PDA

Επιστροφή στο Forum : Ο ψαρακας


banditt
31-08-08, 20:48
Καλισπέρα σε όλον τον κόσμο.:)
Θα ήθελα και εγώ σαν καινούριος να κάνω μερικές ερωτισούλες και συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθοι αλλά έχω συνηθίσει να γράφω greekenglish αλλά που θα μου πάει ...... θα το πετύχω.
Θέλω λοιπόν να φτιάξο ένα ενυδρείο με διαστάσεις
1,30m (μήκος) Χ 0,50m (πλάτος) Χ 0,80m(ύψος) (και είναι γύρο στα 540 lit) έχω δει στο ίντερνετ πως πρέπει να κολιθεί με τις κόντρες και τα σχετικά αλλά θα ήθελα να μου πει κάποιος αν μπορεί τι πάχος γυαλιού να χρησιμοποιήσο και ποια είναι η ποιο δύνατη σιλικόνη καθός και που θα τα βρω αυτά μιας και εδώ που είμαι δεν έχει και μεγάλη πικοιλία.
Θα το κατασκευάσω εγώ μιας και είμαι ηλεκρολόγος και πιάνουν κάπως τα χέρια μου και είμαι και λιγο τελιομανής και έχω και όλα τα εργαλεία που θα χρείαστο.;)

Πάνος
31-08-08, 20:55
εγω απλα να σε καλοσωρισω!!..μιας και δε σκαμπαζω απο κατασκευες....
κανε μια αναζητηση εδω γιατι η κατασκευη και οι σιλικονες εχουν συζητηθει πολλες φορες...επισης μιλα με τα μελη απο χανια (τα χανια εχουν δυναμικο παρον) ισως καποιος καταπιανεται και με κατασκευες ενυδρειων και ξερει και που να σε παραπεμψει για υλικα;)

thanasis76
31-08-08, 21:06
καλησπερα!!! καλος ηρθες !!
απο τζαμια αν βαλεις 12mm θα εισαι μια χαρα και φυσικα κοντρες...
για σιλικονι θα πας σε ενα μαγαζι με ειδη γκιγκαλεριας και θα ζητησεις σιλικονι για ενυδρεια...
να διαβασεις να ειναι για ενυδρεια σιγουρα...
και μετα οπως σου ειπε και πιο πανω αν βρεις και καποιον να σε βοηθησει με πειρα θα εισαι μια χαρα... γιατι ειναι πολλα τα λιτρα και δεν παιζεις με αυτα...

banditt
01-09-08, 05:01
Ευχαριστό για την άμεση απάντησει να ρωτίσο και κατι άλλο.:smt023
Στο ενυδρείο που σκοπεύω να κατασκευάσο θα χρισιμοποιήσο το σύστημα durso για την υπερχείλιση και θα ήθελα να ξέρω εάν κάνώ κάτι ανάλογο για να επιστρέφει το νέρο στο ενυδρείο θα έχω κάποιο πρόβλιμα?
Ενοείτε πως θα τοποθετιεί το ενα απέναντι από το άλλο, καθώς θα ανοίξω κάπιες τρύπες στον πάτο του ενυδρείου.
-------------------------
Καλημέρα θα ήθελα επήσεις να ξέρω εαν με το σύστιμα durso εχω πρόβλημα υπερχήλισεις σε περιπτωση διακόπης ρεύματος και αν ναι πως μπόρω να το αντιμετοπίσω? Υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα καλήτερο από αύτο και πιο αξιώπιστο αν ναι θα μπορούσε να μου στείλη κάπιος ενα σχεδιάγραμμα να το δω για να το κατασκευάσο κιόλας.
Και κάτι ακόμα: αν στην όλη κατασκεύη στην βάση δηλαδή τοποθετίσο ροδες υπάρχει περίπτωση εάν το πάτωμα έχει κάτι ψιλοδιαφορές του χιλιοστού να μου κάνει κανένα κρακ το ενυδρείο, το έχει αντιμετοπίσει κανείς άλλος το πρόβλημα αυτό, ή να το αποφύγο και να μην βάλω καθόλου ρόδες .
Το ρωτάο αύτο από τώρα γιατί αν βάλω τελίκα ρόδες στην βάσει θα πρέπει να υπολογήσο και το ύψος αυτών για να μην μου βγει το ενυδρείο πολύ ψηλα
και πάλι ευχαριστό. Περιμένω με αγωνία μια απάντηση.:rolleyes:
-------------------------
Και επήσεις θα χρειαστό σύστιμα ψύξεις για το ενυδρείο για το καλοκαίρι γιατι εδώ που είμαι χτύπαει κατι 32 με 35 βαθμούς μέσα το καλοκαίρι όταν λοίπουμε ολοί από το σπίτι και δεν αναβούμε κανένα A/C.
Είδα στο ίντερνετ μία κατασκεύη για ψυγείο με κομπρεσέρ και μου φανικε κάπος μπατάλικη αλλά ενδειφέρον. Υπάρχει τίποτα στο εμπόριο αξιόπιστο και να μην εχεί πρόβλημα το νερό καθώς ακούω πως υπάρχη πρόβλημα με τα μεταλικά μέρει μετά απο κάμποσο καιρό και δεν θα ήθελα να το αντημετοπίσω αυτό μιας που το ενυδρείο μου θα έχω και φυσικό περιβάλλων μέσα . Τουλάχιστον ευελπιστό να φτιαξω κάτι τέτοιο.