PDA

Επιστροφή στο Forum : SOS ΠΟΛΥ επιθετικό brichardi


bisonas
03-09-08, 16:29
Πριν από λίγο λιγότερο απο δύο μήνες έβαλα στο ενυδρείο μου δύο μικρά brichardi. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=281836#post281836
Όλα πήγαιναν μια χαρά. Εχθές εντελώς ξαφνικά το ένα επιτίθετε στο άλλο τόσο πολύ που το έχει αναγκάσει να μένει σε μία γωνία του ενυδρείου πάνω απο το εσωτερικό φίλτρο που έχω περιμένοντας τις επιθέσεις του άλλου. Να πω εδώ πως όλα τα στοιχεία δίχναν πως το επιθετικό ειναι σίγουρα αρσενικο, και πως το άλλο (μάλλον, ετσι πίστευα μέχρι τώρα) ειναι θυλικό (λόγο μεγέθους, επιθετικότητας, πτερύγια μικρότερα και γενικά συμπεριφοράς).
Προσπάθησα να τα χωρίσω με ένα τούλι(πατέντα που έκανα) αλλά 3 φορές πέρασε το αρσενικό το τούλι για να επιτεθεί. Σήμερα το πρωί και πριν ανοίξουν τα φώτα, με το που ξύπνησα και τα είδα γινόταν πάλι η μάχη του Δράμαλη! :smt071 zw :smt068 :smt072 Εβγαλα τα φώτα απο το χρονοδιακόπτη και σκέπασα το ενυδρείο για να μην περνάει φως και τώρα είναι ήρεμα αφού κοιτάω καθε μία ωρα περίπου. Ήθελα να μου πείτε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό(κυρίως αυτο με προβληματίζει καθώς αύριο ή θα τα δώσω για να πάρω caudopunctatus ή θα βάλλο κι άλλα brichardi μπας και επέλθει ισσοροπία) και επίσης αν έχει παρατηρίσει κανείς αλλος αυτό το φαινόμενο μ'αυτά τα πανέμορφα ψαράκια. Ευχαριστώ

Tolis
03-09-08, 22:49
Ο διαχωρισμος φυλου ειναι παρα πολυ δυσκολος στο συγκεκριμενο ειδος, και θελει τουλαχιστον 5-6 για να μοιραζεται η επιθετικοτητα, και φυσικα τουλαχιστον στα 3πλασια λιτρα.

Dias
03-09-08, 23:25
Ο διαχωρισμος φυλου ειναι παρα πολυ δυσκολος στο συγκεκριμενο ειδος, και θελει τουλαχιστον 5-6 για να μοιραζεται η επιθετικοτητα, και φυσικα τουλαχιστον στα 3πλασια λιτρα.
Και μονα τους,χωρις αλλα ψαρια μεσα,γιατι οταν αρχισουν να γεννανε,θα ξεκληρησουν τα παντα...........

bisonas
03-09-08, 23:48
Είναι τραγικό πάντως, ανάβω τα φώτα για 3 λεπτά για να δω την κατάσταση και αμέσος το επιθετικό ορμάει. Δεν το συζητάμε για σηκωμένα πτερύγια... Πιστεύω πως αν δεν κρατούσα τα φωτα κλειστά θα το είχε σκωτωσει είδη.
Θα ήταν ενδιαφέρων να μπορούσαμε να καταλάβουμε την αιτία που ξεκίνησε να γινεται αυτο έτσι ξαφνικά.
α)Θα μπορούσε λοιπόν να φταίει οτι τα λίτρα ειναι λίγα, είναι μια πιθανή αιτία.
β)Θα μπορούσε να φταίει αν είναι 2 αρσενικά και γιαυτό να τσακόνονται ??
γ)Θα μπορούσε να φταίει το ότι ο αρσενικός (αν το άλλο είναι θηλυκό) να θέλει να ζευγαρώσει ??
Επίσης, πως βλέπετε την πιθανότητα να βάλω caudopunctatus. Θα ζούνε αρμονικά ή μπορεί να έχουμε πάλι τα ίδια?( Μιλάω πάντα για species tank)
Ευχαριστώ για τις απαντίσεις σας.

dizio
04-09-08, 01:55
κώστα δώστα να ησυχασεις και να ησυχασουν και αυτα, αντε, παμε σε κανα caudopunctatus ή κανά μούλτι:o

georgetax
04-09-08, 10:41
αν ψάχνεις για multi πολύ ευχαρίστως να σου στείλω

Tolis
04-09-08, 10:53
Θα ήταν ενδιαφέρων να μπορούσαμε να καταλάβουμε την αιτία που ξεκίνησε να γινεται αυτο έτσι ξαφνικά. Αυτο εχει κατανοηθει εδω και παρα πολλες δεκαετιες, δεν βαζουμε μονο δυο τοσο εδαφικες κιχλιδες μαζι σε λιγα λιτρα. Εκτος κι αν προκειται για σχηματισμενο ζευγαρι (ακομα κι αν ειναι αρσενικο θηλυκο δε σημαινει οτι ειναι συμβατα), βαζουμε πολλα (στα καταλληλα λιτρα) ωστε να διαχεεται η επιθετικοτητα.
Να επαναλαβω οτι τελευταια εχει δηλωθει μια ταση σε μικρα ενυδρεια ταγκανικα με οριακα λιτρα που δεν βγαινει σε καλο.

delta66
04-09-08, 10:57
....Να επαναλαβω οτι τελευταια εχει δηλωθει μια ταση σε μικρα ενυδρεια ταγκανικα με οριακα λιτρα που δεν βγαινει σε καλο.
Και οχι μονο.
Παρολο που το κοστος αναμεσα σε μικρα και μεγαλα ενυδρεια (γλυκου) εχει εξομαλυνθει. :rolleyes:

imichal
04-09-08, 14:31
Παρολο που το κοστος αναμεσα σε μικρα και μεγαλα ενυδρεια (γλυκου) εχει εξομαλυνθει. :rolleyes:τ
ο κοστος της ΔΕΗ δεν εξομαλυνεται ομως.......:D

delta66
04-09-08, 18:04
τ
ο κοστος της ΔΕΗ δεν εξομαλυνεται ομως.......:D
Αν βαλεις και τη χασουρα απο τα ψαρια που θα χανονται, μια η αλλη ειναι. ;):D

bisonas
04-09-08, 19:08
Παιδιά sorry κιόλας δεν ξέρω αν πρέπει να περεξηγηθώ από το τελευταίο post. Είμαι αρχάριος(εδω και 3-4 μήνες ασχολούμε με τα ενυδρεία), μεχρι στιγμής δεν έχω χάσει ακόμα ψάρι(δεν το λέω για να απολογηθώ η να υπερηφανευτώ) και αυτό το ΧΡΩΣΤΑΩ στο forum και σε όλους εσας! Αν είχα τη δυνατότητα θα αφιέρωνα ένα δωματιο του σπιτιου μου σε ένα ενυδρειο τεράστιο. Αυτό όμως δεν γίνεται. Αυτό που γινόταν ήταν ένα ενυδρείο 40 λίτρων, το οποίο μετα απο ...μέρες... διαβάσματος στο forum το παράτησα για να πάρω ενα 100 lt που μετα βίας το χώρεσα σε ένα σημείου του δωματίου. Οπότε, λίγη ευγένεια δεν βλάπτει... Δεν ασχολήθηκα με το χομπι για να σκωτώνω ψάρια έλεος, ΛΑΘΟΣ έκανα οπως ολοι κάνουμε στην αρχή, και με τη βοήθειά σας ΠΑΛΙ, το διώρθωσα. Νομίζω είμαστε ολοι εδώ για να μαθαίνουμε και όχι για να zw .Φιλικά πάντα μιλάω. Anyway, τα brichardi δόθηκαν και ελπίζω να βρούνε την ηρεμία τους. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

delta66
04-09-08, 19:17
Παιδιά sorry κιόλας δεν ξέρω αν πρέπει να περεξηγηθώ από το τελευταίο post.....
Εχεις δικιο, αρχισαμε το spamming και ξεφυγα γενικευοντας. :D
Στο τελευταιο μου ποστ δεν ειχα προθεση για προσωπικη "παρατηρηση".
Συγνωμη για την παρεξηγηση.