσσονται σημαντικές αποικίες βακτηριδίων και στο υπόστρωμα αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο σημαντικές αυτές για τα γατόψαρα..
Από την άλλη.. Αν πάρεις ένα σφουγγάρι ή υλικό με μπόλικη "μπίχλα" από το φίλτρο του παλιού ενυδρείου, και το ξεπλύνεις μέσα στο ενυδρείο, τότε όλη αυτή η μπίχλα θα κάτσει σε λίγο στο βυθό.. Αν μετά την ανακατέψεις μέσα στο υπόστρωμα (όχι να τη ρουφήξεις με σκούπα βυθού), δε θα δημιουργήσεις και στο υπόστρωμα κάποια βιολογία γι'αυτό το σκοπό?
και μενα μου γυρνουσαν σε ενα παλιο ενυδρειο που ειχα και αποτι διαβασα και μου ειπαν,ειχα πολυ αμμωνια και ειχε δημιουργησει προβλημα στα βραγχια τον ψαριων με αποτελεσμα να μην αναπνεουν σωστα και γυρνουσαν αναποδα η οταν κολυμπουσαν κανονικα τα τραβαγε προς τα πανω,δεν μπορουσαν να κατεβουν στο βυθο..
δεν ξερω εαν τελικα ισχυει..
Το έχω ξαναδιαβάσει μεν ότι αναπτύσσονται σημαντικές αποικίες βακτηριδίων και στο υπόστρωμα αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο σημαντικές αυτές για τα γατόψαρα..
Το σημαντικό είναι ότι εκτός του γνωστου κύκλου του αζώτου (που θέλει το χρόνο του να εδραιωθεί) υπάρχουν και άλλοι κύκλοι που ολοκληρώνουν το στρώσιμο... και μάλλον αυτό εννοεί ο jimfytakis...
γιατι αμμωνια ναι μεν δεν υπαρχει αλλα μπορει να υπαρξει τοπικα σε σημεια του βυθου που ανακινοντας τα τα γατοψαρα θα βλαψουν τα βραγχια τους
Αναερόβιες περιοχές στην άμμο μπορεί πράγματι να δηλητηριάσουν τα γατόψαρα όπως τα cory και για το λόγο αυτό συχνά "πηρουνίαζουμε " τακτικά την άμμο και φροντίζουμε να μην σαπίζουν ρίζες στο υπόστρωμα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνεται τα cory να μπαίνουν σε ενυδρείο αφού έχει δουλέψει τουλάχιστον 3 μήνες...
Όλα τα παραπάνω έχουν ξανασχολιαστεί στην σχετική κατηγορία.
Σε σχέση με το ενυδρείο θα πρότεινα γεναίες αλαγές ανά βδομάδα μέχρι να μπούν τα πράγματα σε μια σειρά...
πάντα καλά,
Caverman
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.