PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλάζουν κέλυφος?


freediver
02-09-08, 19:47
Έχω το παρακάτω καβουράκι σε μέγεθος περίπου 6 εκατοστά. Για 3 μέρες το παρατηρούσα να είναι σχεδόν ακίνητο στο ενυδρείο μου. Ξαφνικά και εδώ και δύο μέρες είδα το κέλυφός του αναποδογυρισμένο και άδειο... Σήμερα που έβλεπα τα πάντα με προσοχή το είδα σε άλλο σημείο και μέσα στα βράχια. 'Ακουσα πως κάποτε βγαίνουν από το καβούκι τους επειδή δεν χωράνε. :confused: Ισχύει? Αν ναι να βρω κάποιο μεγαλύτερο να βάλω μέσα μήπως και το κάνει νέο σπίτι?

Τσιόνογλου Σταύρος
02-09-08, 20:17
Ισχύει οτι όταν μεγαλώσουν ψάχνουν για καινούργιο κέλυφος το θέμα είναι να βρείς κάποιο μεγαλύτερο,που θα βρείς δεν ξέρω ας απαντήσει κάποιος που ξέρει,πάντως όσο είναι έξω απο το κέλυφος είναι ευάλωτο σε τυχόν μεγάλα ψάρια.

accnt
02-09-08, 21:07
Ισχύει, ότι ναι αλλάζουν καβούκι και μάλιστα για να το πετύχουν είναι έτοιμα και να σκοτώσουν. Τι περισσότερες φορές βέβαια γίνονται αψιμαχίες μεταξύ τους και ο δυνατότερος παίρνει και το μεγαλύτερο σπίτι. Όμως κάποια είδη μπορούν να σκοτώσουν μεγαλύτερα σαλιγκάρια για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν.

Όμως το να βγήκε επειδή δεν χωράει…. Πρώτη φορά το ακούω. Και μάλιστα να κρύβεται στον βράχο. Ποιος ξέρει τελικά…
Βρες ένα άλλο κέλυφος ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό που είχες και κάνε του ένα δώρο….:D

freediver
02-09-08, 23:36
Κάνουν όλα τα κελύφη? Μπορώ να βάλω κάποιο από pet shop, από ζωντανό περιβάλλον θάλασσας, αλλά επεξεργασμένο καθαρό, από μαγαζί με κοχύλια , ή και από γλυκό νερό? Καμμιά ιδέα ή γνώση?

accnt
03-09-08, 07:25
Ναι τα περισσότερα κελύφη κάνουν. Προτίμησε κάποιο από παραλία, ή κάποιο που να ξέρεις ότι είναι 100% καθαρό. Να αποφύγεις κάποια που είναι διακοσμητικά, καθώς δεν ξέρουμε αν έχουν επεξεργασθεί με χημικό τρόπο.

freediver
04-09-08, 23:45
Τελικά δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα... Χθες που γύρισα σπίτι με νέο κέλυφος, το βρήκα "ανάσκελα"... Πίκρα...